Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Daniel Landa: Koncert Vozová hradba

Naši zemi má v rukou společenství všehoschopných darebáků a gaunerů. Udělali si z ní firmu, „podnikají“ bez rizika a odpovědnosti, sprostě na účet občanů a země podvádějí a kradou. Samozřejmě mají pod kontrolou jak média tak volby. Žádný vysoce odpovědný politik to nemůže nevědět a pokud se tohoto zločinu na zemi a občanech sám aktivně nedopouští, je vinen svoji pasivitou a nekonáním. Tyto zločinné praktiky podpořil i prezident Václav Klaus nepodepsáním zákona o odpovědnosti právnických osob. Obchody tak vznikají a zanikají jako na běžícím pásu, nenesou žádnou trestní odpovědnost a škody zaplatí podvedení slušní, poctiví občané a firmy. Nedivím se, nemůže být jedním z nich a nemůže nevědět!

Václav Klaus je opět o tah napřed - Mnoho pozornosti se věnuje ekonomickým reformám, či sporům ve vládnoucí koalici, ale příliš málo politickým tahům prezidenta Klause. A jestli je v něčem Václav Klaus skutečně mistr, tak to rozhodně není ekonomie, ale schopnost uvažovat v několika tazích dopředu (nikoliv nadarmo jsou jeho oblíbenou hrou šachy). Stejně tak je jasné, že nelze očekávat, že by se Václav Klaus po vypršení svého druhého funkčního období prezidentování stáhl z politiky a začal se věnovat pěstování dýní. Hypotéza: Václav Klaus si velmi dobře uvědomuje rostoucí vztek i strach ve společnosti a  chystá se založit novou politickou stranu, která by „přesměrovala“ tyto emoce konzervativně-nacionalistickým směrem.  ... V případě Bátory, který posloužil jako testovací balonek co česká společnost (ne)snese, si udělal slušný přehled, kdo a jak intenzivně je schopen protestovat. …  Joch a chlapci z Občanského institutu byly za pomoci Nečase integrováni do „normální pravice“ – mají vliv na veřejný diskurs, na nastolování témat a média jim v tom jdou skvěle na ruku (viz např. velmi oblíbené diskuse na Novinkách apod., že nezaměstnání by neměli mít volební právo). …  Převezme struktury Bobošíkové, která pro něj v současné době (a možná to ani sama neví), dělá špinavou práci.

Nepřekvapuje proto že, Klaus podporuje Lessyho a výměnu v čele policie si nepřeje – viz ČRo ze dne 3.12.2011: Kubice Lessyho kritizuje hlavně kvůli tomu, že policejní prezident podle něj dostatečně nepodporuje přímý výkon služby u policie. Konkrétně mu vytýká, že chce ponechat silná personální a jiná pracoviště, která nemají nic společného s přímým výkonem služby, dokonce k tomu zřídil dalšího náměstka pro strategie. "Destabilizovat jakýmkoli způsobem naši křehkou politickou situaci nepokládám za příliš šťastné. Jestli je problém v tom, že se policejní prezident bije za své policisty, pak mu do jisté míry rozumím," řekl LN Klaus. Ano, o tom to přesně je – policejní president Lessy se bije za jiné policisty, než ministr vnitra Jan Kubice. Ti Lessovi policisté těžko kdy něco vyšetří…?!

Pochopitelně že Václav Klaus nemá zájem na nezávislé policii, kterou pomalu a jistě buduje ministr vnitra Jan Kubice a raději proto podporuje Lessyho, který nezávislost a efektivnost policie rozhodně nepodporuji, proto byl dosazen na místo policejního presidenta! Odhalení a hlavně vyšetření mnoha korupčních kauz, zasahujících do nejvyšších pater politiky by ohrožovalo plánovanou budoucí angažovanost Klause v politice a dost možná i jeho samého i přes presidentskou imunitu, která není absolutní. Dobrá zpráva pro spravedlnost je, že kdysi nejmocnější muž Chorvatska Senader je už ve vězení – pro podezření z obrovité korupce!

