Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

MFD 26.11.2011: Andrej Babiš: Já jsem jednoznačně vítěz revoluce - Článek v tištěném sobotním vydání MFD má název: Babiš se rozjíždí: Chci vyhrát volby (odkaz na internetu Babiš se rozjíždí: Chce vyhrát volby) – také chybí poznámka z tištěného vydání: Rozhovor čtěte na straně A11…? Rozhovor zatím na internetu, mimo mého webu, není.

Andrej Babiš: Jsem lídr. A chci vyhrát volby 2014 - Já hlavně říkám pravdu a sděluji své pocity. A to u nás není zvykem. Tím vším, co říkám, chci dát najevo, že je tu nějaká iniciativa, která je ve prospěch lidí. A je do jisté míry absurdní, že jsem s ní přišel právě já. Na druhou stranu nejsem schopen mluvit jako politici. Ti mluví tak, že už je lidi ani neposlouchají, ti politici je prostě uspí. … V mém byznysu ke korupci nedocházelo. Za Topolánka sem přišly případy, kdy si údajně ministr kupoval místo. Nic horšího než Řebíčka na dopravě jsme tu neměli. To, že Dalík řídil celý stát, to věděli všichni. Akorát my žijeme v té Andersenově pohádce, kdy Babiš je jediné dítě, které říká, že císař je nahý.

Andrej Babiš s podporou senátorky Dernerové diskutuje o projektu ANO 2011 v DOXu - Vystoupení podnikatele Andreje Babiše v Centru současného umění DOX v den, kdy oznámil založení politické strany Ano 2011, byla shoda okolností. Za podpory senátorky Aleny Dernerové (Severočeši.cz) stručně zhodnotil současnou politickou a ekonomickou situaci, která jej vede k založení subjektu, s jehož pomocí se pokusí status quo změnit. „Možno som vo veku, keď človek začína byť senilní a zrazu chce začít páchat dobro,” žertuje podnikatel, který chce řešit korupci v řízení státu podle stejných zákonitostí, kterými se řídí podnik. Ve své podstatě tento model vytváří z České republiky akciovou společnost s deseti miliony podílníků, již volí osm set manažerů, odborníků zodpovídajících každý za svůj resort. „Já jsem v první linii na totální popravu,” komentuje český miliardář slovenského původu skutečnost, že vystupuje proti všem „hráčům” na politické scéně. Jeho plán by vyžadoval nejenom změnu ústavy, ale také drtivé vítězství ve volbách, protože, jak říká Babiš, „nemuže byť koalice; ak budětě mať koalici s nějakou stávajúcou stranou, tak vás budů vydierať”.

Nezávislá anketa ne tomto webu, dne 27.11.2011, za předčasné volby a změnu volebního zákona ve smyslu přímé volby politiků: ANO 85,3% - NE 10,9% - Nedokáže posoudit 3,8%

Přeji všem lidem dobré vůle nadějeplnou první Adventní neděli.

 

Jan Šinágl, 27.11.2011

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-1 #20 do práce na babišovo 2012-01-03 03:35
[quote name="Jan Šinagl"]Náš národ je z velké většiny postižen, díky historickým zkušenostem, nevírou, negativismem, potřebou nesmyslné jistoty, díky nimž není schopen vidět naději, podporovat ji, natož sám od sebe něco pro změnu dělat. Pouhé cinkání klíčky nikdy neudělalo a neudělá potřebnou změnu. Instinktivně a logicky nevěří a nedůvěřuje nikomu a ničemu. Takřka s požitkem likviduje jakoukoliv naději na změnu při svaté víře, že dělá tu nejsprávnější věc na světě. Většina komentářů na mém webu dokazuje, jak nemocná je naše společnost a jak nenormální postoje zaujímají někteří autoři komentářů, kteří jsou jen „reprezentanti“ myšlení a uvažování většiny. V mnohých případech už nelze vyloučit ani jistý stupeň psychopatického postižení či psychické nemoci. Proto je i tak málo pozitivních komentářů, navíc často jen ze zahraničí, či lidí, kteří žili v normálním, demokratickém prostředí delší dobu. N Demokracie je svobodná soutěž myšlenek, názorů, právo volby a osobní odpovědnosti. Vždy to bude o činech a ne jen o prázdných, nic neřešících slovech a gestech.
P.S.
Ať je Babiš cokoliv, pochopil něco co pánům politikům a rychlým zbohatlíkům nedochází. Totiž, že svojí chamtivostí a břídilstvím nejen devastují hospodářství státu, ale zároveň zasévají mezi nás stále okrádané, nenávist, která je smete. Dnes možná vládu podporuje 15% dalších 15% jí toleruje a tyto procenta se budou prudce snižovat pokud se vláda nevzpamatuje. Jenže ti tupouni kteří tam sedí, žíjí na jiné planetě. Ti nepochopí nic. Strašení komunisty už zabírá jen na dementy.

