Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Dalajlama slunceVáclav Havel: „Neexistuje hospodářský zájem tak silný, že by směl mít přednost před solidaritou s trpí­cími či nespravedlivě Zeman a burtypostihovanými. Politika kompromisů se zlem a ústupků před ním, se už mnohokrát tragicky nevyplatila.“ - Prezident Zeman, premiér Sobotka, předseda Senátu Štěch a předseda Sněmovny Hamáček se nestydí chovat jako pokorní služebníci vůči zemi, která neuznává demokracii, pošlapává lidská práva a která obchoduje ve velkém s lidskými orgány, odebíraným lidem za živa. Co to vypovídá o společnosti, která takovéto bezpáteřní a bezcharakterní lidi vynese do svého čela? Pro tohle jsme zaplnili v listopadu 89 náměstí?! Je třeba opět zaplnit náměstí po celé zemi – a tentokrát už bez klíčků! I z úcty ke všem obětem zločinného komunistického režimu a v zájmu těch, co ještě protestovat nemohou!

 

* * *

Osmdesátiletý buddhistický mnich přijede do Prahy a na Hradě vznik­ne panika. Kateřina Buršíková Jacques z iniciativy Češi Tibet podpo­rují usilovně a navzdory překážkám uskutečňuje svůj nápad: přivítat tibetského duchovního vůd­ce na Hradčanském náměstí, tam, kde před šest­advaceti lety na balkoně Arcibiskupského paláce zdravil s kardinálem Tomáškem občany Čes­koslovenska. Prezidentská kancelář (rok výro­by 2013) shromáždění na náměstí nepovoluje. Ředitel Národní galerie Jiří Fajt dal k dispozi­ci dvoranu před Salmovským palácem, pódium bylo postaveno v jeho bráně a tisícovka občanů, kteří nesouhlasí s potlačováním lidských a náboženských práv tibetského národa, překonává zákaz práva shromažďovacího, které je zakot­veno v české ústavě. O pár metrů dál se vine dvousethlavá fronta turistů, kteří v zimě a větru hodinu čekají na laskavé svolení navštívit sídlo králů, v němž kraluje plebejec, který si Pražský hrad, duchovní majetek českého národa, privatizoval. Ministr kultury Daniel Herman se schází s dalajlamou. Čtyři ustrašení chlapi, kteří si říkají ústavní činitelé svrchovaného státu, přispěchají s podlézavou omluvou Číně.

Ministr vnitra prohlásí, že svým sebemrskačským prohlášením napravili škodu způsobenou Danielem Hermanem. Co by na to řekl Václav Havel? „Neexistuje hospodářský zájem tak silný, že by směl mít přednost před solidaritou s trpí­cími či nespravedlivě postihovanými. Politika kompromisů se zlem a ústupků před ním, se už mnohokrát tragicky nevyplatila.“

Češi jsou citliví na devótní smlouvy, jaký­mi bylo Benešovo odevzdání moci Gottwaldovi v roce 1948 nebo Dubčekova kapitulace podpi­sem Moskevských protokolů v roce 1968. Jakou škodu způsobil ministr kultury? Bylo snad ohro­ženo zanedbatelné a pochybné obchodování s komunistickou Čínou, které slouží jen něko­lika oligarchům, nikoliv českému hospodářství? Proč Zeman a spol. zvou do Čech čínského troj­ského koně, který si dokáže koupit cokoliv, ban­ky, energetiku, fotbal, pivo, média, a ve spolu­práci s cynickými gaunery se stává strategickým okupantem české svobody?

Proč bylo samozřejmostí, že se s dalajlamou scházel Václav Havel, zatímco Daniel Herman je odkázán na trestnou lavici? Nejspíš proto, že Havel na rozdíl od Zemana a sociální demokracie neuzavřel strategické partnerství s komunistickou Čínou, která popravuje své politické odpůrce jako na běžícím pásu, ale apeloval na dodržování lid­ských práv, neboť svoboda je nedělitelná a týká se občanů celého světa, týká se i nás.

