Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

HODNOTA ČLOVĚKA NENÍ DÁNA JEHO BOHATSTVÍM, NEBO VĚDOMOSTMI 

JEHO SAMOTNÁ EXISTENCE JE DŮLEŽITÁ

* * *

„V tom sirotčinci jsem objevil svět, který jsem do té doby nikde neviděl.“ – „Ti lidé jsou šťasťnější než jsme my. Oni nikoho nesoudí, ale hlavně mají jeden druhého.“  - „Objevil jsem svět, který jsem do té doby nikde neviděl.“ Tomáš Etzler

* * *

Přináším zvukový záznam besedy k dokumentu „NEBE“ Tomáše Etzlera ze dne 24.září 2020 v Ostravě, ze které výjimám zajímavé postřehy a informace. Dokument se týká sirotků a neuvěřitelné obětavosti lidí, kteří se o ně starají.

Kdo ví, kde budu zítra

Děti a miminka jsou jako ležáci. Vesničané nemají zdravotní pojištění a mít nemocné dítě je strašně drahé. Sirotčinec založili a vedou katolické sestřičky. Naprosto zázračný malý ostrůvek, na kterém se můžeme i my učit. Nikdy nešel s nějakým plánem a cílem natáčet, jen informovat. Natočit dokument o Číně je nemožné, ale je možné natočit dokumenty o různých aspektech čínského života. Čínská ambasáda sleduje úplně všechno, nahrávají si celou ČT 24. Sledují všechno např. zda jsou dobře přeloženy čínské texty. Dokumentu si jistě okamžitě všimnou, ale věří, že to bude v pořádku.

Film „Národ jednoho dítěte“ byl nominován na Oskara. „Poslední vlak domů“ je dokument o čínských sezónních dělnících. Neexistuje komplexní kniha o Číně. V Číně neexistuje ptactvo. – vybito v 50. Letech, následoval hladomor, protože hmyz bez přirozených nepřátel zlikvidoval úrodu. (Mimochodem v Praze není ptactvo, protože vymizel hmyz. J.Š.)

Číňané se dívají na Tchaj-wan většinou přátelsky. Tchajwanci jsou jiní. Je to velmi příjemná země, jsou jako Evropané, mnoho etnik. Ještě v roce 1997 považovali Tchajwanci Čínu za svoji vlast, kdy je Čína nechávala ještě na pokoji.

Číňané nemají abecedu, jen samohlásky, souhlásky a zvuky. Neslyší na slabiky, ale na zvuky. Je třeba se obklopit dobrými lidmi, chcete-li něco dokázat.

Tomáš Etzler byl 23x zatčen. Neustálé hrátky a boje s čínskou policií. Byl zatčen při své práci jako reportér ČT. (Nezaznamenal jsem, že by ČT protestovala?J.Š.) Měl motivaci ukázat co se v Číně děje. Jaké je to být gen. manažerem? Otázka na známého s mezinárodní praxí: „Vždyť tady žiješ. Všechno je tady jiné.“ Mohou postavit pětihvězdičkový hotel, ale nemohou dosáhnout na pětihvězdičkovou mentalitu. Všichni jeho spolupracovníci, až na jednoho, chtěli z Číny odejít. „Chceš tady vychovávat své děti?“„Moje děti nebudou žít v Číně“. Dnes žije Číňanka šťastně v Kanadě se svoji rodinou.

V roce 2008 bylo zemětřesení v Sečuanu s 85 000 mrtvých. Třetina byly děti, protože se zřítily školy díky nekvalitním stavbám, kdy polovinu peněz na stavby zabrali zkorumpovaní komunističtí funkcionáři. Tehdejší premiér prohlásil, že pozavírá všechny viníky. Když zjistil, že by musel pozavírat celé vedení strany v provincii, tak začali trestat rodiče, kteří si stěžovali. Zakázali rodičům chodit na hřbitovy, pořádat tryzny apod. Rodiče na zákazy kašlali.

Natočil i fabriku, která vyráběla kopie BMW!

Ze zatýkání čínskou policií: „Proč nemáte rád Čínu?“ „Mám rád Čínu, ale nemám rád vás“. Obviněn, že financoval vpád severokorejských uprchlíků na čínské ambasády. Když chtějí člověka dostat do vězení, tak ho dostanou. Zadržen na 48 hodin. Volal na českou ambasádu styčným důstojníkům – bylo jim to úplně jedno - mají větší moc než úředníci.

Neuvěřitelně vulgární napadání zahraničních akreditovaných novinářek policií „Děvko, ku..vo, p..čo, zkurvení rodiče…“, jak se asi chovají potom k vlastním lidem?!

V Číně se dnes musí vynaložit trojnásobné úsilí, abyste se člověk dostal k nějakým necenzurovaným informacím. Lidé mají obrovský strach, všude jsou agenti komunistické strany. O rudém teroru se nemluví - i rodiče mlčí. Historická paměť upadá, pamětníci umírají, nevyučuje se vůbec o těchto komunistických zločinech. Systém školství je systémem standardních testů. Na každou otázku existuje jen jedna správná odpověď. Chybná odpověď znamená nepostoupit. Chybí jakékoliv kreativní myšlení.

„V Číně nikdo spontánně na koncertech netancuje, ale je možné to přikázat“ – zkušenost české kapely zpívající čínsky. Číňané Jsou zvyklí poslouchat – doslova.

Vysoce postavená policejní důstojnice, seděla na klíně současného prezidenta, říkala mu „strýčku“ – dnes vydělává velké peníze. Když je průšvih, zvedne telefon, není to zadarmo.

* * *

A od takovéto země se chce prezident České republiky učit? Země, která má 144 x více obyvatel než ČR nebude brát vážně nikoho, kdo je slabý, nebo se chová podbízivě. Jen ji využije pro své cíle.

Abychom nezapomínali – po vítězství bolševiků v roce 1917, komunisté soustředili všechny děti po popravené ruské šlechtě a elitě národa do „výchovných“ táborů, kde dívky přinutili k prostituci a chlapce k organizování zločineckých band.

Pro mne je Tomáš Etzler skutečným, nezávislým novinářem, kterých v ČR mnoho není. Jen s takovými má demokracie naději.

Dokument NEBE mohl vzniknout jen díky finančním příspěvkům občanů. Bylo mi ctí moci také přispět.

 

Jan Šinágl, 26.9.2020

P.S.

Celý odborný svět uznává pěstounskou péči. Česká republika patří k posledním zemím, která ještě nepřijala zákon o pěstounské péči. Rodinné prostředí má na vliv narozeného dítěte ničím nenahraditelný vliv. Kojenecké ústavy a dětské domovy ho nenahradí. Státu tak vznikají obrovské sociální a hospodářské škody. J.Š.

* * *

Tomáš Etzer natvrdo o Číně, Home Credit a srovnání politiky Švýcarska a ČR

Čínská Nová hedvábná stezka nás i svět ohrožuje daleko více než tušíme

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.83 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)