Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Klaus a ZemanMiloš Zeman v českém prostoru hraje roli trojského koně Ruské federace, kdyLN Zeman LOH 060816 systematicky přebírá a opakuje základní teze pozice Kremlu. Opakovaně je tak ruskou propagandou využíván a vykreslován jako Putinův přítel - Studie také odhaduje, že přímou tvorbou dezinformací se v Česku zabývá zhruba sto osob, přičemž pouze u třetiny je známa identita - Nejdůležitější roli v dezinformačním systému má webová platforma Parlamentních listů. "Vnímáme je jako přechod mezi seriózními médii a šedou zónou prokremelské manipulace.(Foto vpravo LN 6.8.2016)

Informace úmyslně zkresluje zhruba stovka lidí

Podle think-tanku Evropské hodnoty se velká část dezinformačních webů inspiruje nebo přímo přebírá dezinformace ze zahraničních zdrojů. "Kromě oficiálních ruských kanálů, tedy anglické verze Sputniku nebo televizního zpravodajství Russia Today, lze jako příklady obvyklých zdrojů jmenovat také weby Global Research, Southfront nebo What does it mean," uvedl zástupce ředitele think-tanku Evropské hodnoty Jakub Janda.

Podle studie Kremlin Watch, která spadá do programu Evropských hodnot, je většina dezinformačních webů netransparentní. Studie také odhaduje, že přímou tvorbou dezinformací se v Česku zabývá zhruba sto osob, přičemž pouze u třetiny je známa identita.

Za dezinformaci považuje think-tank Evropské hodnoty informaci, která je klamná se záměrem uvést někoho v omyl. Podle Jandy má nejdůležitější roli v dezinformačním systému má webová platforma Parlamentních listů. "Vnímáme je jako přechod mezi seriózními médii a šedou zónou prokremelské manipulace. S manipulačními technikami se u nich však setkáváme častěji než třeba u Sputniku," odkazuje Janda na studii Masarykovy univerzity.

Dezinformace šíří i politici

Čtenářská atraktivita Parlamentních listů je však zřejmá. Jejich zpravodajskou sekci navštíví denně více čtenářů než u konkurenčních Lidovek nebo Ihnedu. A k analýze se vyjádřil také ředitel Parlamentních listů Jan Holoubek: "Analýza pana Jandy a lidí, kteří se k tomu pro peníze snížili, nás překvapila. Odborníci z univerzity by se měli věnovat spíše studentům. Zároveň to celé považujeme víceméně za slinty, o kterých by se nepsalo, pakliže by v nich nefigurovaly Parlamentní listy. Jak říká naše heslo: Nikdo vám nevnucuje, co si máte myslet. Z toho vycházejme."

Kremlin Watch také poznamenává, že Parlamentní listy nepodávají pouze dezinformační zprávy. Za červen poskytlo webu rozhovor 33 poslanců a senátorů, nejvíce z ČSSD a ANO. Právě politici a známé osobnosti mají podle Jandy důležitou roli v šíření dezinformací, zejména na sociálních sítích. "Jaroslav Foldyna sdílí zprávy Svobodných novin, Jiří Ovčáček Sputniku, Michal Hašek a Zdeněk Škromach z Aeronetu a Tomio Okomara nebo Stanislav Huml články z Protiproudu," uvedl Janda, který dodává, že bychom se měli zejména na středních školách učit, jak pracovat s informacemi.

Organizace Evropské hodnoty se podílí na vládním Auditu národní bezpečnosti. Jeho 11 doporučení počítá mimo jiné se vznikem Centra terorismu a hybridních hrozeb, které bude mít od příštího roku na ministerstvu vnitra za úkol bojovat proti šíření nepravdivých informací.

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/prezident-zeman-je-ruskym-trojskym-konem-tvrdi-think-tank-no/r~912c124c54bb11e682470025900fea04/

* * *

Díky Ameriko?! Pylony na Americké třídě příští rok nebudou!

Trumpovy ruské vazby

Trpaslíci

Štrougal mohl zabránit týrání vězně Wonky v Minkovicích, tvrdí aktivista

Petice za odstranění pseudopomníku strážců hranic na Dyleni

 

J.Š.29.7.2016 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (4 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 Aleš Přibyl 2016-08-01 12:37
Nechci tady vyjadřovat k Zemanovi ale Jakub Janda je ten poslední kdo by si měl o prezidenta otírat hubu. Co ten chlapec v životě dokázal, mnozí víme a nechci to tady vytahovat.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)