Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

DS_znakJednalo se o první jednání. Hrozí trest třem mladým lidem za to, že měli na demonstraci držet vlajku zakázané Dělnické strany. Mimochodem NSS nošení či presentaci symbolů této strany nezakázal. Výpověďi dvou mladých policistů jsou jen pro silné žaludky, aniž bych se chtěl dotknout slušných, schopných a inteligentních policistů. ČT byla na místě, natočila rozhovory se soudcem Mgr. Pavlem Plchem i obhájcem JUDr. Petrem Kočím Ph.D. Odvahu je odvysílat v hlavních večerních zprávách nenalezla. Níže si oba rozhovory ČT můžete poslechnout.
Jednání bude pokračovat 11.dubna 2012 od 12:30 hodin, mj. i výslechem velitele zásahu. Veřejnost se má na co těšit. Nezávislý soud nemůže vynést jiný, než osvobozující rozsudek. Nosit nezakázanou symboliku není trestným činem. V dnešním vydání LN ve článku Soudní bitva o znalce pokračuje, redaktor Jan Martínek popisuje soudní jednání překvapivě odvážně, vzhledem k tématu. Přítomné veřejnosti bylo soudce až líto. Oba policisté mu dali pěkně zabrat. Jeho trpělivost a sebeovládání byly obdivuhodné. Státní zástupce mnoho důvěryhodnosti nebudil. Svým vystoupením silně připomínal dobu totality.  

Skvěle jednání popisuje Tomáš Pecina ve svém článku Další těžký den bojující demokracie aneb Červená karta pro znalce Svobodu, kde si výpovědi obou policistů můžete "vychutnat".

Rozhovory soudce Mgr. Pavla Plcha a JUDr. Petra Kočího Ph.D. pro ČT, které snad ČT odvysílala alespoň během dne? Malá fotogalerie.
U dnes objevené sebevraždy oběšením, soudce KS Brno, který vyšetřoval závažnou trestnou činnost, je až podezřele rychle vylučováno cizí zavinění? To, že nezanechal žádný dopis na rozloučenom je dost podivné a zarážející. Vzhledem k poměrům v naší zemi, nelze tak rychle vyloučit i možnost, že mu bylo k oběšení pomoženo, pokud už smrt ovšem nenastala dříve?
Omlouvám se za zpoždění - můj hlavní PC je v generálce (měl už na ní dávno nárok. Pracuji s notebookem a seznamuji se s linuxem (není vůbec špatný). Hlavně ho nemají vůbec rádi viry, což velmi oceňuji.

Dnes by se dožil můj táta 90 let. Doufám, že tam nahoře nemá mnoho důvodů moji práci a činnost kritizovat? Vždy ho zajímala především kvalita odvedené práce. Tož dej mu Pán Bůh věčný klid. Pokusím se ho být i nadále hoden.
Jan Šinágl, 26.1.2012

 

 

Tata_90_260112

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #1 leho 2012-01-27 15:42
"Hrozí trest třem mladým lidem..."

Já bych je rozhodně nenazýval "mladé lidi". Více přiléhavé je pro tyto typy označení "mladí příslušníci neonacistického sdružení" nebo prostě "mladí neonacisti". Tím ovšem nechci říci, že soudní procesy kvůli nošení jakýchkoliv vlajek jsou v pořádku. Absolutně nejsou. Už jenom proto, že se jedná o zcela marginální hnutí zakázané strany, které nemá vůbec žádný dopad na společnost. Soudy se mají zabývat důležitějšími věcmi jako jsou vraždy a znásilnění a ne takovými s prominutím kravinami.

A co se týče advokáta Petra Kočího: Tenhle člověk nemá co dělat jako advokát nebo právník a neměl by mu příslušet žádný univerzitní titul a jeho diplomy by mu měly být odebrány. Označit někoho, že nemůže vykonávat soudního znalce na české nácky či jakékoliv jiné povolání kvůli domnělému židovskému původu, tím se tento člověk řadí k hajlujícím deprivovaným hovadům a nepatří mezi advokáty.

Instituce znalce na české neonacisty je další absurdní kocourkovský oxymoron. To soudce nic neví o nacistických zločinech a potřebuje na tohle znalce?

Dále tvrzení Tomáše Peciny a Petra Kočího, že znalec je podjatý kvůli vyjádření se o náckách že jsou deprivovaná hovada, je rovněž totální kocourkovská absurdnost. Kdo není nácek sám musí být vůči nim podjatý a podobně o nich smýšlet, protože každý vzdělaný a slušný člověk ví o nacistických zločinech a určitě viděl záběry nacistických koncentračních táborů. Takže, nepodjatý soudní znalec na nácky by měl být automaticky nácek sám, protože kdokoliv jiný bude automaticky podjatý, toť železná logika advokáta Petra Kočího a Tomáše Peciny.

BTW, nechápu, jak vůbec může autor spojovat své jméno s člověkem, jakým je Tomáš Pecina. Myslím, že by si čtenáři zasloužili řádné vysvětlení této skutečnosti.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)