Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Klaus_VSE_plakat_091111Václav Klaus 9.11.2011: „Politici  jsou agenty občanů a dělají to co občané chtějí.“

Vědecká rozprava na VŠE na téma: „Kdo může za růst veřejných výdajů v posledních desetiletích a je monetární expanze vhodným lékem?“, byla nudnou, nic nového a objevného říkající „vědeckou“ rozpravou. Přináším zvukové záznamy všech projevů, kdy jen diskuse stojí za poslech, byť jsem čekal větší odvahu studentů a že pořádně „zatopí“ panu prezidentovi podobně jako to učinili studenti na Univerzitě v Chicagu, v roce 1995.

Diskuse se dále zúčastnili Ivan Mikloš – slovenský ministr financí, Miroslav Winter – šéf ČNB a Miroslav Ševčík – děkan Národohospodářské fakulty VŠE.

Diskusní vystoupení: Václav KlausMiroslav SingerIvan MiklošMiroslav Ševčík

Závěrečná diskuse, kdy dostali prostor i studenti – jen závěr stojí za to! Na výše uvedený výrok pana prezidenta jsem musel reagovat i bez mikrofonu (od cca 26:50 min.) a bylKlaus_VSE_aula_2_091111 konec diskuse, jen nepochopitelné kroucení hlavou pana prezidenta a udivené pohledy ostatních panelistů směrem ke mně. Zřejmě si měli všichni o čem povídat na následném pohoštění u pana Klaus_VSE_aula_1_091111děkana Ševčíka. K mému překvapení se u mne náhle objevil a přesvědčoval mne o svém pohledu na tragickou událost ve věci smrti Josefa Odložila, kde stojím plně na straně paní Věry Čáslavské, ale to už by bylo zcela jiné téma. Ve věci sázky mezi děkanem Ševčíkem a prezidentem Klausem o EU a Euru se přikláním na stranu pana děkana a určitě nebudu sám.

O zadlužení země a EU mluví kde kdo, ale kdo mluví o hrozivém zadlužení občanů?! Kde kdo tvrdí, že české banky nejsou ohroženy, včetně presidenta ČR a šéfa ČNB – viz níže? Nebyl bych si tak jist, jsou přece v rukou zahraničních vlastníků a ty nebudou váhat stáhnout svá aktiva ze svých filiálek v ČR, budou-li sami ve velkých potížích. O tom se na VŠE také nemluvilo…?!

Václav Klaus: České banky navzdory krizi v eurozóně fungují dobře

Klaus_VSE_aula_3_091111Český bankovní systém je podle prezidenta Václava Klause navzdory dluhové krizi v eurozóně stabilizovaný a funguje dobře. Česká republika ale musí více exportovat i jinam než do zemí Evropské unie, jejichž ekonomikám kvůli krizi hrozí citelné zpomalení. Václav Klaus to řekl po jednání se členy bankovní rady České národní banky. Podle guvernéra ČNB Miroslava Singera by se dluhová krize eurozóny v Česku neměla promítnout přes finanční sektor, ale prostřednictvím reálné ekonomiky. Mnohé signály podle prezidenta už svědčí o tom, že evropská ekonomika se zastavuje a stojí na místě. Český zahraniční obchod, který je motorem tuzemské ekonomiky, proto podle Klause už nemůže být tažen vývozem do Evropy, jejíž ekonomika zpomaluje. Klaus míní, že čeští exportéři by nyní měli být více aktivní i na jiných trzích, například v Jižní a Latinské Americe nebo Africe. ČRo 9.11.2011

Podnikatel Babiš vystoupil s ostrou kritikou politické scény

Podnikatel Andrej Babiš, který přišel s vlastní iniciativou proti korupci, v České televizi velmi ostře kritizoval kvůli korupci parlamentní politické strany, prezidenta Václava Klause i lidi kolem hlavy státu a stran. V debatním pořadu Otázky Václava Moravce Babiš například prohlásil, že si mu o úplatek řekl Klausovi blízký člověk, majitel sportovního klubu Erpet Václav Petr. Týkalo se to prý veta zákona o biopalivech. Babiš založil Akci nespokojených občanů Ano 2011. Současná vláda podle něj neudělala v boji proti korupci nic. O Klausovi Babiš tvrdil, že zneužil pádu komunismu. Servítky si nebral ani u Víta Bárty z Věcí veřejných, expremiéra Mirka Topolánka (ODS) a jeho poradců včetně Marka Dalíka, bývalého premiéra Stanislava Grosse (ČSSD) a dalších. Babiš řekl, že jeho iniciativa má dosud 7500 sympatizantů, dalších 1300 jich je na facebooku. Kampaň ho dosud stála 1,9 milionu korun, další peníze vyčlení. Nevylučuje, že jeho hnutí se bude angažovat politicky. ČRo 14.11.2011

Mimochodem prezident Václav Klaus navštívil dne 15.6.2011 oblíbenou restauraci Selský Dvůr v Biskoupkách na Zbirožsku. Nezpůsobil zrovna příliš nadšení mezi místními a návštěvníky. Přítomno bylo mnoho policie v civilu i v uniformách. Vpuštěni byli pouze lidé na seznamu, ozývali se výroky typu „kulomet a postřílet“, jeden občan si nahlas postěžoval, že je to „jako za komunistů“, byl okamžitě naložen do policejního vozu a odvezen, údajně měl vypito? Časy, kdy do restaurací chodili bez obav mezi lid TGM či Zápotocký jsou nenávratně pryč. Je smutné, že prezident si pro sebe zabere celou restauraci a neinformovaný občan musí hledat jinou.

