Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Semelova_1Poslankyně Parlamentu ČR Mgr. Marta Semelová a JUDr. Marie Nedvědová podaly 9. 11. 2011 Obvodnímu státnímu zastupitelství pro Prahu 3 trestní oznámení na Zdenu Mašínovou a další zatím nezjištěné osoby pro přečin schvalování trestného činu, případně další trestné činy. V něm se uvádí:

 

Podáváme na Zdenu Mašínovou trestní oznámení pro přečin schvalování trestného činu podle § 365 odst. 1 trestního zákoníku, jehož se dopustila svými výroky na adresu tzv. skupiny bratří Mašínů dne 31. 10. 2011 na Vysoké škole ekonomické v Praze při přednášce Život a boj bratří Mašínů. Tohoto přečinu se dopustí ten, kdo veřejně schvaluje spáchaný zločin nebo kdo veřejně vychvaluje pro zločin jeho pachatele. Podle sdělení tisku hned na začátku přednášky Zdena Mašínová řekla, že činy svých bratrů vždycky podporovala a schvalovala je, přičemž litovala, že se v důsledku svého fyzického postižení nemohla do jejich činnosti přímo zapojit a pomáhat jim. Podle tiskové zprávy dále řekla, že zabíjet komunisty bylo správné. Takováto vyjádření mohou naplnit též skutkovou podstatu přečinu podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod podle § 356 tr. zákoníku, eventuálně i přečinu hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob podle § 355 tr. zákoníku. Přitom členové tzv. skupiny bratří Mašínů se dopouštěli řady činů, které jsou stíhány a odsuzovány v každé společnosti, a to včetně vražd a loupeží.

Konkrétně bratr Zdeny Mašínové Ctirad Mašín byl stíhán mimo jiné pro trestné činy  sabotáže podle § 84 odst. 1 písm. a), b), odst. 2, odst. 3 písm. b) tr. zákona, vraždy podle § 216 odst. 1, odst. 2 písm. a), b), c) tr. zákona, a pokusu trestného činu vraždy podle § 5; § 216 odst. 1, odst. 2 písm. a),b), c) tr. zákona, vždy platného v době spáchání těchto skutků. Sám Ctirad Mašín tyto skutky nejen nepopíral, ale dokonce se k nim i hrdě hlásil.

Jak přitom vyplývá z právního rozboru jen jednoho ze skutků, který je považován za nehrdinštější z jejich činů, Ctirad Mašín, Milan Paumer a Zbyněk Janata se dne 28. září 1951 rozhodli opatřit další zbraně, a proto přepadli služebnu SNB v Čelákovicích. Příslušníka SNB Jaroslava Honzátka, který toho dne zastupoval za kolegu, vylákali ze služebny pod záminkou dopravní nehody , poté ho odzbrojili, svázali a vrátili se s ním na služebnu. Zde odcizili několik samopalů, pistole a střelivo. Chloroformem omámeného a spoutaného Honzátka podřízl Ctirad Mašín dýkou. Vražda byla původně považována za loupežné přepadení a její politické podbarvení vyšlo najevo až v souvislosti se soudním řízením s částí skupiny, která byla zadržena a odsouzena. Jestliže se hovoří o údajně odbojovém charakteru skupiny a jejím ozbrojeném odporu proti tzv. komunistickému režimu, pak by byla tato vražda současně v rozporu se zásadami válečného práva v užším smyslu a je s ohledem na mezinárodní právo válečným zločinem. Jednání celé uvedené skupiny je v rozporu se zásadami a zákazy, jež zakotvovala třetí Ženevská konvence z roku 1949. Ta doplnila a rozšířila do té doby platný Řád pozemní války (součást Haagských úmluv o zákonech a obyčejích pozemní války z let 1899 a 1907) a Ženevskou úmluvu o zacházení s válečnými zajatci z roku 1929 (č. 22/1938 Sb.) Přitom i pokud by Československo ve válečném stavu v době jednání Mašínů nebylo, stále by třetí Ženevská konvence na jednání skupiny dopadala, neboť konvence zmiňuje i vnitrostátní konflikty a i v těchto případech zdůrazňuje zákaz útoků na život a zdraví zajatců, zejména vraždy ve všech formách.

