Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

P10_Richter_070911Krátce jsem se stavil na dnešním jednání zastupitelstva, stačilo mi to. Při prodeji bytů se odvíjí klasické mechanismy, známé i z mnoha jiných radnic, kdy práva současných majitelů bytů jsou na posledním místě. Už jen to, že v tak závažné věci přijde starosta Ing. Milan Richter o 10 minut pozdě, bez omluvy, krátce po zahájení zasedání odejde s ČT na cca 30 minut pěstovat svůj mediální „image“, opět bez vysvětlení a omluvy, vypovídá o jeho charakteru. Jeho perfektně střižený oblek bohužel neskrýval tomu odpovídající obsah. Nevím, zda ČT něco vysílala? Moc bych se divil, kdyby ČT natočila rozhovor např. s paní Pavlou Feuersteinovou, postiženou majitelkou bytu, maminky pěti dětí – v rámci tolik opěvované „vyváženosti“ zpravodajství ČT…?!

 

Za vše hovoří diskusní přípěvky dvou občanů, kterým hrozí ztráta bytů: Pavly Feuersteinové a jednoho učitele matematiky a fyziky. Nebudou-li se občané aktivně ucházet oP10_Feuersteinova_070911 svá práva, od svých „zastupitelů“ se jich těžko dočkají. Držme palce všem ohroženým nájemníkům viditelně nemravnou a neschopnou radnicí Prahy 10!

Kamaráda starosty Richtera Pavla Béma nepustili do letadla, byl prý opilý! Letuška tak renomované letecké společnosti jakou Lufthansa nesporně, je by si nikdy nedovolila neslušné chování vůči zákazníkům, stejně tak jako by si nedovolila nejednat, když se s neslušným či nebezpečným chováním setká, ohrožujícím ostatní pasažíry či bezpečnost letu. Ať už byl opilý a neslušný Bém či jeho kamarád, chyba je nesporně na jejich straně. Nynější poslanec nám tak opět ukázal „kvalitu“ svého charakteru a chování, kterým dělá naší zemi podobnou ostudu jako Václav Klaus – ne nadarmo je Pavel Bém jeho dlouholetým oblíbencem. Český chlívek už začíná šířit svůj zápach i do zahraničí. Občané by už měli konečně procitnou ze sebezničující letargie!

Dne mi volala policie - MUDr. Jaroslav Barták na mne podal nějaké oznámení? Zajímavé, že by ho podal z vězení? Policejní president pan Lessy oznámil v médiích, že všechna oznámená na pana Bartáka budou prošetřena. Mé na tohoto „lékaře“ jsem podal 15.4.2011, od té doby mne policie nekontaktovala - měl bych jí co vyprávět! Zdá se, že absurdita českého Absurdistánu nemá hranic a priority policie mají podivnou logikou? Jedná se o logiku neschopnosti, či logiku zájmů někoho či něčeho? Bůh suď, na každý pád budu čtenáře informovat.

Připomínám 61. VÝROČÍ POPRAVY STRM. PETELÍKA – v souvislosti s diskusí o Mašínech!

PLZEŇ 23. května (VS ČR) - Dnes je tomu právě 61 let, kdy byl v Praze na Pankráci  popraven strm. Čeněk Petelík, příslušník tehdejší vězeňské stráže z plzeňské věznice. Byl jednou z obětí tzv. „borského případu“. Společně s ním byli k trestu smrti odsouzeni další dva političtí vězni – Stanislav Broj, rodák z Volduch na Rokycansku, někdejší poslanec Národního shromáždění za Lidovou stranu a mjr. René Černý, který za 2. světové války bojoval na západní frontě. Kauza byla výstrahou pro příslušníky Sboru uniformované vězeňské stráže, kteří měli být jednou z hlavních mocenských opor  tehdejší vládnoucí garnitury. Více se o životním příběhu Čeňka Petelíka dočte laická i odborná veřejnost  ve zvláštním květnovém čísle časopisu Historická penologie, které k tomuto výročí připravil Kabinet dokumentace a historie VS ČR.

Anonce pietních aktů Kolín a Lošany 2011 – přijďte uctít památku a odkaz „Tří Králů“, rodiny Mašínů a odbojové skupiny bratří Mašínů v pondělí dne 12.září 2011 – v Kolíně od 14:00 hod. a v Olšanech od 16:00 hod. před bývalým rodinným statkem Mašínů u památníku.

 

Jan Šinágl, 7.9.2011

 

Aktualizováno:

Dobrý den, jsem po včerejšku v útlumu. K Vašemu textu bych podotkla, že se mnou byl rozhovor natočen a údajně i odvysílán - nevím kdy a s jakým kontextem. Textový výstup je zde: Viladomy na Praze 10 se budou prodávat, nájemníci protestují - ovšem fota jsou zavádějící, vybrali vilu místostarosty Weinerta a prázdný skutečně luxusní dům, oba s velmi nízkou vyvolávací cenou, na které jsem reportéra upozornila. Takto bez komentáře to vypadá, že všechny domy jsou opravené a unikátní, což nás poškozuje. Svůj postřeh jsem reportérovi tlumočila. Můj text klidně použijte. Děkuji Vám za účast.

Pavlina F., 8.9.2011


Děkujeme. Nedovedete si představit zklamání dotčených, že se mezi tou podnikatelsko-politickou klikou nenajde pár slušných, kteří by se nebáli, zastavit takový fuj projekt. Konkrétně my tam žijeme ve třech generacích. Rodiče byt zbudovali z bývalé jídelny a verandy za svoje a svýma rukama. Žiji tu celý život, dnes jsou v důchodu. My máme byt na společné chodbě, žijeme tam s pěti syny - studenty a žáky. Nedovedu si představit, jak psychicky a fyzicky vydržíme, než přijde kat. nu, život je někdy tvrdý, zvlášť, když samospráva spravuje takto svérázně.

Pavlína Feuersteinová, 5.9.2011


Od 18-té minuty - http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10253218159-nocni-udalosti/211411023000907/ - pro nezasvěcené to vypadá, že vyžírkové a kverulantni jsme my.

PF, 10.9.2011

P10_dejte_sanci_070911P10_zastupitelstvo_070911P10_dejte_lidem_070911

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #1 / 2011-09-09 01:45
Osvětimská lež Jana Fischera
Čeští vlastenci v Osvětimi skutečně byli, ale neprovozovali koncentrační tábor. Umírali v plynových komorách, pane expremiére.
neviditelnypes.lidovky.cz/.../ ...
"... Je to plivnutí do tváře lidem ...", plivnuti, ktere tady sinagl provadi od rana do vecera

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)