Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Hucin KazetoSamozřejmě ho ani nenapadlo „odměnu“ 100.000,-Kč, spojenou s oceněním, věnovat Hucin Vladimirpotřebnějším. Žalovaný Tomáš Hradílek má pravdu, když o Hučínovi tvrdí, že je gauner a darebák. Lze to snadno prokázat. Doufejme, že soud dokáže spravedlivě soudit i darebáka, oceněného „hrdinu“ se statusem válečného veterána, který nikdy v žádné válce nebyl, natož aby skutečně, odvážně bojoval. Rád spolu s jinými podám své osobní svědectví před nadcházejícím soudem.

"Dědictví po panu Karlu Zejdovi nabylo právní moci 4. února 2014 a dědicem padesátiprocentního obchodního podílu ve společnosti Kazeto se stal Vladimír Hučín," stojí ve výroční zprávě Kazeta za rok 2014. Účetní hodnota Hučínova polovičního podílu v továrně Kazeto podle údajů z obchodního rejstříku přesahuje deset milionů korun.

Informace o zahájení dědického řízení byla známa už dříve, avšak o podílu, který má Hučín v Kazetu po Zejdovi získat, se pouze spekulovalo. Optimistické odhady hovořily o čtvrtině podniku. Zbývající podíl ve firmě nyní vlastní několik fyzických osob, které tento majetek také zdědily po bývalých majitelích Kazeta.

Hučín byl před lety obviněn a obžalován z několika trestných činů. Byl podezřelý z toho, že v 90. letech, kdy pracoval v BIS, podněcoval levicový extremismus, aby mohl na jeho hrozbu upozornit. Soudy jej osvobodily. Rehabilitován byl i za svou předlistopadovou činnost, kdy skončil několikrát i ve vězení.

Bývalý majoritní vlastník Kazeta Karel Zejda byl veden v seznamech komunistické Státní bezpečnosti. Hučín Zejdu znal od 70. let minulého století a tvrdí, že se Zejdovo jméno na seznam StB dostalo neprávem, a proto se ho rozhodl očistit u soudu.

Hučínovo vyjádření se dnes ČTK nepodařilo získat. Už dříve řekl, že Zejda mu před rokem 1989 velmi pomáhal. "Mám spoustu informací, které prokazují, že pan Zejda si prošel tvrdým martyriem StB. Viděl jsem jeho svazek a například mohu prokázat, že Zejda byl v roce 1982 rozpracováván StB pro podezření, že mi měl dodávat munici pro moji protikomunistickou skupinu," uvedl v diskuzi zpravodajského portálu České noviny.

Někdejší hlavní vlastník Kazeta Karel Zejda podporoval Hučína i v době, kdy bývalý zpravodajec BIS kandidoval do Senátu. V posledních letech Zejdova života se o něj Hučín staral. …

http://m.ekonomika.eurozpravy.cz/ceska-republika/129290-byvaly-disident-a-kapitan-bis-hucin-vlastni-polovinu-firmy-kazeto/

* * *

Disident Hučín už má půlku továrny. Je ale ve ztrátě.

Vladimír Hučín, který byl vězněn před rokem 1989 i po něm a minulý měsíc získal statut válečného veterána a příslušníka třetího odboje, má další důvod k radosti. Do tří týdnů by ho valná hromada přerovské továrny Kazeto měla schválit jako svého většinového majitele. Potvrdil to výkonný ředitel firmy Jaroslav Dostál. odíl ve fabrice na výrobu kufrů a krabic Vladimíru Hučínovi odkázal syn zakladatele továrny Karel Zejda. Penzista, který zemřel v roce 2010, bývalého disidenta za normalizace podporoval a dodával mu munici. Ocitl se ale také na seznamech agentů StB. Ve své závěti odkázal Hučínovi čtvrtinu rodinné firmy. Duhou čtvrtinu letos Hučín získal od dalšího z dědiců, Karla Nohejla, Zejdova vzdáleného příbuzného, který byl do letošního ledna ředitelem firmy Sotio ze skupiny PPF. „On chtěl Kazeto zavřít, já chci aby pokračovalo,“ prohlašuje Hučín. Okolnosti převodu čtvrtinového podílu nechtěl Hučín komentovat. „Dohodli jsme se, že o tom nebudeme mluvit,“ řekl Hučín, který byl až do svého obvinění z přípravy bombových útoků a zatčení v roce 2002 kapitánem BIS. Poté byl více let bez práce, všech obvinění byl později zproštěn.

