Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Pavel Kosatík: „My jsme takový podivný, dětský národ. Peroutka napsal, že Češi, to je věčný začátek. Vždycky se k něčemu rozběhneme – a pak buď dostaneme facku, nebo ji ani nedostaneme a couvneme sami. Ale tímhle stereotypem se de facto nemůžou vyvinout dospělé vlastnosti tohoto národa. Jsme nejen mnohem pasivnější, ale i mnohem davovější než jiné národy. Jako by nám pořád nedocházelo, že za to co se tady děje, odpovídá každý sám, ne jenom ti nahoře, kterým nadáváme….“

Rodí se nám stále méně dětí ze vzdělaných rodin, ale současně stoupá počet studujících na VŠ a jejich absolventů? Ministr školství Dobeš prohlásil: „Maturitní zkoušky byly záměrně snadné, jinak by se ukázalo, že by je mnohem více studentů neudělalo.“ Housky u nás budou jako v první zemi na světě tak zřejmě péci vysokoškoláci, nebo nebudou – housky! Každý moudrý a rozumný stát dbá na kvalitu a náročnost studia. Ti kteří je zvládnou a kterých je vždy menšina, jsou pak skutečným přínosem pro zemi a její konkurenceschopnost ve světě. Běda zemi, která dopustí, aby tak odpovědné a důležité místo obsadil tak neschopný, resp. všehoschopný ministr, jako je Josef Dobeš. Bude dalším ministrem Nečasovi vlády, který ji bude pro naprostou neschopnost muset s ostudou opustit. O tom v jakém katastrofálním stavu se naše školství nachází si stačí poslechnout odpovědi mladé generace např. v televizním pořadu „Nikdo není dokonalý“. Stejné otázky by měly být položeny i panu ministru Dobešovi – myslím, že by se ve všeobecných znalostech mohl mladé generace s úspěchem vyrovnat. Jeho pomalu 100 milionů na testy kvality maturit je na podání trestního oznámení!

Jiří Paroubek, sociální politik chce, aby ho chudí volili a hned si kupuje byt v Řecku za knihu, která se neprodává, ale přesto má vynášet miliony…?! Jiří Besser zase nechce či neumí pochopit, že hlavní důvodem jeho odstoupené bylo jeho celoživotní přátelství s podvodníkem a které zdá se stále trvá.

PČR se hromadně zbavuje majetku – i moderního vzdělávacího centra pro policisty?! Není mnoho zemí na světě, pokud vůbec, kde by měli možnost za výhodných podmínek odcházet draze vyškolení policisté, v nejlepším věku,  s velkými výhodami do penze či za jiným povoláním, kde svých nabytých zkušeností využívají. Přitom jejich zkušenosti by byly tou nejlepší a podstatně levnější školením, resp. školou. Nepatříme mezi nejzadluženější země světa, ale v zadlužování patříme mezi světovou „špičku“! Dle odhadu, při stávajícím tempu zadlužování by jsme do 17 let skončili krachem jako Řecko. Žití na dluh a na účet budoucích generací musí přestat. Takto řídit zemi není žádné umění. Politici a strany, kteří to mají na svědomí nemají už dále právo takto řídit zemi. Měli by odstoupit, převzít odpovědnost a proti mnohým by mělo být zahájeno trestní stíhání a následně zbaveni veškerého majetku!

V Evropě máme v poměru k ceně ty nejhorší silnice a v chování na silnicích i jinde nepatříme také zrovna ke špičce. Máme další podvod s naftou a za škodu 21/2 miliardy korun hrozí pachatelům jen 10 let, což je nejvyšší sazba !!!

Na skutečnou revoluci nemá český národ zatím potenciál. Nedostatek mravního kapitálu a nemravnost vlastnící obrovský kapitál, by určovala výsledek jasný předem. Po extrémních změnách nelze hned očekávat vyspělou demokracii, občany a občanskou společnost. Podobně tomu bylo i v jiných zemích, včetně USA v jejich začátcích. Dnešní stav je možné změnit jen postupnou změnou v demokratických volbách.