Shrňme ve stručnosti důležité body právního vývoje kauzy:

Usnesením generální prokuratury ze dne 31. 12. 1954 bylo trestní stíhání bratří Mašínů a Paumera přerušeno až do jejich dopadení.

Dne 29. 1. 1955 odsouzeno 17 osob v procesu Ctibor Novák a spol., tři z nich byli popraveni.
Dne 31. 7. 1995 vyšetřovatel ÚDV rozhodl o zastavení trestního stíhání, neboť dílem je trestní stíhání promlčeno a dílem nejsou skutky trestnými činy. Poukázal přitom na skutečnost, že po roce 1955 nebylo pokračováno v trestním stíhání ač mohlo a mělo a generální prokurátor byl z tohoto hlediska 35 let nečinný. Toto usnesení zrušilo Městské státní zastupitelství a zároveň vydalo vlastní usnesení.

Městský státní zástupce v Praze odložil dne 28. srpna 1995 trestní stíhání proti:

- Ctiradu Mašínovi - sabotáž, vražda, pokusu trestného činu vraždy, velezrada a vyzvědačství,
- Josefu Mašinovi - sabotáž, vražda, pokusu trestného činu vraždy, velezrada a vyzvědačství a
-  Milanu Paumerovi - sabotáž, pomoci k trestnému činu vraždy, zběhnutí, velezrada a vyzvědačství (vše  kvalifikováno podle zákona č.86/1950 Sb.), protože dílem bylo podle jeho názoru trestní stíhání promlčeno a dílem nebyly skutky trestnými činy. V odůvodnění se konstatuje, že bratři Mašínové ani Milan Paumer se nenacházeli v pozici obviněných, neboť právní řád platný v době spáchání trestných činů (zákon č.86/1950 Sb. ve znění pozdějších předpisů) neumožňoval stíhat osoby uprchlé, kterým nebylo možné předat oznámení o zahájení trestního stíhání. Věc tedy nebylo možné objasnit v přípravném řízení. Tato překážka (útěk do ciziny) však pominula dnem 1. ledna 1957, kdy vstoupil v platnost zákon č.64/1956 Sb., který v § 321 a dále umožňoval vést trestní řízení i proti uprchlým jedincům. Během následujících dvaceti let však ani ze strany prokurátora ani ze strany soudu nebyla učiněna opatření k jejich trestnímu stíhání. Případná trestnost tak podle něj zanikla promlčením ke dni 1.ledna 1977. To však neplatí, pokud by jejich jednání bylo posouzeno jako válečné zločiny ve smyslu výše uvedených mezinárodněprávních dokumentů a smluv.

I přes časový odstup od jednání Mašínů a jejich skupiny nelze jednání, kterého se dopustili, posoudit jinak, než podle nyní platného trestního zákoníku jako zločiny (vražda - nyní § 140, sabotáž § 314), kde jsou trestní sazby nejméně od 10 do 18 let. Jednání Zdeny Mašínové proto naplňuje po objektivní i subjektivní stránce znaky skutkové podstaty uvedených přečinů, a proto podáváme toto trestní oznámení.

Současně žádáme, abychom byli v souladu s ustanovením § 158 odst. 2 tr.ř. vyrozuměni o učiněných opatřeních.

