Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Daniel 13 letJen zabil skvělého kluka, syna, vnuka a zničil  životy dalších rodin… 

Věřím, že máte hodně práce a nevíte kam dříve skočit, ale naše kauza je jednoduchá a dokumentovaná, že orgány činné … nefungují a když tak, že kryjí zlo! Vysvětlím. Nevyvratitelná fakta, argumenty a důkazy, které nejdou zpochybnit. Ty jdou pochopit i selským rozumem. Začalo to špatným vyšetřováním policie a pokračovalo to soudním znalcem ing. Ptáčkem – vše pro řidiče a jeho záchranu! Proč? Lehká odpověď. Tady lze všechno koupit, záleží jen na ceně. Ostatně u Janouška to taky tak bylo. Soudní znalec už je obžalován. My nejsme Janoušek (a je to tak dobře).

1) 5 svědků vypovídá, že jel rychlostí 100 km/hod. Zkušený řidič z protisměru uvádí 80 km/hod. Doporučená byla 60 km/hod. Jako kdyby tyto výpovědi neexistovaly!

 

2) Křivá výpověď spolujezdce řidiče, že nemohl uhnout, že jelo auto. Toto vyvrátil řidič z protisměru. Když došlo ke střetu, žádné vozidlo v levé půlce silnice nebylo. Stačilo tak málo – uhnout doleva a vše bylo jinak. Daniel by žil!

3) Nestalo se, protože řidič jel až do střetu s nohou na plynu – žádná brzdná dráha. Lze spočítat (když je zájem) – dneska jde úplně všechno. Jaká je reakce (čas) dát nohu z plynu na brzdový pedál a urazit přitom 45 metrů – jaká byla rychlost vozidla. Vychází to na 80-100 km/hod. Přiklonili se k výpovědi řidiče, že potom s vozidlem ještě popojel, což nikdo nepotvrdil. Bylo to účelové tvrzení. Ani to policie nepotrestala!   

4) Objevilo se podezření, že si řidič zdřímnul (mikrospánek). Něco by na tom mohlo býti, protože Daniel byl zachycen vozidlem až na úplném kraji. To znamená, že na vozovce byl nějakou krátkou dobu a řidič nereagoval vůbec na nic. Probral se až po střetu! Další silný nepřímý důkaz!

5) Chtěli bychom vidět, jak při 50-60 km/hod rychlosti, přeletí tělo 56 kg čekárnu a dopadne do vzdálenosti 18 m?! To by při rekonstrukci nedokázal nikdo, ani žádný kouzelník. PROTO JE NEZBYTNĚ NUTNÁ REKONSTRUKCE a hned po ní zažalovat soudního znalce, tak jako tomu bylo v případě Janoušek.

6) Tělo Daniela (nebo co z něho zbylo) bylo jak po válce s těžkou technikou. Tak bylo dobito. Dovete si to někdo představit po 50-60 km/hod rychlosti?

7) Na křižovatce byly (co já pamatuji a je mi 77 r.) dva střety automobil – chodec, cca před 13 lety chlapec a jedna starší paní, která přijela navštívit vnoučata. Oba přežili a paní se dožila dobrého věku. Měli štěstí na řidiče, který jel možná skutečně tou 50 km/hod rychlostí a měl nohu na brzdě.

8) Co to je za řidiče, který 200 m před střetem potká autobus a na zastávce u přechodu vidí skupinu 8 dětí a on nemá nohu na brzdě, ale na plynu. Pirát silnic, který nemá na silnici co pohledávat.

A v tomto státě se nenajde člověk, v celé hierarchii orgánů…, který by toto všechno bral v úvahu a dal pokyn k rekonstrukci, tak jak tomu bylo v případě Janouška. I když v jeho případě nešlo o smrtelnou nehodu a prováděla se dokonce vícekrát. Na tom byl zájem. U nás, obyčejných občanů druhé kategorie, kam jsme byli zařazeni, už nikoliv. Stále je rozhodující znalecký posudek ing. Ptáčka a opsaný posudek vysokého učení technického v Praze. Rozhodující v případě Janoušek (a i Rittiga a dalších) byl rozhodující znalecký posudek nezávislého znaleckého ústavu v Brněing. Aleš Vémola. U nás nikoliv. 

