Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Caslavska_Palach_4_211111Slavné osobnosti a hrdiny naší země, kteří pro její dobré jméno vykonaly neskutečné množství práce, uctívají jiné země, jen ne ta naše. V rámci tradice, musí nejprve zemřít, aby je i jejich rodná země začala uctívat a stavěla jim pomníky. Co ale lze jiného očekávat od země, kde vládne zločin, korupce, nevzdělanost, osobní prospěch, kdy o nezištnou službu vlasti nemají mocní zájem ani ponětí.

 

Legendární gymnastka Věra Čáslavská: Můj meč hlavy nestínal – o jejím nedávném pobytu v Japonsku

- absolvovala setkání s japonskými olympioniky, včetně členů gymnastického týmu z Her 1964 v Tokiu,

- setkala se s prezidentem japonského olympijského výboru, panem Tsunekazu Takedou a ostatními členy

- setkala se s rodinou slavného japonského gymnasty Jukia Enda, který zemřel před dvěma lety, a navštívila jeho hrob

- potkala se s bývalým sovětským šampionem Jurijem Titovem a také se slavnou Rumunkou Nadiou Comaneciovou

- navštívila zemětřesením poničené město Sendai, a zúčastnila se zahájení dětské olympiády, dále pak uskutečnila návštěvu tamějšího gymnázia, kde se zúčastnila tréninku judistů, stolních tenistů  a mladých, nadějných gymnastek, a před školou a stadionem zasadila sakuru

- setkala se s rodinou Ryuzy Otsuky, který jí během Her v Tokiu v roce 1964 daroval samurajský meč ze 17. století, Otsuka zemřel v roce 1991, Čáslavská se ale potkala s jeho manželkou a sestrou

- absolvovala interview pro NHK a TV FUJI, která celý její pobyt a aktivity natáčela, dokument se bude vysílat za čtrnáct dní v samostatném, hodinovém pořadu na TV Fuji

- uskutečnila několik rozhovorů pro japonské deníky (THE TOKYO SHIMBUN, THE ASAHI SHIMBUN, THE YOUMIURI SHIMBUN a další, rovněž tak rozhovory pro některé rozhlasové stanice),

- na českém ZÚ se setkala s japonsko-českými podnikateli, a při další návštěvě zastupitelského úřadu se také setkala s významnými japonskými osobnostmi u příležitosti návštěvy českého ministra zahraničních věcí, Karla Schwarzenberga

- setkala se s paní Kiyoko Ono, Prezidentkou SASAKAWA SPORTS FOUNDATION

- byla čestným hostem mistrovství světa v gymnastice, které se konalo ve stejné sportovní hale, kde získala olympijské medaile

Celý článek a rozhovor s Věrou Čáslavskou o jejím úspěšném pobytu v Japonsku.

Caslavska_Palach_1_211111

Setkal jsem se s paní Věrou Čáslavskou na Václavském náměstí v Praze dne 21.listopadu 2011 u sochy sv. Václava. Právě se vracela od herců Isabely Siegelové - Soukupové aCaslavska_Palach_2_211111 Pavla Soukupa, se kterými natáčela předvánoční povídání pro čs. rozhlas Hradec Králové, od nichž obdržela jako poděkování za vystoupení kytici. Zašli jsme společně k pomníčku Jana Palacha, kde spontánně tuto kytici Věra Čáslavská položila (krátce poté zavolala paní Isabele s omluvou, kde jejich květiny skončily). Poté jsme zašli před Národní muzeum na místo, kde se Jan Palach upálil. Nikdy na tom místě nebyla, nevěděla o něm. Stejně jako já. Nebylo moc propagováno po zhotovení tohoto symbolického kříže.

Poté jsme zašli do známé kavárny Louvre, kde mi paní Věra vyprávěla mnoho zajímavého o své nedávné návštěvě Japonska i jako představitelky česko–japonské společnosti. Tato společnost se chystá pozvat 30 japonských dětí, které při tragédii ze dne 11.března 2011, ztratili rodiče, na návštěvu České republiky. Ochotně mi zapůjčila japonské publikace o této obrovské tragédii a knihu, kterou o Věře Čáslavské vydali Japonci. Udělal jsem malý výběr fotografií o této tragédii pro tuto fotogalerii – mluví za vše.

Japonci o Věře Čáslavské vydali skvělou knihu o jejím životě. Naše země se zmohla jen na jednu – a to byla ještě zcenzurována, kdy se otevřeně vyjadřovala ke svému vztahu k Praze, ještě za totality.

