Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

EU_se_hroutiEuroposlanec Miroslav Ouzký, Andrej Babiš, švýcarské miliardy se nám množí a média mlčí!

EU se nám hroutí pomalu každou hodinou. EU politici „vyrábějí“ politiku k ničemu. Transakční daň je další ukázkou. Každá firma by už dávno zbankrotovala, kdyby se chovala tak jako EU. Státy musí soutěžit jako firmy. Jak by asi dopadly firmy, kdyby soutěžily jako státy a musely sponzorovat ty neúspěšné? Nutně a logicky „firma“ EU ztrácí konkurenční schopnost vůči ostatnímu světu a trhu, který není extrémním, takřka už socialistickým regulováním a nesmyslnými předpisy, zdaleka tolik omezován a ohrožován. Peníze rychle ubývají, problémy závratně narůstají. Reálně tak EU hrozí, že ji skutečná, byrokracií neohrožovaná konkurence zahubí - zcela jistě v té dnešní podobě. Je to jen otázkou času. Politici nemají řešení, takže hrozí, že situace bude řešit je! Jak asi ještě dlouho budou schopni, slušní a pracovití, ochotni splácet dluhy za jiné, kteří obrovské finanční prostředky, místo na tvorbu hodnot, projedli…?! Kde je odpovědnost těch, co tento stav dovolili a tolerovali?! Jak právem chtějí určovat další postup, když tak katastrofálně selhali?! Jak je možné, že nejsou voláni k osobní odpovědnosti a mohou nadále svoji neschopností urychlovat neodvratitelné?! EU se musí zmenšit, federalizovat a oddělit schopné od neschopných, pokud chce vůbec přežít. Hraní si s čísly je nepodstatné, podstatu neřeší a skutečnou krizi jen oddaluje!

Ve Velké Británii už lidé odmítají i nádherné nákupní tašky s legem EU (u nás by o ně byl nepochybně zájem). EU země se mezi sebou hádají stále více – a není divu. Jen EU na federativní bázi může mít budoucnost. Ať má každý takovou budoucnost k jaké se dopracuje – za svoji práci a své peníze. Kdo to neumí, je třeba mu pomoci a naučit ho to. Nelze natrvalo sponzorovat životní úroveň jedněch z práce druhých. Dosavadní způsob podpory EU chudých zemí rozhodně nemotivoval k práci, ale o to více ke krádežím a zneužívání výsledků práce pilnějších a pracovitějších – viz příklady Řecka, Itálie, Španělska i naší země, kde nepochybně mnoho miliard z EU neslouží tomu k čemu byly určeny, pokud vůbec k něčemu slouží.  Zcela jistě mnohým k snadnému, bezpracnému výdělku, tedy sprostým zlodějům výsledků práce druhých!

V EP sedí mnoho lidí, kteří vůbec neví o čem hlasují a přitom hlasují o našich životech a budoucnosti. Znáte někdo např. naši europoslankyni Andreu Češkovou, kterou dosadil zkompromitovaný starosta Prahy 5 Milan Jančík? Nikdy jsem o ní neslyšel? Co asi hodnotného vytvořila za tak královský plat a další nemravné výhody? A takových tam je (viz veřejně chrápající europoslanec za KSČM Ransdorf ve včerejším pořadu ČT 168) a nejen z naší země. Takoví kritizováni nejsou, ale člověk, který vytvoří tisíce pracovních míst a je společnosti mnohem více prospěšný, je napadán pomalu jako zločinec bez toho, že by mu byla prokázána jakákoliv vina. Nelze se divit, když jsme zločinnou zemí, nemohou být nečinní ti, jež Andrej Babiš založením hnutí ANO 2011 ohrožuje. Viditelně se cítí ohrožení stále více, když pozorujeme stoupající pomlouvačnou a diskreditační kampaň, kterou Andrej Babiš očekával a předpokládal.

Svět má dnes velký problém. Takřka už nic není tabu, morálka zmizela z našich životů, konzumujeme stále více a zbytečně. Přestali jsme lidsky komunikovat, o to více se o to snažíme elektronicky, nedůvěřujeme si, podezíráme se navzájem, jsme ve skutečnosti velmi nešťastní a osamoceni. O to více se potom navenek snažíme vytvářet  opačný dojem. Stoupá počet sebevražd (dokonce i ještě dětí), depresí, rozvodů, klesá počet uzavřených manželství, narozených dětí, roste počet krádeží a násilných činů, psychopaty potkáváte pomalu na každém kroku, když si chcete pohovořit s neznámým člověkem, skoro se vás lekne…

Duše, stejně jako tělo, potřebují zdravou potravu, jinak onemocní či zahynou. Je třeba návratu zdravého rozumu, dobrých mravů a hodnot, tedy návratu křesťanství, jako dosud nikým a ničím nepřekonaného nejlepšího návodu na šťastný, tvořivý a smysluplný život. Má z něho prospěch nejen člověk sám, ale i ostatní v jeho okolí a prostředí, ke žije a vytváří hodnoty. Není to jen o tom přečíst si Bibli, chodit do kostela a šířit různé návody, ale hlavně o tom být sám příkladem a aktivně se stavět proti jakékoliv formě zla a špatných mravů. Smyslem života je především práce a tvorba hodnot! ANO2011 může být začátkem této potřebné cesty. Rozhodnutí je na každém z vás. Já už své učinil.

 

Jan Šinágl, 7.12.2011

* * *

Pane europoslanče Ouzký, vysmíváte se politickým vězňům - … Byl nasazen v letech 1953 až 1956 v okresech Příbram, Dobříš, Sedlčany a Votice jako provokatér v akci „Slepička". Jeho zásluhou bylo zde ve vykonstruovaných politických procesech odsouzeno mnoho nevinných lidí, které bylo třeba odstranit pro výstrahu ostatním. V soudních spisech vystupuje jako hlavní osoba v obžalobě. Je veden 3x v archivních protokolech STB pod jménem Keller Bohumil nar. 27. 12. 1930 jako agent STB: archivní číslo 4102, 139, 11651 - registrační číslo 107, 14510, 107. …

Švýcarské miliardy se začínají množit - Před týdnem jsme se v rozhlase dozvěděli, že ve Švýcarsku je těch miliard podstatně více. S napětím a očekáváním jsem se usadil u televize a vyčkával nové informace o tom, kde a v čem že nás to zase naši političtí mafiáni okradli, a ono nic. Média a zpravodajci zřejmě takovou banalitu, že máme ve Švýcarsku další slušnou sumičku miliard, nepovažují za nic tak zajímavého, aby to sdělili českému národu. …

Zase ten Babiš - … Měli sociální kapitál, uměli cizí jazyky a znali ekonomické parametry prostředí. Mnozí z nich toho dokázali využít a někteří i zneužit. Já řadím pana Babiše do té kategorie první. A to je ten výrazně lepší model. Oceňuji to, že se odvážil veřejně postavit těm druhým a jejím následovníkům. Pokud někdo „vydělává“ miliardy z provizí a privatizačních spekulací a jiný tím, že udržel výrobu a zaměstnává lidi, pak v tom spatřuji velmi podstatný rozdíl. Ostatně nebýt Švýcarů a Američanů, pak by se žádné kauzy MUS či Pandury u nás vůbec nevyšetřovaly. Znáte to rčení o tom, jak někteří podle sebe soudí jiné? Ukázkově nám předvedl minulý týden expremiér Topolánek.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)