Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN MZ Chranena Snemovna 011217„…Aby bylo jasné, je mi zcela ukradené sexuální puzení slabošského „katolického“ premiéra. Nedojímají mne řeči o lásce. Ale chci vědět, jak je možné, že tajné Bartos a Ferislužby v této zemi úkolovala osoba na úrovni správkyně veřejných záchodků? Jak je možné, že ji generálové poslouchali? Znát tuto pravdu je živoucí potřebou. Slouží to v prvé řadě budoucnosti a občanům, kteří si ze svých daní platili k správě země někoho jiného, než premiérovu konkubínu.“

Když někdo (jako např. EU) nabízí dotaci investorům na některé projekty, tak pro zájemce stanoví jasné podmínky. Jak to tedy vlastně je ?

Žadatel o dotaci (např. firma Čapí hnízdo) musí:

1. Požádat písemně na co dotaci žádá, a o jakou částku se jedná.

2. Musí splnit podmínky stanovené pro obdržení dotace.

3. Dotující to je - EU - prověří splnění podmínek a dotaci buď poskytne, nebo neposkytne.

4. Investor ( firma Čapí hnízdo) musí proinvestovat ze svých peněz zbývající částku pro výstavbu projektu, tedy cca 80-90% (dotace cca 10%    - 20%).

5. Projekt- tedy výstavbu musí dokončit v určitém termínu.

Tak a nyní si vyhodnoťme z informací domácích - státních médií, výstavbu Čapího hnízda. Projekt byl úspěšně dokončen a slouží veřejnosti. Dává práci 68 pracovníkům.

Zisk z provozu je odváděn v ČR do státního rozpočtu a za dobu provozu je odvod na daních vyšší než byla dotace 50 mil. Kč.

Při tom dotace byla poskytnuta z peněz EU, ne tedy ze státního rozpočtu ČR ! Pak se najde „slepičí prdelka“, která před volbama v ČR, běží do Bruselu, že s tou dotací asi nebude něco v pořádku - premiér B. Sobotka. Vyvolá spolu s KDU-ČSL dokonce trestní stíhání proti úspěšnému podnikateli A. Babišovi. Stěžovatel - B. Sobotka + celá ČSSD a KDU-ČSL, jsou jen neschopnými cokoliv vyprodukovat a jen závidí jinému úspěch.

Ale hodí se to právě před volbami do "PS", - zvláště po propadu ČSSD v krajských volbách! Zblbnout a ovlivnit tak lidi – voliče a pak také i stádo tupých ovcí co ještě věří zpravodajství ČT-TV1/24, s jejími žlučovitými redaktory!

Aby to nebylo málo, ve stejné době kdy se před volbami mluví jen o Čapím hnízdě, jiný „umělec“ z KDU-ČSL - ministr Herman si nechá v dosluhujícím parlamentu schválit 571 mil. Kč na výkup prasečáku v Letech u Písku, od soukromé firmy a z peněz ze státního rozpočtu, že se jedná o reálnou cenu nevěří nikdo soudný! Ve stejném dni, kdy se tato informace objevila v televizi, vystoupí ministr financí s tím, že částka, pro výkup prasečáku, je dvojnásobně vyšší než je úřední odhad! To znamená, že ze státního rozpočtu cca 225 mil. Kč půjde soukromé firmě navíc !

A o tom, kdo firmu vlastní a kam skutečně peníze navíc poputují se mlčí a nikoho to ani vůbec nezajímá!

Máme přece kauzu A. Babiš a s ním, jako trestně stíhaným, do nové vlády "přeci" nemůžeme jít, se Slovákem a bývalým agentem StB.

To jsou argumenty z ODS, TOP 09, STAN, Pirátů, a nyní i z nově vzniklého „demokratický blok“, z ODS, TOP 09, STAN,..., v režii M. Kalouska, člověka destruktivního, zatrpklého, z kterého padají jen řeči plné žluči!

