Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Korupce_1

Občanská žaloba – Podvod století – Hrbata rozhoduje III.odboj – TO Kavalírová „uloženo“ – Bez prokázáni viny 20 let kriminálu – NS ČR na straně Grebeníčka a Haló Novin, ve věci žaloby Jana Šinágla – Trapný a podvodný Vojtěch Filip...?! –  Jak trestat policisty, státní zástupce, soudce a úředníky - Letiště Václava Havla!

Ve věci MUS a 12 miliard korun na kontech ve Švýcarsku, obdrželi v červenci 2010 osobně diplomatickou nótu od švýcarského velvyslance André Regliho jak ministr financí Kalousek, tak ministr spravedlnosti Pospíšil, dle vyjádření místopředsedkyně vlády Karolíny Peake. Byla sama velmi frustrovaná a rozčarovaná z nekonání členů vlády v tak závažné záležitosti a z jejich pasivních, nepochopitelných postojů. Nepochybně o tom věděl i vrchní státní zástupce Vlastimil Rampula. Oba ministři by měli odstoupit z funkcí a mělo by být na ně podáno TO pro zneužití pravomoci veřejného činitele. Svým nekonáním, kdy jim zákon nebránil konat a být aktivní v zájmu země, bránili svoji pasivitou účinnému vyšetřování. Je zřejmé, že jejich nekonání má kořeny i v podivné privatizaci ŠKODA HOLDING z roku 2003 za vlády Miloše Zemana. V ní „mají prsty“ zřejmě i někteří ministři současné vlády, což by její pasivní postoj logicky vysvětlovalo. Skandální privatizace ŠKODA HOLDING a nekonání ve věci MUS nebyla možná bez politického krytí. 150.000.000 dohledatelných korun, které přetekly během privatizace na konta politiků ČSSD a z okolí Grosse (nepochybně i díky anonymním akciím), jak dokázali švýcarští vyšetřovatelé. Důkladné vyšetření, by způsobilo pořádné politické zemětřesení, chcete-li českou WATER GATE a nejen v řadách levice! Zemanova, levicová vláda měla informace a také nekonala jako dnešní, pravicová vláda….?!

Nedivme se proto, že Švýcaři odmítli požadavek ČR přidat se k TO. První TO před 5 lety, mluvčí VSZ mluví o jaru 2010 s tím, že nemůže vyloučit, že přišlo dříve na jiné stupně SZ…?! Zvláštní, když podám TO kdekoliv na PČR či SZ, vždy je posláno kam místně patří. Ministr financí Kalousek tvrdí, že MF ve věci nepochybylo a neporušilo žádný zákon. To je možné, ale MF bylo naprosto pasivní! Zakazuje MF snad nějaký zákon konat aktivně, když jde o 12 mld. a stát je zadlužen „až po uši“?! Připojení se k trestnímu řízení jsme trestuhodně propásli. Nyní můžeme jen doufat na civilní řízení. Zde už ovšem musíme dokazovat škodu my a hlavně všechny náklady ponese ČR – připojení se k TŘ nestojí nic !!! Co to bylo za úředníky, kteří posílali švýcarské vyšetřovatele od dveří ke dveřím? Takoví nemají ve správě země co dělat? Už dostali výpověď? Jak se jmenují, nebo se snad mám zeptat u Švýcarů? Měli by alespoň uhradit všechny vzniklé soudní náklady, které zavinili svým nekonáním!!! Dovoluji si připomenout můj dřívější článek k tomuto tématu.

Dle ČRo, digitalizaci v Národní digitální knihovně provázejí komplikace, Není divu – i zde zanechal své „stopy“ podvodný ministr Besser, cituji: Bývalým zaměstnancům vadí zejména výsledky výběrového řízení na systémového integrátora NDK. V něm zvítězila společnost Logica, jež projekt realizuje ve spolupráci s berounskou dcerou firmy Albertina icome Praha (AiP), které ale prý chybí potřebné reference.

12.října 2011 jsem podal OBČANSKOU ŽALOBU. PČR mne zatím k podání vysvětlení nepozvala…?! Ozval se pouze senátor Jaromír Jermář, předseda Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva petice. Ve věci kontaktoval ministra Martina Kubu. ZDE je dopis od senátora Jermáře a ZDE odpověď ministra panu senátorovi. Názor na ministrovu odpověď si učiňte sami. Jen naivní a neinformovaný občan může očekávat, že by ministr Kuba konal jak má a jak mu žádný zákon nezakazuje. „Koná“ stejně jako Kalousek, Pospíšil, Rampula, Gross, Zeman a další dříve, čili nekoná! Napomáhá tak ke krytí a nevyšetření kolosálních podvodů za účasti politiků a kmotrů v pozadí, včetně neveřejné spolupráce levice, pravice a zkorumpovaných soudců, státních zástupců a policistů! Jinak by podvody nebylo možné realizovat v tak obrovském rozsahu, bez rizika a beztrestně .

