Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Klaus_a_BarrosoVe zcela velkém rozsahu má Česká republika už roky podvádět v souvislosti EU dotacemi. Umožnila to korupce a nedostatečná kontrola Komise EU. Nezveřejněná zpráva ukazuje, že skutečný rozsah podvodů nebylo dosud možno ani zdokumentovat. V rámci diskuse o rozpočtu EU v posledních týdnech, vystoupily do popředí zejména dotace z EU – naposledy  ve věci zneužití zemědělské pomoci ve východní Evropě (zde). Jak vyplývá z tajného dokumentu Evropského soudu a Evropské komise, také Česká republika ve věcí dotací EU podváděla ve značném rozsahu.

 

Již v květnu se ukázalo, že české orgány, EU "systematicky obelhávali", citují holandské noviny Trouw ze zprávy.  Především korupce měla být ve hře, ale o ní Češi nepodali žádnou zprávu. EU-komise si toho zprvu nevšimla, neboť je ve věci těchto informací odkázána na spolupráci s dotyčnou zemí, tolik Trouw. V předložené, nezveřejněné zprávě ze srpnu, se k tomu říká, "Komise nemůže informacím a hodnocením (Češi, pozn. redakce), jak jsou uvedeny ve výroční zprávě, důvěřovat."

Jako trest, má nyní Česká republika dostat o 10% menší podporu na projekty v infrastruktuře a o 5% méně na podporu ekologických projektů. Tolik pokud jde o výsledek jednání mezi Bruselem a Českou republikou. Tato tajná zpráva měla vyzvat ke zvýšení sankcí. Plný rozsah podvodu není zatím jasný, tolik noviny.

Zatímco E-Komise považuje za možnou chybovost 10 až 25 procent ve zprostředkovaných českých informací k výdajům ve věci EU dotací, vychází Finanční výbor z toho, že téměř všechny údaje poskytnuté Českou republikou, měly být falešné. Celkově obdržela země od roku 2007 do roku 2013 26.7 miliard Euro z fondů EU. Patří tak k jedním z největších příjemců na obyvatele v EU.

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2012/12/21/systematisch-belogen-eu-erhebt-schweren-betrugsvorwurf-gegen-tschechien/ - zveřejněno 21.12.2012

 

P.S.

Vskutku krásný „dárek“ si nadělila Česká republika k Vánocům. Další důkaz jakým jsme národem podvodníků a zlodějů v čele s prezidentem Václava Klausem, který jde sám všem osobním příkladem napřed. Krást a žít z práce druhých, to by nám šlo, ale poctivě pracovat, tvořit hodnoty, to už nám moc nevoní. Nejvyšší čas, aby se ti, které toto chování a jednání uráží konečně ozvali, nechtějí-li, aby slovo Čech bylo synonymem pro nedůvěryhodnost, zlodějinu, podvod, podraz, pokrytectví a nemravnost ve všech stupních a formách. Tento stav je odpovědností především celé politické vládnoucí scény od listopadu 89! Kdo je konkrétně podepsán pod lživými zprávami pro EU-Komisi za Českou republiku? Kde je seznam všech těch „zemědělců“, kteří levně koupili půdu s úmyslem žít z EU dotací a práce druhých? Kde je seznam všech těch úředníků, kteří svým razítkem posvětili tento kolosální podvod a nemravnost? Měl bych stovky podobných otázek na prezidenta, premiéra, policisty, soudce, státní zástupce a státní úředníky. Díky takovýmto lidem, kteří v podstatě zneužili hromadně pravomoc veřejného činitele, se EU dotace nedostali tam kam měly, na podporu potřebných projektů a do rukou slušných, poctivých lidí, ale do rukou naprosto bezcharakterních lidí.

Nemravnost v myšlení a v charakteru se nutně projevuje i na prostředí, kde člověk žije. Stačí porovnat krajinu před Rozvadovem a za Rozvadovem, kde ji kazí jen vývoz české kriminality do pohraničních oblastí SRN. Vyhnali jsme doslova jako bezcenný dobytek, primitivně a barbarsky, v době míru, skoro 3.500.000 českých Němců. Připravili jsme je o veškerý jejich majetek, který budovali po staletí, zničili kolem 3300 měst, vesnic, osad a kdy jich při divokém odsunu zahynulo, podle střízlivých odhadů, přibližně 170.000. Nebyli to žádní váleční zločinci, ti včas zmizeli, ale mámy, tátové, děti, kojenci, starci a nemocní. Byla to elita našeho národa, která pak pomáhala budovat prosperitu Rakouska a Německa. Nemůžeme od naší současné, degenerované politické scény očekávat, že bude schopna se s tímto temným dědictvím naší minulosti vyrovnat, ale bude se snažit neustále překrucovat dějinnou pravdu jak je jí vlastní v čele prezidentem Klausem. President SRN Joachim Gauck se za německý národ za zločin spáchaný v Lidicích omluvil, když byl na presidentské tiskové konferenci na Hradě. Na otázku německé novinářky zda je Klaus ochoten udělat stejné státnické a mravní gesto za český národ, který se dopustil v podstatě genocidy na sudetských Němcích, Klaus trapně a male odkázal na uzavřenou Česko-Německou smlouvu. Takto se nechová skutečný president, ale pouhý manipulátor moci, bez jakéhokoliv mravního obsahu.

