Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

BabiMajetek zavazuje poctivé a ovládá nepoctivé. Poctivý nemá problém nezištně darovat, zloděje to ani nenapadne, jen má-li z toho výhody. Andrej Babiš patří k podnikatelské elitě naší země, stejně jako Radim Jančura a byli bratři Baťové. Ke snídani si dají chleba jako každý jiný, nepotřebuji kupovat letadla a zámky, chtějí tvořit poctivou prací potřebné materiální a duchovní hodnoty pro naši zemi. To je smyslem a stálým cílem jejich obdivuhodné práce, nikoliv peníze, ty jsou jen výsledkem práce, ne cílem. Popřeli by jinak sami sebe a nemohli by ani takových výsledků dosáhnout. Tyto hodnoty nevznikají samy od sebe, či jen kolektivní vůlí a přáním, ale vždy pod vedením silných osobností a manažerů. FORD by nebyl bez Forda, stejně jako zlínský zázrak bez bratří Baťů. Andrej Babiš se zapletl s StB asi tak jako Jan Antonín Baťa s nacisty a bylo třeba 60 let, než byl tento velký Čechoslovák očištěn soudem. O ukradený majetek, nejprve komunisty a poté demokratickými vládami po roce 89, usilují jeho pozůstalí dosud.

Ta neuvěřitelná snaha mediálně pošpinit, pomluvit a zdiskreditovat Andreje Babiše je pochopitelná. Mocní jsou ohroženi, brání se prostředky, které mají pod svoji kontrolou a vlivem. O potřebné slouhy  nebyla v Čechách nikdy nouze. Komu prokazatelně ublížil Andrej Babiš a co udělal tak hrozného? Kde je presumpce neviny? Záznam StB neznamená automaticky bezcharakternost – viz případ mého otce. Mnohdy může svědčit svědčí o opaku. Svazek StB Andreje Babiše byl skartován, proč asi? Umím si docela dobře představit, že svazky prokazující nevinnu byly u významných osob skartovány aby se jejich pověst dala zpochybňovat a ty prokazující vinu u dalších významný jsou dnes možná někde v Moskvě bezpečně uloženy…?! Proč a k čemu snad ani méně chápavým nemusím vysvětlovat.

Je tato ubohá ukázka pomlouvačné kampaně na Andreje Babiše vědomá, nebo jen ukázkou hlouposti autora? Těžko to druhé i když ani tuto možnost vyloučit nelze.

O skandálním chování europoslance MUDr. Miroslava Ouzkého (IZIP) a minulosti jeho otce média mlčí - Pane europoslanče Ouzký, vysmíváte se politickým vězňům, mlčí i o dalších miliardách ve Švýcarsku - Švýcarské miliardy se začínají množit – zato Babiš je ovšem téma, mnohem důležitější! Jaký ještě chcete důkaz komu média slouží?! K „hlídacím psům demokracie“ mají asi tak daleko, jako Paroubek ke hře na harfu.

Petr Havlík podpořil Andreje Babiše - Zase ten Babiš, stejně jako Tomio Okamura - Co s tím Babišem?

Doporučuji též článek MUDr. Jana Musila, P.S. nepřekvapuje: Buď pochválena krize. Buď vítán bod obratu. - … Před dvaadvaceti lety jsem byl svědkem přechodu od nemravného režimu komunistického, k nemravnému a bezohlednému tržnímu turbokapitalizmu. Nastupující změny očekávám s velkou nadějí. Jestliže lidé převezmou odpovědnost sami za sebe a okolní svět, vrátí se k přirozenému způsobu života, otevře se jim cesta k celkovému zdraví. Je to obrovská příležitost pro jedince i celou společnost. Teď jde hlavně o to, abychom krizi správně pochopili a byli na obrat připravení. To, jestli bude vynucený a násilný, nebo vědomý a pokojný, je zatím ještě v našich rukou. P. S. „V MF Dnes pro článek nebyl prostor, neboť „má na názorové stránce hodně inzerce“. Po pěti týdnech odkladů se nehodil ani Lidovým novinám.“ Jan Hnízdil