Už 21. září 2011 informovalo SODALES SOLONIS o.s. o PODVODU STOLETÍ JUDr. Pavla Zemana.

Podvodný tunel EKO-tendr, byl mezitím vládou zrušen, nepochybně a především i díky informacím pana Rudolfa Jiříčka a za přispění našeho občanského sdružení. Zřejmě si kmotři uvědomili, že to tentokrát opravdu, ale opravdu hodně „přepískli“. PČR si mne právě pozvala na doplnění mého TO ve věci po Novém roce. Už nyní má důkazů více než dost k zahájení trestního řízení! Může jich mít ještě více, když využije svých zákonných pravomocí, které bohužel nemám. Tak snad bude policie konečně aktivně konat a prokáže svoji nezávislost, na rozdíl od pasivních politiků, kteří musí chránit sami sebe před reálně hrozícím kriminálem a ztrátou obrovských, nakradených majetků, které nyní zoufale chybí na provoz státu a potřebným.

Neměla by také zapadnout zpráva, že v prvním kole o uznání zásluh účastníků III.odboje bude rozhodovat náměstek ministra obrany Alexandra Vondry Ing. Michael Hrbata, tedy ten, na kterého jsem podal TO a už 5x doplňoval (PČR kupodivu dosud příjem mého pátého doplnění TO nepotvrdila a nijak ani nereagovala…?!). Vskutku se stal pověstný „kozel zahradníkem“ a korupce má tak další příležitost k „rozkvětu“. Už vidím to množství „bojovníků“ proti zločinné, komunistické ideologii, které nikdo nezná a neznal, při vší úctě k těm, kteří jimi skutečně byli, bojovali, trpěli a mohou to hodnověrně doložit. Do Etické komise byl zvolen i Miroslav Nerad, člen vedení KPV ČR. To informované optimismem také zrovna nenaplňuje!

Když už jsme u politických vězňů, TO na jejich předsedkyni MUDr. Naděždu Kavalírovou a předsedkyni Rady ÚSTR jsem již také „doplňoval“, PČR mé doplnění přes Datovou schránku dne 8.12.2011 zřejmě nezaregistrovala a už 14.12.2011 mne informuje o uložení mého TO bez jakékoliv zmínky o mém doplnění TO policií v dané lhůtě…?! Žádný div, lidé z okruhu prezidenta Klause jsou „chráněni“ jako pověstné „oko v hlavě“.

Dnes NS ČR zamítl v neveřejném zasedání dovolání obžalovaných mladých lidí, odsouzených ve věci malé Natálky. Připomínám mé zpravodajství z 19.3.2011 a zejména závěrečnou řeč obhájce Davida Vaculíka JUDr. Petra Kousty, která by měla být součástí vyučování na právnických fakultách! Tyto dvě hodiny jeho závěrečné řeči stojí za opakovaný poslech!!! Tehdy ji vysílala ČT 24 přímým přenosem, ale v archivu ČT už není…?! Poslechněte si dnešní vyjádření obhájců odsouzených k rozhodnutí NS ČR na ČT 24.

Hodnotí-li takto viditelně podjatě NS ČR tuto tragickou kauzu, nedivím se už tolik, že jsem u NS ČR ani já neuspěl se svým dovoláním ve věci mé už druhé žaloby na komunistického polance Miroslava Grebeníčkainformuje i ČTK. Na rozhodnutí u NS ČR čekají ještě mé dvě dovolání – ve věci mé žaloby na komunistické HALÓ NOVINY (už snad rozhodnuto, ale ještě nedoručeno) a žaloby na místopředsedu KPV ČR a předsedu Klubu dr. Milady Horákové Ing. Františka Šedivého (ještě zřejmě nerozhodnuto?), který mne v ČT, veřejně a před statisíci diváky, nazval darebákem. Má-li NS ČR takový přístup ke spravedlnosti, tak budu jen překvapen jinými rozhodnutími než zamítavými i v těchto mých dvou dovoláních… Škoda, že v tak závažných věcech rozhoduje NS ČR bez přístupu veřejnosti a bez účasti dovolávajících se…?!

