Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Harmkov„Byla jsem vyhozena proto, že jsem vyslovila výhrady k hospodaření s majetkem,” říkala žena novinářům během četných soudních jednání. „Na radnici bych se ráda vrátila, protože chci dbát na to, aby se nerozkrádalo. To místo je pro mě moc důležité.”

Neskutečný příběh silné ženy a osobnosti, hodný filmového zpracování! Byla od dubna 1993 zaměstnána jako referentka na odboru SOM (Správa Obecního Majetku), na MČ Praha 1. První účelovou výpověď dostala paní Božena Hamáčková v roce 1996! Celkem 35 soudních sporů má za sebou, zbývá jich „už“ jen 5! Do invalidního důchodu je tlačena od roku 2006, tedy celých 5 let – hodno zápisu do Guinessovy knihy rekordů, jako rekordního odmítače invalidního důchodu! Navíc v době krácení všech možných sociálních dávek a odebírání invalidních důchodů. Skutečně „těžce“ nemocná, když už takřka 16 let bojuje sama proti zlovůli úředníků Městské časti Praha 1. Už samo to je důkazem jejího skutečného zdravotního stavu! Má smůlu, že pracovala na oddělení nemovitostí, hodně zná a ke vší smůle má ještě k tomu všemu navíc ještě skvělý charakter. Opět jsem se neudržel a byl nucen zasahovat do soudního jednání, kdy už nešlo nemlčet!

Zvukový záznam celého jednání v toto symbolické datum 11.11.2011 u OS Praha 1 na Ovocném trhu. Soudkyně JUDr. Jaroslava Novotná měla nepochybně dost důkazů spor moci rozhodnout. Nepochopitelně požaduje další znalecký posudek, kdy stávající odborné posudky jí zodpovědné rozhodnutí bohatě umožňují. Odložila už podruhé soud na neurčito. O co ve skutečnosti jde naznačuje dopis Ing. Jany Novotné, vedoucí personálního odboru, MUDr. Valentinu Almassymu, ze dne 5.4.2006, který byl spolu s jinými dokumenty 5 let schován jako tajný dokument…?! Ukázka jedné stránky diagnosy nepotřebuje žádného znaleckého posudku – viditelný podvod. I soudkyně JUDr. Jaroslava Novotná sama konstatovala, že je se soudním spisem manipulováno - až na moji připomínku to nadiktovala do protokolu – kupodivu se tato poznámka na vytištěném protokolu neobjevila! Obávám se, že mnozí majitelé nemovitostí v Praze 1 nemají zrovna čisté svědomí? To by vysvětlovalo letitou snaha paní Hamáčkovou umlčet. Je to jediné možné, logické vysvětlení do kterého už MČ Praha 1 investovala nemalé prostředky na externí právníky, ačkoliv má své vlastní. Řádově se má už jednat o miliony…?!

Připomenutí historie této kauzy, ze které mají mnozí stále „noční můry“:

V únoru 1994 vyšel článek v dnes již zaniklém Českém deníku s názvem: Úřad Městské části Prahy 1 špatně hospodaří se svěřeným majetkem. Toto tvrzení bylo mnohokrát jasně prokázáno a tento stav na ÚMČ Prahy 1 trvá dosud. Výpověď jí byla dána v lednu 1996. Žaloba na neplatnost výpovědi se u soudu ztratila, byla zahájena rekonstrukce této žaloby a na prvním jednání dne 6.prosince 2000 soud rozhodl, že výpověď je neplatná.

Poprvé celou anabázi popsal Jiří Leschtina velmi podrobně ve článku Žena proti radnici, který vyšel v Literárních novinách 29.dubna 2002. Je zde i zmínka o tom, že existuje úvaha policie - major Štoček kriminální rada pro vraždy, že záměnou za její osobu byla zastřelena redaktorka RFE Molly Gordinová, protože jí byla podobná...

Žena vyhrála svůj spor s radnicí

Další výpověď jí byla dána v roce 2006, stojí za povšimnutí, že opět z jiných důvodů, než z pracovních. Je zřejmé, že výpovědi jsou pomstou za to, že poukázala na evidentní a nepopiratelnou korupci na Úřadu městské části Prahy 1. Nedivím se proto, že pro redaktory a redakce masmédií je tato kauza dnes tabu. Zasahuje do těch nejvyšších sfér. Mediální mlčení je tedy viditelně součástí taktiky jak paní Harmáčkovou umlčet co nejúčinněji. Takže se tolik nedivme, že tato kauza, místo na prvních místech v médiích, se neobjevuje nikde! ČTK se sice dostavila, ale bez kamery - výstup na ČTK jsem žádný nezaznamenal? Oslovil jsem i redaktora BLESKu, slíbil nadšeně že přijde, zůstalo jen u slibu…?! V roce 2004 při jejím opětovném nástupu zpět do úřadu na základě soudního rozhodnutí, referovaly všechny noviny, byly relace v rádiu i v televizi.

