Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Putinovy deti-vojaciPutinova nespravedlná justice - Putinovy dětští vojáci - Putinovy hrySoci logo

… Od Putinova znovuzvolení ruským prezidentem jsou ruští obchodníci, kteří se bouří proti vládnoucí oligarchie a byrokracie, cílem justice: 99 % ze všech soudních případů končí jejich odsouzením - více než za Stalina! Rusko má v současnosti na světě druhý nejvyšší počet vězňů. Více než 800.000 lidí jsou v současné době ve vězení zajetí - třetina z nich jsou nevinní, dle organizací pro lidská práva. … Za Vladimira Putina jsou milionů investovány do vlastenecké výchovy, mezi jiným i do letních táborů. Děti ve věku 10 až 15 let tam stráví prázdniny, aby poznaly tvrdost vojenského života. Odhadem 12.000 ruských děti se učí během svých prázdnin bránit svoji vlast. ... Rusko-izraelský režisér Alexander Gentelev ukazuje ve svém inestigativním dokumentu kritický pohled do zákulisí nejvíce absurdních olympijských her v historii, jejichž realizace je založena na systému vlastní korupci v Rusku. …

Putinova nespravedlná justice

Putin používá soudnictví k tomu, aby se mu kritičtí občané podvolili. Přibližně 100.000 obchodníků sedí za mřížemi, protože buď nechtěli spolupracovat s vládou, nebo byly zruinováni konkurenty ve spolupráci s vládními úředníky.

Od Putinova znovuzvolení ruským prezidentem jsou ruští obchodníci, kteří se bouří proti vládnoucí oligarchie a byrokracie, cílem justice: 99 % ze všech soudních případů končí jejich odsouzením - více než za Stalina! Rusko má v současnosti na světě druhý nejvyšší počet vězňů. Více než 800.000 lidí jsou v současné době ve vězení zajetí - třetina z nich jsou nevinní, dle organizací pro lidská práva.

Neustále demonstrují v Moskvě davy proti Putinovi. Přes reformní pokusy Medveděva, počet odsouzení za hospodářské trestné činy neklesá. Podle oficiálních údajů, je již každý šestý podnikatel obviněn z trestné hospodářské činnosti.

http://tv.orf.at/orf3/stories/2628569/
***
Putinovy dětští vojáci

Dokument ukazuje, jak si Rusko vychovává novou vojenskou generaci země, do níž investuje miliony. Za Vladimira Putina jsou milionů investovány do vlastenecké výchovy, mezi jiným i do letních táborů. Děti ve věku 10 až 15 let tam stráví prázdniny, aby poznaly tvrdost vojenského života. Odhadem 12.000 ruských děti se učí během svých prázdnin bránit svoji vlast.

http://tv.orf.at/orf3/stories/2628581/

P.S.

Pod linkem výše můžete shlédnout otřesné video z vojenského výcviku dětí!

***

Putinovy hry

Rusko-izraelský režisér Alexander Gentelev ukazuje ve svém inestigativním dokumentu kritický pohled do zákulisí nejvíce absurdních olympijských her v historii, jejichž realizace je založena na systému vlastní korupci v Rusku.

Ačkoliv hodnotící komise MOV vedla ruského olympijského kandidáta Soči teprve na třetím místě, dostal Vladimir Putin co chtěl. Členové Mezinárodního olympijského výboru oznámil na svém plenárním zasedání v Guatemala City, že dala přednost ruskému kandidátovi před Pchjongjangem a Salcburkem.

Jak to, že Soči byly hry přiděleny? Jak dokáží ruští organizátoři tento „mistrovský kousek“ dokončit a přeměnit tradiční letovisko na zimní sportovní ráj? Co se děje za speciálními silami přísně střeženými ploty ruského olympijského staveniště? Proč řekl Putin rakouskému spolkovému prezidentu, že Sochi by měla být "rakouská olympiáda" a slíbil zakázky v miliardách?

Investigativní filmař Alexander Gentelev odhaluje dokumentem "Putinovi hry", že korupce a „turecké hospodářství“ při Olympijském projektu Soči nabírá nové dimenze i pro samotné ruské poměry. Jako pohádkový král si bývalý a současný ruský prezident splňuje absurdní přání – ať to stojí co to stojí. Tím podpořil chamtivost nomenklatury, bezohledné podnikatele a zločince, bezpříkladným způsobem.

http://tv.orf.at/orf3/stories/2628564/

* * *

Mohu jen doporučit Pád SSSR, díly 4,5,6 v sobotu 8. Února od 20.15 až 23.00 na kanále ORF3. Výborný dokument. Pro diváky, kteří nejsou v dosahu terestrických vysílačů ORF lze doporučit např. http://streamtivi.com/

Mnoho českých diváků by vystřízlivělo ze snů o Rusku, že není nebezpečné – opak je pravdou! Za současné situace v ČT nemůžeme očekávat vysílání stejných či podobných pořadů, natož v hlavním vysílacím čase. Ta svoji veřejnoprávní roli ohledně zločinné minulosti přestala plnit. Roky vysílané „totalitní agitky“, kde není takřka nic o zločinech komunistů jsou toho jen smutným důkazem. Nedivme se potom, že lidem se stýská jen po tom „příjemném“ a na to zlé stále více zapomínají.

