Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Uprchlik dite„Nikdo nedělá větší chybu než ten, kdo nedělá nic v domnění, že to málo, co udělat může, nemá smysl.“ – Edmund Burke

My, občané České republiky, jsme znepokojeni současným společenským vývojem a hluboce se stydíme za lhostejný přístup naší země k pomoci lidem prchajícím z velmi kruté války.

V minulém století přitom naše společnost mnohokrát prokázala schopnost soucitu a pomáhala lidem v krajní nouzi. Ve 20. letech jsme podali pomocnou ruku lidem, kteří prchali před ruskými bolševiky, ve 30. letech uprchlíkům z nacistického Německa, koncem 40. let Řekům a v 90. letech utečencům před hrůzami balkánských válek, mezi nimiž byly i tisíce bosenských muslimů. Kdybychom nepomohli, mnoho z těchto lidí by zemřelo. Dříve jsme považovali za normální pomáhat, nyní máme v zahraničí pověst prospěchářů a egoistů. Velká část naší společnosti bohužel podléhá iracionálnímu strachu, který navíc šíří řada politiků a médií.

Je zde ale také mnoho těch, kteří se staví za práva lidí na útěku. Jejich jménem vyzýváme vrcholné politické představitele naší země: Jednejte jako státníci, kteří nemají zapotřebí být populisty a není jim lhostejný osud trpících lidí.  Vydejte se cestou odvahy a lidskosti a budete mít naši plnou podporu.

„Nikdo nedělá větší chybu než ten, kdo nedělá nic v domnění, že to málo, co udělat může, nemá smysl.“ – Edmund Burke

Velkým tématem je nyní dodržení či nedodržení evropských kvót. Česká vláda však neplní ani závazky, které si stanovila sama. Dne 8. července 2015 padlo rozhodnutí přijmout 1500 migrantů, zatím jsme jich ale přijali jen pár desítek. Vyzýváme proto vládu České republiky, aby tento slib naplnila a aby v rámci tohoto vlastního závazku přijala především syrské matky s dětmi, neboť to je nezranitelnější skupina, která dnes strádá v přeplněných utečeneckých táborech. Vžít se do pocitů těchto matek je snadné, neboť mateřská láska nezná hranic států ani rozlišnost kultury či rasy. Každá matka se bojí o své dítě a jejich situace je opravdu zoufalá.

Hlásíme se k té části společnosti, která strádajícím lidem na útěku z války a krutého diktátorského režimu aktivně pomáhá nebo se alespoň veřejně staví proti projevům xenofobie a rasismu. Jsme přesvědčeni, že naše země je schopna pomoci a že společnými silami jí můžeme vrátit její dobré jméno.

Děkujeme.

http://cesipomahaji.cz/

* * *

Podepsáno, nejsem lhostejný k utrpení druhých. Řekl bych, že to čemu říkáme "uprchlická krize" je prubířská zkouška našich skutečných charakterů. A tak jako se na prubířském kameni zjišťuje ryzost drahého kovu, tak se můžeme díky svému postoji k utrpení obětí válečných konfliktů, dozvědět spoustu doposud neznámého sama o sobě. Tedy, zda je za mnou zlatá, nebo hnědá čára...

P.S. A jinak, zajisté, že jsem naprosto svobodomyslný sluníčkář, světoobčan, liberál, havlovec, antikomunista a odpůrce nacismu a jiných hnusů. To jen aby bylo úplně jasno.

Miroslav Václavek, 15.8.2017

P.S. 

Na ARD byly záběry, jak lidé prchají před válkou a hladem, kdy jsou celníky nalézáni na neuvěřitelných místech v automobilech a ve vlacích. Vylézají, resp. vypadávají plačíce, v bolestech, mnozí nedojeli, neudrželi se...

Jan Šinágl, 16.8.2017 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (8 Votes)
Share