S velkou pravděpodobností byl pověřen její likvidací a diskreditací JUDr. Ivan Archibald Vávra, který svoji prostořekostí, hraničící až s hloupostí lecos o možné strategii naznačuje. Přesvědčivý není ani její obhájce Martin Šlechta, který by mohl a měl vystupovat mnohem razantněji – na posledním soudním stání měl už požadovat vynesení rozsudku!

Dopis JUDr. I.A.Vávry z roku 2002, kdy jako její zmocněnec, bez jejího vědomí, žádá soud, aby byla psychiatricky vyšetřena, je v souladu s výše uvedeným dopisem Ing. Jany Novotné, tehdejší persobalistky ÚMČ Praha 1.

 

Některé souvislosti se zpětně vysvětlují až dnes, nahlédnutím do zdravotní dokumentace, která byla 5 let deponována v Nemocnici na Františku?! Není mnoho zdravotní dokumentace, která by byla tak dlouho „pod zámkem“…?!

Při stavu české justice a mocenských poměrů můžeme jen spekulovat, neschopnost, nátlak ze strany MČ, prodlužovat spor co nejdéle a oddalovat tak hrozící ostudu a skandál až paní Harmáčková nebude – dej jí Pán Bůh pevné zdraví!

Je urážející být nucen dožadovat se takto svých základních lidských práv! Nepochybuji, že to paní Harmáčková dokáže!

ZDE je pozvánka na její další soud dne 16.11.2011 od 15:30 hod. u OS Praha 1 na Ovocném trhu v č. 25. Lze předpokládat, že náhle „nemocný“ JUDr. Ivan Archibald Vávra se k soudu opět nedostaví, nemůže vyhrát. Prokázat kdo komu kolik dluží nebude pro paní Hamáčkovou nepochybně obtížné. Držme jí palce! Svůj boj bojuje i za nás!

Jako odborná archivářka má jistě zachovány k dispozici pro soud  a zejména pro toto jednání takové důkazy potvrzující protiprávní činnost JUDr . I.A.Vávry, že bude jistě i on sám překvapen. Podal žalobu, ta se obrátí plně proti němu, takže lze předpokládat prodloužení jeho „nemocnosti“. Paní Hamáčková jistě tuto žalobu velmi vítá. Alespoň bude mít příležitost soudu předložit důkazy, které jsou v jiných kauzách odmítány.

 

Jan Šinágl, 13.11.11

 

P.S.

K průběhu soudu Američana Gilberta McCrae, který za neprokázanou vraždu dostal 16 let, se vrátím později. J.Š.

 

Co Vy na to pane primátore Prahy Bohuslave Svobodo!

Soud s obžalovanými paní Boženou Harmáčkovou a JUDr. Ivanem Archibaldem Vávrou odložen na neurčito…?!

Statečná paní Harmáčková opět před soudem, tentokrát jako žalovaná a bez obhájce!

 

Za toto vystoupení pana Andreje Babiše „klobouk dolů“!

Teď je to na nás občanech – samo se ještě nikdy nic neudělalo – až na bídu!

Vystoupení pana Andreje Babiše v OVM dne 13.11.2001 – I.část

Vystoupení pana Andreje Babiše v OVM dne 13.11.2001 – II.část

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-3 #2 Jan Šinagl 2011-11-14 11:08
Vy tu jistotu máte, pane Krausi,u soudu jste nebyl. Já ano a tuto jistotu jsem nenabyl, bohužel. Doporučuji občasnou návštěvu soudních jednání. Nemohu odpovědně tvrdit zda byl či nebyl vrahem. Žádný přímý důkaz nebyl předložen, to řekl sám soudce! Ústavou zaručené právo na spravedlivý proces bylo v tomto případě jasně porušeno a hrubě pošlapáno. Proč tomu tak bylo se dá vysvětlt různě? J.Š.
+1 #1 Jiří Kraus 2011-11-14 07:50
K průběhu soudu Američana Gilberta McCrae, který za neprokázanou vraždu dostal 16 let, se vrátím později. J.Š.
Pane Šinágl, zbraň která vraždila nalezena při domovní prohlídce. Na zbrani jeho otisky a DNA, Jaké důkazy jiné by jste chtěl? Na základě takových důkazů ho odsoudí každý soud na celém světě. Děkuji.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)