Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Anezka 50Papírová bankovka v hodnotě 50,-Kč, s portrétem sv. Anežky České, zmizela z našich peněženek za mlčení celého národa. Byla nahrazena kovovou padesátikorunou.

Vzpomínáte si na listopad 1989, kdy svatořečením Anežky České žila celá země? Dnes nám zmizela z našich peněženek, kdy jsme ji měli stále při sobě. Jakoby zmizela i z našich srdcí, když celá země k jejímu „zmizení“ mlčí. Ve věci jsem podal ZOI k rukám guvernéra ČNB Jiřího Rusnoka dne 8.3.2017. Odpověď jsem obdržel dne 23.3.2017. Kladu si jen otázku, to byl takový problém vyrazit na jedni stranu nové, kovové padesátikoruny, portrét sv. Anežky České? Rozhodovala hloupost, neschopnost, neochota, nebo záměr?

Vzhledem k neutěšenému morálnímu stavu naší společnosti a stále silnému vlivu bývalých komunistů a jejich pohrobků, cílený záměr vůbec nelze vyloučit. Pěkně pomalu, tzv. „salámovou metodou“, ukrajovat nenápadně z naší demokracie. Ne nadarmo mají komunisté heslo: „My máme čas.“

Nevypadá to, že bychom si odkazu sv. Anežky České skutečně vážili a jím i chtěli žít? Jakoby nám byla lhostejná? Lhostejnost k čemukoliv nekončí nikdy dobře. Nezapomínejme odkaz mravní patronky naší země. Jsou hodnoty, které nikdy sami od sebe nepřijdou, natož abychom si je snadno zakoupily v supermarketech… 

 

Jan Šinágl, 26.3.2017 

* * *

Český president

Kdopak nám to zase tu českou společnost rozdělil a nadále v tom pokračuje. No přeci náš pan president Miloš Zeman. To máme pěkného presidenta. Učí nás jak se hádat, jak být sami proti sobě, jak být na sebe naštvaní, jak se svářit, to všechno tahle hlava nešťastného státu s úsměvem provádí. Mít se rádi rozumět si? Ani náhodou. Odsuzujeme svářící se národy. Přitom sami jsme si zvolili dobrodruha, který je ve svém živlu. Udělali jsme chybu jako britský premiér Cameroon. Dávat možnost neinformovaným lidem rozhodovat v referendu je nepatřičné.

ODKAZ

Shlédl jsem veledůstojný obřad odnášení rakve primase českého kardinála Miloslava Vlka. Tolik přítomných uznalých lidí a vyznamenání. Člověka vytvářejícího jednotu lidí, sounáležitost a svým životem lidskou důstojnost. Přitom si říkám. Stále jsou zde divoši, znásilňující na chvíli lidskou přirozenost totalitní ideologií. Ať už kdekoliv. Ale je jenom na nás určit meze naší tolerance k zamezení plnění žumpy jejich nelidskými činy na vlastních lidech. -  Mějme se rádi.

K.Mrzílek, 25.3.2017

* * *

Loučíme se s kardinálem Miloslavem Vlkem…

Má setkávání s kardinálem Vlkem

Rezoluce č. 562 Sněmovny reprezentantů Spojených Států o majetcích neprávem vyvlastněných bývalými totalitními státy, přijatá 13. října 1998

  

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (3 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #3 Jan Šinagl 2017-03-29 09:32
Aby demokracie byla skutečně funkční, vyžaduje určitou vyspělost voličů, aniž bych zpochybňoval nutný princip postupného učení a zrání (malé dítě se také spálí o plotnu, kterou nezná a potřebuje dohled zkušenějšího). Při neexistenci občanské společnosti a manipulativních médií, voliči často myslí, rozhodují a volí jinak, než kdyby měli objektivní informace. Platíme stále daň za po generace přerušenou tradici. Doporučuji nastudovat dějiny Singapuru. Kdyby pan Li zavedl demokracii hned, nemohl by Singapur být tim co je dnes. Stejně tak doporučuji pravidla pro referendum ve Švýcarsku. Švýcaři si nedávno odpovědně v referendu odsouhlasili, že si nepřejí vyšší důchody. Jak by asi hlasovali čeští voliči? Pro Švýcara je samozřejmé respektovat zákon a daná pravidla. Běžný Čech uvažuje, jak nový zákon či pravidlo obejít, to by byla delší diskuse proč tomu tak je. Faktem je, že společnost je schopna zničit sebe samu. Proto v této fázi životně nutně potřebuje silné lídry, jako byl např. Jan A.Baťa, kteří budou hlavně konat a ne mluvit a okrádat zemi a nás, jako tomu bylo od roku 1948 a pokračuje dodnes pohrobky totality.
+1 #2 Petr Buček 2017-03-29 01:55
Dovolím si zareagovat na výrok (cituji): "Dávat možnost neinformovaným lidem rozhodovat v referendu je nepatřičné."

Autor tohoto výroku právě popřel základní princip demokracie. V demokracii nelze a priori předpokládat, že jsou lidé neinformovaní, a na základě toho jim odepírat právo rozhodovat formou hlasování o záležitostech, které se jich přímo týkají. To by byla totalita a tyranie.

Informace jsou dostupné a lidé mají možnost se s nimi seznámit. Jestli tak učiní, je jejich svobodná vůle. Stejně jako to, jestli a jak budou hlasovat. Důsledky své volby si v každém případě ponesou sami a je to tak správně.

To, že v Británii proběhlo referendum o vystoupení z EU, je důkazem, že tam demokracie ještě pořád existuje. Moc bych si přál takové referendum i u nás.
+2 #1 K.Mrzílek 2017-03-26 16:36
Vážím si české zpěvačky Emy Destinové. Representovala národ stala se slavnou. Brát si z ní příklad je ale obtížné. Naopak svatá Anežka Přemyslovna česká, příkladná žena přez všechna staletí zmizela rozhodnutím asi komise, která si její příkladnost nepřeje a vymlouvá se, že časté používání padesátikorunov é bankovky přijde přípiš stát draho. Tak jsme dostali do peněženky železo a skvělá žena malou sošku u senátu. Veřejnost ji nepotřebuje senát o ni ani nezavadí. Volám vraťte nám ji. NÁM občanům ať ji zase denně vidíme. Máme se od ní stále co učit. Za uznalé občany děkuji.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)