Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

OS_P4_Vavra_Harmackova_Micanky_prg_190112O soudcích různě: JUDr. M.Rossi, JUDr. L.Vlasák, JUDr. M.Výtisk, JUDr.I.Brožová - TK na MsP, aneb Ing. Jiří Fiala versus ministr JUDr. Jiří Pospíšil – neuvěřitelná zbabělost!

Další ze soudů Boženy Hamáčkové proběhl dne 19.1.2012 na Míčánkách. Je obžalovaná z údajné krádeže obrazů spolu s JUDr. Archibaldem Vávrou, od roku 2002 podvodníkem, zlodějem, falšovatelem úředních listin a bývalým přísedícím MS Praha i OS Praha 1. Kauza zasahující do vysokých pater, podle očekávání, veřejná média vůbec nezajímala. Za veřejnost se dostavil pouze zástupce společnosti UNITARIA.
K poslechu nabízím znalecký posudek psychologa na JUDr. Archibalda Vávru a část výpovědi Boženy Hamáčkové – otřesné svědectví. Divíte se, že tento výtečník se nedostavuje k soudům, předkládá lékařská potvrzení o tom jak je nemocný (naposledy jsem ho v den soudního jednání navštívil v jeho bydlišti, čile běhal, ale na soud neměl zřejmě potřebnou „formu“). Mimochodem za zrušením žaloby stojí velmi pravděpodobně opět JUDr. Archibald Vávra, stejně tak „má prsty“ zřejmě i v nezdařeném odvolání ze své funkce společností UNITARIA…?! Soud prohlásil výpověď za neplatnou, chybí údajně projednání výpovědi nějakou odborovou organizací náboženských sdružení, která není nikde k nalezení? Jejímž zakladatelem a zřejmě tedy i předsedou je dost možná náš výtečník JUDr. Archibald Vávra…?!

Připomínám skandální rozsudek ze dne 5.4.2011, kdy soudce JUDr. Milan Rossi tohoto darebáka sice odsoudil, ale hned osvobodil se zdůvodněním, cituji:
"Na trestný čin podvodu podle $ 250 odst. 2 tr. zák. (nejpřísněji trestní skutek) stanový zákon trest odnětí svobody od 6 měsíců do tří let. Obžalovaný dosud vedl řádný život, nebyl soudně trestán, ani postihován pro závažné přestupky a proto lze oprávněně očekávat, že i nadále povede řádný život a že trestní čin pro nějž byl stíhán, je jen ojedinělým vybočením z takového života. Spáchání trestného činu litoval, uhrazením způsobené škody projevil účinnou snahu o nápravu a k jeho nápravě i k ochraně společnosti postačí samotné projednání věci před soudem. Rovněž okolnosti posuzovaného případu nevyžadují, aby bylo dále pokračováno v trestním stíhání obžalovaného, který projevil lítost nad svým jednáním, poškozeným se omluvil a svým postojem se přičinil o odstranění škodlivých následků způsobených stíhaným skutkem. Ani ten nijak nevybočuje svoji závažností z běžných případů obdobných trestných činů. Z výše uvedených důvodů soud upustil od potrestání obžalovaného."

Stálo by za to zjistit, zda je soudce Rossi tak zásadový vždy a nikdy netrestá viníky když jsou jinak slušní, litují, nahradí škodu a jejich čin nevybočuje svoji závažností z běžných obdobných trestních činů – tedy osvobozuje viníky před tresty se sazbou v rozsahu 6 měsíců až 3 roky !!! Obávám se, že toto není možné bez krytí z vyšších míst. Mimochodem má být JUDr. Archibald Vávra dobrým známým místopředsedy MS Praha JUDr. Luboše Vlasáka (měli být i spolužáci), dle svědectví paní Harmáčkové i když on mi osobně řekl, že žádného JUDr. Archibalda Vávru nezná. Kdo by se také přiznával známostí s takovým podvodníkem, že? Ostatně o tom, jak mnozí vysoce postavení skandálně získávali lukrativní byty, na atraktivních místech, by bylo také zajímavé čtení…
Ani předseda OS Praha 10 JUDr. Michal Výtisk (nadřízený nechvalně známého soudce Lázny-Blázny), nemá zrovna dobré zkušenosti s tímto darebákem, který ho také kdysi podvedl.
Soudní jednání bude pokračovat 1.3.2012 od 10:00 výslechem 10 pozvaných svědků, na Míčánkách, I.p, č.322
Pokud má ještě někdo iluze o dobrém stavu české justice, doporučuji článek z webu www.k213.cz :
Rozsudek smrti hladem pro člena K 213? … byl vydán rozsudek, který ukládá těžce nemocnému invalidnímu důchodci panu Vratislavu Ducháčkovi s měsíčním příjmem 4.562 Kč platit výživné ve výši 10.000 Kč na svoji 10-ti letou dceru Lucii Ducháčkovou a to i přesto, že má ještě dvě další vyživovací povinnosti a to na svého dvacetiměsíčního syna Ondřeje a na svoji manželku, která je na mateřské a pobírá pouze 3.600 Kč měsíčně. …

