Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

CT logoPane generální řediteli

 

Proč necháváte lhát Českou televizi a ponižovat tak české občany falešnými zprávami? Oslavy 72. výročí konce druhém světové války na 8. května 1945 jsou lží a faleš. Jsou nepravdou!! Záměrně šířenou propagandou na ohlupování občanů. A zastíranou a zamlčovanou pietou za padlé další tisíce vojáků po 8. květnu 1945. Co pak jste tak nevědomý, že nevíte, že ještě na konci srpna 1945 bojovala sovětská vojska v Mandžusku proti Japoncům? Američané v Tichomoří na deset tisíc kilometrů dlouhé frontě od Aljašky po australský Darwin? Angličané a velká část Commonwealthu v jihovýchodní Asii? Nebo je to váš záměr takto ohlupovat českou společnost?

 
Druhá světová válka proti OSE Berlín, Řím, Tokyo skončila 2. září 1945 podepsáním kapitulace Japonců za přítomnosti  čtyř mocností Velké Britanie, Francie, Sovětského Svazu a Spojených států na lodi Missouri 2. září 1945.  Osmý květen 1945 je pouze ukončení druhé světové války V EVROPĚ. Umírání tisíců dalších vojáků a civilistů pokračovalo dál.

A válka by se táhla dál, nejméně víc jak rok, protože mírové prohlášení japonského císaře Hirohita o ukončení války nahrané na gramodesku japonští imperiální generálové stopili, nechtěli se vzdát.. Proto byli odsouzeni podobně jako nacističtí zločinci. Dvě atomové bomby urychlily konec japonskému běsnění.

 

S pozdravem

K. Mrzílek

(8.5.2017- 10:55 hod.)

* * *

Vážený pane Mrzílku,

 

z pověření generálního ředitele České televize Petra Dvořáka reaguji na Váš e-mail, v němž si stěžujete si na špatnou interpretaci, kterou ČT volí u příležitosti výročí ukončení druhé světové války.

Vaše argumentace je přesná, založená na historické chronologii a jistě by s ní nepolemizoval ani nikdo z redakce zpravodajství. Je ale nepřiměřené vinit v tomto smyslu Českou televizi ze „lhaní a ponižování“. Aniž bychom zpochybňovali historická fakta, nemůžeme považovat zkratku (interpretace o ukončení války v Evropě se takto prostě často užívá prakticky ve všech médiích) za vysloveně chybnou. Chcete-li, jde o jisté klišé, kterému každý průměrně vzdělaný člověk dobře rozumí. Navíc zpravodajství České televize stejně jako výročí v Evropě připomíná vždy na konci léta kapitulaci Japonska a v tomto kontextu faktický konec druhé světové války.

Vážený pane, věřte také trochu i naší profesionální zkušenosti, drobná a vydržená stylistická zkratka nutně nemusí znamenat desinterpretaci, rozhodně nejde o „falešnou zprávu“.

 

S pozdravem

Miroslava Pevná

Manažerka Diváckého centra

ČESKÁ TELEVIZE

Komunikace a marketing

Kavčí hory

140 70 Praha 4

Tel.: (+420) 261 132 244

Fax.: (+420) 261 014 101

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

http://www.ceskatelevize.cz

(10.5.2017 - 10:17 hod.)

* * *

Paní Pevná.

 

Na psaní, které jsem poslal panu generálnímu řediteli Petru Dvořákovi ohledně nepravdivého názvu výročí 8.V. 1945 jako ukončení druhé světové války, odpovídáte tak, že Vaši odpověď, nepovažuji za vhodnou ani pravdivou. Svým "vysvětlením" chcete dokázat, že když příštím generacím se později v září připomene, že kapitulace Japonska, v září 1945 byla koncem druhé světové války že to stačí? Proč veřejně neříkáte, že 8. květen 1945 byl pouze konec druhé světové války v EVROPĚ  proti OSE- BERLÍN, ŘÍM, TOKIO?  To si opravdu myslíte že další generace budou uvažovat tak jak píšete? Cosi o jakémsi klišé a přitom statisíce lidí po květnu 1945 dále umírali a bojovali tři měsíce, díky dvou gaunerům, kteří vyvolali druhou světovou válku? Necháte zkreslovat veřejně historii, dokonce na památném vrchu Vítkově aniž na to neupozorníte? Ti kdo tuto faleš vytrubují do světa přes barevné obrazovky patří k těm, co v Rusku mluví o Vlastenecké válce, což byla již třetí fronta druhé světové války, které tehdy zuřily na deset tisíc kilometrů dlouhé fontě od Aljašky po Darwin, JV Asie od Burmy po Singapur a umírali tam tisíce vojáků v džunglích a nebýt nacistické soldatesky, které přepadla SSSR po té, když se jí nepodařilo pokořit Velkou Britanii dodával by Sovětský Svaz  na základě smlouvy Molotov Riebentrop materiály pro výrobu zbraní pro Německo stále dál. Džugašvili /stalin/ nepočítal s obranou svých hranic. Měl tam připravené útočné zbraně i armády. Jen proto se Wermacht dostala skoro až k Moskvě. Jen proto zemřelo zbytečně tolik tisíc mladých Rusů. Přitelíčkování dvou vůdců, kdy jeden počítal, že podtrhne druhého, nebo, že si rozdělí Evropu jako to udělali s Polskem a vyvolali tak druhou světovou válku vzhledem ke smlouvě Polska s Velkou Britanií při jeho napadení, odnesli to zbytečně tisíce mladých lidí jak v Rusku tak v Německu. To, že my co pamatujeme tehdejší realitu neznamená, že mladým to budete podávat zkresleně, jak píšete, jako nějaké KLIŠÉ!

 

K. Mrzílek

(10.5.2017 - 21:04 hod.)

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)