Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Daně v Řecku platí jen altruisté, snílci a ti, kterým už na ničem nezáleží, tvrdí zlí jazykové. Možná by se pod to podepsal i Christian Ude (67), bývalý starosta bavorské metropole Mnichova. Prošel úplným martyriem, než dosáhl toho, aby od něj řecký berňák přijal peníze pro státní kasu.

Ude si před dvaceti lety pořídil za 250 tisíc marek modro-bílou rezidenci na ostrově Mykonos. „Ostrované se těšili z toho, že jsem k nim přišel, a místní kočky také,“ žertoval. Potíže podle týdeníku Focus nastaly v okamžiku, kdy se jako řádný majitel přímořské vily chtěl daňově vyrovnat s řeckým státem. „Zarazilo mě, že po mně úřady nikdy nechtěly daň z nemovitosti, která se v zemi vybírá, přesněji měla by se vybírat,“ popisuje.

Šílenec, či podivín?

Berňák se nejprve Udeho pokoušel uchlácholit, že na něj jako na čestného občana se pozemské ošklivosti s daněmi nevztahují. „Namítal jsem, že ve statutu čestného občanství o tom není ani slovo,“ dodal sociálnědemokratický politik, který bavorskou metropoli řídil v letech 1993 až 2014.

Proti jeho tvrzení nemohli Mykonoští nic namítnout, nicméně ho žádali, aby je jako vážený cizinec „daněmi neurážel“. „V taverně nebo při procházkách mi lidé z radnice velice přátelsky, až dobrácky domlouvali, abych sem nezaváděl divné móresy a neničil atmosféru panující na ostrově. To mě šokovalo: jako daňový provinilec bych byl doma za černou ovci, tady jsem se ocitl na pokraji zavržení z opačného důvodu,“ vylíčil televizi RTL.

Zarputilý Němec svůj boj o zaplacení daně nevzdal. Najal si právníka, který mu výši odvodu pro řeckou státní pokladnu vyměřil, a hlavně – nakonec poplatek finančnímu úřadu doslova vnutil. „S místními dál vycházím skvěle. Ale cítím to – někteří mě mají za blázna, jiní za podivína, kterého posedl nesmyslný záměr a pak už nemohl couvnout,“ přiznává Ude, který jinak na obyčejné Řeky nedá dopustit.

„To, zda další obyvatelé Mykonosu následovali tento příklad, není známo,“ uzavírá sarkasticky celou story Focus.

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/375139-zarputily-nemec-chtel-v-recku-zaplatit-dan-mistni-ho-meli-za-blazna.html

* * *

P.S.

Tento příklad ukazuje, jak je životně důležité, aby pro země EU platily a byly dodržovány všechny pravidla a povinnosti. Těch, co považují poctivou práci, dodržovaní psaných i nepsaných pravidel, zákonů a povinností, nebude nikdy dost.

J.Š.16.7.2015

* * *

Proč EU nedovolí Řecku odejít? Bankéři a byrokraté se bojí, že by se přidali další

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (4 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 Charles N.Wiener 2015-07-20 14:49
Pan ex-starosta Mnichova skutecne nechape situaci. Nevim, jestli je stale nemecky danovy poplatnik, v kazdem pripade si to jeho Rekove mysli. Jeho zeme Nemecko pujci Recku penize, ktere jiz nikdy neuvidi. Tim, ze zaplatil primo v Recku, zaplati vlastne podruhe. Rekove to vedi a tak ho chteli uchranit dvoji platby.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)