 

Praha, 9. 11. 2011

Mgr. Marta Semelová

JUDr. Marie Nedvědová

http://www.komsomol.cz/clanky/2035_zaloba.html

* * *

I tento názor je dědictvím totality o to smutnější, že jde o známou bojovnici proti korupci, také následku zločinné, komunistické ideologie…

Zásadně odmítám glorifikaci zločinců jakéhokoli ražení. Tedy i bří Mašínů a jejich skupiny, kteří podle a zákeřně vraždili lidi, kteří možná toužili po svobodě více než oni. Těm ale v cestě do zahraničí, zabránilo jen to, že by  mnohla být lemována mrtvými těly nevinných obětí. Vaši snahu považuji za skandální. Činy skupiny bří Mašínů osuzuji jnejenom já, celá moje rodina ale i další lidé, kteří stejně jako já  s komunistickou ideologií měli společného jen to, že v této zemi žili. Nebo snad budete tvrdit, že jsem komunista, nebo jejich poskok, když činy skupiny bří Mašínů odsuzuji? Co jste ale potom Vy?

Jana Lorencová, 23.11.2011

* * *

Nikdo Vas milostiva nenuti nic podepisovat a nic o vas tvrdit nikde nebudu :-) Me mrzi ze me tenkrat bylo jen 9 let. Tata zavrenej, mama taky. Bratra kdyz mu bylo 17 tak ho rudi zlocinci prostrileli, vsichni vime z rodiny jak chutna kriminal, mam s rudou svini zkusenosti vic nez dost. Jak rikam, skoda ze mi tenkrat bylo jen devět let.... Preji vesele Vanocni svatky.

S pozdravem Jiri Vanek, 23.11.2011

 

P.S.

Jaký postoj zaujme MV k novým stanovám KPV ČR, ve kterých jsou zakotveny fašistické prvky. Předsedkyně KPV ČR a Rady ÚSTR, „rudá carevna“, MUDr. Naděžda Kavalírová, jejich uznání MV jistě uvítá, stejně jako prezident Václav Klaus, který této naprosto bezcharakterní a všehoschopné osobě udělil Řád TGM I.třídy! Pochopitelně, že soudružka Kavalírová bude ve věci TO na paní Zdenu Mašínovou, stejně jako celé nemravné vedení KPV ČR, „držet hubu a krok“. Žádný soudný a normální člověk nebude odsuzovat usmrcení komunistů v 50.letech, kteří podporovali zločinný režim ať už přímo, nepřímo, vědomě či nevědomě. Přísahali mu věrnost na život a na smrt a svoji přísahu mnozí také i splnili. V době, kdy odbojová skupina bratří Mašínů zahájila svoji činnost už komunisté popravili 190 nevinných lidí! Okrádali nevinné, zavírali, mučili vraždili tisíce nevinných lidí, těch nejlepších, která země měla. Současné soudružky komunistky podaly TO za schvalování zabitých lidí Mašíny, ale kupodivu na stále žijící komunistické vrahy nevinných z 50.let TO nepodaly. Není nad rovnost, zvláště tu komunistickou. Komunisté si osobují právo beztrestně vraždit neozbrojené nevinné a diví se, když se jim někdo postaví na odpor a zabije přitom přisluhovače jejich zločinného režimu a navíc si ještě někdo dovolí dokonce zabití komunistů i po 22 letech schvalovat. Komunisté směli zabíjet a vraždit beztrestně a ti co se jim otevřeně postavili toto právo mít nemají?! Mají ho mnohem větší a zasluhuje nejvyššího morálního uznání! Takovéto kreatury máme i po 22 letech v demokratickém Parlamentu, z nichž jedna dokonce vyučuje na Základní škole! Sametovým zacinkáním jsme umožnili beztrestný návrat komunistů k moci a jejich často bezpracné, podvodné zbohatnutí, tedy i návrat jimi zavedených zločinných způsobů a metod. I já se připojuji k mínění paní Zdeny Mašínové a souhlasím se smrtí každého, kdo stojí na straně jakéhokoliv zločinného systému a aktivně ho podporuje na jakémkoliv stupni jeho hierarchie. Jak řekl Lenin: „Zničte morálku národa a spadne vám do klína bez boje.“

