Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Havel_Vclav

Aktualizace Jiří Kubík 26.12.2011

Opravené odkazy ruských webů s textem „Чехословацкой советской республики“

BYL NEBYL - Snad všechny hlavy států, které navštívily chrám sv. Víta na Hradě při pohřbu presidenta Havla byly vyjmenovány. Mimo presidenta Gruzie Saakašviliho. Ten v kratičkém přímém přenosu se letmo zmínil o statečnosti zesnulého muže, když se veřejně postavil proti udělení ceny Quadriga ruskému premiéru. O ceně, kterou mu Německo chtělo udělit za stabilizaci státu. Ve skutečnosti davy ruských občanů projevují spontánně nesouhlas s volbami, mezi jinými i bývalý president Gorbačov a dokazují tak opak. Současným faktorem v Rusku, který se projevuje stále častěji je nespokojenost občanů jak s volbami tak s arogantním vyjadřováním premiéra nežli údajná stabilizace státu.

Ten kdo sledoval v době pohřbu vyjadřování politiků v tisku zjistil, že zmínka presidenta Saakašviliho o nesouhlasu presidenta Havla s udělením ceny ruskému premiérovi v něm chybí, ačkoliv chování vládních činitelů Ruska vůči zesnulému a vůči státu a vůči nám občanům právě nyní je nedůstojné a nevhodné.

Přes naše pohřební veřejné proklamace a ujišťování,  že se budeme řídit odvahou zesnulého, který se prý stal naší mravní normou, jsme kritiku representantů Ruska raději neotiskli, když ji zmínil nejvyšší představitel Gruzie,  president Michail Saakašvili.

Karel Mrzílek, 26.12.2011

* * *

Několik poznámek a postřehů

Na mých 28 otázek zaslaných k 28.říjnu 2011 prezidentu Václavu Klausovi nebylo dosud odpovězeno a nikdy nebude, jak jsem ostatně a nejen já, očekával.

Na organizaci pohřbu se podílel i náměstek policejního presidenta Petra Lessyho, Vladislav Husákpo skandálu musel s hanbou z funkce odejít, stal se ředitelem Cizinecké policie a dnes už je opět na policejním presidiu…?! Ministr vnitra to nemá zrovna snadně, když musí spolupracovat s tak bezcharakternímu lidmi.

Z názorů Anny Šabatové, manželky Petra Uhla a neúspěšné kandidátky na úřad ombudsmana ČR, pronesených na ČT 24: Nelíbila se jí lafeta, Havla prý podporuje jen 20 až 30% občanů…?! Hlavně když její Helsinský výbor mlčel k nezákonnému uvěznění Ing. Jiřího Fialy přes moji osobní intervenci. Její podřízení mne vyzývali k okamžitému odchodu v pražské kanceláři této podivné organizace, která umí dobře jen jednu věc: utrácet peníze daňových poplatníků a produkovat různá prohlášení k ničemu a hezká slova o demokracii.

Objevují se už úvahy o tom, že rozloučení s presidentem Václavem Havlem bylo záměrně tak masivní, řízené kmotry v pozadí, aby se lidem Václav Havel „znechutil“ a nebyla tak potenciálně ohrožena jejich moc a vliv případným probuzením aktivity občanské společnosti…? Bylo by to celkem logické a ne zas tak překvapivé.

V Moskvě protestovalo na Štědrý den přes 100.000 lidí za zrušení voleb, vypsání nových a odstoupení Putina, ke kterému veřejně vyzývá už i Gorbačov. Kdo sledoval projevy třiceti řečníků na západních televizích a které naše televize neukázala v celém rozsahu, silně to připomínalo naše demonstrace v roce 1989 a jejich duchovní náplň. Budou následovat další, jistě ještě masivnější. To, že Putin nebude zvolen presidentem a že to ruští občané dokáží už není tak nepravděpodobné. Bude to i naší nadějí – s Ruskem jsme stále spojeni „pupeční šňůrou“ více než si myslíme. Prezident Klaus by z toho radost také jistě neměl…? Od Vladimíra Putina obdržel Puškinovu medaili! To jsou paradoxy! Připomínám skvělý projev Karla Schwarzenberga v Katedrále sv. Víta, kdy přesně vystihl pojem a souvislosti Havlova hesla o pravdě a lásce.

