Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Reagan a TrumpAktualizováno 7.8.2016: “Trump když vyhlásil svoji kandidaturu na presidenta loni v červnu,Trump finance 300614 vydal zároveň knihu s vysvětlením, proč to dělá. V ní též zveřejnil své finance k uplynulému roku, viz příloha. Z této vyplývá, že v roce 2014 měl přibližně 8 ¾ miliardy dolaru. Cili z toho jednoznačně vyplývá, že ty sprky u vás o bankrotáři T. jsou naprostý nesmysl, kdyby to byla Pravda, tak by to lokální demokrati s vervou rozmazali. Totéž se týká jeho údajného “styku s Ruskem”. Jde o prachobyčejné drby.“ J.J.6.8.2016, USA, Cleveland, Ohio (vpravo je SW problem s otočením - ZDE ve fprmátu PDF. J.Š.)

Špatné zprávy pro demokratický svět. Trump je člověk Putina a Ruska - ultrapravice s prvky fašismu.

PRAHA John Marshall na serveru Talking Point sumarizuje ruské konexe republikánského prezidentského kandidáta. Vyplývá z toho spousta nepřímých důkazů, které naznačují, že Trumpovo finanční a hotelové impérium je silně zadlužené a je závislé na kapitálových infuzích od různých oligarchů, jejichž zdroje bohatství jsou nebo mohou být spojeny s Putinem.

1. Trumpova zadluženost v posledním roce výrazně vzrostla, z 350 milionů dolarů na 650 milionů dolarů. A to během jednoho roku, kdy se objem jeho likvidních aktiv snížil. Přitom většina velkých amerických bank Trumpa stále bojkotuje.

2. Po svých bankrotech je Trump závislý na penězích z Ruska. Trump junior sám podle listu Washington Post v roce 2008 na konferenci developerů prohlásil, že „Rusové drží disproporční část našich aktiv a vidíme hodně peněz, které k nám proudí z Ruska“.

3. Deník New York Times píše o případu Trumpovy investice v SoHo, do níž vstoupila 50 miliony dolarů islandská firma FL Group, využívaná Putinovými blízkými a spojená s Alexandrem Maškevičem, který byl spojen s korupčním skandálem belgické firmy, jež se pokoušela obchodovat v Kazachstánu. Každopádně jediná banka, která Trumpa po jeho bankrotech podporovala, byla německá Deutsche Bank, resp. její americká pobočka. Závislost na ruských penězích je podezřelá. Leccos by možná vyjasnila daňová přiznání, zatím je miliardář nezveřejnil.

4. Trumpovu kampaň vede Paul Manafort, který pracoval pro bývalého ukrajinského prezidenta Janukovyče. O tom jsme v Monitoru již jednou psali.

5. Trumpovým dalším poradcem je Carter Page, který pracoval v Rusku a má vazby na Gazprom.

6. Všechna ruská státem kontrolovaná média jednoznačně adorují Trumpa, podobně jako pravicové a nacionalistické politiky v Evropě.

7. Trumpovi lidé na republikánském sjezdu v Clevelandu změkčili usnesení týkající se ruských sankcí a vojenské pomoci Ukrajině.

Můj dodatek: text i citované články jsou zatím dosti spekulativní, není to investigativně příliš „vyfutrované“ a neprůstřelné. Je třeba vědět, jestli si byty a apartmány v luxusních Trumpových komplexech kupují také bohatí Arabové, Číňané apod. Každopádně už jenom ty náznaky jsou znepokojivé a samotný fakt, že šéfem kampaně je Paul Manafort, už k ježení chlupů asi docela stačí. Více k tématu přináší třeba ještě Josh Rogin ve Washington Post.

Komentátor Bloombergu Clive Crook začíná mít hrůzu z toho, že Donald Trump nakonec opravdu vyhraje. A to proto, že Trumpův efektivní populismus míří nalevo i napravo. Trumpův projev na kongresu spočíval z devadesáti procent ve zdůrazňování křivd a prázdných slibů a z deseti procent z úplných pitomostí, jenže ono to funguje. Především proto, že Trumpovi oponenti jsou z toho úplně zmateni a nevědí, jak na to reagovat.

Trumpův populismus je potentní, protože sjednocuje křivdy pociťované nalevo i napravo. Trump vyzval podporovatele Bernieho Sanderse, aby ho podpořili. Se štěstím se to nestane, ale ta idea vůbec není absurdní. Levice je fixovaná na „hrůzy“, které způsobil svobodný obchod, a proti tomu brojí Trump stejně hlasitě jako Sanders. A Trump je silně „proti Washingtonu“, což zase apeluje na pravici.

Trumpův postoj je více koherentní než tradiční liberalismus nebo konzervatismus. Levicová pozice je, že Washington je zkorumpován klientelistickým kapitalismem, který vykořisťuje obyčejné Američany, a odpověď je tedy více Washingtonu. Konzervativní pozice je, že Washington je zkorumpován klientelistickým kapitalismem, který vykořisťuje obyčejné Američany, a odpověď je omezení dávek a snížení daní pro bohaté.

Levice i pravice opakují, že systém je ve smrtelném nebezpečí. Republikáni tvrdí, že v Americe je ohrožena svoboda, levice tvrdí, že nespoutaný globální kapitalismus ničí vše, nač přijde, že Amerika je institucionálně rasistická a že americké tradiční hodnoty jsou pokrytecké.

Když tedy potřebuje systém rozbít, tak proč ho nerozbít s Trumpem doopravdy?

Trump říká „jsem váš hlas“ a apeluje na všechny, kdo se cítí ignorováni, zapomenuti, stranou a bez respektu. Může totéž seriózně říci Clintonová se svým lavírováním v obchodní politice, e-maily, se svou politickou profesionalitou, napojením na Wall Street a se svými nároky na moc?

Nejhorší ale je, že se Trumpovi odpůrci nalevo i napravo pouze vzájemně utvrzují v tom, jak je Trump strašný, a Trumpovi podporovatelé jim vůbec nestojí za to, aby s nimi mluvili, aby se s nimi zahazovali. To by jistě nevadilo, kdyby měl Trump dvacet procent.

Zdroj: http://www.lidovky.cz/machacek-trumpovy-ruske-vazby-deh-/monitor-jana-machacka.aspx?c=A160725_135450_monitor-jana-machacka_ELE#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=ln_lidovky&utm_content=main

* * *

Zvláštní je to ticho kolem bývalé manželky Donalda Trumpa rodilé Češky Ivany? Proč s ní nikdo dosud neudělal rozhovor? Dozvíme se něco od ní až po volbě? Nelze vyloučit, že Rusové si hlídají svoji „volbu“ i v tomto ohledu. Můžeme jen doufat, že v případě zvolení Trumpa si ho jeho okolí dokáže ohlídat. Není to Reagan – toho by dnes USA potřebovaly! I ostatní demokratický svět potřebuje silné osobnosti, které svým životem ztělesňují demokratické hodnoty, jsou pro občany vzory a jejich nositeli.

 

Jan Šinágl, 26.7.2016  

* * *

AP: Experti tvrdí, že skandál s krádeží e-mailů vyvolalo Rusko

Washington - Experti, kteří studovali dokumenty o hackerském útoku na servery americké Demokratické strany, podle agentury AP potvrzují podezření o ruském podílu na incidentu. O něm se soudí, že měl ovlivnit prezidentské volby v USA. Podle britského bezpečnostního konzultanta Matta Taita "všechny důkazy svědčí proti Moskvě". …

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (5 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #1 K. Mrzílek 2016-08-07 20:22
Zvolením Trumpa bude na scéně další Schroder.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)