 

Jan Šinágl, 7.2.2014

* * *

Tupým a nevzdělaným idiotům staršího věku se dle výzkumu stýská po komunismu

Igor 2014-02-06 09:45

Ja žil a žiju v Podk. Rusku. Do Čech jsme jeli občas na navštěvu přibuznich a na nakupy. Rozdil životni urovně a cen, rozsah tovaru byl tehdy obrovsky. Ceny byli nižši než u nas. Subtropicke ovoce zde u nas tehdy ne byly. Situace z cenama u Vas se razem zhoršila po roku 1968. A nakupovat na Čechach ne bylo moc vyhodne. Ted" v obchodech mame malem všechno, aj za nižši ceny. V 70 -ich letech jsem byl v ruskem Engelsu a Saratově. Obchody na potraviny malem všude byly prazdne. Když v obchodu na maso v Engelsu jsem se zeptal na maso, prodejce mi oznamil že po valce u nich maso vubec ne bylo. To je ta zpatečni stranka sovětske ekonomiky. V Moskvě zboži v obchodech mněli většinou ze zahraniči. Zejmena v době když jsem tam byl, prodavali se housky z Francie. Byly aj vlastni vyroby ktere nikdo ne bral. Ale SSSR ted" nikdo ne chce.

* * *

Máme se bát Ruska?

Igor 2014-02-06 09:07

Z B.Dol. uplně souhlasim. Těch kdo se jim podřizuje vubec ne vnimaji. Rusi važi jen těch kdo ma svuj nazor a kona podle toho. No a nutnost Ukrajiny pro Rusko je ovlivněna jeho jeho prumyslovim komplexem ktery je současti vojensko-prumys loveho koplexu byvaleho SSSR, take velkim počtem slovanskeho obyvatelstva a jeji strategickim postavenim v Europě.

* * *

Putimkinovy OH v Soči jsou postaveny doslova na zločinných základech!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (10 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #6 Staré stolní hry 2014-02-11 19:40
Cituji Staré stolní hry:
Hry v Soči vzbuzují u řadu sportovců docela obavy kvůli bezpečnosti. Já se ani nedivím

Já si myslím že se nikdo tomu nediví :-)http://wauti p.com/cs
-1 #5 Staré stolní hry 2014-02-11 19:38
Hry v Soči vzbuzují u řadu sportovců docela obavy kvůli bezpečnosti. Já se ani nedivím
-1 #4 Vlad. Kebrle 2014-02-09 10:10
Cituji Mrzílek:
V Rusku se devastuje morálka a vychovává mládež k uvědomělému násilí aniž by země byla vojensky ohrožena. Připomíná to Stalinovu paranoickou podezřívavost z ohrožení z napadení. Hlásal tehdy při každé příležitosti mír a spojil se přitom s nejlépe vyzbrojeným tehdejším státem, který byl napojen na osu Řím, Tokio. Podobně probíhají dnes námluvy Rusko Čína.


Přímým objektivním důkazem námluv Ruska s Čínou byly loni na jaře velmi rozsáhlé rusko-čínské vojenské manévry v Jihočínském moři. Následovaly na největší od války ruské manévry v Bělorusku. Potvrzují jistou měrou to, co napsal v r. 1986 Anatolij Golicyn v knize "Nové lži za staré", to, že i spor Rusko-Čína v éře Chruščova, Brežněva a Mao Ce-tunga byl předstíracím manévrem, že určité spojení i v té době existovalo. Vlastně dnes se zabývá touto věcí J.R. Nyquist, kterého jsem v své glose doporučil k přečtení.
-2 #3 Vlad. Kebrle 2014-02-09 00:14
Jeden důležitý moment: Ty chlapecké tábory ruské úřady dotují! Hodně rodinám totiž na normální dětské letní tábory nejsou finančně dostupné.
Pokud jde o Petra Cibulku a nejen: Píše pravdu, ale skutečnost zblízka je jiná.

Všem čtenářům ovládajícím anglický jazyk doporučuji stránky vynikajícího amerického novináře a politologa Jeffa Nyquista www.jrnyquist.com, věnuje se taktice ruských expanzionistick ých snah, a především také z geopolitického hlediska. Je to i výborný analytik, disponující ovšem také obrovským množstvím zdrojů - tak to se na jeho stránkách dočtete.
-2 #2 Mrzílek 2014-02-09 00:10
V Rusku se devastuje morálka a vychovává mládež k uvědomělému násilí aniž by země byla vojensky ohrožena. Připomíná to Stalinovu paranoickou podezřívavost z ohrožení z napadení. Hlásal tehdy při každé příležitosti mír a spojil se přitom s nejlépe vyzbrojeným tehdejším státem, který byl napojen na osu Řím, Tokio. Podobně probíhají dnes námluvy Rusko Čína.
0 #1 Ruská totalita 2014-02-07 20:46
On ten Petr Cibulka nakonec bude mít asi pravdu s tím totalitním postsovětským rudým režimem fízlů, kágébáků a mafiánů v Rusku....

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)