Další potvrzení potřebnosti ANO2011! Pokud máte někdo ještě jiné, lepší  - a hlavně realizovatelné – řešení, návrh, či plán, sem s ním! Pouze nekonstruktivní, bohužel velmi častá kritika takřka všeho a všech, často těmi, kteří sami nic aktivního nedělají, jen napomáhá současnému, nadále už zcela neudržitelného stavu. Bez peněz a schopných to nepůjde. Dostane-li se ke slovu „ulice“, tzn. levice, odbory a komunisté, nic se nezmění a cesta ke skutečné svobodě, spravedlnosti a demokracii bude znemožněna. Dost možná, tentokrát „na věčné časy“. Moskva bude opět spokojená, jako tomu bylo v minulosti už mnohokrát. Chceme snad, aby si mocní a manipulátoři v pozadí udrželi i nadále, za pomoci ovčanů, svoji moc?! Občané, probuďte se – i v zájmu nevědomých ovčanů!

Výtvarník Týc jde na měsíc do vězení za umístění figurek na pražských semaforech (nikoho neohrozily)! Kdy půjdou do vězení ti, co roky beztrestně rozkrádají miliardy…?! Mimochodem soudce Tomáš Hájek se vyhnul kárnému řízení odstoupením z funkce. Ministr Pospíšil ho na ti jmenoval státním zástupcem!!! I na ministra Pospíšila je podáno trestní oznámení!

Ministr kultury Jiří Besser, je dalším padlým ministrem Nečasovy vlády. Ne každý se může „chlubit“ padesátiletým přátelstvím s člověkem, který byl už dvakrát odsouzen a být na to ještě hrdý. Málokdo už o skutečném charakteru ministra Bessera pochybuje. Na berounsku je známý jeho údajný výrok z počátku 90.let: „Přece se nebudu živit hrabáním v držce“, kdy začínal svoji podnikatelsko-politickou kariéru. Jeho současné nemravné a nemorální jednání a postoje, by pravdivost tohoto výroku potvrzovaly. Hypokratova přísaha se musí stydět za takového „lékaře“, který ji urazil a zradil a který viditelně žádným studem netrpí.

Dalším ministrem „na odstřel“ bude zřejmě ministr školství Dobeš. Je naprosto nekompetentní. Nebezpečná hloupost, aby v tak korupční zemi rozhodovali o platech učitelů ředitelé, navíc podřízeni starostům. Klausova podpora ministrova rozhodnutí jen ukazuje jeho nevědomost jako v případě jeho veta o trestní odpovědnosti právnických osob. Neví, nezná, nebo ví a zná velmi dobře. To první můžeme snad vyloučit i když absolutní odtržení od reality je také možné. Vyspělé země dávají na školství 6% DPH – u nás jen 4% DPH, tendence je klesající.

Bravo Izrael: dřívější president jde „sedět“ na 7 let za znásilnění, bývalý ministr zdravotnictví už „sedí“ – 4 roky za korupci!

Jak na TK MV ministr Jan Kubice stručně připomněl, návrh Lessyho na zřízení celostátního úřadu na vyšetřování závažné korupce za účasti policie a SZ, navrhl už před lety, tehdy nebyla tzv. „politická vůle“. Dle LN, má o místo v centrále PČR přijít cca 100 lidí a „padat“ by mohly i hlavy nejvyšších policejních funkcionářů, tedy těch, kvůli kterým kdysi Kubice musel odejít.

V Praze budou opět policejní manévry kvůli příjezdu ruského prezidenta Medvědova. Rusko, zdá se, se pomalu probouzí ze zlého snu. Slavný šachista Kasparov: „Putin už je dnes dalším Kadáfím.“ Výsledky jednání ukáží jak dalece se bude ČR naklánět k Východu či Západu. Bude-li Rusko stavět Temelín, bude to špatná zpráva i z hlediska bezpečnosti – a nejenom jaderné elektrárny!

 

