Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

CT a CRo logoČeský rozhlas: Téma podpory rodin a dětí je pro ČR důležité - Šílenost doby: Počet potratů v České republice je alarmující!

Rady Českého rozhlasu a České televize se vyjádřily ke stížnostem europoslankyně Michaely Šojdrové a poslankyně Jitky Chalánkové na nedostatečné informování o Národním pochodu pro život a rodinu v obou médiích. Český rozhlas kritiku obou poslankyň přijal, podle Rady Česká televize k žádnému pochybení nedošlo.

Europoslankyně Michaela Šojdrová a poslankyně Jitka Chalánková, které se obě dubnového Národního pochodu pro život a rodinu osobně zúčastnily, se obrátily na Radu Českého rozhlasu a Radu České televize se stížností, jak obě média akci prezentovala.

Rada České televize se v odpovědi vyjádřila, že k žádnému "porušení Kodexu ČT ani zákona" nedošlo a odkázala na informování redakce zpravodajství a ČTK předem. K tomu však ze strany Hnutí Pro život ČR samozřejmě došlo v dostatečné míře.

Rada Českého rozhlasu se ztotožnila s odpovědí ředitele Zpravodajství Jana Pokorného, který připouští jisté pochybení. Obě instituce jsou "toho názoru, že témata jako je podpora rodin a dětí pro budoucnost České republiky jsou důležitá". Rada "podnikne kroky, aby se v příštím roce tato situace neopakovala".

"Domnívám se, že jde o nedostatečné naplňování povinnosti spojené s veřejnoprávní službou. Občané mají být informování objektivně o všem, co se jejich života dotýká a čím žije společnost. Téma podpory rodin a dětí je pro budoucnost společnosti v ČR existenčně důležité," stojí v dopise Jitky Chalánkové. Obě poslankyně vidí účast tisíců mladých lidí a dětí s rodiči i s prarodiči na Národním pochodu pro život a rodinu jako výjimečně dobrou zprávu pro tuto společnost.

Michaela Šojdrová na adresu České televize doplňuje, že o Národním pochodu pro život a rodinu "v průběhu akce občany vůbec neinformovala. Ve večerních zprávách byla informace velmi krátká a stručná, nebyly zmíněny hlavní cíle akce – podpora kultury života a rodin, ani významné záštity", i když "média dostala předem o této akci dostatek informací, včetně programu".

Odpovědi Rady Českého rozhlasu Michaele Šojdrové a Jitce Chalánkové včetně kopie obou stížností jsou zveřejněné na webových stránkách Českého rozhlasu. Rada České televize o své odpovědi na stížnost obou poslankyň informuje pouze stručnou poznámkou v příloze k zápisu z jednání.

Přílohy:

2674-ms_ct.pdf [210 kb]

2674-radacro.pdf [260 kb]

2674-radact.pdf [661 kb]

https://hnutiprozivot.cz/zpravy/2674-cesky-rozhlas-tema-podpory-rodin-a-deti-je-pro-cr-dulezite&uid=40813&k=20170807

* * *

P.S.

Odpověď předsedy Rady ČT ing. Jana Bednáře je skandální a v normální zemi by musel na hodinu s hanbou odstoupit. Opět se potvrzuje, že Rada ČT je poslušnou služkou politiků, ne veřejnoprávní službou občanům, tedy i členové Rady poslušnými služebníky bez studu a hanby, kdy je pro ně hlavní „konzumace“ výhod, které tato funkce přináší. Jsme stále postkomunistickým státem a veřejnoprávní ČT k tomu za pomoci prodejných radních napomáhá nemálo. Viz např. dnes na ČT 2 v 16:15 hod. Ztráta paměti - Žalář je čest, ne ponížení... (2/5) „Dokumentární tetralogie Jiřího Stránského a Milana Maryšky představující neokázalé hrdiny třetího odboje, aby neslavné kapitoly české historie neupadly v zapomnění (2000) s poznámkou: „Litujeme, ale pořad není v vysílaní dostupný.“ Dokumentární tetralogie o neslavné historické epoše je jen malou splátkou velkého dluhu většiny společnosti vůči obětem komunistického režimu i vlastnímu svědomí. Předkládá řadu svědectví o hrdinství i zbabělosti, charakterech i bezcharakternosti účastníků tzv. třídního boje. Druhá část je věnována především pozadí soudních procesů, které na 270 lidí poslaly na šibenici a desetitisíce do kriminálu. Vedle připomenutí osudů Milady Horákové a generála Píky přináší i autentickou výpověď člověka odsouzeného k smrti, který se verdiktu „nedočkal“, nebo připomene radostné vydechnutí toho, jenž vyfasoval „jenom“ 20 let.“

Právě jsem hovořil s Diváckým centrem ČT. Paní Zuzana Bohatová mi sdělila, že vůbec není rozhodující kdy se pořad vysílá a že média vůbec nejsou důležitá pro výchovu a informovanost společnosti?! Podle ní jsou za vše odpovědní rodiče a ne média?! Takže se nedivme, že veřejnoprávní ČT sleduje stále méně lidí. Svoji provinciálností a nenáročností připomíná stále více totalitu i její metody, včetně potřebné „kvality“ jejích spolupracovníků.

 

Jan Šinágl, 7.8.2017

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)