Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kalousek a cigaretaJak to celé bylo s těmi jednokorunovými dluhopisy? Od roku 1993 zde platí zákon, podle něhož se daní výnosy z každého cenného papíru zvlášť a výslednáKalousek KSCH daň se zaokrouhluje na celé koruny dolů - Aneb "hořící uhlí" pod Sobotkou, Kalouskem a jejich "chlebodárci" v pozadí.

… Vrcholem absurdity je současná situace, kdy bývalý ministr financí Kalousek obviňuje svého úhlavního politického konkurenta z daňových podvodů, které ovšem Kalousek sám vymyslel, využil a uvedl do běžné daňové praxe. A všichni za to pranýřují pouze Babiše. Absurdnější situaci by snad nevymyslel ani Franz Kavka. Takže shrnuto a podtrženo: Ten parchant Kalousek to vymyslí, aby mohl více krást a když už nemůže ke korytu, tak z toho obviňuje Babiše. …

* * *

Takto nastavená právní úprava nečinila v praxi žádné problémy až do roku 2011, kdy ministr financí Kalouskův zločinecký mozek objevil fintu, která umožnila nezdanit výnosy z cenných papírů v případech, kdy daň z výnosu z cenného papíru je nižší, než 50 haléřů a po zaokrouhlení na celé koruny dolu pak tedy vyjde daň nulová. Tento výmysl geniálního zločince Kalouska pak umožnil nedanit výnosy z jakéhokoli množství cenných papírů, protože se musely danit každý zvlášť. Kompetentní a soudný ministr financí by v takové situaci okamžitě předložil návrh novely zákona, který by možnému zneužití nedokonalosti zákona zabránil. To by však nesměl být ministrem financí Kalousek. Ten se naopak rozhodl, že možnost nedanit výnosy z cenných papírů všem zveřejní, s tím, že danou možnost navíc zneužije přímo stát při emisi jednokorunových státních dluhopisů. Ministr financí tak tímto způsobem zcela explicitně legalizoval využití předmětné nedokonalosti daňového zákona zavedením příslušné daňové praxe.

Netrvalo dlouho a tuto fintu začali po vzoru ministra Kalouska využívat i velké společnosti. Zřejmě asi jediným cílem Kalouska bylo umožnit svým kamarádíčkům obrovskou daňovou výjimku, přičemž emise jednokorunových státních dluhopisů představovala toliko fíkový list, který měl celou tuto hanebnost skrýt a poskytnout do budoucna jeho kámošům pádný argument pro případ, že by se náhled finančních úřadů začal od toho Kalouskova lišit. Každý pak může tvrdit, že přece stát byl ten, kdo takový postup inicioval a dokonce i v praxi použil, takže není možné občana popotahovat za to, že se choval stejně jako stát. Vrcholem absurdity je současná situace, kdy bývalý ministr financí Kalousek obviňuje svého úhlavního politického konkurenta z daňových podvodů, které ovšem Kalousek sám vymyslel, využil a uvedl do běžné daňové praxe. A všichni za to pranýřují pouze Babiše. Absurdnější situaci by snad nevymyslel ani Franz Kavka. Takže shrnuto a podtrženo: Ten parchant Kalousek to vymyslí, aby mohl více krást a když už nemůže ke korytu, tak z toho obviňuje Babiše.

Josef Volmut, 2.5.2017

* * *

P.S.

Koluje po internetu, pana Volmuta neznám. Podstatný je obsah a není důležité zda je jméno autora smyšlené. Pochopitelné by to bylo. Faktem je, že dnes premiér Sobotka oznámil úmysl podat demisi vlády. Nic jiného mu nezbývalo a poděkovat může sám sobě. Typické je, že hlavní slovo po skončení TK na ČT 24 měl opět Kalousek a po něm komunista Kováčik. Trestat někoho za to, že využíval platných, nedokonalých zákonů? Který podnikatel by se tak nezachoval? I sám Sobotka si našetřil na byt z poslaneckých náhrad díky nedokonalému zákonu. Nyní vyčítá druhým co, co dělal sám. Princip je stejný. Názor nechť si udělá každý sám.

 

