Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

IUSTITIA pada… Jak víš, narodil jsem se v Bolívii a to je už po mnoho let jedna z nejzkorumpovanějších zemí v Jižní Americe. Od roku 1984 jsem vyrůstal ve Švédsku - v zemi, kde korupce je jedna z nejnižších na světě. Vím, co je to právní stát, a nikdo mě nemůže oklamat iluzí demokracie a korupci já poznám na míle daleko. Rodinný soud ve Švédsku je odlišný od rodinného soudu v České republice. Je to jako noc a den. Korupce je jednání způsobem, který je nemorální a/nebo nečestný, a je to korupce, i když člověk neví, že je nemorální nebo nečestný. Bohužel postoj zkorumpované osoby se nedá změnit jen tak, ani když ji budeš tlouct biblí po hlavě. Trvá to generace. - V roce 2013 kradli jen jednou. Tehdy odvezli kabely v hodnotě asi 290 tisíc korun. V dalších letech se však počet případů výrazně zvýšil. O rok později to už bylo osmnáct krádeží, u nichž škoda několikrát přesáhla 300 tisíc korun, v roce 2016 odvezli z firmy kabely celkem sedmadvacetkrát a v roce 2016 to bylo 24 případů. Možná by jich bylo více, ale v listopadu zasáhla policie.

… Zdá se, že zde zavírají každého bez ohledu na to, co provedl nebo z čeho je podezírán, i když by člověk mohl čekat na svobodě a do soudního projednání pracovat. Vůbec to nedává smysl. Zeptal jsem se pana Mečla, proč to tak je, a on mi odpověděl něco velmi zvláštního, že totiž oni chrání sami sebe. Cožpak nemají soudci chránit zákon a práva jednotlivců?? Nese to všechno známky nefunkčního soudního systému. Ovšem sám o sobě ten systém není takto postaven. Pokud se podíváš na ústavu, je velmi podobná těm západoevropským. Problém spočívá v nekompetentnosti státních zástupců a soudců. Viděl jsem to na vlastní oči. Zdá se, že státní úředníci, jako například soudci a státní zástupci, si vytvořili samostatný systém, jiný než který měl být zaveden. Výklad zákona není objektivní, ale místo toho do značné míry závisí na každém soudci, na jeho osobních názorech a nikoliv na jeho odborném objektivním názoru.

… Pokud jde o můj soud, probíhala tři jednání. Při posledním jednání poskytl můj advokát soudu dvě rozhodnutí od nejvyššího soudu. Jedná se o dva velmi relevantní případy podobné s mým. Dle judikatury R40 / 1990 rodič, který vyjíždí z České republiky s nezletilým dítětem do zahraničí i proti přání druhého rodiče, se nedopouští trestného činu únosu dítěte z důvodu opuštění ČR. S nezletilým rodič vykonává svá rodičovská práva.

Na základě jiné judikatury, totiž R53 / 1980, by se nemělo považovat za únos dítěte, jestliže, v případě kdy rodiče již nežijí společně, ale dítě žije pouze s jedním z nich, druhý rodič odvede dítě, pokud soud ještě nerozhodnul platně o opatrovnictví. Rodič by neměl být trestně stíhan za tento čin ani v případě, kdy soud již o opatrovnictví rozhodl , avšak druhý rodič není ochoten podřídit se tomuto rozhodnutí.

Toto (mé) zadržení je tedy nepodložené od samého začátku. Vznesli jsme kvůli tomu ústavní stížnost a také jsem se odvolal proti rozsudku. St. zástupce pokud neoficiálně vím, žádné odvolání nepodal.

Změnil jsem svého dosavadního právníka z důvodů, které zde nechci rozebírat. Myslím že není velmi kompetentní a je nevhodný pro další instanci (můj nový právník). V České republice existují převážně dva typy právníků. Jsou buď nekompetentní nebo chamtiví. Je těžké najít ty dobré. V řetězci je mnoho slabých článků.

V současné době čekám na překlad písemného rozhodnutí. Uplynul již měsíc a písemné rozhodnutí nebylo dosud přeloženo. Upřímně nechápu, jak tu lidé mohou přežít.

Během hlavního líčení v mém případě prokurátor nepředložil žádné důkazy proti mně. Především totiž žádné neexistují. Podle zákona se předpokládá, že obžalovaný klamal anebo použil násilí (odstavec 200). Neexistuje absolutně nic, co by to prokázalo. Naopak bylo prokázáno, že všechno, co jsem po celou dobu říkal, je podloženo důkazy a svědky.

Proto mi žalobce položil jen několik málo dotazů. Věděl, že to není k ničemu , nebo se bál konfrontace s logikou. Myslím, že se mě zeptal na 3 otázky a jedna z nich byla o tom, jaké je počasí ve Španělsku.

Soudkyně v rosudku napsala, že mi nebylo nebo nemohlo být prokázáno, že nemluvím pravdu, ale stejně z toho vyvodila, že jsem vinen. To je soudní chuligánství. Nejprve mě obviní podle nesprávného paragrafu a pak mě shledají vinným, i když důkazy ukazují opak.

Čím jsem vinen je to, že jsem neuposlechl rozhodnutí civilního soudu, a mělo by to být tedy u civilních soudů projednáváno. Neuposlechl jsem rozhodnutí civilního soudu, protože to bylo velmi špatné rozhodnutí, které uvěznilo mou dceru a mě na téměř čtyři roky. Bylo to jako v Sovětském svazu, kdy lidé nesměli cestovat z východu na západ. Pouze analfabet nebo právně negramotný člověk může činit taková rozhodnutí v moderní době. Ale teď nevím, který proces je horší, občanský nebo tento, protože z hlediska absurdnosti je tento proces nyní pokračováním toho předchozího. Takže kdo je hloupější - osel nebo ti, kteří následují osla? Každopádně neurážejme zvířata. …

http://www.k213.cz/JOOMLA/2748-dopis-od-fernanda-burgose

* * *

Soud potrestal krádež kabelů za 14 milionů

Trutnov - Tři roky kradli kabely s obsahem mědi a vrchlabské firmě NKT tak způsobili škodu více než 14 milionů korun. Osm pachatelů odešlo od Krajského soudu v Hradci Králové s podmíněnými tresty.

… V roce 2013 kradli jen jednou. Tehdy odvezli kabely v hodnotě asi 290 tisíc korun. V dalších letech se však počet případů výrazně zvýšil. O rok později to už bylo osmnáct krádeží, u nichž škoda několikrát přesáhla 300 tisíc korun, v roce 2016 odvezli z firmy kabely celkem sedmadvacetkrát a v roce 2016 to bylo 24 případů. Možná by jich bylo více, ale v listopadu zasáhla policie.

„Takto získané finanční prostředky si vzájemně rozdělovali, čímž poškozené obchodní společnosti NKT, s.r.o., způsobili škodu v celkové výši 14 101 196 korun bez započtení DPH, odpovídající celkové obvyklé prodejní hodnotě zcizených měděných kabelů,“ uvádí se v obžalobě.

Všem osmi členům skupiny hrozil až desetiletý trest odnětí svobody, ale nakonec vyvázli s podmínkami. Sedm mužů trest přijalo a ani státní zástupce proti verdiktu neměl námitky, pouze u Miloše Kinského si ponechal lhůtu.

Krajský soud obžalovaným také uložil povinnost ve zkušební době podle svých sil nahradit způsobenou škodu.

Zdroj: https://krkonossky.denik.cz/zlociny-a-soudy/soud-potrestal-kradez-kabelu-za-14-milionu-20170911.html

* * *

J.Š.26.11.2017

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)