Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Palach Jan horiJan Palach hořel za nás, abychom vzpláli. My umíme pouze zapalovat svíčky a klást květiny jednou za rok…

Máme společnost rozdělenou na tři tábory. První tábor, který nejvíc ovlivňuje vládu, bych zkráceně nazval Mafie. To jsou lidé zbohatlí privatizací. Charakterizoval bychPalach Jan Kriz VN je jako lidi, kteří měli dobré pozice v komunistickém státě a jsou odhodlaní republiku vysát a zahodit. Oni stále tlačí na druhý tábor, svoje sluhy, kteří mají ve volených orgánech tlačit, aby jim byly přihrávány příležitosti k extrémním výdělkům. Říká se tomu sponzorování politických stran, a korupce. Tento druhý tábor bych nazval sluhové Mafie. Jsou to především lidi, kteří ctí zásadu „za peníze všechno“. Třetí tábor bych označil jako bojovníci proti starým strukturám. Jsou to bojovníci proti prvním dvěma. Je to tábor dosti slabý na svůj úkol – porazit ty první dva tábory.

Tolik úvodem. K druhému táboru patří též Česká televize. Ta plní svůj úkol skvěle. Jedním z jejích fíglů je nazývat čin Jana Palacha protestem proti okupaci republiky „spojenci“. O mnoho lepší není ani druhá verze, že to byla výzva k boji za demokracii. Skutečně to byl pokus vyprovokovat nás, lidi, k aktivitě, neutuchající aktivitě k boji proti silám, jež se dostávají k moci. Jež prosazují sovětizaci republiky. Jež plní záměry okupantů.

 

19. ledna 2018, Vrbík, Zlín

* * *

Před 49 lety zemřel Jan Palach, připomnělo jej setkání v Karolinu

Zástupci akademiků a studentů si v Karolinu připomněli 49. výročí úmrtí Jana Palacha. Student filozofické fakulty se v lednu 1969 upálil na protest proti lhostejnosti spoluobčanů po vpádu armád Varšavské smlouvy do Československa, na následky zranění 19.ledna v nemocnici zemřel. Jeho čin řečníci označili za mimořádně hrdinský. Měl by podle nich inspirovat lidi k tomu, aby si i v dnešní době více vážili svobody a demokracie. Na takzvaném Husově dvorku, kde byla před 49 lety vystavena rakev s Palachovými ostatky, se sešlo přibližně 70 lidí. Promluvil k nim rektor Univerzity Karlovy a profesor evangelické teologické fakulty Univerzity Karlovy Jakub Trojan, který jako evangelický farář Palacha pohřbíval. ČRo, 19.1.2018

* * *

Dům Jana Palacha protne hranol zla. Památník ve Všetatech odhalí k 50. výročí okupace

P.S.

Palach Jan VNVysílala veřejnoprávní ČT přímým přenosem pietní akt, projevy rektora Univerzity Karlovy a profesora teologické fakulty Univerzity Karlovy? Událostech ČT věnovali Janu Palachovi půl minuty, jedné kamenné svatbě 4x více času… Film o Janu Palachovi musela natočit polská režisérka… Jan Palach hořel za nás, abychom vzpláli. My umíme pouze zapalovat svíčky a klást květiny jednou za rok

 

 

J.Š. 19.1.2018

* * *

Japonský ministr vnitra Yoshitaka Sindo a Věra Čáslavská uctili památku Jana Palacha

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #3 Oldřich Musil 2018-01-21 16:56
K:V Událostech ČT věnovali Janu Palachovi půl minuty, jedné kamenné svatbě 4x více času…

To víte,je to nežádoucí.Mohlo by to u lidí vyvolávat:
1.Nežádoucí emoce vůči KSČM
2.Špatné svědomí a nežádoucí příklad mladší generaci,což by mohlo mít za následek určité politické potíže nynější vládnoucí mafii.
+3 #2 Oldřich Musil 2018-01-21 10:31
K:Vrbík, Zlín
Proto nazývám tzv."sametovou revoluci" jako sametový podvod.
-3 #1 K. Mrzílek 2018-01-19 23:21
Jednou za rok si vždy v nějaký den někoho připomeneme zapálením svíček. Stačí to ? To režim, či demokracie má jiný fortel.Jak se to zpívá? Vzpomínky líbezné slétnou se v srdce mé a líbezně mě zvou se skal ozvěnou. My vzpomínáme, média a president maká abychom se zase sesuli do suterénu. Důvěrně jej známe. Tak hurá za Zemanem.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)