Jan Šinágl, 2.5.2017

* * *

Hořící uhlí pod Sobotkou

02. 05. 2017 - EB

Před měsícem Bohuslav Sobotka naříkal, jak je obtížné odvolat Andreje Babiše z postu ministra financí, protože by to předsedovi hnutí ANO v nadcházející volební kampani umožnilo sehrát roli mučedníka. Nyní lidé ze Sobotkova okolí tvrdí, že právě dnes se premiér rozhodne do toho skočit rovnýma nohama a Babiše vyhodit. Co Sobotku najednou tolik rozhicovalo? Ukazuje se, že by to mohlo být zapálené uhlí. Oficiálním důvodem je nejistota ohledně Babišových dluhopisů osvobozených od daně, avšak v tomto ohledu nenastal za posledních devět měsíců žádný vývoj. Čerstvou událostí ale je, že se Babišovi v dubnu dočasně podařilo zablokovat prodej elektrárny Počerady firmě Czech Coal Pavla Tykače. Ještě důležitější jsou pak Babišovy náznaky, že by mohl přestat dbát nepsané dohody s ČSSD, která koaličnímu partnerovi rezervuje tři místa v dozorčí radě společnosti ČEZ. To by Babišovi poskytlo neomezený přístup do archivů ČEZu, včetně podrobností týkajících se jakéhokoli střetu zájmů ohledně amerických depozitních certifikátů (ADR), zakázky pro firmu CEEI na stavbu meziskladu vyhořelého jaderného paliva, dobrodružství ČEZu na Balkáně, a samozřejmě i samotného kšeftu s Počeradami. Není to dostatečný důvod Babiše vyrazit?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.41 (17 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #13 Tomáš Farný 2017-05-19 15:47
Já si ten zákon pořádně prostudoval. V článku je popsán mechanizmus přesně. Buď to bylo náhodně nebo už tehdy, v roce 1992 (zákona začal platit od 1993) to někdo vpašoval úmyslně. 90% částek, o kterých se v zákoně mluví se zaokrouhluje nahoru. Jen výnos ze samostatně zdanitelných cenných papírů dolů. Pravdou je že by si toho - pokud to byla chyba - nikdy nikdo nevšiml. Až na Kalouska. To on je ten, který by měl nést odpovědnost a zaplatit vše, co stát ztratil na daních. Všichni ostatní co emitovali dluhopisy jen konali podle jeho návodu a PODLE ZÁKONA !
-3 #12 Jan Šinagl 2017-05-05 15:39
Děkuji anonymním "Alexům" a jim podobným za jejich komentáře. Doufám, že si cení svobodného nadávání, urážení a tykání jiným bez toho, že by museli prokázat svoji identitu a jejich komentář byl odstraněn. Málo webů tuto možnost nabízí, pokud vůbec. Samozřejmě ponechání komentářů má i jinu rovinu, kterou jistě většině návštěvníků tohoto webu nemusím vysvětlovat. V tomto smyslu přeji všem "Alexům" výdrž a děkuji předem za náhledy do jejich duší, za které se viditelně stydí, když se pod ně nepodepíší. Je to i jistou nadějí pro ně, pokud mají zdravý základ a jsou jen obětí prostředí, ve kterém byli nuceni žít po většinu svého života a jež nemohlo nezanechat následky na jejich intelektuálním vývoji.
+2 #11 Alex 2017-05-04 23:44
Cituji Petr:
Po pravdě mne mrzí, že jste ztratil svou nezávislost. Konečně, sám odkazujete na transparentní účet na kterém jsou připsány peníze od Agrofertu 100.000 Kč? Je to vážně škoda. Vaše zpravodajství v době své nezávislosti bylo velmi, velmi zajímavé.
I tak Vám přeji vše dobré.


Agrofert si koupil Šinágla, tak to je vtipné !
+2 #10 Alex 2017-05-04 23:42
Šinágl obhajuje STbáka, zloděje a člověka za kterým jsou sebevraždy a jiná úmrtí. Smutné

Hlavně nepište, že Bureš ve Švýcarsku studoval, protože jeho rodinu STB pronásledovala a proto mu pak dala práci v Petrimexu :-))).
-14 #9 Jan Šinagl 2017-05-02 20:50
To ponechte na mne, pane Petře, zda jsem ztratil nezávislost. Spíše se ptejte, proč máme tolik neziskových organizací, které v podstatě tyjí ze státního rozpočtu a žádnou odpovídající práci ve většině neodvádějí. O penězích už mluvil radní Šarapatka na Forum 24. Samozřejmě, že mne nekontaktovali, zato Česká justice ano a na rozdíl od nich napsala objektivní článek, kdy hovořili se všemi stranami. Samozřejmě napíši další osvětový článek k tématu.
-10 #8 Jan Šinagl 2017-05-02 20:37
Jste sveřepý pane Petře:-) Vojtěch Filip byl usvědčen jako agent udavač a Sněmovna si ho zvolila 75% hlasů! Protestoval jste? Babiše soud osvobodil. Nectíte presumci neviny? Potom se sám chováte jako komunista. Kolik tisíců mrtvých má na svědomí Babiš? Mimochodem se za své členství v KSČ omluvil s tím, že už si to snad odpracoval. Jistě uznáte, že takováto "diskuse" nikam nevede, pouze věcná, bez emocí a nenávisti.
+10 #7 Petr 2017-05-02 20:35
Po pravdě mne mrzí, že jste ztratil svou nezávislost. Konečně, sám odkazujete na transparentní účet na kterém jsou připsány peníze od Agrofertu 100.000 Kč? Je to vážně škoda. Vaše zpravodajství v době své nezávislosti bylo velmi, velmi zajímavé.
I tak Vám přeji vše dobré.
+9 #6 Petr 2017-05-02 20:19
Tak ještě jinak pane Šinágle. Jaký je rozdíl mezi agentem zločinecké organizace StB/KSČ Falmerem a agentem zločinecké organizace StB/KSČ Burešem? Jaký byl rozdíl mezi členem Gestapa/NSDAP Oskarem Fleischerem a členem Gestapa/NSDAP Reinhardem Heydrichem? Přece všichni do těch organizací dobrovolně vstoupili. A - možná se pletu - nikdy neprošli sebereflexí, že by se omluvili za členství v těchto zločineckých organizacích.
-10 #5 Jan Šinagl 2017-05-02 20:08
Opět si vybíráte co se Vám hodí pane Petře, je třeba číst vše a uvažovat v souvislostech, pragmaticky. Komunisté ve vládě nebudou, ani do vlády nechtějí. To si nedovolí nikdo slušný jít do vlády s komunisty. Pokud by národ k tomu mlčel, tak si komunisty zaslouží. Taky si dovolím citovat Babiše v článku: "Nám jde o selský rozum a řešení problémů. I když programově se neshodneme, já bych určitě nechtěl, aby znárodnili Agrofert."
+1 #4 Petr 2017-05-02 19:54
Dobře pane Šinágle, tak tedy cituji přesně (viz níže). To je rozhovor. Je celkem jedno v jakém periodiku to je...
Mohli byste s komunisty sedět ve vládě?

Určitě bychom tam s nimi být nechtěli. Ale pokud vznikne po volbách nějaká situace, tak budeme vyjednávat se všemi. Proč bychom měli komunisty ignorovat? Jaký je k tomu důvod?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)