Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

CLTK_Klaus_2-2011CEPem do hlavy aneb Proč think tank Václava Klause mlčí o Key Investments

Poté, co president Václav Klaus nereagoval v zákonné lhůtě na mých 28 otázek k 28.říjnu 2011, jsem je odevzdal na podatelně Pražského hradu dne 2.1.2012, spolu s dopisem politického vězně Jiřího Kubíka ve věci jeho žádosti o Naléhavou ochranu státních zájmů, adresované i premiéru Petru Nečasovi a ministru zahraničí Karlu Schwarzenbergovi. Reagoval velmi rychle, už za čtyři dny, kdy 6.1.2012 odpověděl našemu občanskému sdružení SODALES SOLONIS o.s. Na mých 28. otázek dosud neodpověděl. Je ovšem pravdou, že na tolik otázek a navíc tak obtížných, se odpovídá velmi těžko, pokud vůbec…

AKTUALITY: Bláznovi začala hořet půda pod nohama bravo předsedkyni NS ČR JUDr. Ivě Brožové!

Dobré dílo se chválí samo... !Senát rozhodně odmítl Klausova kandidáta na soudce Ústavního soudu JUDr. Jana Sváčka!

Nesvědčí zrovna ke cti nejvyššího ústavního činitele země, že tak dlouho mlčí k tak dlouho trvající a masově se v ruských médiích šířící „chybě“, která byť i kdyby nechtěnou chybou byla, neměla zůstat bez jeho odpovídající reakce. Minimálně požadavek okamžité omluvy ze strany ruských médií byl naprosto legitimní.

Stvanice_Klaus_a_CoulthardPři návratu z doplnění podnětu na PČR jsem šel kolem Štvanice, prohlédl si smutně vypadající starý, už rozbouraný zimní stadion (jako by člověk urval Praze kus srdce…). Poté jsem neplánovaně zašel do naproti ležícímu ČLTK, nejstaršímu tenisovému klubu v naší zemi, prohlédl jsem si tenisové haly zázemí – a u recepce jsem se nestačil divit – Václav Klaus je už rok presidentem tohoto slavného tenisového klubu, jak jsem zjistil z časopisu I.ČLTL Revue 02/2011 a různých plakátů v prostorách recepce. Jako dlouholetý aktivní tenista, rozhodčí a trenér mládeže, jsem nemohl nereagovat a napsal dne 7.1.2012 e-mail všem odpovědným, uvedeným na webových stránkách klubu. Do dnešního dne nikdo nereagoval, vyjma manažera Vladislava Šavrdy, který jako dosud jediný potvrdil příjem mého e-mailu. Takže po přednášení na VŠE a psaní bezpočtu knih nyní „řídí“ Václav Klaus jako nejvýše odpovědný i tento velkoklub…?! Napsal jsem odpovědným toto:

 

Dobrý den,

dovoluji si vás informovat a oslovit jako představitele slavného tenisového klubu i jako dlouholetý hráč tenisu, bývalý čárový rozhodčí ATP a bývalý president TC Kriens ve Švýcarsku a v současnosti i trenér mládeže v TC Žebrák. Při zcela náhodné návštěvě vašeho TC dne 6.1.2012, jsem na recepci z vašeho klubového časopisu zjistil, že presidentem vašeho klubu je prezident České republiky Václav Klaus. Dokáži si představit, jaké důvody vedly vedení vašeho klubu k jeho zvolení v dnešní nesnadné době, pro sport všeobecně nepříznivé. Nicméně jsem osobně přesvědčen, že zvolením tohoto člověka do čela vašeho klubu je uráženo jeho skvělé jméno a pověst, jeho historie a urážena jména všech jeho čestných a charakterních členů v minulosti i současnosti. Na tomto odkazu - Novoroční projev prezidenta Václava Klause 1.1.2012 - tak jak měl zaznít, ale bohužel nezazněl…?! - se můžete dozvědět více, případně zadáním jména Václav Klaus do hledáčku nalézt další závažné odkazy. Nepatřím k občanům, kteří dokáží mlčet, když se dějí amorální či nezákonné věci. Přeji vašemu klubu, aby tato jeho ostuda co nejdříve skončila a mnoho sportovních úspěchů v roce 2012.

