Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

VSP_McCray_010212Jednání nařízené na 1.2.2012 ve věci odvolání státního zástupce, který nebyl spokojen s výší trestu 16 let, bylo odloženo na 8.2.2012 opět od 9:00 hodin. Obhájce odsouzeného Američana za údajnou vraždu v tramvaji č. 22, byl informován o jednání doporučeným dopisem necelých 24 hodin před začátkem, čímž nemohla být dodržena minimální zákonná lhůta 5 dnů na přípravu. Neumí snad VS Praha, resp. soudce JUDr. Jiří Lněnička, používat datovou schránku? Musí takto zbytečně utrácet peníze za poštovné a drahocený čas účastníků řízení, médií a veřejnosti...?!
Netvrdím, že pan McCray není vrahem, zúčastnil jsem se většiny stání a rozhodně jsem nenabyl dojmu, že panu McCray by bylo zaručeno právo na spravedlivý proces. Odsoudit někoho za vraždu jen na základě nepřímých důkazů je trochu "silná káva", stejně jako dokazovat identitu zbraně a střely např. na základě nábojnice !!! O kauze jsem informoval velvyslanectví USA v Praze. Jejo zástupce se dostavil. Předal jsem mu vyjádření ministerstva zahraničí USA k této kauze z mé korespondence ve věci, stejně jako obhájci pana McCraye. Chtěl jsem je krátkou cestou předat i odsouzenému, což soudce JUDr. Jiří Lněnička odmítl povolit, pouze přes soud, což jsem odmítl. Pochopitelně si v této fázi nemohu dovolit tento dokument zveřejnit. Připojuji cca pětiminutový, zvukový záznam z jednání.           

Na základě hanebného rozsudku soudce JUDr. Jiřího Lněničky v kauze policisty Martina Barkóziho, jsem podal kdysi stížnost k rukám předsedy VS Praha, samozřejmě neúspěšnou. Jejím obsahem a odpovědí vás nebudu zatěžovat. Můj článek "VS Praha jako za totality !!!" je daleko výmluvnější.

Program soudních jednání byl vyvěšen až na poslední chvíli. Natáčela TV PRIMA, v hlavních večerních zprávách nebyla žádná zmínka.