Předseda komunistů JUDr. Vojtěch Filip zaslal kondolenci do Severní Koreje k úmrtí Kim-Čong-Ila, vraha milionů lidí a který má na svědomí i hladomor, kdy malé děti sbírají drobky po zemi jako ptáčci, jak jsme mohli vidět na propašovaném videu ze Severní Koreje. Pokud je předseda komunistů schopen říci: „Je to věcí Korejců, jaký režim si zvolí“, tak zřejmě žije v přesvědčení, že i my jsme si „svobodně“ volili komunisty !!! Je to takový hlupák, darebák, nebo takový vůl…?! Slušní nechť prominou, ale ani Jan Masaryk neváhal občas použít podobné vulgární výrazy, když nebylo lepšího a výstižnějšího! Obávám se, že nejvýstižnější výraz je darebák a vykutálený podvodník?! Zdalipak soudruh Filip uvede ve svém daňovém přiznání např. to, kolik milionů měl bezpracně údajně „vydělat“ na fotovoltajce v Jižních Čechách…?! Informaci mám z velmi důvěryhodného zdroje, který se ještě nezmýlil.

Vedení naší země je stále „dobře“ fungující firma, podnikající bez rizika, s vysokými zisky, kdy ztráty nesou občané. To je třeba změnit, jinak hrozí, že se bude u nás volit opět „svobodně“ jako v Severní Koreji a podle představ soudruha Filipa!

Luboš Palata v LN nemohl soudruhu Filipovi odpovědět lépe!!!

U občana stačí jeden důkaz na obvinění a zahájení trestního řízení – u politiků nestačí viditelně ani desítky, stovky či tisíce, nashromážděných od listopadu 1989 – dodám PČR po Novém roce dalších pár desítek – snad to tentokrát konečně postačí a občané začnou být na policie hrdí a pyšní…?! Politici jsou také občané a před zákonem jsme si všichni rovni jak praví Ústava ČR! Doby, kdy byli někteří občané před zákonem „rovnější“ musí  skončit! Pokud to nedokážeme, tak nestojíme za nic a označení občan si nezasloužíme. Ve jménu památky a odkazu presidenta Václava Havla se musí každý snažit být skutečným občanem, pilířem svobody a demokracie, přestat být poslušným, manipulovatelným a člověka nedůstojným ovčanem, za kus „žvance“. DOKÁŽEME TO!

 

Je na čase trestat „laxní“ policisty, státní zástupce a soudce. Paragrafy jsou po ruce.


Podporujte petici za přejmenování Letiště Praha na LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA!

 

Jan Šinágl, 28.12.2011

 

 

LN_Balk_Mladobolsevicke_ody_271211

LN_Machalicka_Kim-Cong-Il_Hitler_Stalin_281211

 


1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+3 #5 Ken 2012-01-10 19:31
Cituji Milan:
,,Proč náš stát z nás dělá takové blbce??,, asi proto že mu to dovolujeme. Raději si budem vylejvat vztek mezi sebou, což je od nás čechů dost ubohé!!!,čekal jsem trochu jinou reakci na toto rozkrádání země.proti tomuto státu bojuji už od roku 2001,jenže pochopil jsem že nebojuji jen proti státu ale ukazuje se (že musím bojovat i s lidmi kteří jsou mezi námi každý den což mě trápí ještě daleko víc)PÁNOVÉ A DÁMY VYZÍVÁM VÁS ABY JSTE PŘEHODNOTILI SVÉ POSTOJE NA SPRÁVNOU MEZ, jinak tohle nikdy NEVYHRAJEM.. MÍSTO ABY JSTE NAPADALI MNE, jako občana který se VÁS ČECHÁČKŮ celá léta zastával JDĚTE NAPADAT TY CO TO OPRAVDU ZPŮSOBILI,TO UŽ VÁM JAKSI NEVONÍ CO??? JE TO MOC TĚŽKÉ? CO!!CHUDÁCI!!MILAN



Vážený Milane,

chvílemi sice ztrácíte myšlenku, ale i tak je celkem jasné, co chcete říci. Předně - víte co je to tzv. stát? Dám Vám jednu radu - nepište rychleji než stačíte přemýšlet. Vaše citace, že nebojujete už jen proti státu ale i s lidmi, je hláška roku 2012 ( a to teprve rok začíná).
Nechci se do Vás trefovat, ale jste úplně vedle. Kdybyste byl dostatečně sebekritický přiznáte, že jste se na formování současného státu podílel. Připomínáte mi opraváře televizí, který byl po revoluci po zániku komunálních služeb donucen jít do soukroma a po měsíci praxe byl frustrovaný z toho, že ještě není milionář i když se vydal nejistou a trnitou cestou soukromého podnikání, kterému všichni hází klacky pod nohy a zejména tzv. stát, který po Vás chce daně.
Opravdu nás raději vyzívejte než vyzývejte, pokud ovšem cítíte ten rozdíl. Míru zdar.
+2 #4 Ken 2012-01-10 19:15
Cituji Jerry:
Pan Šinágl má naprostou pravdu. Jsou to v parlamentu samí zloději. O sobě to přímo řekli na jaře hlasováním proti zániku akcií na doručitele. Samozřejmě všichni Ti co je mají (a to je většina, proto zákon neprošel) kradou ze státní kasy o sto šest. Proto jsou také státní zakázky předraženy. Nemohli si na sebe uplést bič kvůli pár šušňům ve Švýcarsku. Vždyť miliarda je taková titěrná částka. Jen porovnej s kalkulátorem. Když budeš utrácet denně 50.000 Kč, tak milionek nevydrží měsíc. Zkust to s miliardou tak to vydrží jen nějakých 47 let. To je jen přes půl tisíciletí s nějakou prkotinou 12.2 miliard, nějakých 574 roků 50.000 Kč denně. S tím si přece nebudou špinit ruce, když kolektivnš rozkradli mnohem víc. Bohužel lid český je od koryta nevyžene krokem svinským.


