Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.03.2024 10:57
    U Horáčka jde o podezřelý byznys mafiánů. U matky a syna o ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:44
    Gratuluji k drtivému vítězství. Šéf Evropské rady poslal ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:38
    Jak šel čas s Putinem. Stárnutí nezastavily ani plastické ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:36
    Putinova první reakce na zcela nečekané vítězství ve „volbách“ ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:09
    Babiše řeší Sněmovna, ale plebejské přepadení jeho nemocného ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:01
    Výroky senátora Čunka březen 2024: Dám příklad: kdo kdysi ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

JANUV ZAKONVždycky když narazíte na reálné činy dnešních komunistů, hned se člo­věku udělá doslova blujno. Blujno píšu proto, že řeč bude o cho­vání komunistů v Uherském Brodě, a to za zbabělé součin­nosti radnice. Komunistka Krejsová se stala dočasnou ředitel­kou Domu kultury. Hned se pro­slavila pokusem zlikvidovat úspěšný projekt letního artového kina vedle kavárny Ulité Kafé. Prý na základě stížnosti občanů na hluk.

Propojení kina a kavárny bylo mezi mladými lidmi po­jmem. Kafé je přirozeným cen­trem kritického života ve městě, konají se tam besedy, autorská čtení, výstavy, koncerty. Kafé si však dovolilo uspořádat besedu s odvolaným ředitelem Domu kultury. Takže přišly ukázky ko­munistické praxe. Pomsta a zákaz. V zápětí prasklo, že stě­žovatel byl jeden, zastupitel za ODS Karásek, nestěžoval si na hluk, ale na neoprávněný zábor prostranství. Ředitelka kina Len­ka Slívová doložila povolení k záboru od začátku července do začátku září. Radní pro kultu­ru Vrána (Nezávislí) pět let fun­gující letní kino a zábor označil za soukromou iniciativu ředitel­ky kina. Na záchranu vznikla pe­tice stovek lidí, sám jsem ji podepsal. Lidovecký starosta Kunčar pod tlakem, věren starému dobrému heslu lidoveckých sta­rostů („Aj tak sa može... Aj tak sa može...“), povolil hrdinsky dvě projekce. A konec.

Trest pro aktivní a obětavou duši kina Lenku Slívovou přišel vzápětí. Dočasná Krejsová změ­nila organizační strukturu a zruši­la funkci ředitelky kina. Slívo­vou převedla na post dramaturgy­ně a matce dvou dětí snížila plat o šílenou pětinu (S lidmi pro lidi!). Věrna volebnímu progra­mu KSČM (Pro budoucnost!) se sama jmenovala ředitelkou kina na ono zrušené místo. Nic jiného než toto komunisti neumí! Kino šestnáctitisícového města je mezi třiceti nejlepšími kiny v republice. Jen na školních před­staveních bylo kolem devíti tisíc dětí z regionu. Návštěvnost v po­sledních dvou letech byla vůbec největší za deset roků. Lenka Slí­vová pod tlakem dala výpověď. Je o tom píseň: „Brodečku, Bro­de, nejsi hoden státi!“

LN, DÍŽE, Břetislav Rychlík, 21.9.2017

* * *

„Nechtějme na Češích abychom se semkli, abychom byli jednotni. Nikdy jsme toho nebyli schopni. Dříve se říkalo. Co Čech to muzikant, dnes co Čech to chatař, lhostejný individualista, švejk nebo komunista. Jsme zvyklí poslouchat. Proto má o nás zájem Východ. A přitom by nás měly zajímat evropské hodnoty.“

* * *

„Za komunisty stojí Rusko a jeho peníze, za námi chaos a rozhádaný národ.“

* * *

„Teď, když filmový dokument veřejně přiznal, že při okupaci v roce 1968 bylo zabito na 400 českých občanů, mělo by se těmto mrtvým našim občanům vytvořit a přidělat na domy podobné pietní desky jako mrtvým, kteří zemřeli při Pražském povstání v roce 1945.“

K.Mrzílek

P.S.

50.výročí okupace v roce 2018 nás k tomu vyzývá, stejně tak jako rok 2019, kdy také v Praze při nepokojích umírali nevinní lidé. Pokud to nedokážeme, bude to další ukázka našeho mravního pokrytectví a naší nevyspělosti. Od současných „politiků“ to neočekávejme!

Jan Šinágl, 22.9.2017

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)