Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Rusove lzou„Nikdo nemůže za to, že se narodil jako otrok. Ale otrok, jemuž je nejen cizí snaha dosáhnout svobody, ale který omlouvá a přikrášluje své otroctví, takový otrok vyvolává zákonité rozhořčení, pohrdání a zhnusení. Je to slouha a hulvát.“ Kdo si myslí, že to byl nějaký Solženicyn, mýlí se. Autorem je V. I. Lenin.

Dnes je docela hezky. Vedra pominula, je sice, alespoň v Praze, zataženo, možná trochu sprchne. Lidé toho využívají – zvláště ti, kteří už jsou v důchodu. Někdo klábosí se známými na chodníku, jiní, zvláště pejskaři, se zastaví v parku. Paní sousedka, kterou jsem ráno potkal ve výtahu, chodí pravidelně cvičit a také hraje tenis za veterány. Atmosféra líbezná jako v písni Louise Armstronga What A Wonderful World. Ale když pracovně otevřu internet, dozvím se, že jsme tady docela jiní. Pracovně otevírám tzv. runet čili ruský internet. A vím, že jeho běžný uživatel nemá příliš možností ani snahy zjistit, jakou stravou je krmen. Dnes je tam navíc jakýsi „český den“. V porovnání s obvyklým výskytem českých témat jde o vyšší intenzitu. On totiž Miloš Zeman už dlouho nic neřekl, protože pro uživatele runetu je Česko především on. A ještě Václav Klaus, případně Oskar Krejčí.

Jeden „český“ řetězec je následující. Nejdříve zpráva s titulkem Prokuratura nebude trestat českého poslance, který vyzýval k upalování ruských vojáků (http://rusvesna.su/news/1436720394). To je o Václavu Bartuškovi. Že není poslanec, je jasné i autorovi, protože v textu správně píše o diplomatovi. Jestli skutečně vyzýval k upalování, to se v textu moc neřeší a bere se to jako hotová věc.

Pokračováním je tvrzení v síti, že český poslanec řekl, že Rusy je třeba upalovat (https://twitter.com/soulstray/status/620496520987680768). Tady se už vůbec nikdo nestará o to, jak to skutečně bylo. Zato ty emoce vůči Čechům!

Další „český“ vstup souvisí s ozbrojenými srážkami Pravého sektoru a ukrajinské policie v Mukačevu. Pravý sektor totiž používal auta s pražskou SPZ (https://www.youtube.com/watch?v=hexRskhproc&feature=youtu.be). Výstup pro runet byl mimo jiné takový, že jsou to důkazy české agrese na Ukrajině (https://twitter.com/VitasMark/status/620197911872212992/photo/1). Možná byl myšlen sarkasticky, ale takové nuance se v rozpálených mozcích snadno ztratí.

Nikoli Čechy, ale Ukrajince zase nazval i u nás známý herec Oleg Tabakov lidmi druhé až třetí kategorie (https://www.youtube.com/watch?v=bF1zVCUUcZc&sns=tw). To je dnes v Rusku běžný přístup k těm, kdo byli státem prohlášeni za nepřátele, často na základě podobně důvěryhodných faktů, jaké dnes vyprodukoval runet o Česku.

Napadá mě hodně staré vysvětlení, proč se to děje. Uvedl ho jeden světově proslulý Rus: „Nikdo nemůže za to, že se narodil jako otrok. Ale otrok, jemuž je nejen cizí snaha dosáhnout svobody, ale který omlouvá a přikrášluje své otroctví, takový otrok vyvolává zákonité rozhořčení, pohrdání a zhnusení. Je to slouha a hulvát.“ Kdo si myslí, že to byl nějaký Solženicyn, mýlí se. Autorem je V. I. Lenin.

* * *

Téměř 90-letý komunistický zločinec odsouzen. Rozsudek zní 20 let vězení.

ČRo Vltava: Jiří Hejda: Žil jsem zbytečně

Dnes před 5 lety zemřel Milan Paumer, člen odbojové skupiny bratří Mašínů

FOD: Bude bývalá komunistická prokurátorka JUDr. Marie Vodičková obžalována?

Z českého politického chlívku a jiné souvislosti

AS ZIZLAVSKY v.o.s. žaluje JUDr. Hanu Marvanovou, aneb svědek Veverka šokoval veřejnost

* * *

Otloukánek Andrej Babiš

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 Horský 2015-07-15 16:48
Stáří bývá podivné. Oleg Tabakov, 79 let, kdysi i u nás oslavovaný za Chlestakova v Revizoru a v Činoherním klubu 1968 a dokonce s cenou DAMu v roce 2008 plus filmy podpořil loni s mnoha kulturtrégry Putina a okupaci Krymu. Nepochybuji, že by vše podpořil i Alexandr Solženicyn, ten byl v posledních letech emigrace velký šovinista,nejví ce mě zaujal, když se po jeho příchodu na Západ nejdříve u Heinricha Bölla, potom i v Curychu, kdy se stále prodávalo jeho Souostroví Gulag v stotisícovém nákladu právě zásluhou propagace v médiích a on v přiděleném curyšském domečku mlátil ze samé vděčnosti zvědavé žurnalisty u plotu pravítkem, místo aby je jako novopečený milionář raději pozval na čaj.Rozhovory
z USA nebyly pak o nic lepší. A stále chybí vyjádření Gorbačeva, když nevezmeme
citované ohlasy z Ruska, že by byla lepší třetí světová válka než ještě jedna perestrojka. Rusko je s Putinem na dobré cestě a máme se na co těšit.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)