Vážený Jerry,

lid český je od koryt nevyžene, lid český je bude volit. Takže příště před volbami číst méně volovin a začít přemýšlet hlavou. Není přece takový problém už po třiceti letech poznat,kdo je ten největší zloděj - takzvané demokratické strany, které kradou po miliardách a balamutí lidi, že je to díky postižení z doby komunismu.
Není nic jednoduššího než jít k volbám a volit slušné lidi. To rozhodně nejsou ti, jejichž vepřové hlavy se na Vás smějí z každého bilboardu, když zrovna jdete z hospody a máte plnou hlavu konstrukcí, jak odrbat stát na daních. Cinkilinky .....
-4 #3 Milan 2012-01-10 18:10
,,Proč náš stát z nás dělá takové blbce??,, asi proto že mu to dovolujeme. Raději si budem vylejvat vztek mezi sebou, což je od nás čechů dost ubohé!!!,čekal jsem trochu jinou reakci na toto rozkrádání země.proti tomuto státu bojuji už od roku 2001,jenže pochopil jsem že nebojuji jen proti státu ale ukazuje se (že musím bojovat i s lidmi kteří jsou mezi námi každý den což mě trápí ještě daleko víc)PÁNOVÉ A DÁMY VYZÍVÁM VÁS ABY JSTE PŘEHODNOTILI SVÉ POSTOJE NA SPRÁVNOU MEZ, jinak tohle nikdy NEVYHRAJEM.. MÍSTO ABY JSTE NAPADALI MNE, jako občana který se VÁS ČECHÁČKŮ celá léta zastával JDĚTE NAPADAT TY CO TO OPRAVDU ZPŮSOBILI,TO UŽ VÁM JAKSI NEVONÍ CO??? JE TO MOC TĚŽKÉ? CO!!CHUDÁCI!!MI LAN
-3 #2 Jerry 2012-01-02 19:35
Pan Šinágl má naprostou pravdu. Jsou to v parlamentu samí zloději. O sobě to přímo řekli na jaře hlasováním proti zániku akcií na doručitele. Samozřejmě všichni Ti co je mají (a to je většina, proto zákon neprošel) kradou ze státní kasy o sto šest. Proto jsou také státní zakázky předraženy. Nemohli si na sebe uplést bič kvůli pár šušňům ve Švýcarsku. Vždyť miliarda je taková titěrná částka. Jen porovnej s kalkulátorem. Když budeš utrácet denně 50.000 Kč, tak milionek nevydrží měsíc. Zkust to s miliardou tak to vydrží jen nějakých 47 let. To je jen přes půl tisíciletí s nějakou prkotinou 12.2 miliard, nějakých 574 roků 50.000 Kč denně. S tím si přece nebudou špinit ruce, když kolektivnš rozkradli mnohem víc. Bohužel lid český je od koryta nevyžene krokem svinským.
-1 #1 Patrman 2012-01-02 16:26
sleduji delsi dobu Pospisila a tak mam o nem toto mineni.
Byl vybran na tuto pozici svoji
plzenskou organizaci, ktera ma vazbu i na
Mestky soud v Praze v cele se Svackem.Tam ma prazska mafie zastani a tam jeste nikdy Pospisil nikoho nenavrhnul na karne rizeni.Vsimnete si-chlubi se, ze dal navrh pry na 12 soudcu, ale jen z jinych kraju.
Najednou se snazi byt aktivni a ukazuje, jak nenavidi komunisty, kdyz kritizuje soustrast sefovi KLDR. To je k smichu, asi dobre vi, za zato nikoho nepotrestaji.Hr aje s nami jiz 4 roky divadlo a najdou se novinari, kteri o nem prohlasuje, ze jeste nekradl.Jiste -staci kdyz kradou ti, kterych se pres Svacka zastane. A pak tvrdi, ze chce zbavit soudce vlivu politiku-pokryt ec jeden

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)