Nepochybně je i nemalá síla skrytá v poctivých podnikatelích, kteří už toho mají pomalu také dost a chtěli by aktivně pomoci. Vyjma těch, kteří se dopustili donebevolajících podvodů a měli by být volání k trestní odpovědnosti. Nepochybně jsou to ti, které uvedl nedávno BLESK na titulní straně. Osobně bych k nim aktuálně přidal i Jaroslava Tvrdíka, který nastartoval rozprodej majetku ČSA, tedy v podstatě jejich postupný konec a zánik. Našlo by se i mnoho dalších…

Mimochodem Rusko a Čína nedávno vetovaly rezoluci OSN na podporu svobody slova! V této souvislosti připomínám vánoční vystoupení Martina Michala a Heleny Vondráčkové ve slovenské televizi, plné neskutečného pokrytectví až lží, např. o vyprodaných koncertech Heleny Vondráčkové a jejich pevném, láskyplném vztahu. Martin Michal si neodpustil kritiku tisku s tím, že doufá, že už brzy jeden novinář nebude „sedět“ jen za počítačem. Zřejmě měl na mysli mne i když se mne neodvážil jmenovat. Měl by raději myslet na to, jak zaopatří svého dalšího, očekávaného potomka, když mu tak leží na srdci dobré mravy a způsoby…

Zvu širokou veřejnost na další soudní jednání dne 2.1.2012 u KS Praha, tentokrát ve věci žaloby Agentury MM na Ing. Jiřího Fialu, kdy jako jeho svědci jsou pozvaní paní Marta Kubišová a pan Milan Hain. Mne možná soud čeká též. Toto podivné společenství ode mne požaduje 4.000.000,-Kč odškodného za zveřejňování pravdy, které vnímá jako pomluvu. PČR už mne ve věci kontaktovala, působila solidně a korektně.

Tak jsem podle očekávání neuspěl po Grebeníčkovi ani s odvoláním ve věci mé žaloby na komunistické Haló Noviny pro pomluvu. ZDE je usnesení NS ČR. Takže jsem měl jakési komunistické Vánoce, kdy jsem dostal dva „dárky“ v podobě zaplacení soudních výloh po cca 5.000,-Kč. Ještě přijde zřejmě ještě jeden z dovolání proti politickému vězni Ing. Františku Šedivému. Vskutku zajímavé konstatování, že se oběť komunismu shoduje s komunisty, kdy mne politický vězeň smí beztrestně v televizi nazývat „darebákem“ a pisálkové v Haló Novinách „vulgárním antikomunistou“ a „prostoduchým…?“

Je na čase trestat „laxní“ policisty, státní zástupce a soudce. Paragrafy jsou po ruce.

(B)Lázna zamítnul obnovu řízení

Pomáhat EU? Ani náhodou!

První výsledky statistického průzkumu obyvatelstva nám sdělují: značný nárůst negramotnosti obyvatelstva – cca 50.000, 1/3 respondentů nevyplnila rubriku o své národnosti, Moravané v drtivé většině ano – viz přílohy níže!

Statistický průzkum stál a bude stát cca 2 ½ miliardy korun !!! Vyspělé země potřebná data mají v počítačích svých úřadů a statistiky neprovádějí. Navíc se ve statistikách v ČR dost podvádí ať už nevyplněním či záměrnou lží. Ty nelze trestně postihnout. Za to 233 občanů, kteří dotazníky nevyplnili, čeká přestupkové řízení či soud. Jsem jedním z nich. Docela jsem zvědav kdo komu bude dokazovat jak byly porušeny platné zákony či předpisy a které budou upřednostňovány. Doufejme že ne na úkor porušení Ústavy ČR a Listiny základních lidských práv a svobod.

Ministr školství požaduje výuku vlastenectví?! Neskutečná hloupost – vlastenectví se nevyučuje, ale je především otázkou tradice, výchovy a příkladů, vyučovat vlastenectví nelze – je otázkou především srdce. Pan ministr Dobeš rozhodně svým zjevem, schopnostmi a způsoby mládež rozhodně nemotivuje ke vlastenectví, ale daleko spíše k útěku do civilizovanějších krajin!