to není strašení komunistou, to vám a díky vám jen chce vládnout další svině bolševická chamtivá a vy jí to žerete i s navijákem
+1 #19 Aleš Krejčí / Brno 2011-12-16 08:33
Je to zajímavé pozorovat, jak lenost a pasivita voličů hledat a tvořit jiné cesty je nakonec zavede k nejjednodušším řešením, která však řešeními samozřejmě nejsou. Přišel Trautenberk, zaplatil si stranu a už je ve vládě, přišel Bárta, zaplatit si stranu a kampaň a už je ve vládě. Přijde Babiš, zaplatí si stranu a kampaň a už je ve vládě. Jak mohou takoví nemorální zbohatlíci rozumět potřebám většinové společnosti s podprůměrným platem? Zřejmě je nutné si ten odezdikezdismus vychutnat až do dna, ale můžem si za to sami, ne naši představitelé námi zvolení..
+1 #18 František 2011-12-13 11:33
Představte si "embé", že věřím v lepší budoucnost s lidmi, jako je pan Babiš. Nevím, jak jste dospěl k závěru, že mi jde o vyšší důchod! Ten je jaký je a lepší nebude, protože zloději všech parlamentních stran na čele s Klausem vykrvili tuto zemi jako podsvinče a není z čeho platit ani ty důchody. A tady se s "nimi" jistě k lepšímu nic nezmění! Je třeba zastavit rozkrádání státu státními zaměstnanci, jeho poškozování také státními zaměstnanci, kteří si úřad zprivatizovali pro sebe. Nevím, že bych u voleb něco takového a mnoho dalších neřádstev, které denně vidím, volil. Na rozdíl od Vás, nehodlám vstoupit dvakrát do jedné řeky! Já už to nějak přežiji, ale jako zcestovalý člověk, velmi se stydím za tuto zemi! A rád bych, aby moji vnuci a vnučky nemusely!
+3 #17 embé 2011-12-01 15:42
Ještě dodatek : Františku, opravdu si myslíš, že cesta do volební místnosti a zvolení hnutí komouše a estébáka Ti poskytne "spravedlivý důchod" a zbaví zemi všudypřítomné korupce. Babišovi ten systém 22 let nevadil, naopak z něj tyl a profitoval. Ostatně, o výši důchodů nerozhodují plky nějakých Babišů, ale hospodářská výkonnost země a demografická situace. Proto by se budoucí důchodci neměli spoléhat na jeden jediný pilíř ( státní důchod ). To však platí nejen pro ty české, ale i německé, rakouské švýcarské atd.
+3 #16 embé 2011-11-30 20:40
Františku, Ty zřejmě nemáš valnou představu o důchodech před Listopadem. Jestli někdo z revoluce profitoval, pak to byli právě důchodci. A k tomu "okrádání" : nebyl to právě soudruh Babiš, který okradl veřejnost ? "Normální" prací totiž tyto miliardy nelze nahromadit, ani kdybys pracoval 22 let 48 hodin denně v kuse.
-3 #15 František 2011-11-30 19:04
Už mám těch lží a lumpáren od parlamentních stran, včetně prezidenta republiky tak akorát dost. Jsem soustavně, daleko víc jak za komunistů okrádán a podváděn. Za celoživotní dřinu mám vyměřen "žebrácký" důchod, který je urážkou za to, co jsem pro společnost odvedl! Ale darebáci a škůdci, kteří nikdy pořádně nepracovali a nic (v tom lepším případě) po nich nezůstalo, mají důchody jako by zachránili svým nicneděláním celý svět! Přeji si, a také chci věřit, že vítězství pana Babiše nám vrátí naději na slušný stát a nadějnou existenci pro ty z nás, kteří jsou slušní, svůj život odvíjí od skutečných hodnot a ne z nějakých blábolů profesionálních pomatenců. Ty největší nuly mají nejvíce kritiky na úspěšné, nic se jim nelíbí a smyslem jejich činnosti je jen pomlouvat a pomlouvat! Tihle kádrováci budou proti každému, kdo se vzepře současným poměrům prudit stále víc. Pokud pan Babiš vydrží a zvolí si nezpochybniteln é a pracovité spolupracovníky , dostavím se tentokrát k volbám! Budu mít konečně koho volit!
+1 #14 embé 2011-11-30 15:02
Cituji irena:
nemůže být hůř...

"K vítězství zla stačí, aby dobří lidé nedělali nic..." (Shakespeare)

Cituji irena:
nemůže být hůř...