Tenisu zdar!

Jan Šinágl

+420 775 239 148

https://www.sinagl.cz/zivotopis/zivotopis.html

 

Zdá se, že dny presidenta SRN Christiana Wulffa jsou pomalu sečteny, jeho posice je mravně neobhajitelná a neudržitelná. V porovnání s tím, jaké stíny leží na minulosti a jednání presidenta Václava Klause, by musel Václav Klaus už okamžitě odstoupit několikrát…

Přál bych našim sousedům, aby se presidentem SRN stal jeho protikandidát Joachim Gauck, evangelický pastor. Založil a vedl známý Gauckův úřad, ve věci dokumentace dědictví Stasi a kdy se zasadil o zpřístupnění těchto  dokumentů STASI veřejnosti. Přednáší angažovaně na společensko-politické téma, je předseda sdružení "Proti zapomínání – pro demokracii.“ Je jedním z iniciátorů Pražské deklarace a Prohlášení o zločinech komunismu. Joachim Gauck byl opakovaně oceněn za úspěchy a publikace. Měl jsem tu čest se s ním krátce setkat na mezinárodních  konferencích jak v Praze, tak v Berlíně.

Mimochodem obě německé, veřejnoprávní televize ARD a ZDF, jsou hodné obdivu, kdy vysílají v hlavních vysílacích časech a pravidelně pořady, dokumentární i diskusní, o zločinech fašismu a nacismu za účasti dřívějších členů těchto stran, kteří sami svým otřesným, ale současně lidským svědectvím, přispívají k pochopení doby a aby se tyto zločiny a doba už nikdy neopakovaly. Viděli jste alespoň jeden pořad za posledních 23 let ve veřejnoprávní ČT, kde by vystupovali bývalí komunisté, otevřeně vyprávěli o zločinech této zločinecké ideologie a varovali před jejím návratem…? Od těch současných se toho nedočkáme, ty nás „vyučují“ demokracii v Parlamentu!!! To je stejné, jako kdyby v Bundestagu (Německý spolkový sněm) po válce zasedali bývalí členové NSDAP. Přitom je třeba podotknout, aniž bych chtěl snižovat zločinnost nacismu a fašismu, že komunismus má na svém kontě mnohem více ztracených lidských životů než nacismus a fašismus a který ve svých zločinech proti lidskosti stále pokračuje – viz KUBA, KLDR či ČLR!

V Kadani schválili přejmenování ulice po Václavu Havlovi

Kadaň schválila přejmenování ulice po Václavu Havlovi jako první město v Ústeckém kraji. Po 22 letech od revoluce zmizí Fučíkova ulice, nový název ale bude podle Chomutovského deníku platit až od července. V Litoměřicích a Děčíně návrhy půjdou na jednání zastupitelstva 26. ledna. "Ulice byla navržena k přejmenování už před několika lety a byly navrženy asi čtyři různé názvy. Žádný ale tehdy v anketě mezi občany nezískal většinu," řekl Deníku starosta Kadaně Jiří Kulhánek. Zastupitelé tehdy ale rozhodli, že nový název dostane ulice až po rekonstrukci, která skončí letos. Dnešní Fučíkova vede kousek od Ohře k bývalému letnímu kinu, stojí v ní hlavně rodinné domky. Zastupitelstvo přejmenování ulice schválilo už čtyři dny po smrti bývalého prezidenta, který zemřel loni 18. prosince. Pro byli bez jednoho všichni zastupitelé. ČRo 9.1.2012