K církevním restitucím: Co bylo ukradeno, má být vráceno! Stará právnická zásada stále platí v civilizovaných zemích.

Z došlé korespondence: „Vážený pane, dovolím si vám zaslat jeden postřeh, který si podle mého názoru zaslouží pozornost. To, že se z našeho politického uspořádání společnosti pomalu stává totalitní režim si všiml už skoro každý. Je však nutno sledovat i drobné krůčky státní moci, kterou tuto hranici skoro nepozorovatelně posouvá dál a dál k absolutnímu ovládnutí společnosti. Jde o to, že pod záminkou boje proti korupci se přijímají opatření, která neustále osekávají naše právo na ochranu osobních dat a ochranu naší osobnosti. Začíná to docela nenápadně. Například bojem proti dlužníkům. Na první pohled s tímto bojem může každý souhlasit. Ale pozor. Pod rouškou tohoto boje se vytváří výnosný obchod a zotročování širokých mas. Už je skoro dva mil. exekucí. Přece nikdo nemůže říci, že je v našem státě dva miliony darebáků a kriminálníků. V současné době se připravuje rádoby prospěšný registr přestupků. Tedy všech přestupků. Kam až půjdou veškeré registry to nikdo neumí odhadnout. Tyto registry nejsou vůbec pod kontrolou a stává se z nich zdroj k vydírání občanů. Poslední případ se kterým jsem se setkal na České poště. Když jsem si vyzvedával peníze pomocí služby Western Union, tak součástí celého procesu bylo zanesení určitých dat do počítače. To, že každý může znát rodné číslo občana se stalo už skoro samozřejmostí. Ale s údivem jsem zůstal úplně ohromený, když se úřednice zeptala na mé pohlaví a mou politickou angažovanost. To už bylo moc. Udělal jsem scénu, co si to vůbec dovoluje. S úsměvem mi úřednice řekla, že když to do počítače nezanese, tak mi nemůže vydat peníze. Jsem zvědav, dokdy si tyto věci nechají občané líbit. Za výplatu jsme opět ochotni dělat cokoli. Děkuji za pozornost. Doktor z JČ.

P.S. Děkuji za zasílání informací.“ 29.12.2011

„Co je z Boha, poslouchá Boha.“ Johanes, verš 47

Ztratili jsme kontakt se zemí, doslova – a tím i s Bohem! Nový rok bude další výzvou každému z nás. Věřím, že jich bude vyslyšeno dost na to, aby se v naší zemi začaly dít věci, za které se už nebudeme muset stydět!

Přeji všem slušným lidem nadějeplný a úspěšný Nový rok 2012. Naší zemi a jejím občanům navrácení hrdosti, důstojnosti, návrat víry, důvěry a naděje do našich životů. Bez těchto hodnot pozbývá lidský život smyslu.

Slavím tradičně Novoročním pochodem na 1.ledna a posezením v hospůdce s přáteli při kytarách. Hezkého Silvestra!

 

Jan Šinágl, 30.12.2011

 

Pavel Kosatík, LN 30.12.2011, ČEŠI JSOU PŘIPRAVENI PRO DIKTÁTORA: „My jsme takový podivný, dětský národ. Peroutka napsal, že Češi, to je věčný začátek. Vždycky se k něčemu rozběhneme – a pak buď dostaneme facku, nebo ji ani nedostaneme a couvneme sami. Ale tímhle stereotypem se de facto nemůžou vyvinout dospělé vlastnosti tohoto národa. Jsme nejen mnohem pasivnější, ale i mnohem dávivější než jiné národy. Jako by nám pořád nedocházelo, že za to co se tady děje, odpovídá každý sám, ne jenom ti nahoře, kterým nadáváme….“Takže Potěmkinova demokracie? „No ano. Ale musíme o ní mluvit jako lidi, co jsou za ni odpovědní. Protože když kritizujete z pasivní posice, skončíte vždycky hledáním nějakého spasitele. Spousta lidí se dnes chová, jako kdyby někde existovala nějaká většina, nějaký morální soudce, který nás zachrání. Jenže nic takového neexistuje. A protože se u nás tímhle způsobem moc neuvažuje, politické problémy se zde neřeší. Jen hromadí. Psychologové by si řekli, že český národ je neurotický.“

