Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Starosta berlínské přistěhovalecké čtvrti: Přistěhovalci tvrdě vládnou a tyranizují německé děti, dospělé i důchodce. Učí své potomky, aby proti nám bojovali. Z knihy starosty berlínské přistěhovalecké čtvrti Neukölln Heinze Buschkowskyho, která nese název „Neukölln ist überall“. V Německu vzbudila ihned po svém vydání značné ohlasy. Buschkowsky v ní bez obalu a politické korektnosti líčí, jaký problém pro Německo představují neintegrovaní přistěhovalci z řad muslimů.

„Rád bych v tomto bodě pohovořil o každodenní bezmocnosti, když vidíte, jak do supermarketu vejde nějaký člověk, vezme si z regálu zboží, projde kolem pokladny bez placení a dá pokladní jasně najevo, co se jí stane, když zavolá policii. To samé na ulici; když po ní prochází skupina pěti těchto individuí po chodníku, ostatní jim musí jít z cesty. Když čekáte na zelenou, je nutné se dívat přímo před sebe. Když se totiž náhodou na někoho z nich podíváte, riskujete, že k vám přistoupí a zeptá se: „Hele, máš nějaký problém? Pokud jo, tak ho můžeme hned teď vyřešit!“ píše Buschkowsky. 

Zneužívání a zastrašování nejsou podle Buschkowského ušetřeny ani malé děti. „Místní přistěhovalecká mládež od malých dětí vybírá vstupné, pokud si chtějí hrát na prolézačkách v parku. Mladé dívky jsou otevřeně dotazovány, jestli chtějí podstoupit proces oplodnění. Řidič autobusu, který po nich požaduje lístek, se obvykle se zlou potáže. Na hlavu mu prostě vylejou coca-colu. V lepším případě. Všechno výše zmíněné dokáže člověka dostat do mizerné nálady. Bohužel, taková je realita.

Ukázky z knihy, které vydal známý německý deník Bild, najdete ZDE, ZDE, ZDE a ZDE

Buschkowsky konstatuje, že německé úřady prostřednictvím politiky tolerance a odpuštění daly těmto lidem signál, že nemají zájem současný neutěšený stav věcí měnit. „Vlastně jsme jim vzkázali, že kašleme na morálku, a nedodržování jakýchkoli pravidel je součástí naší kulturní identity a otevřenosti vůči světu. Z hlediska prosazování úspěšné politiky integrace tím však nic nezískáme,“ konstatuje Buschkowsky, který v Neuköllnu působí jako starosta již od roku 2001. „Neutěšenými podmínkami v přistěhovaleckých čtvrtích trpí starší obyvatelé, stejně jako ti nejmladší, kterým je denně ukazováno, kdo je tam šéf,“ dodává.

„Lidé se v určitém okamžiku začnou ptát sami sebe, kde to vlastně žijí a jestli je to ještě stále jejich město a domov. Dojdou potom k závěru, že ony narušovatele pořádku nemají rádi a nechtějí vedle nich žít,“ uvádí dlouholetý člen německé SPD s dodatkem, že rozhodně nejde o žádné přehánění. „Samozvaní šéfové těchto městských čtvrtí zcela otevřeně říkají, že žádná pravidla těch zatracených Němců prostě dodržovat nebudou. Pokud vám to snad vadí, potom to s vámi jsou tito lidé ochotni vyřešit jejich způsobem. Mýlíte se, pokud si myslíte, že jako Němci si můžete hrát na šéfa vy. Brzy potom poznáte, jaké to je lízat svému soupeři podrážky. Policejní hlídky jsou naprosto bezmocné,“ kritizuje Buschkowsky neutěšené poměry. 

Policisté si dle zkušeností starosty berlínské čtvrti dávají spíš pozor, aby se do ničeho nezamíchali. „Můžou přitom přijít o čepici či k další úhoně. Následuje hlasitý spor s cílem dát policistům najevo, že by měli odejít pryč a nic neřešit. To vše probíhá ve velice agresivním tónu. Když se vše vyhrotí, jsou zavolány posily. Poté následuje skutečný zásah, často se při něm musí policisté potýkat s fyzickou agresí. Následně jsou policisté dotazováni svými nadřízenými, jestli někdy slyšeli o principu proporcionality. Cožpak jim není jasné, že se od nic očekává pasivní rezistence? Netuší snad, jak podobné policejní akce hodnotí soudci?“ upozorňuje Buschkowsky.

