Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Pozvanka XXVIII Muklovska pout Hostyn 050920

Země, která přestane uctívat morální a mravní hodnoty dopadne špatně!

* * *

Večer Události ČT „informovaly“ 130 vteřinami, tedy, že se „něco“ konalo, ale co se skutečně dělo se divák nedozvěděl. Níže následují 4 videa: zahájení pontifikální mše v bazilice nanebevzetíSv Hostyn Tomasek plakat 2020 Panny Marie – kázání kardinála Dominika Duky – projevy u pomníku obětem komunismu a mé neplánované vystoupení. Níže doplňuji dění dvěma fotogaleriemi. Druhá je věnována výstavě o životě kardinála Františka Tomáška v Jurkovičově sále na sv. Hostýně. Měla by  ji shlédnout celá země!  

Děkuji skautům, že ochotně vyhověli mé výzvě a poskytli čestnou stráž u pomníku a panelu se jmény komunisty popravených v letech 1948 – 1960 a i za hlídání všech šesti panelů umístěných na schodech k bazilice, jejichž stabilitu ohrožoval vítr a připomínající i komunistické zločiny spáchané na církvi.    

Sv. Hostýn 5.9.2020: XXVIII. Muklovská pouť – úvod kardinála Dominika Duky

 Sv. Hostýn 5.9.2020: XXVIII. Muklovská pouť – kázání kardinála Dominika Duky

Sv. Hostýn 5.9.2020: XXVIII. Muklovská pouť - pietní akt - po kardinálu Dukovi jsem se ujal slova (21:40 min.) a vyzval skauty a ostatní veřejnost k vystoupení v rámci svobody slova a projevu. Uváděl ing. Luděk Šácha, předseda pobočky KPV ČR č. 15 v Praze.

Sv. Hostýn 5.9.2020: XXVIII. Muklovská pouť – neplánované vystoupení Jana Šinágla

Paměť národa: XXVII.Muklovská pouť sv. Hostýn 2019

20200905 223201Postřehy: Redaktora ČT Kvasničku jsem seznámil s plk. v.v. Josefem Musilem a upozornil i na výstavu o kardinálu Františku Tomáškovi. Rozhovor nenatočil o výstavě se nezmínil... Škoda, že nenatočil rozhovor i s paní, která společně s Marií Jančíkovou položila věnec20200905 223001 k pomníku obětí zločinného komunistického režimu? Ludmila Zouharová je dcerou Václav Švédy, člena odbojové skupiny bratří Mašínů. Při vší úctě, osud Ludmily Zouharové je mnohem otřesnější a děsivé vypovídající o tom, jakých zrůdností byl komunistický režim schopen. Její tatínek byl brutálně popraven (společně s dalším členem skupiny Zbyňkem Janatou) na speciálně zkonstruovaném popravčím stroji, kdy jejich těla byla tak dlouho natahována, až se přetrhla páteř! Podrobnosti v tomto článku, který ovšem způsob barbarské popravy nezmiňuje.  

Masinove tricko USASymbolicky jsem na sv. Hostýně nosil tričko se zakrvavenou vlajkou USA a citacemi z americké ústavy. Daroval mi ho v roce 2010 Ctirad Mašín s Jamesem Jakoubkem z Clevelandu, jako ocenění mé práce. Svoboda nebyla nikdy zadarmo. Kdo není ochoten bojovat, riskovat a obětovat, nakonec vždy ztratí a utrpí ztráty mnohem větší.

Touto cestou ještě jednou srdečně děkuji jedné paní za finanční podporu mé práce, kterou jsem na místě obdržel s omluvou, že nebyl čas na delší rozhovor.Venec Josef Musil Jan Sinagl

Loni byla věnců dlouhá řada, které k pomníku pokládali vojáci AČR – letos jen pár. Byl mezi nimi i společný věnec s trikolórou a jmény plk. Josefa Musila a mým.   

Činnost KPV ČR je dnes v podstatě paralyzována. Pozvánku na akci připravil opět plk. Musil, kdy jsem ji rozeslal médiím.