Kdyby nebyl pan Zeman přesvědčen, že si může dovolit cokoliv, možná by dal Bradymu Masaryka, na dalajlamu a Bradyho by nezasvítilo světlo reflektorů a žádná demonstrace na Staro­městském náměstí by se nekonala. Ten den jsem jela s Jiřím Bradym a jeho dcerou Larou do Tere­zína natáčet jeho portrét do GENu, Galerie eli­ty národa. Nepředvídatelný život doručil faktor X. Dva osmdesátiletí muži pohnuli občanskou společností. Ale ta by měla mít na paměti, že nadšení a naštvání nevystačí na dlouho. Bartoš­ka a Dyk vyhlásili Týdny občanského neklidu. Je třeba vydržet a nerezignovat. Ty, kteří nám ukusují demokracii, naše práva zaručená ústavou, je třeba porazit jejich vlastními zbraněmi, strategií a taktikou, které mají politické parametry. Prav­da někdy vítězí!

Olga Sommerová, režisérka, LN, Pátek, 4.11.2016

* * *

Prezident Zeman, premiér Sobotka, předseda Senátu Štěch a předseda Sněmovny Hamáček se nestydí chovat jako pokorní služebníci vůči zemi, která neuznává demokracii, pošlapává lidská práva a která obchoduje ve velkém s lidskými orgány, odebíraným lidem za živa. Co to vypovídá o společnosti, která takovéto bezpáteřní a bezcharakterní lidi vynese do svého čela? Pro tohle jsme zaplnili v listopadu 89 náměstí?! Je třeba opět zaplnit náměstí po celé zemi – a tentokrát už bez klíčků! I z úcty ke všem obětem zločinného komunistického režimu a v zájmu těch, co ještě protestovat nemohou!

 

Jan Šinágl, 5.11.2016

* * *

Vzít medaili od Zemana, toť otázka - Jana Machalická, LN 26. 10. 2016, str. 8

Zeman je cíleně prezidentem té omezenější části národa a zatím mu to vycházelo, omezenců je vždy a všude víc, v tom nejsme my Češi žádnou výjimkou. Ocenění od takového prezidenta by si z těchto důvodů měly rozmyslet osoby, pro které intelekt není nadávka.

Nerušme Senát, zrušme Zemana - Petr Zídek, 26. 10. 2016, str. 10

Každý, kdo se dostaví 28. října na hradní oslavu, veřejně demonstruje, že podporuje podlou politiku současné hlavy státu. Dostat dnes metál od inženýra Zemana má asi takovou hodnotu jako dostat jej před třiceti lety od doktora Husáka. A ten – jak si většina občanů snad ještě pamatuje – dostávali jen oportunističtí kariéristé nebo osoby mdlého rozumu.

Nemůžeme mlčet! - Břetislav Rychlík, LN 26. 10. 2016, str. .9

Džbán, který se už tak zdál bezedný z hlediska odpudivosti činů, které předvádí skupina dočasných správců drancujících momentálně pražský Hrad, ukázal, že skutečně nemá dno. Stačí návštěva jednoho starého muže hlásajícího nenásilí a lásku – a jsme v hluboké normalizaci. Miloš Zeman už nemá občanům co nabídnout. Je mužem minulosti. Otevřeme divadla a univerzity svobodnému dialogu občanů o budoucnosti!