Včera jsem náhodně pustil kolem 15:00 ČT 24 a nestačil jsem se divit koho si do pořadu pan Kučera pozval? Terezu Holišíkovou jako místopředsedkyni Paroubkovy strany LEV 21 -  barva vlasů jako lví hříva, včetně formy a vzhledu – Paroubek a český Kocourkov se nezapře. Zúčastnil se i zástupce levicové iniciativy ProAlt. Ta jejich neuvěřitelná hloupost a jistota, že mají nejlepší program, který vše sám vyřeší je až fascinující. Ladislav Bátora se zase „blýsknul“ kritikou zákona o zimních pneumatikách, cituji (po paměti): „Co má dělat chudák řidič, když v zimě nejezdí a chce autem navštívit nemocného kamaráda.“ Zajímavá je ta rychlost s jakou pozvala ČT několik dní „starou“ stranu LEV 21 do veřejnoprávní televize…?! Pana Kučery, kterého si jinak vážím, mi bylo líto. Mne samozřejmě těžko může pozvat – a nejenom asi on? Máme se na co těšit, občané!

Na síle začíná nabývat diskreditační a pomlouvačná kampaň ohrožených vůči Andreji Babišovi, která si v ničem nezadá s totalitními způsoby a praktikami. Jestli někdo věří, že v naší korupční a zločinecké zemi není možné vyrobit s pomocí moderních technických prostředků jakýkoliv kompromitující materiál na kohokoliv, kdo je moci a mocným nepohodlný a nebezpečný, tak je hodně naivní. Andrej Babiš ostatně tento vývoj předpověděl. Jen to potvrzuje správnost jeho strategie. Dobře to vystihl Tomio Okamura.

Stejně je zajímavé ta úporná snaha cokoliv na kohokoliv najít, jakmile začne něčím vyčnívat? Jakoby jsme měli v genech, že kdokoliv vyčnívá nad průměr musí být automaticky špatný, nebo alespoň podezřelý a zajímá nás jen to špatné? Zvláštní, jak rychle připouštíme „jistotu“ špatného a po naději, víře, nadšení pro dobrou věc – i se všemi riziky, které to sebou nutně přináší – ani vidu ani slechu. Nikdo nedosáhne změny k lepšímu, kdo jen kritizuje, vidí vše černě a chce mít jistotu předem – tu bude mít – jistotu prohry a bídy ještě větší. Skuteční darebáci opět budou jásat a lid se bude opět divit.

To jsme opravdu tak nepoučitelní a zblblí, že si opět naběhneme na porážku, která může být už nezvratitelná? I proto podporuji Andreje Babiše a jím založené hnutí ANO 2011! Jsem jedním z prvních signatářů této výzvy. Toto hnutí má jedinečnou šanci napomoci dostat do vedení země a na další odpovědná místy ty, kteří už tam měli být 22 let - a stále nejsou!

 

Jan Šinágl, 4.12.2011

* * *

Hořký humor:

Humorista, dramaturg a spisovatel Millor Fernandes (Brazílie), vyzval v jedné relaci publikum k diskusi následující otázkou: „Jaký je rozdíl mezi politikem a zlodějem?“

Nejvíce ho upoutala odpověď jednoho učitele: „Vážený pane Millore, na základě dlouhého rozmýšlení jsem došel k následujícímu závěru. Jediný rozdíl mezi politikem a zlodějem je v tom, že toho prvního jsem si vybral já a ten druhý si vybral  mě.“

Odpověď Millora byla následující: „Vážený pane, vy jste genius!! Jako jediný jste dokázal mezi nimi najít alespoň jeden rozdíl !“

