Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Bida v Rusku… V důsledku tohoto opatření zůstává v regionu 16.000 tun nerozdělené pomoci včetně potravin, stanů a předmětů denní potřeby. Ohroženy jsou i humanitární operace v sousední Doněcké oblasti, jejíž část separatisté rovněž ovládají. Činnost OSN v Doněcké oblasti je pozastavena. Zákaz humanitárních operací je příkré porušení mezinárodního humanitárního práva.

Doněcká a Luhanská oblast jsou vážně poničené válkou, mnoho rodin žije v provizorních přístřeších a v obavách z blížící se zimy. V bojích, které propukly loni v dubnu, zahynulo kolem 8000 lidí, statisíce obyvatel Donbasu uprchly před ostřelováním do Ruska nebo do ukrajinského vnitrozemí. Člověk v tísni pomáhá na východě Ukrajiny od loňského srpna a v současné době má koordinační kancelář v Kyjevě a pomoc organizuje ze základny ve Slavjansku. Od začátku listopadu Člověk v tísni soustavně pracuje i v Doněcku a v oblastech kontrolovaných separatisty. Ve městě otevřel kancelář a nejohroženějším lidem poskytuje potraviny, léky, hygienické potřeby i pleny. Měsíčně zásobuje potravinami přes 7000 lidí. Podpořil také několik domovů pro seniory, hospiců či azylových domů pro lidi bez domova.

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/clovek-v-tisni-prisel-o-povoleni-pusobit-v-luhansku/1262535

* * *

Desetina lidí v Rusku dostane potravinové lístky

Nárok na potravinové lístky pro chudé, jejichž zavedení připravuje ruská vláda, bude mít zřejmě každý desátý Rus. Napsala to agentura Interfax s odvoláním na ministerské zdroje. Projekt bude stát ruskou státní pokladnu každoročně 240 miliard rublů (necelých 90 miliard korun). O zavedení lístků uvažovala ruská vláda v minulosti již několikrát, nikdy se ale zatím k podobnému kroku neodhodlala.

Ruský vnitřní trh od loňska postihla nebývalá drahota, která vyhnala ceny některých potravin až o desítky procent. Krizi vyvolal pád rublu spojený s prudkým poklesem cen ropy a zemního plynu, jejichž vývoz je klíčovou položkou v příjmech do ruské státní pokladny. Situaci dál vyostřily potravinové sankce.

Náměstek ruského ministra obchodu Viktor Jevtuchov prohlásil, že vláda nyní analyzuje zahraniční praxi. Potřební občané si budou moci na lístky koupit jen určité druhy zboží, ve druhé etapě prý bude následovat zřizování jídelen pro chudé. Na potravinové lístky bude možné koupit jen ruské, nikoli zahraniční potraviny (ty se ke zděšení občanů spalují. Jenom ruská propaganda může tvrdit, že ruské potraviny jsou kvalitnější než západní. J.Š.), upřesnil Jevtuchov.

V Rusku podle oficiálních statistik žije pod hranicí bídy 16% obyvatel země.

V USA dostává potravinové lístky 46,5 miliónů lidí, jejichž příjem nedosáhl minimální mzdy. Program stojí USA 74 miliardy dolarů.

* * *

Zvláštní ta „vyvážená“ poznámka o „chudých“ v USA. Kdyby mělo Rusko stejná měřítka pro chudobu jako USA, muselo by hodně připlatit, zcela jistě mnohem více než platí USA svým „chudým“ občanům. Další důkaz, že Rusko je schopno se uživit jen ropou, ne vlastní prací a schopnostmi.

 

Jan Šinágl, 25.9.2015

P.S.

Anketa na webu ČTK:

Sympatizujete s akcí skupiny Ztohoven, která vlajku na Hradě nahradila trenkami? 33% Ano 67% Ne – také zvláštní? Nepotkal jsem nikoho, kdo by byl z této ostudy nadšen a byl hrdý na prezidenta, pokud se pohybuji mezi normálními lidmi. Mlynář tuto ostudu jen zvětšuje. Doufejme, že Mlynář semele nejen sebe.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.25 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)