Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Karel Kryl placka 17.11.2021Havel v ruksaku na Karlove moste 17.11.202Strávil jsem většinu dne za Svobodu a Demokracii v Praze. Nestihl jsem pouze z časových důvodů demonstraci na Staroměstském náměstí a debatu o vlivu dnešní doby na děti v KVH, kde už mi antigenní test na vstup nepostačoval…

Nejprve jsem podepsal dvě petice na Jungmannově náměstí u stánku KAN: Za zpřísnění lustračního zákona a O protiprávnosti komunistické ideologie, její propagace a zákazu stran a hnutí, které tuto ideologii hlásají, propagují a prosazují, iniciované bývalým poslancem Františkem Laudátem.

Slepy na Karlove moste 17.11.2021Milada Horakova 17.11.2021Na stejném náměstí jsem podpořil finančně i činnost Člověka v tísni. Překvapilo mne, že mladá studenta ve stánku nevěděla, kdo je Jan Amos Komenský…?!

Pořídil jsem malou FOTOGALERII.

President Václav Havel v ruksaku je symbolický. On nám může pomoci už jen svým odkazem. Je jen na nás, zda jej naplníme i činy – Tomáš Baťa: „NEEXISTUJE NEJDE!“

 

Jan Amos Komenský aktuálně k dnešku

Díky zákazu vstupu do KVH jsem po letech mohl potkat pana Josefa Švarce, likvidovaného za svobodu slova dodnes. Budoucí premiér Petr Fiala moji nabídku k setkání s ním nevyužil.

Náhodně jsem vstoupil do diskuse občanů na Národní třídě, kterou natáčeli studenti jedné vysoké školy z Prahy v rámci svého projektu. Postupně jsem dokázal svoji argumentací „umlčení opozice“ a její odchod. Studenti dále s viditelným nadšením pro mé názory a věcný způsob argumentace, natočili celé mé vystoupení. O tom, zda bude zveřejněno, rozhodne míra jejich odvahy a statečnosti. Nepochybně by zaujalo televizní diváky mnohem více než spousta rozhovorů, vysílaných ČT během dne z Národní třídy a kteří si ještě dokázali zachovat zdravý rozum.

Následně jsem se přesunul do budovy velvyslanectví Monackého knížectví na Malé straně, kde se konala debata s prof. NY University paní Nadine Strossen na téma svobody slova. Jako jedinému účastníku debaty na můj dotaz přímo neodpověděla a zareagovala obratem: „A co si myslíte vy?“ Zněl, zda souhlasí s citátem Alberta Einsteina: "Problémy, které na světě existují, nemohou být vyřešeny tou úrovní myšlení, která je vymyslela." Samozřejmě, že jsem souhlasil a odkázal na obsah  těchto webových stránek v hlavních světových jazycích. Vážím si toho, že se se mnou rozloučila při mém předčasném odchodu po 1 ½ hodině.

Důvodem ochodu z debaty byla žena, která mi zavolala. Její příběh je neuvěřitelný. Osobnímu setkání s ní jsem dal přednost, právě v zájmu svobody slova, která vyžaduje i konkrétní činy a se kterou jsem strávil následné dvě hodiny. Její i lidsky nesmírně silný příběh, jsem jí nabídl ke zveřejnění. Pokud bude souhlasit, bude to dosud nejotřesnější, který jsem dosud publikoval.  

Při cestě po Nábřeží a Národní třídou mně davy lidí a atmosféra připomínaly listopad 89, nesrovnatelné s „pohodou a klídkem“ na Václavském náměstí. Známí informují: „V televizi ani zmínka a na Václaváku pár stovek lidí. Prostě víc lidí bylo v tom průvodu, to byla síla. Vršek Václaváku Glen Hansard na náš státní svátek pod koněm (kámoš Hřebejka STAN) a nikoliv tisíce lidí jak tvrdí televize, tak 400. Tenhle rejža zamrz v roce 89. Je to jak změna do nikam.“

Ověřit jsem to už nemohl, abych stihl poslední autobus ze Zličína...

 

Jan Šinágl, 20.11.2021

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)