Demokratický blok vznikl hlavně proto, že se bojí nové vlády s premiérem A Babišem, který se nezastaví před rozkrýváním korupce politiků z minulosti. Až bublina kolem "Čapího hnízda" splaskne a trestní stíhaní bude zastaveno (což musí nastat), tak bude zajímavé sledovat jak se pak budou kroutit politici jako Bělobrádek, Zaorálek, Fiala, Farský, Kalousek, M. Pekarová-Adamová, M. Ženíšek, kníže Karl Schwarzenberg, a veleneschopná Mirka Němcová z ODS, a jak budou veřejnosti vysvětlovat své postoje k blokování nové vlády ve prospěch občanů ČR.

EU – v kauze dotace pro Čapí hnízdo ani nemůže rozhodnout jinak, než ve prospěch Čapího hnízda. Proč?

1. Musela by si příslušná komise přiznat, že neprovedla kontrolu žadatele a splnění podmínek.

2. Ale tu přece provedla a uznala splnění podmínek.

3. Přiznali by pracovníci komise EU že pochybili ? Asi těžko...

Tak jaký je vlastně problém ?

-----------------------------------------

Jen v boji o moc a křesla ve sněmovně. Přece za 100 000,-Kč/měsíc si pokecat ve sněmovně a za nic v opozici nezodpovídat, je mnohem jednodušší, než pracovat - a to i často špatně ! 

Mnozí poslanci totiž vůbec neví co je to výroba, neví co je to zodpovědnost za výsledky firmy, neví co je to mít zodpovědnost za zaměstnance,...

Ti v tzv. Demokratickém bloku zradili vlastní voliče. Hlas jim přece dali lidé v přesvědčení, že budou pracovat pro blaho naší ČR !

Bylo by toho mnohem víc, ale je to jen názor na současnou situaci v ČR.

* * *

LN Rychlik Komu to slouzi 301117Adam Řebíček odešel od soudu s dvěma lety podmíněně a pokutou 200 000 korun.

Adam Řebíček byl společně s dalšími dvěma bývalými policisty odsouzen krajským soudem za to, že za peníze ovlivnil průběh trestní kauzy. Předseda sněmovny je napadán za to, co řekl  o  našich soudech: že nejsou v pořádku. Měl pravdu. Kdyby byly soudy v pořádku, nikdo by je úplatky neovlivnil. A už tehdy by byl potrestán.  Že ovlivňování (některých) soudů úplatkem, je konec demokracie v soudnictví, je jasné a zřejmé. Ne jejich oprávněná kritika předsedou parlamentu. Vy kritici z parlamentu, co jste mistři výroby volů z komárů, abyste lží získali ztracenou popularitu, omluvte se panu předsedovi sněmovny. Patří to k demokracii, kterou hlásáte. Ty úplatky soudům a ještě víc policistům musely být hodně mastné, když pokuta uložená soudem je 200.000 Kč?!

S.Vrbík, Zlín, 3.12.2017

* * *

Z názorů na internetu bez uvedení zdroje. Ponechám na čtenářích, aby si učinili sami svůj názor. Pouze připomínám jak firmě FAU dala česká justice rekordně rychle za „pravdu“, zatímco Rath, Nečas, Janoušek a další se soudí roky?! A pak vydávejte takovéto zkorumpované a neschopné české justici a policii budoucího premiéra ke „spravedlivému“ soudu?! Připomínám, že v Polsku desítky soudců už přišly o talár a jsou na ně podávána trestní oznámení pro zneužití moci veřejného činitele. Proč asi není tato zpráva jedním z hlavních témat médií?