Restauraci Selský Dvůr vřele doporučuji – nádherně prostředí vně i uvnitř, skvělá kuchyně, perfektní personál, tak jak to známe s rodinných restaurací např. v Rakousku. Také rodině Fialů byl majetek komunisty zkonfiskován. Po jeho navrácení ve formě ruin, ho dokázali vlastní prací opět vybudovat do krásy a navázali tak na přerušenou rodinnou tradici.

Mohu jen vřele doporučit včerejší vystoupení Andreje Babiše v OVM – I.část a II.část. Je s podivem, že ČT tuto rozbušku, navzdory zavedené tradici, naprosto v hlavních večerních zprávách, ignorovala…?! Více k tématu ve článku ČT odklání babišovskou rozbušku z hlavního zpravodajství.

Bude zajímavé, kam dospěje policejní vyšetřování bývalého ministra Kocourka. Měla by se zajímat i o udělení bezpečnostní prověrky tomuto podvodníkovi, kdy každá osoba, která ji obdrží je prověřena pomalu až do „desátého kolena“. Mezi možnými kandidáty na ministra je i Martin Říman, bývalý předseda Dozorčí Rady ČEZu, který nese také nemalý díl odpovědnosti na skandály a miliardové podvody v této firmě.

Za skandál s 12 mld. Kč ve Švýcarsku, by měla policie dostat do basy celé MF, odbor správy majetku, včetně ministra Kalouska! Naplnění skutkové podstaty trestního činu je zde evidentní. Je také nutné specifikovat ty, kteří o 12 mld. Kč požádali a měli zajistit jejich vydanění. Svět bojuje s terorismem a my se stejnou formou ohrožení ve formě korupce si tady v „klidu“ žijeme - zatím! Korupce v ČR není nic jiného, než organizovaný zločin domácích veřejných činitelů. Česká republika se nemůže bránit, protože jsou do ní zapojeni a napojeni její nejvyšší představitelé! Vládní strategie boje proti korupci z internetu zcela zmizela jako nedohledatelné dílo! Jak mohla např. vláda premiéra Tošovského prodat 55 tun zlata při ceně unce 300,-USD a prodělat tak 45 mld. Kč !!! Nic tyto darebáky a zloděje nespojuje více, než vlastní podíl na dokonaných zločinech!

Přednáška Andreje Babiše na VŠE: "Byznys a korupce v ČR", dne 21.11.2011, bude určitě zajímavá. Těžko bude vysílaná ČT, tak jako byla přímo vysílaná nudná beseda s prezidentem Klausem o ničem. Inu není nad veřejnoprávní „službu“ veřejnoprávní ČT!

Zítřejší pokračování soudu s Tomášem Kadlecem bude už, doufejme, veřejné. Jde o veřejnou osobu, veřejné peníze, není tedy žádného důvodu, vyhovět případně opakované žádosti obhájce obžalovaného!

V nezávislé anketě na mém webu: „Jste pro předčasné volby a změnu volebního zákona ve smyslu přímé volby?“ Už odpovědělo ANO 85% hlasujících! Je třeba dosáhnout předčasných voleb na jaře 2012 – než bude pozdě! Proto šiřte a podporujte občanské iniciativy ANO 2011 a NEO 2011!

 

Jan Šinágl, 14.11.2011

 

Další články k tématu:

Klaus by měl veřejně přiznat, že jeho privatizační metody byly katastrofální

Volejme politiky a prezidenta k odpovědnosti!

Otevřený dopis zodpovědným osobnostem - investorům do transformace České republiky

Ano, vozové hradby je třeba začít opět stavět!

Otázky prezidentu České republiky Václavu Klausovi ke 28. říjnu 2011…?!

 

 

 

 

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-1 #4 Josef Friedl 2011-12-04 16:43
kLaus sice hrabe kde se dá a jak umí, ovšem stylu který se svými komplici nastolil nad bolševickou žumpou se bude republika ztěžka zbavovat....Bab iš hovoří dost k věci, ovšem nedůvěra k jeho aktivitám je zcela na místě....
-1 #3 embé 2011-11-15 16:23
Babiš měl vždy nadstandardní vztahy s ČSSD. Tedˇmá problém. Proto se snaží dostat do výhodné pozice i politicky. Spekuluje s vítězstvím socanů v příštích volbách a samozřejmě s tím, že budou mít koaličního partnera, který jim zatím schází. Vše je celkem otevřené. Budou tím partnerem komunisti ( s těmi si Babiš prima rozumí ) či "národní" Paroubkovci ( za Paroubka měl Babiš svou "zlatou" éru ). Samé otázky. Ovšem měl by si radši opatřit mluvčího. Jako legrační bodrý strejda, vyjadřující se podivným jazykem, salátovou mísu nezíská.
+1 #2 Igor 2011-11-15 14:26
Hahaha pane Šinágl.. a myslíte, že Babiš to myslí upřímně?! Jste už zřejmě postarší a malinko naivní.. bez urážky. Třeba máte nějakou krásnou vizi budoucnosti? Babiš, jakožto zastánce chudých a z vlastní vůle král, bude ještě větší ksindl, než tam sedí teď. Vzpomenete si po volbách, do kterých "možná" pan B zasáhne!? Toť můj skromný názor... P.S. Kde za tak krátkou dobu nabyl takové bohatství?! Neptám se ze závisti, protože je mi úplně šumák kdo má jaké "bohatství". Jen by mne zajímalo pozadí jeho "určitě" křišťálově čistého podnikatelského záměru: "Jak vyrobit monopol..."
+7 #1 Jirka 2011-11-15 02:26
„Politici jsou agenty občanů a dělají to co občané chtějí.“ Koukám že už mu fakt hrabe!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)