Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kulak vyhnanciOskar Gröning před posledním soudem

Je ubohé, že se tito zločinci v talárech vymlouvají na špatné zdraví a popírají nepopíratelnou vinu. Jen potvrzují, že se jejich charakter nezměnil. Zachovali by se stejně i dnes! Nejde o to potrestat starého člověka, ale pojmenovat a odsoudit zlo jako varování dnešním i budoucím. Když Lipták ničil staleté selské rody, také se neptal nikoho na zdraví, stáří a osud jejich děti! Stav české justice je alarmující. Komunisty a jejich zločiny stále chrání, stejně jako velkokorupčníky, kteří jsou „produktem“ totality a ve které nemalá část dnešních soudců a státních zástupců započala svoji kariéru. O tom, jak mnozí z nich přišli k titulu a jak „studovali“ si nedělám iluze. Důkazů je dost. Stačí navštěvovat např. MS či VS Praha. Člověku se dělá nevolno jaká bezcharakternost a neodbornost „reprezentuje“ zákon, právo a spravedlnost a jaké peníze tito příživníci (nic jiného nejsou), dostávají od těch, co skutečně pracují a budují potřebné materiální a duchovní hodnoty pro naši zemi!  Agrární strana byla za první republiky nejsilnější a představovala zdravý selský rozum. Sedlácký stav komunisté zlikvidovali. Věděli dobře proč. Vládu nerozumu rozum vždy ohrožuje!

Praha - Soud zastavil trestní stíhání sedmaosmdesátiletého Tomáše Liptáka, který se v roce 1953 jako prokurátor v Kralupech nad Vltavou údajně podílel v době kolektivizace venkova na šikanování a vystěhovávání soukromých zemědělců. ČTK to zjistila z justiční databáze, informaci potvrdil také mluvčí soudu Michal Dvořák. Soud zatím svůj verdikt neodůvodnil. Rozhodnutí není pravomocné, žalobci proti němu mohou podat stížnost.

Obžaloba Liptáka viní ze zneužití pravomoci, za které hrozí až deset let vězení. Podle Úřadu pro dokumentaci a vyšetřování zločinů komunismu (ÚDV) se podílel na protiprávním vystěhování několika rodin soukromých zemědělců - například z obcí Dřínov či Újezdec na Mělnicku. Byl totiž členem komise, která o protiprávním vystěhování rozhodla. ÚDV dříve uvedl, že proti rozhodnutí nezakročil a porušil tehdejší zákon o prokuratuře, protože nesplnil svojí povinnost a úmyslně způsobil jinému škodu pro jeho politické přesvědčení.

Obžaloba padla letos v květnu, tedy 62 let po údajném spáchání trestného činu. Obžaloba mohla být podána po tak dlouhé době, protože zločiny komunismu se podle zákona nepromlčují. Pak se ještě uvnitř justice řešilo, který soud bude mít kauzu na starosti. Nakonec skončila u Obvodního soudu pro Prahu 4.

Podle Dvořáka se nyní připravuje písemné vyhotovení usnesení, v němž bylo trestní stíhání zastaveno. Soud zatím nemůže vysvětlit důvody, proč se tak rozhodl. "K důvodům se bude možno vyjádřit až po doručení písemného vyhotovení usnesení jednotlivým stranám," sdělil ČTK Dvořáček.

Šéfka mělnického okresního státního zastupitelství Jaromíra Petrášová zatím neměla o zastavení stíhání informace. ČTK řekla, že spis s případem dnes bude odeslán kolegům do Prahy, kteří kauzu převezmou a budou se jí zabývat.

Případ se táhne delší dobu. Mělnické státní zastupitelství nejprve trestní stíhání Liptáka v roce 2013 zastavilo. Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman však toto rozhodnutí zrušil, a stíhání tak mohlo pokračovat. Deník Mladá fronta Dnes po květnovém podání obžaloby uvedl, že Lipták vinu popírá a stěžuje si na špatné zdraví. Žalobci si však myslí, že k soudu může přijít.

Komunisté farmáře vysídlovali v letech 1951 až 1954. Podle tehdejších směrnic byli členové rodiny zemědělce, kteří s ním žili ve společné domácnosti v den zahájení trestního stíhání, přesídleni na přikázaný statek. Objekt se stal jejich pracovištěm i bydlištěm, i když zákaz pobytu nebyl vysloven v trestním nebo správním řízení. Deportované rodiny se musely stěhovat většinou do vzdáleného kraje, žily pod dohledem a nesměly se vzdalovat z určeného místa. Jejich majetek propadl státu.

O přemisťování rodin tehdy rozhodovaly zvláštní komise při okresních národních výborech. V průběhu Akce K, která způsobila rozvrat venkova a vážně narušila tradiční venkovskou pospolitost a která měla vyústit v likvidaci selského stavu, bylo vysídleno podle odhadů 3000 až 4000 rodin.

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/soud-zastavil-stihani-prokuratora-za-ucast-na-kolektivizaci/1248530

P.S.

Je ubohé, že se tito zločinci v talárech vymlouvají na špatné zdraví a popírají nepopíratelnou vinu. Jen potvrzují, že se jejich charakter nezměnil. Zachovali by se stejně i dnes! Nejde o to potrestat starého člověka, ale pojmenovat a odsoudit zlo jako varování dnešním i budoucím. Když Lipták ničil staleté selské rody, také se neptal nikoho na zdraví, stáří a osud jejich děti! Stav české justice je alarmující. Komunisty a jejich zločiny stále chrání, stejně jako velkokorupčníky, kteří jsou „produktem“ totality a ve které nemalá část dnešních soudců a státních zástupců započala svoji kariéru. O tom, jak mnozí z nich přišli k titulu a jak „studovali“ si nedělám iluze. Důkazů je dost. Stačí navštěvovat např. MS či VS Praha. Člověku se dělá nevolno jaká bezcharakternost a neodbornost „reprezentuje“ zákon, právo a spravedlnost a jaké peníze tito příživníci (nic jiného nejsou), dostávají od těch, co skutečně pracují a budují potřebné materiální a duchovní hodnoty pro naši zemi!

 

Jan Šinágl, 18.8.2015  

* * *

Oskar Gröning před posledním soudem

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)