V maďarském městečku chtějí postavit pomník Jana Antonína Bati

V maďarském městečku Martfü bude stát socha českého podnikatele a vlastníka obuvnického impéria Jana Antonína Bati. Místní si ho tak chtějí připomenout jako zakladatele tamní továrny na výrobu obuvi, která vznikla v roce 1940. Píše o tom agentura MTI. Obec Martfü si podnikatel Baťa (1898-1965) vybral jako místo pro svou expanzi do Maďarska už ve 30. letech minulého století. Továrna v údolí řeky Tisy vyráběla boty pod značkou Cikta od roku 1942, o rok později dokončil Baťa domky pro dělníky. Plány na výstavbu přístavu a letištní dráhy se už v průběhu druhé světové války nezrealizovaly. Původní Baťova továrna fungovala i po válce, kdy se firma přejmenovala a vyráběla pod značkou Tisza Cip, která vydržela na trhu dodnes. ČRo 9.1.2012

A u nás byl Jan Antonín Baťa 60 let považován za zločince, kdy dodnes jeho potomci usilují o majetek na který mají právo jen oni, dle všech zákonů „světských i Božských“. Nejprve jim byl ukraden komunisty, poté tzv, Tomíkem a jeho rodinou, nebo-li Tomášem Baťou ml. za pomoci Pithartovi demokratické vlády v 90.letech. Tyto  krádeže majetku rodinou Tomáše Bati ml. pokračují dodnes…?

Dnes jsem shlédl část tiskové konference VV ve věci církevních restitucí na ČT 24 – neuvěřitelné, jak si dovolí veřejně jejich předseda Radek John lhát!!! Tvrdil, že kdyby stát předal majetek hned v roce 1990, mohl ušetřit cca 30 miliard korun, které církvi dosud vyplatil. To, že stát díky vlastnictví ukradeného vydělává i po odpočtu těchto 30 miliard další miliardy, které patří církvi už neřekl – a novináři k tomu mlčí a poslušně tyto lži natáčejí, vysílají a šíří. Plní tak úlohu tzv. „užitečných idiotů“, ať už jsou příčiny jejich hloupého chování jakékoliv.

Normál už není pokrokem – ČT byla přitom, ale pochybuji, že reportáž byla vysílána i v hlavním, celorepublikovém zpravodajství, kam by nepochybně svým závažným obsahem patřila a kde máme denně zprávy, které patří jen do regionálního zpravodajství či vůbec nejsou hodny natáčení a utrácet za ně peníze televizních koncesionářů…?!

A ještě malá poznámka k mé Novoroční návštěvě Prahy dne 2.1.2012: Nemám nic proti jistě hodnotným výrobkům ruských řemeslníků, ale pokud v centru Prahy nenaleznete podobný obchod takového rozsahu s výrobky českých řemeslníků, lidových umělců a řezbářů, je to na pováženou. Stačí se projít Královskou cestou na Hrad, kde typicky české výrobky takřka nenaleznete, leda tak od podomně prodávajících umělců, kteří si zaplacení místa na stánkový prodej nemohou dovolit, natož prodejnu. Pochybuji, že by tomu bylo tak i v Moskvě - recipročně...

Aktualita k porušování zákonů České republiky ruským periodikem na jejím území !!!

Bude MV konat minimálně stejně razantně jako v případě Dělnické strany či bude benevolentní jako v případě KSM, KSČM a mého trestního oznámení na komunistickou poslankyni Martu Semelovou (odloženo) a aktuálního TO na komunistu Vojtěcha Filipa. Aktuální vyjádření NSZ připojuji.

Z odpovědí mladých lidí ze včerejšího pořadu TV PRIMA „Nikdo není dokonalý“ na otázku „Kdo byl hlavní osobností sametové revoluce?“ 1. „Stalin?“ 2. „Vona nějaká byla?“ Třetí odpověď z úcty k úřadu presidenta ČR raději nezveřejním. Ani TV PRIMA si odpověď nedovolila v plném znění zveřejnit i když byla jasná všem…

 

Jan Šinágl, 11.1.2012

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-3 #1 Jirka 2012-01-11 23:39
Pokud Key Investments vyplatí dluh V.Klausovi před dřívějšími dluhy požadovanými českými obcemi jim zaplatit, dopustí se Key Investments trestného činu zvýhodňování věřitele a je od poškozených obcí, které nedostaly nic, namístě trestní oznámení na Key Investments, jednatele a majitele.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)