Komentáře   

+8 #12 Jan Chlumsky P. Eng. 2017-08-22 18:59
A Obamou dosazení soudci znemožňují Trumpovi islámskou imigraci i jen omezit, natož pak zastavit. Stačí jeden podplacený politik na špičce a máme jich v Česku tisíce coby dup. A falešné, uplakané řečičky o maminkách a dětičkách nám budou prd platné, protože se přivalí záplavy muslimských multimanželek s multidětmi, a živit je budou muset děti z Žabovřeckých dětských táborů, které dnes ještě nemají o budoucnosti kterou jim útlocitní předkové připravili ani tušení. Pomáhat a litovat, ale vůbec ne pokud jde o Muslimy. To, co oni dnes arogantně rozšiřují po Evropě a dnes i do zámoří je ideologie, která ničí, zabíjí a nemá slitování s nikým. Proto je třeba stát nohama na zemi, poučit se z minulosti a ze zkušeností našich sousedů, myslet reálně, nefňukat a islámská svinstva bezohledně odmítat. Protože ta luza se chytne každého soucitného slovíčka a maximálně ho zneužije v systému, který využívá, pokud se jí to hodí. V hloubi duše ho však nenávidí. Myslet rozumně. pokud ještě není pozdě.
+9 #11 Jan Chlumsky P. Eng. 2017-08-22 17:36
U nás v Kanadě nemáme teroristy, stejně jako v Čechách. Proč? Protože jich tu ještě nemáme tak moc a vláda všechno drží v přísné tajnosti. Media o přívalech muslimů na "přímluvu" našeho přihloupého Justina Trudea neinformují, aby se lidé nebouřili. Pouze když arogance a svinstva Muslimů někde vyplavou na povrch, čumíme tu na to, co se pod pokličkou v Kanadě děje. Muslimové jsou pod Trudem nalezení i do senátu a již máme zákon, že kdo mluví proti Islámu, jde do lochu za propagování nenávisti proti Muslimům. Náš ministr emigrace je Muslim ze Somálska. Kolik ten nám sem té krvelačné luzy potichu napouští se mi nechce ani hádat. Iteligenti a psychologové ze Západu včetně českých doktorů tam pracujících varují kdekoho, ale našemu dutohlavému Justinovi to nedochází. Naopak, chodí se s Muslimy do jejich mešity i modlit. Podobně to dělal Obama a Klintonka v US a Amerika se dnes zmítá v křečích a nemůže se Muslimů, kteří již zaplavili některé oblasti jejich šaria zákony zbavit.
+9 #10 Zdeněk 2017-08-22 11:52
Mladí muslimové v Evropě nepracují a pracovat odmítají. Proč by to taky dělali, když si vše vymůžou. Proto i odmítají učit se německy. Vaše informace o integraci muslimů v Německu jsou trapné. Ve Vídni je 120 mateřských škol, kde se učí jen arabsky a saláfistický islám. Mluvíte o vymírání Evropy. Tak nám laskavě sdělte, s kým ti muslimští mladíci budou mít děti. Když bělošky nebudou s nimi chtít, tak je donutíte bičem, kamenováním, nebo je rovnou zabijete? Jste propagátor islamizace Evropy a ČR, jako Drahoš a podobní. Kdo vás platí?
+7 #9 Zdeněk 2017-08-22 11:41
Pane Šinágle.
Někdo spočítal, že pomáhat migrantům v místě jejich domova je cca 37 x produktivnější. Přitom v Sýrii už se téměř nebojuje a v Africe většinou také ne. Mluvíte o matkách s dětmi, které jsou však také muslimy a tedy budoucími dobyvateli Evropy. Ty matky tu budou dále rodit, jejich jedinou úlohou je totiž porodit co nejvíce džihádistů. Jinak jsou pro muslima bezcenné. Rád odvádíte téma jinam, nebo útočíte na protivníka v diskusi. To ale demokraté nedělají!!
-9 #8 Jan Šinagl 2017-08-22 09:15
Ti lidé jsou zde. Těžko utíká před válkou a hladem jen 5% lidí? Že jsou mezi nimi i darebáci, vykukové a zločinci je přirozené. Je oslabována jednota EU a Rusko se raduje. Myslíte si, že je ve věci "čisté". Jeho dějiny a způsoby to vylučují. Rusku ani nám žádné atentáty nehrozí, nanejvýš účelově organizované. Obdivuji Německo, jak se vypořádává s uprchlíky. Záběry, které ukazuje ARD jsou otřesné. Takové na ČT nikdy neuvidíte. Je přirozené, že lidé před válkou se snaží prchat tam, kde je nejlépe, jako např. Čechoslováci po roce 1968 do D, CH, A, USA, Kanady či Austrálie. Uráželo mne, když jsem se dozvídal jak v CH nemálo uprchlíků podvádělo, lhalo, aby získalo neoprávněné výhody, např. uváděním vzdělání, kterého nedosáhli a kterým Švýcaři věřili. To nebyli exulanti, ale emigranti, kteří šli jen za lepším. Těch skutečných exulantů, nehledajících