Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zákon zakazující úplné nebo částečné zahalování obličeje má přispět k zachování bezpečnosti občanů, rovnosti pohlaví a bezproblémovému soužití a neporušuje tedy právo na soukromí, rodinný život nebo svobodu vyznání ani nediskriminuje muslimskou komunitu, kde je zahalování žen běžné. Ochrana práv a svobod ostatních je v demokratické společnosti nezbytná.

Evropský soud pro lidská práva v úterý zamítl žalobou dvou muslimek, které se chtěly - v rozporu s belgickými zákony - domoci práva úplného zahalování na veřejnosti. Tribunál ve francouzském Štrasburku dospěl k závěru, že možnost nosit nikáb nepatří mezi základní lidská práva Evropanů. Informoval o tom server EuroNews.

„Otázka, zda je celoobličejový závoj v belgickém veřejném prostoru přijatelný, je otázkou rozhodnutí (belgické) společnosti,“ usnesl se Evropský soud pro lidská práva. Konstatoval také, že cílem omezení zahalování bylo zajistit prostor pro bezproblémové společné soužití národnostních a náboženských skupin.

Na soud ve Štrasburku se obrátily Belgičanka Samia Belcacemiová a Maročanka, která žije v Belgii, Yamina Oussarová. Obě tvrdily, že se rozhodly nikáb nosit o své svobodné vůli, a pokud jim to někdo zakazuje, porušuje jejich lidská práva.

Ochrana práv je nezbytná 

Evropský soud ve Štrasburku dospěl k závěru, že zákon zakazující úplné nebo částečné zahalování obličeje má přispět k zachování bezpečnosti občanů, rovnosti pohlaví a bezproblémovému soužití a neporušuje tedy právo na soukromí, rodinný život nebo svobodu vyznání ani nediskriminuje muslimskou komunitu, kde je zahalování žen běžné.

„Ochrana práv a svobod ostatních je v demokratické společnosti nezbytná,“ citoval server Euronews z rozsudku.

Za zahalování obličeje mohou jít ženy v Belgii až na sedm dní do vězení a zaplatit pokutu. Úterní verdikt na tom nic nemění.

První byla Francie 

První zemí v Evropě, která plošně zakázala zahalování, byla v roce 2011 Francie. Ve stejném roce se pak přidala Belgie a v roce 2015 částečně i Nizozemsko. Nikáby jsou zapovězeny také v některých částech ŠvýcarskaŠpanělskaItálie, připomněl deník Telegraph.

V Česku zahalování žádný zákona nezapovídá, byť se na toto téma vede společenská diskuse. Naposledy ji o víkendu rozvířil snímek dvou muslimek koupajících se v Aquaparku v Čestlicích v takzvaných burkinách.

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/443215-zahalovani-obliceje-neni-zakladni-lidske-pravo-rozhodl-soud-ve-strasburku.html

* * *

Mgr. Daniel Herman odpověděl na dotaz

3. 7. 2017 23:33:39 - zebra

Vaše vláda oficiálně přiznává, že muslimové mají ateisty za "dno klasifikace lidských bytostí". Proč tedy nejsou islámské obce zakázány?

1) Vaše vláda ve svém oficiálním dokumentu pro sociální pracovníky, jak se chovat k muslimům, přiznává, že pro muslimy být ateistou "znamená propadnutí se na samé dno klasifikace lidských bytostí", viz. str. 40

2) Za podobné "dno klasifikace lidských bytostí" měli i nacisté židy a romy. Skončilo to koncentráky. Proč nejsou tedy islámské obce zakázány jako hnutí směřující k potlačení práv a svobod lidí?

3) Zajímalo by mě, odkud Vaše vláda čerpá tyto informace? …

Odpověď

9. 7. 2017 20:47:01 - Mgr. Daniel Herman

Děkuji za vyjádření Vašeho názoru.

* * *

Tisková zpráva, 15. 5. 2016

Ve dnech 13. a 15. května navštívil ministr kultury Daniel Herman jako první člen české vlády každoroční Sudetoněmecké dny v Norimberku - Projev-ministra-Hermana.pdf

* * *

 

J.Š.13.7.201

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)