Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

KSC legitimaceStatkářům, duchovním, továrníkům, inteligenci, vojákům a dalším skupinám obyvatel, kterých se báli, rozdávali komunisté v padesátých letech tresty smrti, doživotní žaláře, pobyty v dolech, pracovních táborech, mučili je, kradli jim majetek, ničili rodiny i životy. Co je proti tomu deset let v současné věznici?

Před pražským soudem stojí jistý čtyřiadevadesátiletý J.M. Obžaloba ho viní z toho, že byl v padesátých letech členem komise, která rozhodla o tom, že budou bez varování vystěhovány ze svých usedlostí dvě rodiny statkářů. Majetek jim komunisté ukradli a hlavy rodin poslali do pracovních táborů.

Dnes už nikdo z vystěhovaných nežije, jen jejich příbuzní. Z oné pětičlenné komise žije už jen zmíněný J.M. Vyvstává otázka, zda je ještě třeba soudit čtyřiadevadesátiletého starce za to, co zřejmě spáchal před více než šedesáti lety. Současně s tím je třeba se ptát, jestli není hrozící desetiletý trest příliš vysoký. Odpověď je však jednoduchá a jasná. Komunistické zločince je třeba soudit za všech okolností. I kdyby jim zbýval týden života. Možný desetiletý trest není vysoký. Měl by být vyšší. To, z čeho starce viní obžaloba, je totiž děsivé.

V té době však ne výjimečné. Pět komunistů se sešlo, utvořilo komisi a rozhodlo se, že chtějí získat dvě hospodářské usedlosti. Sedláci jim logicky svůj majetek odevzdat nechtěli. Takže ona pětice komunistů rozhodla, že si majetek jednoduše vezmou. Rodiny odstěhují sto padesát kilometrů daleko. S sebou jim povolí vzít jen peřiny a příbory. Aby nedělali problémy, tak muže od rodin, do té doby statkáře, pošlou na několik let do pracovních táborů a do uranových dolů. Tam už je dozorci zlomí. Ti sedláci a jejich rodiny se ničím neprovinili. Nic nespáchali. Dokonce ani před soud nešli. O tom, že přijdou o všechno, rozhodla partička bolševiků. Nepřišli jen o hektary polností, hospodářská zvířata, zemědělskou techniku, střechu nad hlavou a další majetek. Děti přišly o tatínky. Tátové o své děti a manželky. Za nic. Z rozhodnutí komunistické lůzy. Dnes už z těchto okradených lidí nikdo nežije. Ten, kdo je okradl, si desítky let užívá důchodu a dožil se krásných 94 let. Musí před soud. Zaslouží si to.

A je deset let, které může dostat (ale pravděpodobně nedostane), moc? Není. Pokud se skutečně potvrdí to, co předkládá obžaloba, měl by dostat ještě víc. Jak je popsáno v odstavci výše, zcela úmyslně spoluzpůsobil velkou tragédii, zaslouží trest. Statkářům, duchovním, továrníkům, inteligenci, vojákům a dalším skupinám obyvatel, kterých se báli, rozdávali komunisté v padesátých letech tresty smrti, doživotní žaláře, pobyty v dolech, pracovních táborech, mučili je, kradli jim majetek, ničili rodiny i životy. Co je proti tomu deset let v současné věznici?

Mnozí diskutující v reakci na středeční článek zmínili, že už je pozdě, že onen J.M. měl stát před soudem mnohem dříve. Ano, měl. Ale nikdy není pozdě. Je dobře, že ho obžaloba ještě stihla.

http://forum24.cz/je-potreba-soudit-94leteho-starce-je-neni-hrozicich-10-let-vezeni-moc-neni-je-to-malo/

P.S.

Legitimace KSČ zaručovala nejen klid od komunistů jejich většině, ale byla i nepřímou povolenkou beztrestně zatýkat, okrádat, mučit, zabíjet a vraždit, včetně malých dětí a novorozeňat. Proto je každý člen KSČ i KSČM spoluodpovědný za tyto zločiny proti lidskosti a šíření této zločinné ideologie, kterou odsuzuje i Ústava ČR. Byla v mnoha směrech ještě horší, než nacistická. To, že máme dnes komunisty v Parlamentu a jejich předsedu Vojtěcha Filipa, usvědčeného agenta-udavače StB, jeho prvním místopředsedou, zvoleného 75% hlasů anonymních poslanců, jen ukazuje, jak mravně těžce nemocná země jsme a jak hluboko zasáhla duši a charakter národa tato zrůdná ideologie. Národy, které nejsou schopny udržet elementární mravní hodnoty, jimi přestávají být, stávají se hříčkou osudu. Postupně a zákonitě zanikají jako vše, co je v rozporu se základní přirozeností člověka a přírodními zákony. 

 

Jan Šinágl, 25.7.2017   

* * *

Využijeme svých demokratických možností? Koho tedy volit?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.80 (10 Votes)
Share

Komentáře   

0 #4 Václav 2017-08-06 08:33
Je možno jen souhlasit. Proto je v Polsku snaha soudy očistit, i u nás to mělo již dávno být. Proto mohou tyto zrůdy v klidu užívat pense. Že nenastoupila mladá generace soudců by nám mohl vysvětlit pan profesor Klaus.
-2 #3 K. Mrzílek 2017-07-30 21:11
Kdyby dotyčnému bylo 150 let a měl legitimaci nacistické strany, otázky soudit nesoudit by byly zbytečné. Soudit už nebude žádný problém.
-1 #2 Oldřich Musil 2017-07-29 12:33
Položil bych tu otázku jinak.Proč jsou všude jinde ve světě nacistické zločiny nepromlčitelné a komunistické nikoliv?A dokonce i ty co nepromlčené nebyly se promlčet nechaly,jako např. u nás případ Pavla Wonky,v Polsku případ kněze Popieluszky a v Německu Ericha Honeckera?(Doko nce ho na nátlak Gorbačova nechali utéct do Ruska).
-4 #1 Soda 2017-07-26 14:39
Polská soda aneb Co se v českých médiích nedočtete
sklenenykostel.net/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)