Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

KSC a hakovy kriz„Kdo je blbej jako bedna, volí stranu číslo 1.“ 

Volby v roce 1946 rozhodly o osudu Československa na dalších 40 let, ale často se objevují otázky či spekulace, zda byly opravdu svobodné a demokratické. Nebyly, jak dokazuje pořad Jak to bylo doopravdy ČRo Plus, ze dne 21.5.2016.

„Vždycky znova a znova do nepříčetnosti mně nasralo, když si uvědomím, že o mém osudu posraného života rozhodli ti idioti, kteří v roce 1946 volili komunistickou partaj. Dobrovolně, ve skutečně svobodných volbách. 41% tehdy hlasovalo a odhlasovalo otroctví v ruském područí na několik generací dopředu. Pak už se nikdy nic nedalo spravit. Pak už žádné svobodné volby nebyly. Pak už byly jen kriminály, procesy, popravené ženské a znova kriminály. Pak už byla jen obrovská lavina asiatské lži. To smrtící sevření asijského hnoje. Ať mi nikdo nevykládá, že tohle ti tehdejší voliči nemohli tušit. Ti lidé, kteří je tehdy v roce 1946 volili by měli do smrti chodit s hvězdou, ale červenou a pěticípou s nápisem „Já za tohle všecko můžu. Já jsem dobrovolně hlasoval pro doživotní otroctví pod sovětským režimem.“

I ti, kdož volili tehdejší sociální demokraty, ti a nikdo jiný. Jakékoli zamlčování a zamezování téhle kruté skutečnosti znamená úhybné myšlení, lhaní si do kapsy. Lež lidí se zkorumpovanou mentalitou. Kteří i po více než třicetiletém válení v rudé žumpě, kde si pořád budou hledat nějaké vytáčky, že „ono by to bylo bejvalo bylo dopadlo blbě i kdybychom“… a hovno. Vy a nikdo jiný. Vy a nikdo jiný jste jim pomohli k moci, voliči kandidátky č. 1 z roku 1946.“

Jan Zábrana, talentovaný spisovatel a překladatel jehož oba rodiče byli odsouzeni v nezákonných procesech v 50-tých letech ve svém deníku.

* * *

15.000 agrárníků bylo den před volbami doručeno účelové trestní oznámení, dle malého retribučního dekretu, aby nemohli volit. Proti většině nebylo trestní řízení vůbec zahájeno a většina, kde bylo zahájeno, byla osvobozena. Dekrety o darování půdy využili komunisté tak, že lidé to vnímali jako dar od KSČ, ne od státu. Spojovali to se slavnostmi, lidem bez majetku rozdávali půdu. Ti pak nadšeně volili KSČ. Masové zakládání komisí a výborů KSČ, které ovlivňovaly voliče, jen pojistilo vítězství komunistů. Bílé lístky byly další zákeřnou metodou komunistů jak oslabit opozici ve volbách. Zvukový záznam pořadu ČRo Plus naleznete ZDE – text Jana Zábrany od 19:58 min.

 