Jan Šinágl, 6.12.2012

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-9 #6 Jan Šinagl 2011-12-08 08:24
Zvláštní jak český člověk lehce, nezodpovědně hodnotí vše penězi, bez schopnosti objektivně rozlišovat kdo jak k nim přišel a kdo co prokazatelně vykonal. Ta urputná snaha bez důkazů pomluvit každého kdo vyčnívá je až patologická. Jako by o sobě nepřímo říkal, nejsem nic, nic jsem nedokázal, tak alespoň pomluvím ty co něco dokázali a o něco se snaží. To jsem panečku kabrňák, to koukáte, co? Pak mohou jít zase do hospody spokojeně nadávat, pokračovat v kritice, nadávání na vše, ale hlavně nic konkrétního pro nápravu věcí veřejných sám udělat, natož ještě zdarma a za své peníze, to by tak ještě hrálo. Jen oni jsou ti správní, bezchybní a příkladní. Jsou to v podstatě nemocní lidé, kteří si svoji nemoc nikdy nemohou přiznat, ale podvědomě svoji neustálou kritikou vypovídají o své vlastní neschopnosti. J.Š.
+10 #5 Josef Němec 2011-12-08 05:50
Milá paní Ireno!
Mrzí mne, že jste mne, ačkoliv se vůbec neznáme, zařadila na konci svého textu mezi lidi, kteří „nedělají nic“. Nechápu, jak se můžete zastávat Babiše, dokonce i Šinágl mne velmi zklamal, protože se postavil na jeho stranu a chce využívat nakradené miliardy! Vůbec mu nevadí, že se "ANO 2011" nedistancuje od komunistů!!!! Je to varovné znamení, které má jen odvést lidi od boje proti komunistům. Jenže pouze oni mají na svědomí to, co se dělo před "NENÁPADNÝMI LISTOPADOVÝMI ZMĚNAMI" a co děje po ních!!! Proto razím jedno heslo všude, kde mohu. "Dle komunistů, ale proti nim: Za opravdovou revoluci, nové znárodnění a pak privatizaci, ale bez nich!!!"
Je úplně jasné, že 90% lidí z horních 10.000 jsou komunisté (i když třeba převlékli kabát!), 5% jsou OPRAVDOVÍ restituenti (jinak je jich hodně falešných) a zbylých 5% jsou lidé, kteří se bez zmanipulovaných privatizací dostali nahoru vlastní pílí!
Tím pádem by Babiš měl přijít o své nakradené miliardy (mimochodem: proč asi skokově zdražil řepkový olej o 10 Kč? Bylo to jen proto, že se Babišovi podařilo zmanipulovat ty idioty nahoře a přimíchávat tento olej do nafty!!!) a Šinágl o jeho toužebně očekávanou podporu!!!
Josef Němec,
+3 #4 irena 2011-12-07 14:26
to zase bude mínusů, ale trhněte si...
nevím,jak někdo ještě po 30 letech řeší blbosti. když chtěl někdo kdysi pracovat v zahraničí, musel aspoň předstírat sympatie k režimu. ve vládě potřebujem schopné lidi, odborníky, a ne takové idioty, kteří se tam střídají jak na běžícím páse. a co například europosRanci na takové úrovni, jako je třeba špidla, úplný hlupák, ani neumí anglicky, ten je tam opravdu platný. pak se nedivte, kam EU dospělo. kde je evropská kultura a inteligence. poslanci by měli nejprve udělat IQ testy a kdo má pod 130 tak ven. a věřte, že vím opravdu dobře o čem mluvím. když se někdo zastane babiše, hned klikáte na mínusy, copak nevidíte, že je aspoň schopný a na nic si nehraje??? a teď si klikejte, sami jenom kecáte a neděláte nic.
+3 #3 Jiri Vanek 2011-12-07 10:15
Radsi budu darebakem nez kolaborantem.
-13 #2 Jan Šinagl 2011-12-07 09:26
Pane Vaňku, pokud si myslíte, že je dnes problém pro ohrožené zločince vyrobit jakýkoliv kompromitující dokument, zvláště když jsou u moci, tak jste hodně naivní. Omlouvá Vás jen to, že zde nežijete a nutně jste ovlivňován prostředím, kde žijete. I v něm se snad ctí presumce nevinny? Panu Babišovi nebylo dosud vůbec nic dokázáno. Přečtěte si ještě jednou a pozorněji moji argumentaci. Pan Babiš dělá jedině správně podáním TO na ÚSTR. Dělat z kohokoliv automaticky zločinného agenta StB, kdy byl svazek skartován, tedy bez možnosti dokázat vinu či nevinu, je nezodpovědné.Či ní tak jen hlupáci, nebo darebáci. J.Š.
+19 #1 Jiri Vanek 2011-12-06 23:57
Kam to "antikomunisti" v CR dopracovali kdyz zacinaji psat ze zaznam u STB neznamena spolupraci se STB. jenze kdyz je nekdo veden jako Agent tak to byla proverena svine a to neokeca nikdo!!!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)