Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

OS HB Napravnik 250817

Když si uvědomíme jak je odpovědný doktor - lékař za zjevné pochybení, tak něco podobného musí přijít i mezi doktory-soudce. Nemyslím ohrožení soudcovské nezávislosti, ale skutečné řešení jasných, případně opakovaných pochybení.

… V uplynulých dnech jsem dostal dopis od paní Panské, předsedkyně OS v Havl. Brodě, která v něm konstatuje, že je vše v pořádku.  Podle mého vnímání etiky a práva její dopis znamená, že schvaluje závadné jednání soudkyně Ventlukové. To není soudcovská nezávislost, to je zneužití funkce a jednání podle hesla "Pán Bůh je vysoko, Praha je daleko. Tady vládnu já". Mým synům již nikdo nevrátí tři roky z jejich dětství, ale pokud jsou soudkyně schopné a ochotné jednomu účastníkovi řízení nadržovat, tak budou postupovat i příště a to je nebezpečné pro účastníky řízení, ale především pro důvěryhodnost celého soudního systému. …

 

 

 

* * *

Vážený pane Šámale,

 

děkuji za Váš dopis, ve kterém vše odkazujete na soudcovskou nezávislost. Nevím jestli si dostatečně uvědomujete, že lajdácká a pomalá práce soudkyně Ventlukové zničila mým synům třiroky života  a má vliv na jejich další vývoj a dospívání?

Již v minulé komunikaci jsem uvedl, že je to v případě péče o mé syny již druhá soudkyně, která absurdně zasahuje do jejich života. To není nezávislá justice to je "dámský klub a absurdistán", který se schovává za soudcovský talár.

Na začátku současného sporu nebyla žádná informace o tom, že bych se nemohl podílet o víkendu jednou za dva týdny na výchově mých synů. Přesto, když má bývalá manželka začala komplikovat má setkávání s Kubíkem a Matějem, tak soudkyně mnoho měsíců neřešila návrh na výkon rozhodnutí. Následně soudkyně vydala po několika měsících bez nových informací rozsudek, který KS označil jako rozsudek mimo zákon, který nic neřeší. Jistě existuje soudcovská nezávislost.

Já se, ale ptám je v pořádku podle zákona, je v pořádku podle etického kodexu soudce a je v pořádku podle dobrých mravů, aby soudkyně svojí pomalostí a svým "kreativním" rozsudkem jasně nadržovala jedné ze stran a ostatní to neřešili s odkazem na nezávislost.

Jak je možné, že když je v psychologickém posudku uvedeno, že cituji "...matka a její nejbližší okolí přenáší svojí nenávist k otci na děti", tak soudkyně neřeší informaci, která může naplňovat skutky §201 1b a v každém případě už tři roky má vliv na zdravý duševní vývoj dvou nevinných kluků.

V uplynulých dnech jsem dostal dopis od paní Panské, předsedkyně OS v Havl. Brodě, která v něm konstatuje, že je vše v pořádku.  Podle mého vnímání etiky a práva její dopis znamená, že schvaluje závadné jednání soudkyně Ventlukové. To není soudcovská nezávislost, to je zneužití funkce a jednání podle hesla "Pán Bůh je vysoko, Praha je daleko. Tady vládnu já".

Mým synům již nikdo nevrátí tři roky z jejich dětství, ale pokud jsou soudkyně schopné a ochotné jednomu účastníkovi řízení nadržovat, tak budou postupovat i příště a to je nebezpečné pro účastníky řízení, ale především pro důvěryhodnost celého soudního systému.

 

S úctou

Jiří Nápravník

smutný táta






Jiří Nápravník

Josefodolská 490

CZ582 91 Světlá nad Sázavou

tel. 603 851 266

 

-------- Přeposlaná zpráva --------

Předmět: S360/2017
Datum: Thu, 31 Aug 2017 09:36:20 +0200
Od: Nápravník Jiří <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;
Komu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

* * *

P.S.

„Když si uvědomíme jak je odpovědný doktor - lékař za zjevné pochybení, tak něco podobného musí přijít i mezi doktory-soudce. Nemyslím ohrožení soudcovské nezávislosti, ale skutečné řešení jasných, případně opakovaných pochybení.“ Jiří Nápravník

* * *

Proč se neodváží eurokomisařka Věra Jourová řešit odpovědnost softwarových firem za bezpečnost svých produktů, ohrožujících nás všechny?

J.Š.31.8.2017

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.40 (5 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #2 49z9e 2017-08-31 15:32
Úniky ze spisů jsou stále častější. Loni jich GIBS šetřila dvaapadesát
ceskatelevize.cz/.../...

Sněmovní komise k únikům ze spisů dokončila výslechy
www.ceskenoviny.cz/.../1520831

A co na to předseda Ústavního soudu ČR?

strana 61:

P. R.: ... Zrovna nedávno se ke mně v samoobsluze nějaký člověk živě hlásil: „Já začínal jako právník v Bílé labuti u vašeho tatínka. On mě učil krást ze spisů!“

T. N.: * Co že ho prosím učil?

P R.: Patrně šli spolu studovat spis na soud a nevýhodné listiny odstranili...

zdroj:
Pavel Rychetský, Tomáš Němeček: Diskrétní zóna. Praha: Vyšehrad, 2011.
+4 #1 Jenyš 2017-08-31 13:29
Jo, tohle je justice pod velením estébáka Babiše a jeho ptáka Pelikána. A za tohle svinstvo přivandrovalé ze Slovenska nám tady lobuje zbabělý aktivista Šinágl, který za komančů držel hubu a krok a po revoluci se zněj stal bijec komunistů, aby 30 stříbrných od estébáka Babiše zavřel oči nad jeho komunistickou minulostí a nad tím, že je to zločinec a podvodník. Šinágl je prostě pokrytec. Ale co čekat od estébáka?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)