* * *

Zeman: Clintonová neuspokojila manžela, neuspokojí ani Ameriku

Karel Schwarzenberg : „Doufám, že po tomto prohlášení se na náměstí rozhostilo trapné ticho. Nebo ne?“ 

* * *

Zeman prase

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (3 Votes)
Share

Komentáře   

+3 #6 Loucký 2016-11-12 12:04
Řekněte mi, já to prostě nechápu, proč je nutné, aby - nebylo přece žádné jubileum ale 98 let od roku 1918 musel se všeho, tedy i československéh o a nyní ryze jen českého státního svátku zúčastňovat americký vevyslanec? Na místě by byl prezident Wilson, ten už ale není. Za americké velvyslanectví mohl z diplomatické zdvořilosti přijít klidně i zástupce nebo stačil telegram, co je na tom závadného? Nebo je to i v USA vždy vyžadováno při podobných výročích? Jako ryze zemanovská
záminka se hodí však cokoliv. Rozeštval z Hradu naší společnost už natolik, že lidé přestali přemýšlet. Je tohle hlavní náplní zemanovsko-ovčá ckého dua při vykonávání prezidentského úřadu? To by byla ubohost!
+3 #5 Horský 2016-11-11 11:23
Ano, prezident Zeman se omluvil za chybnou informaci jako třeba u Peroutky. Stačí nejdříve plivnout a pak se jednoduše omluvit. Stokrát opakovaná lež se přece stává pravdou.A pomstychtivost, za to, že Shapiro si dovolil vyjádřit nesouhlas se Zemanovou návštěvou přehlídky v Moskvě nezná hranic, útoky proti spojencům se stávají jedinou prioritou hradní politiky, když není velvyslanec, tak Peroutka nebo tak tzv. pražská kavárna atd. Hlavně štvát a rozvracet, mráz přichází z Východu.
+3 #4 Horský 2016-11-09 17:23
Už nestačí odvolat ministra kultury Hermana, nově chce pomstychtivý a ješitný prezident Zeman odvolat i amerického velvyslance Shapira a nestydí se zfalšovat i tvrzení o jeho nepřítomnosti ve Vladislavském sále.Veřejnost mlčí, z tohoto prezidenta může být už jenom špatně, jeho udýchané projevy hlasité proklamace ve stylu - já prezident nebo prezident mluví je k blití a ostudou pro voliče.
0 #3 václav 2016-11-06 16:11
Neděle - dnes po Zemanově výzvě, aby ministr kultury Herman opustil vládu,
reakce v Novinkách.cz
Ondřej Holý Plzeň: Vyzývám Hermana, aby opustil ČR /!/ Lhář, lump a zaprodanec Sudetoněmeckého Landsmanšaftu.
Během 6 minut 28 souhlasných emailů.
+4 #2 Oldřich Musil 2016-11-06 10:12
POKRAČOVÁNÍ
Rakousko-Uhersko si na našem území kdysi vytvořilo průmyslovou oblast,svou přírodu si chtělo patrně chránit.Díky tomu jsme se po roce 1918 stali státem,na jehož poměrně malém území je příliš mnoho průmyslu .Ano,díky tomu jsme se po roce 1918 stali velmi vyspělou průmyslovou zemí,za kterou Rakousko zaostávalo.Rube m toho všeho je však to,že kde je průmysl,tam jsou dělníci.A kde jsou dělníci,tam se daří levici.Přesněji řečeno populismu.
+6 #1 Oldřich Musil 2016-11-06 10:01
Pamatujete si ještě na dokumentární záběry,kde horníci nesou na ramenou presidenta Gottwalda?Proti něčemu takovému se dá jen těžko argumentovat.Pr otože na tomto světě (bohužel) platí dvě zásady:
1.Většina má vždycky pravdu.
2.Pokud tomu tak není,pak platí bod číslo jedna.
Zeman je patrně Gottwaldův velmi učenlivý žák.Proto tento týden přijel do Ostravy,aby tamnější obyvatelstvo informoval o tom že čínské investice jsou pro náš stát mnohem užitečnější než Praha odívající se do tibetských vlajek.Stejně jako Gottwald,i on si správně spočítal,že populismus je pro sluch (bohužel) většiny sobeckých čecháčků rajskou hudbou.A také ví jak si vytvořit popularitu svou lidovostí a komunikativnost í.Podobně jako Zápotocký,který kdysi s dělníky baštil buřty s cibulí a zapíjel je pivem.
POKRAČOVÁNÍ

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)