Úloha dozorových orgánů (počínaje OSZ, KSZ a hlavně VSZ je tragikomická! Na úrovni všech státních zastupitelství by už měli býti – profesionálové s dostatkem znalostí a zkušeností, aby rozpoznali falzifikát na hony daleko. A když už nemají takovou úroveň, měli by se dvojnásob zajímat o podaná fakta, argumenty a důkazy. Nereagují na nic, protože nechtějí – vyvolávají (přispívají) k stále větší nespokojenosti občanů pro nedodržování práva a spravedlnosti.

A to už staří Římani říkali: „Spravedlnost musí být. i kdyby se svět měl zbortit“.

JUDr. Křeček prohlásil, že soudy první instance se dosud nenaučily soudit. Už je nejvyšší čas se s tímto stavem zabývat (je zapotřebí změna)! Napsal o tom i prezidentovi, předsedovi Parlamentu i Senátu.

Dále následovala stížnost k NSZ JUDr. Pavlu Zemanovi – odpověď: „Je to plně v kompetenci VSZ v Praze“. Odpověď VSZ byla, kauzu dostal JUDr. Vlastimil Hrdlička. S ním jsem mluvil telefonicky. Řekl: „Věc bude řádně vyšetřena a v termínu dostanete vyrozumění.“ Nevím co vyšetřoval, napsal, že věc odkládá. Poslal to k ledu (dříve se říkalo - zameteno pod koberec). Rozplynul se mi sen (jako pára nad hrncem), že SZ je zárukou dodržování zákonů a garantem práva a spravedlnosti. Nezajímalo ho ani upozornění na křivou výpověď.

Ihned jsem napsal JUDr. Lence Bradáčové s tím, aby tam udělala pořádek. Žádost o odvolání Hrdličky a nahrazení jiným SZ, který bude míti odvahu naříditi rekonstrukci a nebo ji nařídila ona z titulu své funkce.

Podal jsem protest a stížnost na šikanu a diskriminaci nás prostých, obyčejných občanů, kteří vždy žili poctivě a živí je ze svých daní.   

I pomalá spravedlnost není žádná SPRAVEDLNOST! Tento případ je tak jasný, že v každé demokratické zemi by ho mohl prohrát jen diletant. Bohužel mi nežijeme v demokratické zemi, neplatí právo a spravedlnost a bují korupce!

 

Zdeněk Hotový, 12.2.2017

* * *

P.S.

Pan Zdeněk Hotový byl strýčkem Daniela, bratr Danielova dědečka…. Obdivuji jeho vytrvalost, nezapře v sobě horníka. Mám k dispozici spis, včetně fotografií – děsivé. I každý cestář vám řekne, že po nárazu do cca 50-60 km/hod., tělo zůstává ležet na silnici, pokud řidič správně reaguje. Teprve od 80-100 km/hod. výše, je tělo vymršťováno, poškozuje přední sklo, resp. ho rozbije. Žádné brzdné stopy, řidič „jel“ předpisově 50 km/hod., ale přesto dokázal usmrtit zdravého kluka, plného života a zřídit ho k nepoznání?! Vskutku všehoschopný řidič, včetně soudního znalce a spolujezdkyně! Kde zůstala role nadřízených, odpovědných orgánů?! Proč nebyla provedena standardní REKONSTRUKCE při tak do očí bijících skutečnostech?! Kauze se budu věnovat, oslovovat osobně odpovědně na všech stupních SZ, justice, PČR a profesních komor - až do řádného vyšetření této tragédie. Jedná se o fatální, neuvěřitelné selhání odpovědných osob a institucí! Stát snad nemohl selhat více. Vyšetřování připomíná šlendrián a poměry v tzv. "banánových republikách"

 

Jan Šinágl, 9.4.2017

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.14 (7 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)