blahobyt, byla menšina a bude vždy menšina v podobných krizích. Hezky se kritizuje, ale kdo sám půjde a vlastníma rukama vyžene ze země maminku s dětmi. Pravda, Hitler na to měl rychlé řešení... Jedná se pořád jen o 1/600 obyvatel EU, která při současném trendu bude postupně chudnoucím kontinentem stárnoucích, nenaroste-li porodnost. Nebuďme malověrní a snažme se vidět i šanci. Mnoho mladých uprchlíků se už úspěšně integrovalo o čemž se nepíše. Média neustále nahání strach a hrůzu a účelově, populisticky manipulují s veřejností. Korupční politická scéna nás ohrožuje mnohem více. Přiznejme si, že za strachem z uprchlíků je především nikdy nepřiznaný strach ze ztráty klidu, bezpečí a ohrožení vlastního blahobytu. Je z nemalé části vybudován i na úkor zemí, ze kterých uprchlíci prchají, aby si zachránili holé životy.
+5 #7 Stanislav Vrbík 2017-08-22 08:41
V této záležitosti je pomoc a ohleduplnost nemístná. Vyberte z těch příchozích mas těch asi 5%, kteří utíkají před válkou, a těm poskytněme dočasný azyl. Těch 95 %, což jsou ekonomičtí migranti, naverbovaní mizernými kšeftaři - převaděči za tisíce eur, a jdou sem často jako ubytovatolé svých rodin, a jdou sem roto, že je tu líp než u nich, ty bych vracel zpět. Ať jdou budovat svoje země a necpou se k hotovému. scaclc
+8 #6 K. Dvořák 2017-08-20 20:43
Paní Dario, máte naprostou pravdu! O panu Šináglovi nemám valného mínění, ale tímto článkem u mě klesl na nejhlubší dno! Ač musí vědět, že drtivá většina našich občanů, za jejichž mluvčího se nestoudně vydává, s přívalem tohoto cizorodého prvku, jehož kultura je neslučitelná s naší evropskou, do Evropy nesouhlasí, neváhá propagovat vítačskou mainstreamovou politiku EU! Jakoby toho bylo málo, když označoval období protektorátu u nás za "ráj na zemi" či dokonce nastoloval otázku, zda by neměl být Heydrich - masový vrah, zvaný Kat Evropy, vyznamenán! Za to byl taky trestně stíhán.
+12 #5 daria 2017-08-19 17:19
Jeste k tomu dodam - nebudme lhostejni k utrpeni jinych. Pomozme jim zustat doma a tam si vytvorit dustojne podminky k zivotu, nebo zustat aspon v blizkosti svych domovu, aby se tam zas mohli snadno vratit. Clovek, ktery potrebuje ochranu nemusi putovat pres dalsich 7 zemi, kdyz uz je v jedne, kde je v bezpeci. Pravo na hospodarskou migraci zatim nikdo nema. Presidlit polovinu Afriky do Evropy, to asi - pres veskery idelismus - nebude to nejlepsi reseni.
+10 #4 daria 2017-08-19 17:10
Presne tak, doba jednoho spravneho nazoru skoncila, takze nechte lidi mit jiny nazor, aniz se jim za to nadava rasistu, nacistu a populistu. Populista neni ostatne nic jineho nez demokrat, na rozdil od aristokrata. Proc u nas nedochazi k vybuchum? To je jednoduche, u nas nejsou islamske paralelni struktury, tak jak je tomu na zapade. Nastudujte si neco o islamu a o jeho naroku an svetovladu a take to, jakym zpusobem toho chce dosahnout. Nikdo nema nic proti pomoci lidem, kteri skutecne utikaji pred valkou a pod. Migrace, kterou myslite vy, je migrace hospodarska a osidlovani Evorpy temito migranty neni nic jineho nez politika "no nation, no border" atd. Slovo nenavist je uz ostatne tak otrpane, ze davno ztratilo svuj povodni vyznam. Ja myslim, ze Cesi nemaji strach, zato maji rozum.
-10 #3 Jan Šinagl 2017-08-19 16:53
Paní Dario, nevšimla jste si, že máme demokracii, že doba jednoho "správného" názoru skončila? Máte neustálou potřebu "kárat" ty, co mají jiný názor než Vy? Zkuste se zamyslet, proč u nás k výbůchům nedochází, ačkoliv by to bylo mnohem snandější než na Západě. Skutečně si myslíte, že většina lidí prchajících před válkou, bídou a hladem jsou zločinci? Nehraje roli také strach ze ztráty vlastního pohodlí a blahobytu a který si nechceme přiznat. Strach je největší hnací silou českého národa, řekl už ve 20.tých letech velvyslanec Německa v Praze. Postoje většiny Čechů to stále potvrzují a nic na tom nemění ani to, že žijí jinde jak sama ukazujete, kde by mohli a měli uvažovat jinak a ne podléhat nenávisti, populistům a manipulaci.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)