Jan Šinágl, 23.5.2016

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.43 (7 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #5 Novotný 2016-05-30 17:19
Je to všechno podělané. Půlka národa je přirudlá a přiblblá a volí jak vidíme,Zemana a další podobné típky. Vláda, Parlament.Jsou to lidé kteří pořád nemohou zapomenout, že měli práci, přikrádali si ze státního a nyní vedou u piva a cigaret v putikách 5 rádu přiblblé nostalgické řeči. Že volí zločineckou KSČ to je další hrůza.
+1 #4 Bergmann 2016-05-26 13:03
Dnes, na Boží tělo, kdy v Německu slaví katolící svátek běžela na německofrancouz ském TV ARTE nová dokumentace 2015 /určitě ji u nás neuvidíme,že pane řediteli ČT?/, k tomu také kniha autorky Goeken-Heidl "Stalin´s Rache - Stalinova pomsta.Die Angst der Sieger vor der Heimkehrer".Při pomeňme neustálou komunistickou argumentaci, s ohromnými ztrátami sovětských vojáků a občanů za války. Hned v prých měsících války 1941 vinou totální neschopnosti sovětského a Stalinem zdecimovaného velení upadlo do zajetí na 3 mil.rudoarmějců .Většinou umírali hlady,záchranou byla kolaborace s Němci /vlasovci, kozáci aj./zabití nebo odvlečeni pak v roce 1945 při příchodů Rusů. K tomu tzv.Ostarbeiter z SSSR na práce do Německa, celkem cca.5,7 mil.Po válce nastala násilná repatriace zpět domů.Tu museli Američané zastavit, nebo je anglické jednotky postřílet,když viděli ruské sebevraždy a to,co je čeká,lágry s 25 léty, pro Stalina včetně vlastního syna neexistovali zajatci či Zwangsarbeiter, jen zrádci.
+2 #3 Horský 2016-05-24 19:11
Včera v Reportéři ČT jsme se opět dozvěděli o "blahodárném" sovětském osvbození RA našeho území. Hned za jednotkami šla rozvědka Směršč a po pražských bytech s předem připravenými seznamy zatýkala, často již přestárlé a nemocné ruské emigranty v dubnu 1945 v Brně, pak v Praze.Nevadilo a nikdy neprotestoval /třeba Beneš či exilová vláda přišla z Košic/, že už šlo o československé občany, inteligenci s českými manželkami.V Dělostřelecké ulici/v dodnes zdevastované vile ironii osudu zde bydlel blízko Havel/dokonce mučili a vraždili /již před smrtí Jana Masayka 1948 i oblíbenou metodou vyhazování z okna a kdo přežil byl transportován ke konečné likvidaci nebo do Gulagu do Ruska. Jak ironicky zní děkovné básně k tzv osvobození "Vám poděkování a lásku vám /Nezval aj./" Neřádiii jen v Československu, zatýkali masově např. v Maďarsku, že dokonce Imre Nagy protestoval a bolševici mu to v maďarské revoluci 1956 nezapomněli, skončil stejně.Doufejme , že se brzy máme na co těšit.
+1 #2 HRANA 2016-05-24 12:49
Ano, tak to bylo pane Lancíku. Mnoho věcí je v roce tzv. osvobození raději nejasných.Musel Einsenhower skutečně respektovat a dokonce předčasně tzv.demarkační čáru u Holoubkova? Nemělo být společným cílem všech co nejrychleji porazit Němce a donutit je kapitulaci? Ta sovětská výmluva, aby se armády nespletly? Proč se nespletly v Torgau na Labi, kde už před tím pověstným setkáním přeplul americký výzkum na člunech Labe. I zde Stalin zvítězil, Američané mu předali Sasko i Duryňsko a nešli dál na Berlin, kde mohli být mnohem dříve.Zrovna tak Stalin dostal od Pattona jižní Čechy a i Hradec Králové, kde všude byli Američané před ním Dokonce mohli být i v Praze nejpozději 4.května, což Sověti zdráhavě akceptovali jen po Plzeň. Od 7.května bombardování rozhlasu, požár Staroměstské radnice a současně stojí v Praze , v Bartomělojské americký
konvoj na cestě k Schörnerovi.Neb ýt Vlasovců vyhnaných Smrkovským z Prahy, jak by Praha asi dopadla? Nejlépe se osvobozuje po kapitulaci.
+3 #1 Jaromir Lancik 2016-05-23 20:34
Dovolim si s Vami nesouhlasit pane Sinagle v tom, ze o nasem osudu rozhodly volby v roce 1946. O tom rozhodlo uz t. zv. osvobozeni Rudou armadou a jeji pritomnost na nasem uzemi. Musite videt, ze kamkoliv vstoupili tam nastolili budto primo nebo neprimo poslusny rezim. V Madarsku volilo komunisty 12 % a presto nastolili diktaturu proletariatu. V Polsku jednoduse Rusaci prohlasili, ze jedinou polskou vladu kterou SSSR uznava je lublinska slozena z moskevske emigrace polskych komunistu. Verte tomu, ze Rusaci meli v pripade komunisticke prohry pripraveny nahradni alternativy. Zachranit nas mohl jedine Patton, bohuzel byl disciplinovany vojak a poslouchal rozkazy.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)