Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman PavelOrganizované obchodování s informacemi, ovlivňování trestních řízení a úniky informací ze spisů, rozsáhlé prorůstání zločinu do struktur Policie ČR a GIBS včetně vysokých míst. Tyto mimořádně vážné informace obsahuje aktuální Zpráva o činnosti státního zastupitelství za rok 2015. Zpráva podepsaná nejvyšším státním zástupcem Pavlem Zemanem je datovaná na konec června.

Z Policie ČR a z GIBS se stává zločinná chobotnice, jejíž chapadla prorostla všemi úrovněmi až dosáhla na úroveň nejvyšší. Účinný boj se zločinem je znemožněn, vyplývá z aktuální Zprávy Nejvyššího státního zastupitelství (NSZ). Zprávu o činnosti vydává NSZ jedenkrát do roka. Přispívají do ní všechna státní zastupitelství soustavy. Jejich poznatky jsou obvykle zobecněny. Poznatky o mimořádných jevech jsou obvykle citovány. Celou zprávu si můžete stáhnout zde.

* * *

… „VSZ v Olomouci poukazuje na případy podezření z trestné činnosti policistů  – úniky informací z trestních spisů, ovlivňování trestních řízení, organizovaná trestná činnost spočívající v ,obchodování s informacemi o trestních kauzách´. Tyto trestní věci jsou vysoce závažné, a to i s přihlédnutím k tomu, že řada případů ukazuje na špatný stav Policie ČR a na rozsáhlé prorůstání zločinu či klientelistických vazeb do struktur Policie ČR – příp. i Generální inspekce bezpečnostních sborů, a to i do vysokých pozic, kde se koncentrují důvěrné a citlivé informace o trestních kauzách, což fakticky znemožňuje úspěšný a účinný boj se zločinem.“

… Značně znepokojující je pak zobecňující část Zprávy v části týkající se trestné činnosti policistů a příslušníků zpravodajských služeb. V ní se hovoří o tom, že sice došlo ke zvýšení počtu stíhaných osob, avšak hodnoty jsou stále nízké, a proto nelze hovořit o trendu.

… Z poznatků, které poskytlo VSZ v Olomouci a z obecné části tak vyplývá, že chobotnici v policii včetně jejích nejvyšších patrech se zatím nikomu nepodařilo odhalit, vyšetřit a odstíhat.

… Stoupá úplatkářství i zneužití pravomociNejvíce příslušníků bezpečnostních sborů bylo stíháno pro trestný čin zneužití pravomoci úřední osoby, byl zaznamenán velmi výrazný vzestup, což odporovalo předchozím trendům vývoje

Celý článek: http://www.ceska-justice.cz/2016/07/nejvyssi-statni-zastupitelstvi-prorustani-zlocinu-do-struktur-policie-znemoznuje-boj-s-trestnou-cinnosti/

* * *

P.S.

Zaznamenali jste tomu odpovídající veřejnou debatu a zájem veřejnoprávních médií na toto závažné téma? Konstatování Pavla Zemana mohu potvrdit osobními zkušenostmi, kdy žádné z mých četných trestních oznámení, často zasahujících do vysokých pater politiky a kde jde o stamiliony či miliardy, nebylo nikdy vyšetřeno, resp. dotaženo do konce. Dosáhnout alespoň zahájení vyšetřování vyžaduje neskutečné úsilí a vytrvalost – viz kauza největšího daňového podvodu v ČR, kdy byla podána žaloba až po čtyřech letech. ČTK to oznámila stroze bez uvedení jmen a podrobností? Na webu ČTK je dnes zprávou dne: Clintonová nebude stíhána kvůli používání soukromé pošty

 

Jan Šinágl, 7.7.2016

* * *

Svár žalobců a policie: Právo a spravedlnost jako horký brambor

… "U policejních orgánů se projevuje nedostatek schopností samostatně provádět šetření, případně vyšetřování, neschopnost správně posuzovat právní kvalifikaci zjištěných skutečností."

"Objevují se i potíže z hlediska zvoleného procesního postupu buď při odkládání věcí, nebo naopak zahajování trestního stíhání." Vinu za to může částečně nést nedostatek policistů a rychlé nabírání nových, kteří nejsou jako začátečníci schopni vše dostatečně posoudit.

… "Vyskytly se i případy, kdy policejní orgány automaticky kopírovaly popisy skutkových okolností ze záznamů o zahájení úkonů trestního řízení do sdělení podezření či do usnesení o zahájení trestního stíhání a následně též do závěrečného návrhu na podání obžaloby či do výsledné zprávy o výsledku přípravného řízení, aniž by vůbec byly policejními orgány zohledněny výsledky dokazování,"

… "Je konstatována (…) také nedostatečná snaha policejních orgánů věc náležitě obviněnému prokázat, pokud se sám doznal," "policie má vše hotovo příliš brzy, nekvalitně a oprava chyb tak naši práci zdržuje"."Vyskytly se i případy rezignace policejních orgánů na potřebu zkoumání duševního stavu obviněného či objektivizaci zranění poškozeného cestou znaleckého posudku či jeho doplnění."

* * *

Bývalý náměstek ministra obrany Alexandra Vondry ing. Michael Hrbata stále uniká spravedlnosti?!

Antonín Michal, syn Martina Michala, manžela Heleny Vondráčkové, bude konečně se svými kumpány souzen!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 M. V. Hrubý 2016-07-11 15:39
Konstatování NSZ - pana JUDr. P. Zemana o: Prorůstání zločinu do struktur Policie, - je v pořadí další memento, a zjevně zůstane nejvyšší politickou elitou národa znovu oslyšeno.
Před 12 lety to byla NSZ Mgr. Marie Benešová,která ukázala na úplatné starosty a primátory,odhal ila zkorumpovanou justiční mafii a cituji: Varovala před vývojem ke kriminálnímu státu!

Tehdy opozičně smluvené partaje (ústy premiéra Topolánka aj.) oznámily, že takovou kritiku si nejvyšší státní úředník nemůže dovolovat - a byla z funkce odvolána! Dočká se stejného ocenění i pan Zeman a další urputní státní zástupci?

Dnes,zdá se už jen část vlády se namočí, a poslanecká komise podrží trio MV Chovanec, policejní prezident Tupý s náměstkem p. generálem Laubem. Bude to stačit? I v 5O letech rozhodovala o životech politických odpůrců známá trojka. Že by to postižení mocí bylo dědičné?

Na výzvu jsem připraven dodat ke snaze M.B. věrohodné podklady!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)