Jan Šinágl, 2.2.2012

VSP_McCray_a_media_010212

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)
Share

Komentáře

-3 #7 Jan Šinagl 2012-02-16 09:36
+3 #6 Martin 2012-02-15 18:09
Pane Šinágle, tomu koktání co ten chlapec předváděl se ke konci -ač nechtíc- musela smát (nikoli samozřejmě hlasitě řehtat) celá zadní řada. Vzít si na tak závažnou věc někoho, kdo se dle výpisu AK ani nezabývá trestním právem je...nepochopit elné.
Mohl byste mi ale hlavně prosím říct, co míníte tou stupidní poznámkou o tom, že znalec přišel "s totalitní igelitkou"? Prosím vás, jaký to má význam z hlediska jeho odbornosti? To nemáte lepší argumenty?! O vašich modních kreacích s US vlajkou raději pomlčím.
Takže nechť si každý, kdo má zájem, poslechne zvukový záznam a pak ať si zkusí odpovědět, zda by se tímto obhájcem nechal zastupovat v kauze, kde reálně hrozí 15-20 let...
Jinak žádným kolegou znalce Planky samosebou nejsem, vaše předpoklady jsou jako obvykle nesmyslné. Na shledanou.
M.M.
-4 #5 Jan Šinagl 2012-02-03 16:59
Pane Martine či Michale, působíte poněkud podivně? Vaše tvrzení neodpovídají skutečnosti a lze je snadno vyvrátit zvukovými záznamy. Žádný smích na adresu obhájce nezazněl, Zato bohatě na adresu soudního znalce, který zaujal přítomnou veřejnost i tím, kdy jako ředitel výzkumného ústavu přišel s totalitní, klasickou igelitkou s bužírkami o oblečení nemluvě. Jeho projev tomu jak obsahově, tak slovně zcela odpovídal. Předpokládám, že jste jeho kolega, když se ho tak zastáváte? Zřejmě Vás kauza zajímá, rád se s Vámi osobně seznámím 8.2 od 9:00 u VS Praha. Zvukové záznamy budou samozřejmě zveřejněny. Projevy obou znalců jsem natočil zvlášť. Určitě pobaví i poděsí veřejnost.
+2 #4 Martin 2012-02-03 15:44
Ještě dodávám, že klidně a věcně podle mě vystupoval především znalec ing. Planka, když se pokoušel obhájci vysvětlit úplné základy kriminalistické balistiky, kterou opět měla mít obhajoba řádně nastudovanou.
+2 #3 Martin 2012-02-03 15:38
Cituji Jan Šinagl:
Pane Michale, zřejmě jste se nezúčastnil soudů? Možná byste poněkud změnil názor, kdybyste byl svědkem výslechu pana McCray, jak mu bral soudce slovo, kdy soudnímu znalci v oboru balistiky kladl věcné, logické a důležité otázky, nebo si přečetl hodnocení osobnosti a IQ pana McCray a porovnal s jeho výpovědmi před soudem. Osoba s podivnou minulostí, která ho identifikovala se k soudu nedostavila. Je toho bohužel mnohem více, co svědčí pro nespravedlivý proces. Z veřejnoprávních médiích se takovéto informace samozřejmě nedozvíte. Zkuste přemýšlet proč tomu tak je - i třeba nad nejnovější informací, že Tomáši Pitrovi po návratu do ČR nemusí hrozit vězení, či že ministr Bendl chce odvolat úspěšného ředitele budějovického Budvaru?!


Pane Šinágle, musím vás poopravit, u soudu jsem byl (pokud si vzpomínám, seděl jste v 1. řadě napravo). Pokud si také vzpomínám, soudce obžalovaného usměrnil jen tehdy, když si slovo bral sám případně kladl nesouvisející dotazy. Ale vůbec jste nezmínil to nejpodstatnější a to naprosto tragický výkon téměř adolescentního obhájce, kdy se po jeho naivních otázkách smála většina veřejnosti. Tak ryzí amatérštinu v tak závažné kauze jsem už dlouho neviděl. nicméně jste mi stále neodpověděl na mé dvě otázky...
-6 #2 Jan Šinagl 2012-02-03 13:55
Pane Michale, zřejmě jste se nezúčastnil soudů? Možná byste poněkud změnil názor, kdybyste byl svědkem výslechu pana McCray, jak mu bral soudce slovo, kdy soudnímu znalci v oboru balistiky kladl věcné, logické a důležité otázky, nebo si přečetl hodnocení osobnosti a IQ pana McCray a porovnal s jeho výpovědmi před soudem. Osoba s podivnou minulostí, která ho identifikovala se k soudu nedostavila. Je toho bohužel mnohem více, co svědčí pro nespravedlivý proces. Z veřejnoprávních médiích se takovéto informace samozřejmě nedozvíte. Zkuste přemýšlet proč tomu tak je - i třeba nad nejnovější informací, že Tomáši Pitrovi po návratu do ČR nemusí hrozit vězení, či že ministr Bendl chce odvolat úspěšného ředitele budějovického Budvaru?!
+3 #1 Michal 2012-02-03 00:37
Pane Šinágle, odsoudit někoho na základě uzavřeného řetězce nepřímých důkazů není žádná silná káva ale normální a zcela legální praxe. Vy byste si snad představoval, že u každé vraždy musí být přítomen fotograf či kameraman, aby bylo možno někoho usvědčit? Taktéž by mě zajímalo, co vás tak fascinuje na tom, že pomocí mechanoskopický ch stop z pláště nábojnice a povrchu střely byla identifikována vražedná zbraň (kterou měl obžalovaný shodou okolností pod postelí)...?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)