Jan Šinágl, 21.11.2011

 

KPV_CR_nove_stanovy_MV_Hejtmanek_171111

Zrůdo, přestaň prznit děti! Sestra Mašínů účtuje s rudou poslankyní

Zdena Mašínová: „Děsím se současné KSČM. Je to strašné, když Semelová se zatnutou pěstí vyzpěvuje internacionálu. A to je kantorka. Divím se, že se proti ní rodiče nějak nepostaví. Že jim nevadí, když jim przní děti taková zrůda. Mladou generaci lituji. Nemá zkušenosti s totalitou, která se s takovými lidmi plíživě vrací. Teď nepřijde žádný Gottwald anebo prohnaný Husák, ale posouvá se to podobně jako vedle v Rusku, kde vládne neostalinista Putin. No a na pražském Hradě sedí člověk, který si k podobným neostalinistům jezdí pro ceny za ty svoje šplechty, co píše." …

… „Lidé, co taková ocenění dostanou, by měli být vzorem dalším generacím, což paní Kavalírová v žádném případě není. Jde o bezostyšnou osobu, která kolaborovala s minulým režimem. Je totiž nemyslitelné, aby někdo byl třeba ve svazu žen s Marií Kabrhelovou, zaměstnancem rudého ministerstva, a nekolaboroval s režimem. Já tady žila. Nikdo mě neošálí."


Významné rozhodnutí Ústavního soudu ČR! Veřejnoprávní ČT v hlavních večerních zprávách mlčí jako hrob!

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+1 #17 Milan 2012-01-02 16:58
Největší chybou po 89.roce bylo, že jsme ty rudý zrůdy komoušský nepověsili - tedy alespoň pár desítek z nich. A tady to teď máme. jen pořád nechápu, jak je to možné, že osužka pardon soudružka Semelová může být dokonce učitelkou-nemýl ím-li se. A jestlipak ona neporušuje nějaké zákony této země? A nebo jestlipak v tom celém není něco jiného.........
+1 #16 Martin 2012-01-02 16:51
Cituji Gustav Josef Toufar:
Pro další informaci: Jsem příbuzný faráře Toufara,který byl komunisty zavražděn v rámci čistky proti celé rodině.


To jsme rádi, že to víme...
+2 #15 Gustav Josef Toufar 2012-01-02 10:56
Schvaluji hrdinské činy bratří Mašínů.Můj otec byl zatčen již 27.února 1948 se skupinou odbojářů ALEX.Pouze dva dni po komunistickém puči,tak moc komunistům překáželi.Pro další informaci: Jsem příbuzný faráře Toufara,který byl komunisty zavražděn v rámci čistky proti celé rodině.
-1 #14 Harvy 2011-12-30 17:37
0 #13 Harvy 2011-12-30 17:37
TO je neskutečná drzost komunistů... poslal jsem jim mail viz facebook. Kdo se přidá, sdílejte. Děkuji
+8 #12 Mrzílek 2011-11-23 00:32
Nejde o jejich drzost. Tou je jejich mentalita. Už Gottwald říkal: jezdíme se učit do Moskvy jak vám zakroutit krkem.
Mnohem horší je že stát, či jeho úředníci dovolí, aby tito neokomunisté měli od nich orazítkované právo sedět a rozhodovat v demokratickém parlamentě.
+4 #11 embé 2011-11-22 16:48
Cituji Jiri Vanek:
From: George Vanek
Date: 2011/11/22
Subject:
To:
Cc: Masin Joseph , CTK , Stanislav Penc

Zazalujte i mne. Schvaluji cin Masinu. Pred lety jsem napsal narodnimu hrdinovi Josefu Masinovi ze kdyby me bylo tenkrat vic let, sel bych do toho s nimi. Dopustil jsem se dalsiho "trestneho cinu" kdyz jsem v 89. roce v Sydney snil o sibenicich na kterych se houpal stary Grebenicek a jine vyznamne komunisticke svine konce Husakem!!
Jiri Vanek
czech-bohemia.blogspot.com/