Je neskutečné, že mají „politici“ tu drzost k nám mluvit stále stejné bláboly, stále stejní z TV, rádií a billboardů a „oblbovat“ už tak dost totalitou zdeformovaný národ. Pokud si veřejnost nevynutí předčasné volby a změnu volebního zákona, zaslouží si země svůj osud.

Takováto zpráva by musela být hlavním tématem médií, jednání vlády, presidenta, ministerstev – vidíte a slyšíte to výmluvné mlčení…?!

 

Jan Šinágl, 23.12.2012

 

P.S.

25.prosince 2012 v pořadu na ČT „Sbohem Československo“, byly na jeho konci použity záběry ze Sněmovny z konce roku 1992, kdy bylo odhlasován rozpad Československa. Zazněl potlesk, k vidění byly spokojené úsměvy poslanců. Poslanec Dostál to okomentoval výstižně: „Ještě jsem neviděl, aby se na pohřbu tleskalo.“ Na samém konci pořadu se nám dostalo vysvětlení. Čeští poslanci si mezi sebou rozdělili všechny slovenské poslance a před hlasováním o rozpadu Československa s nimi patřičně popíjeli. Hlasování tak proběhlo bez problémů. Země Švejků opět ukázala, že je této tradice hodna. Nemyslím si, že by této zhovadilosti nebylo schopné ani současné složení Sněmovny. Pokud toto má být skutečná „elita a výkvět“ naší země, tak už naše existence v dějinách světa začíná pomalu, ale jistě končit. Přírodní zákony jsou neúprosné i ve věcech existence zemí a národů. Za chyby se musí vždy zaplatit a jsou-li obrovské, je i cena tomu odpovídající, ale spravedlivá. Země, kde jsou prioritou krádeže, podvody, netrestání velkozlodějů, likvidace schopných, prosazování neschopných na odpovědná místa, likvidace mravních, morálních a kulturních hodnot, si jiný osud nezaslouží.

J.Š. 26.12.2012

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-3 #2 Jan Šinagl 2013-01-05 09:41
President SRN Joachim Gauck se neměl problém omluvit i přes existenci této smlouvy, jet do Lidic a hovořit s oběťmi. Prezident ČR odkazuje na smlouvu jako dostatečnou omluvu, na mostu Edvarda Beneše v ÚnL jsme ho nikdy neviděli ani v Postoloprtech či na jiných místech poválečných masakrů na nevinných lidech. Málokdo ví, aby mohla být smlouva vůbec odsouhlasena, byl její obsah poslancům zprostředkován jinými slovy tak, aby ji odsouhlasili.By lo riziko, že jí neodsouhlasí pokud uslyší doslovný text omluvy v Česko-Německé smlouvě. Ukazujeme tak svoji malost i malost českého prezienta. J.Š.
+7 #1 Belmondo 2012-12-29 17:43
K Vaší poznámce o Česko-Německé smlouvě a dotazu novinářky na hradě bych chtěl dodat, že odkaz prezidenta byl na závěry česko-německé deklarace správný. Současná politická a státní reprezentace České republiky se cítí vázána závěry českoněmecké deklarace podepsané 21. ledna 1997 Václavem Klausem, předsedou vlády, a ministrem zahraničí Josefem Zieleniecem. Za NSR deklaraci podepsali spolkový kancléř Helmute Khol a spolkový ministr zahraničí Klause Kinkel. Tato deklarace přinesla zklidnění do českoněmeckých vztahů a udělala „tlustou čáru“ za minulostí. Německá strana převzala odpovědnost na historickém vývoji vzájemných vztahů a uznala, že nacistická politika měla hlavní podíl na poválečné migraci a vyhnání německého etnika z republiky. Česká strana se omluvila za excesy, které se staly v době odsunu, a byl vysloven názor na sblížení obou států v rámci Evropské unie. Myslím, že z příslušného textu deklarace je jasná omluva české i německé strany a veškeré další snahy o rozvířování této tragické válečné a poválečné doby by měly být po 68 letech řešeny spíše větší spoluprací obou národů. Je pravdou, že na historii se nesmí zapomínat, mladé generace obou národů by měly znát tragické události a nebezpečí nacismu pro lidstvo. V posledních letech se znovu šíří neonacistická ideologie a do naší země přichází opět z východních oblastí NSR.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)