Caslavska_Palach_3_211111Už tomu bude rok kdy dne 8.12.2010, obdržela na japonském velvyslanectví nejvyšší japonské vyznamenání - Věra Čáslavská obdržela nejvyšší japonské vyznamenání „Řád vycházejícího slunce“

Běda zemi, která trvale takto zachází s těmi nejlepšími z nás. Jaký to rozdíl ve srovnání se Švýcarskem, které je si vědomo své zeměpisné velikosti a ví jak je důležité podporovat a vyzdvihovat všechny, co něco dokázali svojí prací a umem. Např. nelze srovnat, jak Švýcarsko využilo Martinu Hingis pro svoji pověst a působení na mládež s naší Martinou Sáblíkovou. Dnes naše země stejně trestuhodně mrhá s potenciálem Petry Kvitové, jako skvělého příkladu mládeži.

Věřme, že už neodvratně přichází doba, kdy si skutečně hodnotných osobností budeme vážit a kdy ti nejlepší z nás zaujmou v zájmu země a její budoucnosti místa, kde jich je nejvíce zapotřebí.

 

Jan Šinágl, 29.11.2011

 

VC_kniha_avers_211111VC_kozich_211111VC_kniha_reers_211111

VC_deti_211111

* * *

Japonsko po 46 letech a Mexiko po 42 letech na Věru Čáslavskou nezapomněly


1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-2 #6 Hana Jonášová 2011-12-07 23:34
Georgu, alias Ševčíku! Veřejnost tě už prohlédla, pro většinu lidí jsi škodná!
Paní Čáslavská by ti ty tvé sviňárny měla už konečně spočítat! Její syn není a nikdy nebyl vrahem a paní Věra není a nikdy nebyla matkou otcovraha, jak sugestivně oblbuješ veřejnost. Jejího syna znám jako své boty, pár roků jsme spolu studovali Právnickou fakultu. Mezi spolužáky byl velice oblíbený. Znám ho jako poctivého a rovného chlapa, o svou matku, když byla těžce nemocná, se staral s veškerou láskou a oddaností. Nepleť si pojmy, a nepleť si vraždu s nešťastnou nehodou! Jak znám paní Věru, ta ti tyhle tvé zákeřnosti pěkně spočítá. Uvědom si, že bude bránit svého syna, a také syna tvého strýce, Josefa Odložila. Všeho do času, boží mlýny melou pomalu, ale jistě, za paní Čáslavskou a její děti se vždycky postavím a budu je bránit. Ta tvoje špinavá hra ti už dlouho nevydrží, nech ty lidi bohem políbené už na pokoji. Jsem přesvědčena, že i Ty se své spravedlivé odměny jednou dočkáš.
-2 #5 Jan Šinagl 2011-12-05 16:36
Nesuďte předčasně, pane George, když máte viditelně jen (des)informace pouze z jedné strany, tedy strany rodiny Ševčíků, udržujících velmi přátelské vztahy s Hradem a Václavem Klausem. Pak pochopíte, že do médií se tak snadno pravda o tom, jak to skutečně bylo nedostane. Vše má svůj čas - i pravda. Buďte bez obav. J.Š.
-1 #4 George 2011-12-05 16:25
OK, ale proč se nikdo nezmíní o tom, jak pení Č. vychovala svého syna k nenávisti ke svému otci, našemu olympionikovi Odložilovi, kterého její syn zavraždil? Jak to souvisí s rolí otců, tak popíranou a znásilňovanou bývalým i stávajícím režimem? Paní Č. by se měla stydět a když ne chodit kanály, tak alespoň se veřejně omluvit - i když život panu Odložilovi to už nevrátí...
+2 #3 Vlasta 2011-12-05 11:28
Paní Čáslavskou od dětství obdivuji, vždy jsem jí moc fandila a jsem opravdu ráda, že se opět dokázala vrátit do veřejného života. Přeji jí moc zdraví a životní radosti.
+2 #2 Hana Jonášová 2011-12-04 12:16
Vážený pane Šinágle, Vaše Stránky se mi moc líbí, a ještě víc, že píšete objektivně a do bolševiků pěkně šijete. Ani Věru Čáslavskou, v době nejlubší totality, nezlomili. Baví mě, že tahle dáma ještě i dnes dělá své zemi dobré jméno ve světě, na rozdíl od některých našich současných představitelů, po kterých v Mexiku, Japonsku, ale všude jinde, ani pes neštěkne. Vždy mně dodávala odvahu, pán Bůh zaplať, že dobrý člověk ještě žije.
-1 #1 Mirka Šindelářová 2011-12-02 09:58
VĚRUŠ, MOC HEZKÉ A DĚKUJI, ŽE TĚ ZNÁM. MÁM TĚ RÁDA. MĚJ SE FAJN A OPATRUJ SE. PÁ. MIRKA

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)