A trochu naděje: Další dopis předsedkyně NS naznačuje mnohé - … Zatím poslední dopis předsedkyně NS pí Brožové jednomu z intervenujících ve prospěch předsedy K 213, který vznesl dotaz ohledně záikonnosti jeho posledního pronásledování, naznačuje mnohé. Třeba i to, že Blázna by se z vystavení zatykače vzdor rozhodnutí Nejvyššího soudu mohl skutečně zodpovídat před soudem. …

Dnes proběhla „utajená“ TK na MsP za řízení ministra JUDr. Jiřího Pospíšila. Náhodně, na poslední chvíli, se o ní dozvěděl a dostavil i Ing. Jiří Fiala, problematika se týkala i jeho. Položil tedy věcnou otázku panu ministrovi a ten (ne)odpověděl, což nikoho informovaného nemohlo překvapit. Na ČT 24 je pouhý 12 min. záznam – ovšem bez této zajímavé výměny názorů, ačkoliv jsou normálně záznamy na ČT 24 i s diskuzí, zvláště závažných tématech. Tento dialog si mohli vyslechnou jen účastníci přímého TV přenosu. Naštěstí byla JUSTICE.TV přitom, tak se můžete přesvědčit sami – dotaz Ing. Jiřího Fialy začíná od 14:30 min.

Bohužel jsem se dozvěděl informaci o TK pozdě. Jinak bych ministrovi spravedlnosti Pospíšilovi položil tyto otázky: „Pane ministře, připravujete také zákon na podporu obětí trestných činů z řad soudců? Budete po nich požadovat náhradu škody kterou záměrně a prokazatelně způsobili nevinným občanům? Pozvete si jako poradce již 5x jimi nevinně odsouzeného Ing. Jiřího Fialu?“

Je smutné, že po tak závažném dotazu Ing. Jiřího Fialy, přítomní zástupci veřejnoprávních médií nereagovali a mlčeli – přitom by to byl, v normální zemi, tzv. „sólokapr“ na první stránky! Taková je bohužel úroveň našich veřejnoprávních „novinářů“! Hloupost, strach, zákaz, nedostatek odvahy a statečnosti? Zřejmě od každého trochu. Žádní „hlídací psi“ demokracie, ale jen malí pisálkové. Bohužel jen ti mají dnes u veřejnoprávních médií šanci. I na tom je třeba pracovat, chceme-li změnu a novou naději!

Ing. Jiří Fiala právě dopsal svůj komentář, počtěte si: Neplánovaný průběh dnešní tiskové konference na MSp


Jan Šinágl, 20.1.2012
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+3 #11 David Dewetter 2012-01-29 11:07
Cituji Pavel K.:
Cituji David Dewetter:
Pane Chlumský, ti lidé dávají svůj čas a energii do blábolů, petic a podobných nesmyslů, místo aby si dělali svoje, na svým a pro sebe a svou rodinu. Já dávno vím, že stát mi nic nedá, a zařizuju se podle toho. Ale tak jako tak jsme odbočili, stále jste neodpověděl: Když pan Šinágl zde prokazatelně lže, vymejšlí si špínu na lidi a veřejně je bezdůvodně očerňuje a uráží, je to v pořádku?


A tohle je ten největší blábol, který jsem kdy četl. Člověk, který nám tu tvrdí, že se má každý starat jen sám o sebe, nás tady bude poučovat o tom, jak si máme poradit s tím bordelem, který tu všude kolem nás vidíme? Tímto způsobem se nám to tedy určitě nepovede!
A kdo jiný to za nás asi udělá, než my sami?


Poněkud zcestné, nemyslíte? Máte-li problém s pochopením psaného textu, pak to zkusím jednodušeji: Nemyslím si, že by podepisování petic, psaní lží na internet, hospodské chytračení a shromažďování na odborářsko-vydě račských akcích mělo jinej výsledek, než alibistickej pocit, že jsem něco udělal a teď zas můžu čekat, co mi stát dá. A dokud tady budou tihle lidé, nic se nezmění. A stále mi nikdo neodpověděl - Když pan Šinágl zde prokazatelně lže, vymejšlí si špínu na lidi a veřejně je bezdůvodně očerňuje a uráží, je to v pořádku?
-3 #10 Pavel K. 2012-01-28 23:29
Cituji David Dewetter:
Pane Chlumský, ti lidé dávají svůj čas a energii do blábolů, petic a podobných nesmyslů, místo aby si dělali svoje, na svým a pro sebe a svou rodinu. Já dávno vím, že stát mi nic nedá, a zařizuju se podle toho. Ale tak jako tak jsme odbočili, stále jste neodpověděl: Když pan Šinágl zde prokazatelně lže, vymejšlí si špínu na lidi a veřejně je bezdůvodně očerňuje a uráží, je to v pořádku?