"K vítězství zla stačí, aby dobří lidé nedělali nic..." (Shakespeare)

Ireno, nesouhlasím, může být hůř ! Pokusím se vysvětlit na srovnání kariér Berlusconiho a soudruha Babiše. Oba začali jako malá čísla. Berlusconi jako šumař ( hrál na piano na turistických parnících ) a Babiš jako "pézetˇácký referentík". Berlu se pak vrhnul na podnikání ve stavebnictví a "developerství" . Na svém novém panelákovém sídlišti založil i soukromý TV kanál. Stal se z něj jakýsi italský Železný. Velmi levným způsobem přes mýdlové opery, sex, crime and rock´n roll. Zanedlouho měl pod sebou většinu elektronických a printmédií. Založil nové hnutí Forza Italia - Kupředu Itálie. Babiš začal po revoluci, se kterou neměl nic společného, podnikat s hnojivy ( to se naučil v PZO ). Začal výhodně nakupovat firmy zemědělsko-potr avinářského komplexu, měl nadstandardní vztahy s politiky a antimonopolním úřadem. Uměl využívat ekonomické nregramotnosti politiků, používal klientelismu a asi i korupce. Když vybudoval své impérium, založil politické hnutí ANO 2011 a snaží se získat politickou moc. Výsledek 17ti letého působení Berlusconiho ? Zdemoralizovaná , nereformovaná a zadlužená zem se zglajchšaltovan ými médii. A jeden ztroskotaný solitér. A země na pokraji platební neschopnosti. Opravdu to chceme také ?
-2 #13 irena 2011-11-30 12:52
nemůže být hůř...

"K vítězství zla stačí, aby dobří lidé nedělali nic..." (Shakespeare)
+6 #12 embé 2011-11-28 20:19
Cituji Bari:
Veletoče "angažovaného občana a nezávislého publicisty", který najednou Veletoče "angažovaného občana a nezávislého publicisty", který najednou našel pochopení pro sebeobrannou křeč oligarchy a stranického vepřeka, kterého začíná požírat to, co sám pomáhal budovat, až velmi kontrastují s kovaným charakterem a pevnými názory na zlo a dobro, kterými čtenáře tohoto blogu už léta krmí. To bylo keců, že komunistům nelze věřit ani nos mezi očima ať už se chtějí schovat za sebelepší ideály a že jsou nepřevychovatelní. Vzpomínáte ?
Pan Babiš není jediný v tomto státě, který otevřeně hovoří o korupci. Je však jediný, který má ambici založit politickou stranu a to je šance pro kostohryzy, nezávislé publicisty, ze kterých se přes noc stávají závislí propagandisté. Tak ať Vám to vyjde a jste u lizu.

Bari, přesně tohle mi nejde do palice. PROČ ??? Nyní se odvážím do oblasti fabulací a teorií, či SCI-FI, vyberte si, co chcete :
3 fiktivní varianty :
1.) Honza se chytne každé nové naděje na změnu ( vpravdě neutěšených ) poměrů, která se objeví ( Čunek, Švejnar, Babiš...).
2.) Honza vážně věří v ušlechtilé úmysly "polepšeného" komouše a estébáka, který přes noc reinkarnoval v nového "spasitele".
3.)Peníze dělají divy, za ně prodám i vlastní babičku. 10 milionů jsou pro Babiše "peanuts". Poslat je na účet Sodales Solonis a při troše šikovnosti ty prachy mohu dokonce odečíst z daňového základu.
Ale znovu opakuji : všechny varianty jsou vycucané z prstu a eventuelní podobnost se skutečnými událostmi je čistě náhodná.
+7 #11 embé 2011-11-28 20:05
Víš Honzo, ono to tak jednoduché není. Ty se snažíš Babiše BAGATELIZOVAT a OMLOUVAT tím, že vlastně byl jen takovým malým komunistou, kterým se stal jaksi omylem. Tak si to povězme na rovinu a TACHELES : Za normalizace NIKOHO NENUTILI vstoupit do KSČ a KSS. A tedˇPOZOR : Horší je ta věc s StB. Tisíce lidí byly osloveny StB, aby se zavázaly ke spolupráci. Tisíce lidí měly dost mravní integrity, aby to odmítly a to i za cenu ztíženého postupu či jiných nevýhod. Nikoliv však soudruh Babiš. Ten se DOBROVOLNĚ uvolil stát se estébákem, špiclovat, fízlovat a udávat občany. A takový charakter nám tu Ty, propagátor masarykovských ideálů ( nebát se a nekrást ), charakteru a mravnosti, předhazuješ jako politickou naději pro příští parlamentní volby ?????????????

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)