http://echo24.cz/a/wCAJt/disident-hucin-uz-ma-pulku-tovarny-je-ale-ve-ztrate

* * *

Přečtěte si tento článek - Vladimír Hučín vlastní po estébákovi 50% přerovské firmy KAZETO – jeho vklad 10.633.000,-Kč – Hučín ukázkově reprezentuje bezcharakternost doby předešlé i současné. Za totality dle dokumentů z ÚSTR udával své spoluobčany SNB, od agenta StB Karla Zejdy obdržel 500.000,-Kč v hotovosti a sbírku zbraní ještě v mnohem vyšší hodnotě (obávám se, že na finančním úřadě v Přerově nenaleznete žádný záznam o zaplacené darovací dani?!). Zejdův spis Hučín viděl, jak přiznává. Nabízí se otázka co vše z něho mohlo zmizet a mohlo být účelově použito, když byl Zejda najednou tak štědrý k „disidentovi“?! Zcela by to odpovídalo bezbřehé bezcharakternosti Hučína i jeho kumpána, písničkáře Zbyňka Horvátha.

O továrníka Zejdu se Hučín skutečně „staral“, hlavně ve vlastním zájmu. Nevím o nikom, komu by pomáhal nezištně. Milana Paumera sebou bral na své besedy jako „pouťovou atrakci“. Nevím o tom, že by mu kdy pomohl, kdy Milan rozhodně nepatřil k bohatým lidem. Prázdně řečnit šlo Hučínovi vždy, ale nějaké aktivity v boji proti korupci a podvodům v Přerově, hlavně za bývalého primátora a senátora Lajtocha, jsem u něho nikdy nezaznamenal,  

Mnoho starých, skutečných bojovníků proti totalitě, stále čeká na ocenění, někteří mladší čekají, aby se starší ocenění vůbec dožili (právě si podal žádost, dle MO ČR, alkoholik a násilník Černík, který tak pomlouval Pavla Wonku v dokumentu Rudinské Pavel Wonka se zavazuje. Bratři Wonkové by si ocenění zasloužili mnohem více za své postoje. Rozhodně více než Hučín a předsedkyně KPV ČR Naděžda Kavalírová a mnoho dalších.

Hučín (chvíli odbojář proti režimu, chvíli udavač režimu), loni morálně ve svém e-mailu podpořil pomlouvačný film Libuše Rudinské proti mrtvému Pavlu Wonkovi. Veřejně zde i lhal, že viděl v archívech u BIS důkazy Pavlova selhání. Což loni tvrdil i svým známým. Dodnes na ně marně čekáme, jako tomu bylo vždy s jinými slibovanými „důkazy“ v minulosti. Nikdy žádné nedoložil, nekonkretizoval, nepojmenoval. Vyslovil tedy, jak je mu vlastní, jenom špínu a pomluvu bez důkazů. Dnes má vizitku kromě udavače i patologického lháře. Takovým lidmi se Rudinská zaštítila. Podobně pošpinila tato prorežimní „dokumentaristka“ Jiřího Voskovce v „dokumentu“ - "Můj otec George Voskovec". Ostuda, kam se člověk podívá, ale především naše!

Samozřejmě Hučína ani nenapadlo „odměnu“ 100.000,-Kč, spojenou s oceněním, věnovat potřebnějším. Žalovaný Tomáš Hradílek má pravdu, když o Hučínovi tvrdí, že je gauner a darebák. Lze to snadno prokázat. Doufejme, že soud dokáže spravedlivě soudit i darebáka, oceněného „hrdinu“ se statusem válečného veterána, který sice byl ve studené válce několika menšími skutky aktivní, ale vzhledem ke kolaboraci s SNB neměl ocenění podle zákona vůbec získat. Rád spolu s jinými podám své osobní svědectví před nadcházejícím soudem.

 

Jan Šinágl, 24.8.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.40 (5 Votes)
Share

Komentáře   

0 #5 Odškodňování udaných 2015-08-25 18:05
Smutné. Navrhuji, aby ta Karla Zejdy továrna Ka-ze-to vytvořila odškodňovací komisi. A ta by podle svazků USTR vyhledala a i z těch peněz získaných za udávání od StB odškodnila částkou 100.000,- Kč všechny protikomunistic ké disidenty a signatáře petice Několik vět, které od roku 1961 do roku 1989 agent StB Karel Zejda udal, poslal do kriminálu a zničil jim život.

A dále by vyhledala a odškodnila i všech 10 přerovských občanů, které podle složky v USTR udal Zejdův přítel a dědic, agent SNB Vladimír Hučín roku 1972 poručíkovi SNB Hynku Vykoukalovi za nedovolené ozbrojování a poslal je možná také do kriminálu, viz archív soudu.