Kardinal Tomasek citatJen krátce k situaci v KPV ČR – je rozděleno na skupiny, které se vzájemně žalují, každá má svoji „pravdu“, neschopni věcné, demokratické diskuse. Staří členové už nejsou schopni sledovat, natož se vyznat v komplikovaném dění. Že jde o záměr zamezit jednotě, ovládnout dění a finanční prostředky je zřejmé. 

Nabídl jsem leták o Paměti národa autora plk. Musila i členu Rady KPV ČR Mgr. Karlu Světničkovi, šedé eminenci a jednomu ze zel v jeho vedení, odmítl leták a nazval mne „sudeťákem“, primitivně nadával, oblečen jako do hospody. Člověk značně omezeného intelektu, který vzorně plní „stranickou práci“. Druhý kdo odmítl byl antikomunista Vladimír Hučín. O letaky byl velký zájem, rozdal jsem jich stovky. Je smutné, když člověk upřednostňuje osobní averzi před společným zájmem.

Přejme KPV ČR vítězství dobra nad zlem a jeho budoucímu vedení klid na potřebnou práci. Výsledkem dnešních vzájemných žalob může být jen jedno, že všechny statutární žaloby budou zneplatněny a vedení KPV ČR se vrátí do rukou těm, které povedou KPV ČR v duchu památky a odkazu všech obětí zločinného komunistického režimu.

Poutnici 050920Nezapomenu, kdy mne v sobotu po půlnoci vzbudil nečekaně živý lidský hovor – výsledkem byla tato fotografie z okna mého pokoje. Desítky poutníků právě dorazili na sv. Hostýn, aby se mohli zúčastnit pontifikální mše odBazilika panely 050920 10:00 hod. Je v tom určitá symbolika. Opravdovost našeho snažení, přesvědčení a víry, dokazují vždy jen činy a ochota k oběti.  

Fotogalerie: Muklovská pouť sv. Hostýn

Fotogalerie: Výstava o životě kardinála Františka Tomáška

* * *

Jediné místo v České republice, kde proběhla důstojná vzpomínka na 52.výročí barbarské okupace ze srpna 1968 a kde byla ke shlédnutí celá pravda, dodnes zamlčovaná!

Všech 24 panelů o zločinech komunistů v letech 1948-1989. Měly by být součástí vyučování na školách všech stupňů, aby varovaly a abychom nezapomínali. V den barbarské okupace 21.srpna, vysílala veřejnoprávní ČT1 na prvním programu od 20:10 hod. „Četnické humoresky“. Urazila tak všechny oběti okupace!

Dalajlama Havel USA 2Jedinou věc jsem zapomněl, vlaječku USA, kterou jsem chtěl přiložit ke věnci. Činím tak alespoň v duchu touto cestou. Země, která přestane uctívat morální a mravní hodnoty dopadne špatně. Stejně tak jako svět, který dáváLN ON Film NO 070920 přednost zisku za každou cenu.

Jsme opravdu tak nepoučitelní, že si budeme muset tragédie minulosti zopakovat? Pokud to nedokážeme, udělá to za nás příroda jako tomu bylo vždy, když jsme její zákony přestali ctít a respektovat.

Je třeba navrátit se ke kořenům, na nichž stojí základy naší křesťanské civilizace, ke skutečným hodnotám, bez nichž nemá lidský život opravdový smysl.

    

Jan Šinágl, 6.9.2020

* * *

„JUDr.“ Martin Michal – podvodník, zločinec, nebo těžce nemocný člověk?

Proč je Jan Šinágl v insolvenci

Komunismus je zločinný režim. Není třeba zkoumat naprosto zjevné

* * *

Tomasek 3 pozvanka skauti stuhy 050920

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.60 (5 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 Jan Šinagl 2020-09-07 14:16
Stav české společnosti. Rozvařené nudle.

Morální a mravní hodnoty jsou v Čechách na vymření. Jejich úmrtnost podporují hlavně komunisté a Zemanova klika. Čest, hrdost, odvaha, svoboda vlastní názor jsou pro totalitní strany jako kříž pro čerta. Viz chování českých a čínských soudruhů a jejich přitakávačů vůči druhému nejvyššího představiteli Českého státu.

K.Mrzílek

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)