Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Komunisticti soudci logo… Neškodilo by zveřejnit stejné prohlášení polské justice také (bez redakčního zásahu). Nezaujatý občan dobře rozumí Polákům, pro které je závislá, postkomunistická justice už neúnosná a neudržitelná. Dnes to jeden polský novinář na ČRo Plus velmi dobře vysvětlil, kdy hovořil o otřesných poměrech v polské postkomunistické justici, kdy peníze a známosti určují mnohdy „spravedlnost“ a prostý občan nemá často šanci domoci se práva. …

Reforma polské justice vyvolává pochybnosti o další existenci právního státu. K současné situaci se ve svém prohlášení vyjádřili i špičky české justice v čele s Pavlem Rychetským, předsedou Ústavního soudu.

Celé prohlášení (bez redakčního zásahu):

Polská republika /RzeczpospolitaPolska/ a její národ jsou pro nás trvalou a neoddělitelnou součástí společenství národů střední a východní Evropy sdílejícího po staletí společný osud. Hrdinství polského národa za 2. světové války, jeho odpor proti diktátu bývalého Sovětského svazu i domácím totalitním praktikám, stejně jako jeho úspěšné obnovení státní svrchovanosti a nastolení demokratického systému a právního státu po roce 1989 bylo pro nás významnou a trvalou inspirací.

V posledním roce jsme však u našeho blízkého souseda svědky vývoje, který ohrožuje samotnou podstatu principů, na kterých stojí demokratický právní stát. Po ochromení Ústavního tribunálu a podřízení veřejnoprávních médií momentální státně stranické politice v minulém roce dochází v těchto dnech k bezprecedentnímu útoku na nezávislost polského soudnictví.

Přijaté zákony o Národní radě soudnictví, o obecných soudech i projednávaný zákon o Nejvyšším soudu, které umožňují výkonné i zákonodárné moci zcela zbavit soudní moc její nezávislosti, nepohodlné soudce zbavit mandátu a podřídit soudní moc politickému řízení, představují útok na samotné základy fungování demokratického právního státu. I při vědomí suverenity polského státu a respektu k ní, nemůžeme mlčet ke krokům, které ohrožují její samotný zdroj, kterým jsou nedotknutelné hodnoty evropské civilizace, humanismu a základních práv a svobod.

Pavel Rychetský – předseda Ústavního soudu

Pavel Šámal – předseda Nejvyššího soudu

Josef Baxa – předseda Nejvyššího správního soudu

Pavel Zeman – Nejvyšší státní zástupce

Anna Šabatová – Veřejná ochránkyně práv

http://forum24.cz/nemuzeme-mlcet-spolecne-prohlaseni-predstavitelu-justice-k-situaci-v-polsku/

P.S.

Neškodilo by zveřejnit stejné prohlášení polské justice také (bez redakčního zásahu). Nezaujatý občan dobře rozumí Polákům, pro které je závislá, postkomunistická justice už neúnosná a neudržitelná. Dnes to jeden polský novinář na ČRo Plus velmi dobře vysvětlil, kdy hovořil o otřesných poměrech v polské postkomunistické justici, kdy peníze a známosti určují mnohdy „spravedlnost“ a prostý občan nemá často šanci domoci se práva. Česká justice se cítí ohrožena děním v Polsku, proto bije na pohled „demokraticky“ na poplach, přitom se v ní děje stejné, ne-li horší neřádstvo než v polské justici.

 

 

Jan Šinágl, 21.7.2017

* * *

VS Olomouc: zločinci v taláru nám připomněli padesátá léta JUDr. Vladimír Štefan, JUDr. Jaroslav Zbožínek, JUDr. Miloslav Stankuš

Za znásilnění manželky hrubiánským manželem trest 10 měsíců s podmínkou a 50.000,-Kč - manželce !!!

Věc: Informace o podání oznámení o skutečnostech nasvědčujících spáchání trestného činu Mgr. Annou Šabatovou, Ph.D.

Milióny na ochranu práv uprchlíků ziskovými „neziskovkami“, bezdomovec má smůlu!

Kdy bude odvolaná z funkce Veřejného Ochránce Práv neschopná resp. všehoschopná Anna Šabatová?!

Interview – rozhovor s právním aktivistou Tomášem Pecinou o české justici, který si ve veřejnoprávních českých médiích nepřečtete...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (8 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #3 Ales Pribyl 2017-07-26 20:28
Tahle partička co tu vede morální žumpu má co nejméně kritizovat. Až budeme právní stát tak snad ano.
0 #2 Václav 2017-07-25 17:02
Prostě stále platí, že nejlepší obrana je útok. Tak rychlá reakce na dění v Polsku by měla být i v jiných kauzální, ale bohužel. "Postižený se ozývá vždy první" Očištění našeho soudnictví od komunistických soudců mělo být provedeno dávno. Proto pan Klaus nejmenoval mladé soudce, asi to byl vděk komunistům jejichž zásluhou byl opět na hradě. Bohužel se netýká jen soudnictví.
+3 #1 A. Reček 2017-07-24 05:09
Je to tak, že levice a levicoví liberálové v Polsku prskají na záměr tamní vlády udělat už konečně pořádek v profláknutých strukturách tamní justice. Mimo polskou televizi denně si čtu i zde: wpolityce.pl/

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)