Předsedou komise a hlavním tlumočníkem omluvy by byl agent Vladimír Hučín. Členy komise by byli agentovi ochránci David Navara z Nuabi.cz, Martin Vadas, Josef Nos, Girolamo Giromani, Jaroslav Schnirch, Zbyněk Horvát, Pavel Holba a Jiří Domlátil z KANu. Ostatní příznivci už dali od VH ruce pryč.
František
-2 #4 Trochu jiný pohled 2015-08-25 02:15
Ať vlastní pan Hučín jako donašeč SNB cokoliv. Ale dostat milionové dary od agenta StB Zejdy (některé zaplacené kdysi Zejdovi z fondu MV ČSSR od StB za udávání disidentů) je podle mě naprostá morální zvrácenost. V.Hučín ze sebe učinil v této zemi politickou mrtvolu. A kompromitaci každého slušného člověka, co se jím zaštítí. Nechápe to pouze naivní KAN. Ale ten sám je dnes jen malinký klub. Na druhou stranu několik skutků menšího odboje ve světlých chvilkách pana Hučína nelze zpochybňovat. Jelikož se staly. I zmatený Zejda byl střídavě udavačem režimu a antikomunistou. Své oběti však neodškodnil.
J.Kubík,
dokumentarista zločinů komunismu a agentů SNV, StB, KGB.
-3 #3 V.Kutal SNB, KSČ,KGB 2015-08-24 23:10
Hučínův přítel, šéf komunistické kriminálky SNB Šumperk Vratislav Kutal, odsouzený vrah a spojka na KGB. Ve své vysoké funkci byl povinen úzce spolupracovat s StB Šumperk při pátrání a zatýkání protikomunistic kých disidentů severní Moravy. I jeho se snažil odbojář - udavač V.Hučín u Městského soudu Praha (ohledně spáchané vraždy) očistit. A i z něho učinil svého privátního agenta v době svého působení u BIS.

Stejná finta jako u Zejdy. Ani zde však nepomohla. Po těchto blamážích si V.Hučín poněkud hloupě vytvořil jméno patologického lháře, koupeného penězi estébáků a esenbáků. BIS se ho zbavila, podváděl svého vlastního zaměstnavatele nepravdivým uváděním černých duší-agentů a jejich vymyšlených zpráv. Skončil jako člen KAN a NFAN, kteří jediní mu jeho legendy patrně zbaštili.
František (viz soudní spis a kniha Jany Lorencové o vrahovi Kutalovi)
-2 #2 agen StB Karel Zejda 2015-08-24 22:47
Hučínův životní přítel Karel Zejda byl zase 28 let agentem StB. Dle svazku v USTR 1961-1989. Udával přerovské občany za podepisování petic, tím je posílal do vězení. Udal Ing. Františka Indru z Penčic za rozšiřování protikomunistic ké petice Několik vět. Za to pobíral od StB tisíce Kčs odměny na schůzkách v konspiračním bytě "Krystal" na Wurmově ulici 673/13 v Přerově byt 13, 2. patro. Viz rozsudek OS OL z r. 2010. Zde měl trvalé bydliště do 2010.

Před smrtí se ho pokusil V.Hučín u soudu očistit jako málem "spoluodbojáře" a jako svého "privátního agenta" nasazeného do StB. To by ale bajkař V.Hučín musel Zejdu vyslat do StB už ve svých 9 letech :-) Soud bajce neuvěřil a udavače neočistil. Zato V.Hučín obdržel od estébáka dar za 10 mil. Kč. Rozpolcené osoby Zejda + Hučín to hrály na všechny strany včetně StB a SNB. Svým obětem se nikdy neomluvil ani jim nedal ze svých miliónů korunu...
František (seznámen se svazkem)
-1 #1 agent SNB V.Hučín 2015-08-24 15:52
agent SNB Vladimír Hučín + agent StB Karel Zejda + spojka na KGB Vratislav Kutal = přátelská trojka k pohledání. Už to jistě došlo i panu Mašínovi a paní Mašínové. Antikomunistick é články z webu V.Hučína tato nemohou překrýt.

Vladimír Hučín udal u člena SNB por. Hynka Vykoukala roku 1972 okolo 10 lidí za nedovolené ozbrojování (viz archív USTR). Tím je poslal před komunistický soud a do vězení. Z toho jeden byl možná člen LM, a tak dobře mu tak. Ostatní jména V.Hučín tají. Jeho nejlepšími přáteli jsou agenti StB Karel Zejda, Jiří Komorous, Jaroslav Schnirch a komunistický náčelník kriminálky SNB Šumperk Vratislav Kutal, odsouzený vrah a spojka na KGB.

kostlan.blog.idnes.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)