A tohle je ten největší blábol, který jsem kdy četl. Člověk, který nám tu tvrdí, že se má každý starat jen sám o sebe, nás tady bude poučovat o tom, jak si máme poradit s tím bordelem, který tu všude kolem nás vidíme? Tímto způsobem se nám to tedy určitě nepovede!
A kdo jiný to za nás asi udělá, než my sami?
+3 #9 David Dewetter 2012-01-28 21:18
Pane Chlumský, ti lidé dávají svůj čas a energii do blábolů, petic a podobných nesmyslů, místo aby si dělali svoje, na svým a pro sebe a svou rodinu. Já dávno vím, že stát mi nic nedá, a zařizuju se podle toho. Ale tak jako tak jsme odbočili, stále jste neodpověděl: Když pan Šinágl zde prokazatelně lže, vymejšlí si špínu na lidi a veřejně je bezdůvodně očerňuje a uráží, je to v pořádku?
-3 #8 Jan Chlumský 2012-01-28 03:02
Pane Dewetter, jsem rád, že jsme se konečně na něčem shodli. Neůtočím na nikoho, jenom si myslím, že i když je šance dnes něco změnit velice malá, je dobré v něco věřit. Myslete si, že to je na nic, ale podpořte lidi, kteří věří a snaží se. Dávají do toho hrozně moc času a energie a co kdybyste se přece jenom mýlil a k něčemu to přece jenom bylo. Nejhorší je nedělat nic, protože to dává komunistům dojem, že mají právo existovat. Já osobně nevěřím, že levice vymře, protože chudina bude stále závidět těm co mají a bude vždy přesvědčená, že to určitě někde nakradli. U nás to tak skutečnš dost často je a prot je těžké s tím něco dělat. Je smutnou skutečností, že lidí po komunisticku smýšlejících je víc než těch co mají rozum a prosperují. Proto dnes i Amerika má problémy, zvolila si do čela levičáka a čeká, že jim jejich lenost nějak vyřeší. Prozatím je jenom zadlužil že se z toho nevyhrabou po několik generací. A začíná to splácet právě ta chudina, která o tom ještě ani neví. Je mi jich líto, ale jako všude jinde, za blbost se musí platit. Na druhou stranu ale není vůbec nereálné, že si Obamu zvolí zas. U nás zaváhal Havel, že se s Komoušema v podstatě spojil a dnes je jich všude a hlavně v soudnictví tolik, že s tím dnes málokdo něco bez revoluce udělá. Jenže náš národ na revoluce není, a tak se nejspíš ještě hodně dlouho nic nestane. Maličký krůček se udělal veřejným odhalováním soudců komunistů. Je to málo, ale přece něco. Bohužel, Havel jim dal doživotní imunitu. Co s tím? A "lid" ho za to oslavuje a nad jeho smrtí pláče. Co s takovou populací uděláte? Nic. Mějte se a dík za odpověď. Z nějakých 95 procent s vámi souhlasím. Chlumský.
+4 #7 David Dewetter 2012-01-27 22:41
Cituji Ing. Jan Chlumský:
Pánové, za tím co jsem o Šináglovi napsal stojím a za toho inženýra se omlouvám. Pokud chcete udělat něco záslužného, podepište alespoň tu petici proti komunistům. Něco mi říká, že jste to ještě neudělali...