Cituji Jiri Vanek:
From: George Vanek
Date: 2011/11/22
Subject:
To:
Cc: Masin Joseph , CTK , Stanislav Penc

Zazalujte i mne. Schvaluji cin Masinu. Pred lety jsem napsal narodnimu hrdinovi Josefu Masinovi ze kdyby me bylo tenkrat vic let, sel bych do toho s nimi. Dopustil jsem se dalsiho "trestneho cinu" kdyz jsem v 89. roce v Sydney snil o sibenicich na kterych se houpal stary Grebenicek a jine vyznamne komunisticke svine konce Husakem!!
Jiri Vanek
czech-bohemia.blogspot.com/

I já schvaluji veškerou činnost Mašínů, Paumera, Šédy a Janaty. Soudružky, mazejte na policii a žalujte i mě. A pár milionů dalších !!!
+9 #10 Jiri Vanek 2011-11-22 03:53
From: George Vanek
Date: 2011/11/22
Subject:
To:
Cc: Masin Joseph , CTK , Stanislav Penc

Zazalujte i mne. Schvaluji cin Masinu. Pred lety jsem napsal narodnimu hrdinovi Josefu Masinovi ze kdyby me bylo tenkrat vic let, sel bych do toho s nimi. Dopustil jsem se dalsiho "trestneho cinu" kdyz jsem v 89. roce v Sydney snil o sibenicich na kterych se houpal stary Grebenicek a jine vyznamne komunisticke svine konce Husakem!!
Jiri Vanek
czech-bohemia.blogspot.com/
+8 #9 Vitezslav Haramule 2011-11-21 22:10
Semelova, az se koncem dubna budou palit carodejnice tak se radeji bez schovat ty priblbla komunisticka larvo.Ty jsi musela zaspat stoleti jezibabo,nepise se rok 1952.
+8 #8 embé 2011-11-21 20:13
Cituji Vitezslav Haramule:
Na jmeno Semelova jsem hrozne alergicky,tak jako na vsechny komunisticky zlocince.Marie Nedvedova me nic nerika o ni me mohou podat informovat zizkovsky domovnice. Ta pitoma slepice Semelova si ani neumi predstavit jakou cest dostali Masinove slouzit v U.S. ARMY -Marine corps.Pani Masinova je jejich sestra a proto pravem je na sve bratry hrda.I ja plne schvaluji cin Masinu a co chces s tim ty slepice ruda delat?

Cituji Vitezslav Haramule:
Na jmeno Semelova jsem hrozne alergicky,tak jako na vsechny komunisticky zlocince.Marie Nedvedova me nic nerika o ni me mohou podat informovat zizkovsky domovnice. Ta pitoma slepice Semelova si ani neumi predstavit jakou cest dostali Masinove slouzit v U.S. ARMY -Marine corps.Pani Masinova je jejich sestra a proto pravem je na sve bratry hrda.I ja plne schvaluji cin Masinu a co chces s tim ty slepice ruda delat?

Cituji Vitezslav Haramule:
Na jmeno Semelova jsem hrozne alergicky,tak jako na vsechny komunisticky zlocince.Marie Nedvedova me nic nerika o ni me mohou podat informovat zizkovsky domovnice. Ta pitoma slepice Semelova si ani neumi predstavit jakou cest dostali Masinove slouzit v U.S. ARMY -Marine corps.Pani Masinova je jejich sestra a proto pravem je na sve bratry hrda.I ja plne schvaluji cin Masinu a co chces s tim ty slepice ruda delat?

Mašínové a Paumer sloužili ve Special Forces ( Zelených baretech ). Patří k tomu nejlepšímu, co naše zem světu dala. Nějaké komunistické krávy nemají důvod a hlavně morální právo jejich činnost jakkoliv znevažovat.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)