Citace z Parlamentních listů: Ještě ve dvě hodiny se prezident Václav Klaus skláněl před rakví Václava Havla, před čtvrtou hodinou už se dobře bavil na večírku sportovního centra Erpet ve společnosti poslance Borise Šťastného či exprimátora Prahy Pavla Béma, informuje bulvární deník Aha! Nedivme se potom, že nechal na Hradě odklízet svíčky pro Václava Havla i když příchozí zapalovali stále nové a nové.

To už nelze nazvat jinak než zhovadilostí ať už jsou její příčiny jakékoliv. Věřme, že Klaus skončí stejně jako Putin – velmi rychle! Oba jsou ostudou svých zemí a všech jejích slušných občanů. Tohoto postavení nebyli nikdy hodni! Nikdy by je nedosáhli bez podpory zločinných spolčení a stejně bezcharakterních darebáků, jako jsou oni sami!

Kdo viděl záběry bývalé ukrajinské premiérky Tymošenkové z jejího luxusního vězení, nemohl se ubránit dojmu, že jde o zinscenované představení ve stylu Potěmkinových vesnic. Jako by byla pod vlivem psychotropních látek…

Zúčastnil jsem se též 20.prosince na Olšanském hřbitově posledního rozloučení s panem Jiřím Vondráčkem. Martin Michal si už netroufal přijít. Smutné bylo, že se tohoto rozloučení s devadesátiletým tatínkem zpěvačky Heleny Vondráčkové nezúčastnila žádná známá osobnost z hudební scény…

Umím si představit, že stoupá i tlak na podnikatele Andreje Babiše a jeho firmy a na jím iniciované hnutí ANO 2011. Věřme, že se nepodlehne a obstojí nemalému tlaku (který předpokládal) a nedopadne jako kdysi senátor Václav Fischer, který to také zkusil a přišel takřka o vše, ačkoliv v Německu podnikal s velkým úspěchem a pokračoval v něm i v ČSFR, ovšem jen do doby, kdy se pokusil zlepšit politickou kulturu v zemi….?! Taková byla a zřejmě stále ještě je síla politických mafií a kmotrů v pozadí. Svobodu a demokracii nelze nikdy získat bez úsilí, odvahy, rizika a boje.

Svoboda není jen o nakupování a ježdění do zahraničí na dovolené. Pokud to někomu stačí k životu, svobodu ztratí a potom i ty supermarkety a cesty do zahraničí…?!

ČT natočila pořad s Jiřím Wonkou, bratrem Pavla Wonky , posledním zavražděným politickým vězněm v dubnu 1988. Připomínám dopis ze dne 8.4.2008, který mi na moji prosbu zaslal Václav Havel, když jsem organizoval demonstraci k 20. výročí smrti Pavla Wonky.

Bylo mi ctí přijmout pozvání a zúčastnit se přijetí paní Věry Čáslavské v rezidenci japonského velvyslance v Praze dne 23.12.2011, kdy představitel japonské vlády, který se zúčastnil rozloučení s presidentem Václavem Havlem projevil přání se s paní Čáslavskou setkat. Článek napíši tento týden.

 

Jan Šinágl, 26.12.2011

 

Tradiční VÁNOČNÍ ZPÍVÁNÍ hudební skupiny MACECHY na Štěpána, v kostele sv. Mikuláše v Praskolesích

jako poslední vánoční pozdrav panu presidentu Václavu Havlovi,

panu Jiřímu Vondráčkovi a všem lidem dobré vůle…

 

MACECHY_26.12.2011

 

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)