Břetislav Rychlík (LN 30.11.2017) Komu to slouží?: „…Aby bylo jasné, je mi zcela ukradené sexuální puzení slabošského „katolického“ premiéra. Nedojímají mne řeči o lásce. Ale chci vědět, jak je možné, že tajné služby v této zemi úkolovala osoba na úrovni správkyně veřejných záchodků? Jak je možné, že ji generálové poslouchali? Znát tuto pravdu je živoucí potřebou. Slouží to v prvé řadě budoucnosti a občanům, kteří si ze svých daní platili k správě země někoho jiného, než premiérovu konkubínu.“

A takovémuto páru dala veřejnoprávní ČT prostor v Reportérech?! Na druhé straně smekám před redaktorkou ČT, která zachovala klid a věcnost, aby o to více vynikla trapnost a primitivnost Tomia Okamury a jeho společníků (od 11:30 min.). Odstrašující příklady nevychovanosti a nevyspělosti! Článek k tématu Chráněná Sněmovna vyšel v LN (1.12.2017).

Okamura přebírá Knotenovi slovo a „doufám, že mi nebudete skákat do řeči.“ Cenzor a ukázka myšlení a jednání „demokrata“. Okamura má svaly a nemá mozek. Mluví rychleji než myslí. Chová se jako tiskový mluvčí Klotena, ten se jen hloupě usmívá. Kdo nenavštíví Rusko, nemůže být jeho spolupracovníkem?! „Nediktujte paní redaktorko“, přitom sám diktuje a řídí. Sebeovládání redaktorky je obdivuhodné. Takový místopředseda Sněmovny a předseda Bezpečnostního výboru jsou skutečným nebezpečím – ohrožují zemi i sami sebe.

Příliš dlouho jsou polistopadoví politici a jejich pohrobci vzdálení od reality a skutečných zájmů voličů. Dnešní "Moravec" byl pro pobavení a přemýšlení jací polici byli v čele tohoto státu! Už aby tady byly reálné kroky nového předsedy vlády ČR. Jistě voliči očekávají podle ministra Brabce pořádný "MAZEC". Podívejte se na toto VIDEO, záznam z 30.11.2017.

Pokud by tento rozhovor viděli před volbami všichni voliči, nepochybně by Hnutí ANO jasně vyhrálo, protože zdravý rozum si dokázala uchovat většina - i přes účelové manipulace zkorumpovaných médií mocných korupčníků v pozadí.

Klidnou a nadějeplnou první Adventní neděli.

 

Jan Šinágl, 3.12.2017

* * *

Sloupkař bez znalostí, aneb jen více takových osobností v politice jako je Karla Šlechtová!

* * *

Kurs ruského jazyka s Milošem Zemanem… Umíte si představit, že by Putin či Trump hovořili na Pražském Hradu česky i kdyby řeč ovládali dokonale? Zeman je ukázkou části českého charakteru ve věci podbízivosti, skryté poslušnosti a „mazání medu kolem huby“ s pocitem vidíte, jak jsem dobrý… dodejme Švejk…

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.14 (7 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #1 Stanislav Vrbík 2017-12-05 09:51
Být Chovancem, choval bych se jako Chovanec. To je samozřejmé. Anebo bych se mohl taky chovat jinak: žralo by me, že nějaký "buržuj" získává popularitu a My, socdem, ji ztrácíme. Po tolika letech úspěchů vytahuje na nás naše vládnutí v různých kauzách. Teď nás nejvíc štve s těmi třiceti miliadami, které jsme Bohouškem přihráli Bakalovi. A buržuj z nás udělal stranické trosky. S tím se musí něco udělat! A musím to udělat já, protože po reorganizaci policie mám v rezortu aparát, který mi pomůže. Je to legální!, ne? "Buržuje" je třeba odstranit. Je to liška podšitá a politicky to nepůjde. Zahraniční firma nám radí dostat jej před soud. A dobře poradila! Nemusí ho soudy odsoudit. Budeme-li se moc snažit, bude vyšetřovaný nějakou delší dobu našimi hochy, a potom to předáme třeba soudu. A ten ho bude soudit tak dlouho, až na něj voliči zapomenou. Kde je dneska Rath po tolika letech soudů? A naši voliči se nám vrátí! Takhle nějak bych to zmastil, být ministrem vnitra.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)