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #5 satan 2011-12-16 19:55
Fakta a lži; nikoli propaganda v pravém slova smyslu, ale realizace lží tak, že se stávají pravdou. Příkladem může být řešení nezaměstnanosti . (Ještě v červnu 1948 sliboval syfilitik Gottwald zemědělcům, že u nás žádné kolchozy a sovchozy nebudou; nebyly, byla jen JZD a Státní statky.) Himmler vybíral „rasově čisté“ příslušníky SS podle fotografií! Takovéto skutky ukázaly představitelům zdravého rozumu, že je opravdu všechno možné. Jedinou podmínkou jejich přežití je pak jen vnitřní konzistence: Slyšíme-li, že se všichni doznávají ke stejnému zločinu, nevěřme tomu! Stejně tak nevěřme, že všichni Židé patří k Siónským mudrcům! Protipólem k těmto tvrzením je logická dedukce.
-2 #4 Jan Šinagl 2011-12-05 16:47
Pane George, dovolím si Vám doporučit knihu Edwarda Lucase "Nová studená válka" I.+II.díl. Jistě vyšla i angličtině, na II.díl už si MFD netroufla. Potom zkuste Vaše názory přehodnotit. Ukázky z ní naleznete v mém starém webovém archivu. Buďte ujištěn, že tak naivní a neinformován nejsem jak si snad myslíte. Jinak uvítám každou konkrétní pomoc. Mnoho rádců a takřka žádní na realizaci četných rad, které nic nového nesdělují a hlavně vůbec nic neřeší a nevyřeší. Rusko má pod kontrolou EU více než si dovedete představit. Nic netrvá věčně. Nejnovější vývoj v Rusku připouští naději na potřebnou změnu. J.Š.
-1 #3 Fr.Zákostelský 2011-12-05 16:22
(Jediný rozdíl mezi politikem a zlodějem je v tom, že toho prvního jsem si vybral já a ten druhý si vybral mě.) Kratké,hezké.AL E?Pro zloděje je napravné zařizení,dle mého se ale špatný politik čí soudce napravovat nedá.Že by institut učinné litosti byl chystán pro ně?
-1 #2 George 2011-12-05 16:17
Jane, velmi si tě vážím, ale vytloukat klín klínem, neboli vyhánět ďábla Belzebubem prostě nelze. Neboli bojovat proti Klausovu nacionalismu a populismu náckovstvím Orlíku a Landy, stejně jako bojovat proti podvodu na voličům ze straně utilitárních stran na jedno použití, jako jsou VV, sliby stejně utilitárního seskupení Babiše (nevadí ti, že je to bývalý estébák, který se dostal přes (obrazně?) mrtvoly k miliardám???). Proč zároveň tak kopeš do Paroubkovy politické mrtvoly, vždyť útočit na soc dem a Paroubka a Zemana atd. je už dost otřelé, že ani ten nejhorší bulvár to už téměř nedělá. Babiš nemá to nejměnší právo se dávat do politiky s ohledem na svou estébáckou minulost a současnou tunelářskou "podnikatelskou " přítomnost (která byla na té estébácké přímo založena a jí podmíněna - poctiví podnikatelé nedostali ten milion na rozjezd od banky, kdežto ex-komunističtí bosové dostávali miliardy na projekty dodávání ledniček eskymákům a písku na saharu, kdy se přečasto samozřejmě "záměr" nezdařil a peníze byly fuč!)- Johne, zaměř se na témata hodná tvého meritu, třeba na toho zmíněného chorvatského prezidenta, který je v teplácích, a na paralely s tátou tunelem, Klausem, který by měl být impeached ASAP. Mimochodem navážet se do EU je stejně laciné jako hloupé, protože rozbít EU je snem Ruska a jeho pomahačů a pak pár pošetilých eurofobů v Británii a na Hradě - čím více evropské integrace, tím více transparentnost i a evropskosti v naší zkorumpované pseudodemokraci i. Pokud bude Evropa tak slabá, že si nechá svou myšlenku rozbít, pak samozřejmě před takovými silnými kolosy jako USA, Rusko a Čína, které otázky integrace mají dávno vyřešeny, nemůže obstát. Jedině Spojené státy evropské s co nejtěsnější integrací, jednotnou fiskální a zahraniční politikou mohou konkurovat dalším velmocenským seskupením!
0 #1 Jiří Kraus 2011-12-04 15:40
To jen dokazuje, že ostatní víry prošly evolucí. Islám se zastavil v době kdy pedofil prorok si vzal 6letou Ájšu.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)