„Vše obvykle skončí pro útočníky z řad přistěhovalců osvobozujícím rozsudkem a policista si může zhluboka oddychnout, že se naopak nestal terčem dalšího trestního stíhání on sám. Mnoho soudců prostě není ochotno poskytnout policistům náležitou právní podporu. Policista Gärtner, který v naší čtvrti slouží desítky let, mi nedávno říkal, že si nemůže vzpomenout, kdy naposledy přistěhovalci okradli či napadli muslimskou ženu,“ uvádí Buschkowsky a tvrdí, že nepřáteli jsou pro ně v prvé řadě Němci. „Právě ti jsou pro ně jediným myslitelným terčem násilí. Obyčejní Němci proti nim nic nezmůžou. Při každém incidentu přistěhovalci svolají pomocí SMS své příbuzné a známé, kteří se okamžitě postaví na jejich stranu. Němci jsou snadné oběti,“ píše Buschkowsky.

„Terčem ataku ze strany přistěhovalců se může stát kdokoli. Zezadu do vašeho automobilu vrazí vůz přistěhovalce. Okamžitě poté se na místě objeví celá řada tzv. svědků, kteří celou situaci perfektně viděli a budou vypovídat proti vám. Viníkem tedy najednou nebude řidič, jenž do vás kvůli své neopatrné jízdě zezadu narazil, ale vy. Všichni vypoví, že jste najednou začal couvat. Považují za svoji povinnost pomáhat bratrům a sestrám ve víře. Když jde o spor s nevěřícími, tak pro ně pravda nehraje žádnou roli. My vychováváme naše děti k tomu, aby se chovaly mírumilovně. Učíme je, že agresivní chování je špatné. Druzí ovšem učí své děti, aby byly silné, odhodlané a vždy připravené k boji. Současná situace je v tomto ohledu naprosto nevyrovnaná,“ poukazuje Buschkowsky.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Starosta-berlinske-pristehovalecke-ctvrti-jeste-jednou-Pristehovalci-tvrde-vladnou-a-tyranizuji-nemecke-deti-dospele-i-duchodce-Uci-sve-potomky-aby-proti-nam-bojovali-398650

* * *

Nejhorší je na tom, že zemi jako je Německo, Francie, Anglie a další, jsou už v takové fázi, že mají jen na vybranou stát se muslimskou a podřídit se šárii, nebo občanská válka. Idiotismus politické korekce a pánů jako je třeba náš Kocáb. Toho bych se rád zeptal, proč si myslí že muslimové v Česku budou jiní než jinde v Evropě, jakmile jich bude přes 3 % obyvatelstva? Proč se vůbec tento protiústavní kult, který se zastiňuje náboženstvím, nezakáže?

J.M.12.11.2015

* * *

Jde o hodně složitý problém pro který neexistuje ideální řešení. Bude zkouškou nás všech, zejména politiků. Jsou v něm obsaženy periodicky se opakující prvky z dějin lidstva i mocenské zájmy Ruska, které se obává silné Evropy a dělá vše pro její oslabení. Kdo dnes ví, že Mohamed vyzýval muslimy a křesťany ke společnému návratu k Abrahamovi, jako Stvořiteli světa a vesmíru, kdy přináší arabskou adaptaci židovsko-křesťanské verze monoteismu. O 24 bodech vysokých představitelů islámu, kdy píší, že neexistuje žádný důvod k zabíjení křesťanů se také nepíše. Evropa stojí na základech řecké antiky, kterou zničili křesťané, část ji zachránili Arabové přepisem do arabštiny. Morálka se vyvíjí, co bylo dříve nemorální, je dnes morální a naopak.

 

Jan Šinágl, 12.11.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.43 (7 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #5 Pavlina Kralova 2015-11-16 12:35
To budete moc hodny,
dekuji
-1 #4 Jan Šinagl 2015-11-16 12:19
Jistě, byla to veřejná akce. Mohu Vám poslat přednášku i diskuzi přes úschovnu.
-1 #3 Pavlina Kralova 2015-11-16 12:10
děkuji. Nahrával to někdo? tento názor bych si ráda poslechla
0 #2 Jan Šinagl 2015-11-16 11:46
Z přednášky prof. teologie UK Hoška, v Městské knihovně Beroun, dne 4.11.2015 na téma Ježíš a Alláh, paní Králová. Velmi zajímavá. Trvala 1 hodinu, diskuze ještě déle. Hodně toho o hostorii nevíme. Sám jsem byl překvapen. Těžko kdy vystoupí prof. Hošek V Hydeparku ČT, měl by.
0 #1 Pavlina Kralova 2015-11-16 11:02
pane Šinágl, můžete prosím přidat odkaz, kde jste přišel na to,že cituji: "Mohamed vyzýval muslimy a křesťany ke společnému návratu k Abrahamovi, jako Stvořiteli světa a vesmíru, kdy přináší arabskou adaptaci židovsko-křesťa nské verze monoteismu. O 24 bodech vysokých představitelů islámu, kdy píší, že neexistuje žádný důvod k zabíjení křesťanů. Evropa stojí na základech řecké antiky, kterou zničili křesťané, část ji zachránili Arabové přepisem do arabštiny." děkuji králová

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)