Jak je zde a u podobných myslitelů zcela běžné, neodpověděl jste, místo toho jste, byť oklikou, zaútočil, a za chvíli nás patrně obviníte ze sympatií ke KSČ. Mno, tušíte správně, žádnou petici jsem nepodepsal, je to k ničemu. V tomhle národě jsou komunisti tak zažraný, že žádná petice je nezakáže, vždyť nejsme s to ani vymýtit fašisty. Lidi jsou idioti a budou je volit furt. (Ano, tímto veřejně říkám, že kdo volí komunisty, je dle mého názoru idiot a dost možná i svině.) Považuju za jednu z největších chyb polistopadovýho vývoje, že nejen že tato strana nebyla postavena mimo zákon, ale dokonce může mít v názvu dál to slovo (dáme na pozlátka), ale petic bylo 987695876589659 867987589648576 3334256751 a co z toho. Dokud se nezmění smýšlení lidí, nezmění se nic. A to se zřejmě změní až vymřou ti, kteří se drží levice a furt se budou spoléhat na to, co jim kdo dá, a že jít řvát na náměstí a chlastat pivo za dotovanou cenu je lepší než hnout zadkem a něco dělat.
-7 #6 Ing. Jan Chlumský 2012-01-24 18:12
Pánové, za tím co jsem o Šináglovi napsal stojím a za toho inženýra se omlouvám. Pokud chcete udělat něco záslužného, podepište alespoň tu petici proti komunistům. Něco mi říká, že jste to ještě neudělali...
+6 #5 David Dewetter 2012-01-24 13:37
Martine, hezky jste to napsal, není co dodat. A pro Ing. Chlumského: Tím máte na mysli, že když pan Šinágl zde prokazatelně lže, vymejšlí si špínu na lidi a veřejně je bezdůvodně očerňuje a uráží, je to v pořádku? Ve vašem světě tedy asi ano, ve světě slušnejch lidí ale nikoli.
+5 #4 Martin 2012-01-24 10:28
Cituji Ing. Jan Chlumský:
Vážení pánové Martine a Davide Dewetere, vaše vysoce znalecké úvahy a zesměšňování Šinágla mne ani trošku nerozesmály, ač to zřejmě byl účel vašeho psaní...


Vážený kolego, od člověka, který má potřebu i v internetové diskuzi sdělovat světu, že je "inženýr", bych čekal alespoň elementární zdravý rozum. Pan Šinágl se svými kompiláty pomluv, lží a spekulaci, které vydává za korunu investigativní novinařiny, zesměšňuje sám, v tom mu ani není nutno dále asistovat. Ve většině textů se snoubí nebetyčná hloupost s nebetyčným sebevědomím, což vytváří neodolatelný mix, který mě sem čas od času přiláká. Žádné "vášně" to ve mě však už dávno nebudí, nanejvýše jen smutné pousmání. Ale pokud tato "žurnalistika" je vaším šálkem čaje, prosím, v tom případě cítím, ba vím, že se můžete vbrzku těšit na další "sólokapry", nad kterými budete žasnout! Seznam škůdců, kteří teprve čekají na své odhalení, je téměř nevyčerpatelný, těšme se!:)
-5 #3 Ing. Jan Chlumský 2012-01-24 00:33
Vážení pánové Martine a Davide Dewetere, vaše vysoce znalecké úvahy a zesměšňování Šinágla mne ani trošku nerozesmály, ač to zřejmě byl účel vašeho psaní. Pan Šinágl píše něco, o čem soudí, že by veřejnost měla vědět. A dělá to jak nejlépe umí a zná. Štěkání lidí jako jste vy, kteří nic podobného kromně kritizování nejste schopni dělat, mi připadá být opravdu jen planým štěkáním, které se musí nutně minout účinkem. Pokud nemáte nic jiného co napsat, možná že by bylo lepší nepsat nic, anebo jeho články nečíst, aby se ve vás to vzedmutí vašich spravedlivých vášní zbytečně nerozviřovalo. Anebo jděte do terénu, utrácejte peníze a čas, ptejte se a zjišťujte pravdu a napište nám něco zajímavého a možná legálně bezúhonného, když už na to tu kvalifikaci máte...
+5 #2 David Dewetter 2012-01-23 01:38
Cituji Martin:
Pane "hlídací pse demokracie", Vaše právní rozbory jsou velmi zábavné, stejně jako i "právní" termíny, které v nich užíváte. Soud "odložen", "zrušení" žaloby... Jeden by skoro myslel, že se po letech vymetání všemožných soudů nebudete vyjadřovat jako tatar...


Martine, jeden by skoro myslel, ale druhej už v podobnou věc přestal doufat. Pan Šinágl se vyjadřuje jako tatar, neboť je tatar. Jak mu prochází bezbřehé bláboly, tomu rozumim - psát si s jistým omezením může kdo chce co chce kam chce. A tady tím aspoň pobaví pár lidí jako jsme my. Jak mu ale procházej věty typu "...spolu s JUDr. Archibaldem Vávrou, od roku 2002 podvodníkem, zlodějem, falšovatelem úředních listin a bývalým přísedícím MS Praha i OS Praha 1", to je mi záhadou. Pane Šinágle: Byl tento člověk shledán vinným z věcí, z nichž ho výše obviňujete? Nebo máte k nim nezvratnej důkaz? Pokud ne, zasloužíte si jít do kriminálu. A nemusíte ani skočit na soudkyni a pak z okna, jako Váš "politický vězeň" Ing. Fiala. Ale můžete, bude prča.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)