 

 

LN_STATI_1_161211

LN_STATI_2_161211

LN_STATI_3_161211

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

+2 #5 andrea 2012-01-04 01:24
p.Sinagle podle vas musime stale se divat na holokaust?Nebo podle vas nesmime se divat na historicka zajimava fakta z dob socialismu?Nesm ite omezovat svobodu projevu ani diktovat program reditelovi CT,je to od vas projev zidovskeho sovinizmu
+2 #4 tonyny 2012-01-03 18:19
Zdravím pane Šinágle, nedovedu pochopit, jak si Vy, bojovník proti komunismu můžete na svém webu vystavit klip od pohůňka komunistů a estébáků, zrádce Karla Kryla, udavače z Vídně...opravdu nechápu !
0 #3 Bedřich Mikulík 2012-01-03 11:37
Všechno bych bral, ale mám také výhrady. Určujeme častěji vinníky, ale zapomínáme na to proč jsme ve "sračkách". Nebo snad zrovna Vy si neuvědomujete degradaci morálky společnosti v zoufalých zpátky 40-ti, potažmo 60-ti letech? Kdosi kdysi řekl, že tak dlouho se také z toho budeme vyhrabávat - a ono to zní docela logicky, že?
Beru, že k tomu může pomoci klást důraz na školství - potažmo výchovu ve školách - když rodiče na to nemaj... Ale zapomínáme, že většina kantorů jsou už dnes také děti rodičů s pokřivenou morálkou.
Nechápu Vaše útoky na Dobeše&spol.. Zejména od Vás bych to neočekával...! Protože tento člověk právě dělá vše pro to, aby se školství ubíralo smysluplným směrem vedoucím zejména k repase morálky, intelektu, ale i vlastenectví. Proč ne, už jen proto, že děcka budou dneska vědět co to vlastně vlastenectví je! Pokud to ovšem takto nevidíte, tak promiňte, jste zřejmě asi také dítě podobných rodičů (nic ve zlém). Protože "kdo nic nedělá, ten nic nepokazí" a to je to, co by se nejvíce líbilo současným učitelským sborům aby dělalo MŠMaT. Pohodlný (slabé slovo) život kantorů jsem měl možnost registrovat při výkonu technického dozoru po dobu 1 měsíce při rekonstrukci jedné ZŠ v MSL kraji kterou jsem projektoval...! Takže jsem dokonale v obraze.
Končím tím co tady v tom našem kocourkově nejvíce chybí: "Kontrola je činnost, která učí pracující umění vládnout"-V.I.L enin. Nepřijde Vám k tomu vhodný jistý postoj asociace?
PS: nemám ani VUML, ani jsem nikdy nebyl v žádné straně (i když jsem kandidoval nedávno pro VV na místní úrovni-čehož dnes lituji...)
-3 #2 ŠINÁGL DILETANT 2012-01-02 05:47
"Šinágl žádal za výrok v knize omluvu. Jeho žalobu na ochranu osobnosti však loni zamítl Krajský soud v Brně a poté i Vrchní soud v Olomouci. Důvod k zásahu nenašel ani Nejvyšší soud, podle něhož nemělo dovolání po právní stránce zásadní význam. Proto se soudci Šináglovými argumenty blíže nezabývali."
www.ceskenoviny.cz/.../733632
Doufám, že si tohle zapamatují všichni ti, kdo od Šinágla čekají nějakou právní pomoc.
-1 #1 KLASICKÝ ŠINÁGL 2012-01-02 05:44
To je zase slátanina...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)