Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

JANUV_ZAKONSlováci mají svého privátního Jaroslava Haščáka, Češi svého "státního" Martina Romana - těžko se nemohou neznat...?! Velký bratr v čele s Putinem si mne ruce! Robert Fico, nebo Václav Klaus a mnoho dalších jim podobných, jsou jen ubozí vazalové, v podstatě malí postotalitní příživníčci a zlodějíčci, kteří se jen sofistikovaně, nezaslouženě a nemravně obohacují, byť ne veřejně a viditelně a podporují krádeže ve velkém. Žijí v nenormálních poměrech a prostředí většinu života, dost možná už ztratili nadobro možnost rozlišovat normální od nenormálního. Nelze ani vyloučit možnost, že Rusové mají i dost prostředků a důkazů, jak si je udržet v poslušnosti...?! Na druhé straně se u nás vždy našlo dost takových, kteří byli vždy ochotni za "jidášský groš" prodat i vlastní mámu. Stále čekají na své příležitosti! Na Slovensku nyni situaci šikovne využil Ivan Weiss se svym projektem 99%, o to bychom se meli pokusit my v Cechach - ještě není pozdě! Bída může udeřit mnohem rychleji, než tušíme, zvláště potom, co jsme se tak ztrapnili v EU! Jsme celému světu jen pro smích a naprosto nedůvěryhodní partneři, kteří umí jen brát, ale dávat a pomáhat jako součást týmu a partneři v krizi, už nikoliv. Od korupční a zločinné země nelze očekávat nic jiného! Z rozhovoru se spisovatelkou Radkou Denemarkovou z Die Welt: "... Můžeme říci, že Češi sice fyzicky vězení přežili - 6 let během národně socialistické vlády a 40 let komunistické, ale psychicky se navrátili do svobodného světa jako vrak, se schopností uspokojovat pouze svá přání..."
Občanské sdružení SODALES SOLONIS o.s., se připojilo k trestnímu oznámení na JUDr. Vojtěcha Filipa - viz článek Trestní oznámení na JUDr. Vojtěcha Filipa a naléhavá žádost o ochranu státních zájmů!

Dne 2.2.2012 mi bylo ÚOOZ sděleno, že TO bylo uloženo. Shrnuji: předseda KSČM, tedy pokračovatelky KSČ, strany a ideologie i Ústavním soudem prohlášené za zločinnou a odsouzeníhodnou, kondoluje synovi masového vraha k úmrtí jeho otce - tudiž lituje smrti zločince!!! Pozůstalým po obětech nekondoluje, tisícům umírajícím hlady, včetně dětí a kojenců mu líto také není, jinak by už musel dávno, jako předseda strany, organizovat potravinovou pomoc. Těžko by mu pomohl i populární režisér Zdeněk Troška, který raději pomáhal na Šumavě mladým komunistům při brigádě. Žádnou z mých četných petic pan Troška nikdy nepodepsal (vskutku "troškař"), ani při osobním setkání. Inu "charakter", který se uživí za každého režimu. Pokleslý, ubohý a nenáročný obsah jeho filmů to jen dokresluje.

Soudruh Filip se tedy žádného trestného činu nedopustil, ale mladým lidem, kteří nedělají nic jiného, než že využívají svého Ústavou zaručeného práva na vyjádření názoru a svobodného projevu, hrozí vězení za nošení symbolů, které nejsou zakázány, nebo jsou rovnou zavíráni. Tady je naopak ÚOOZ velmi aktivní. Pak si položme otázku, komu asi ve skutečnosti tato drahá instituce a jim podobné, slouží?! Svobodě, demokracii a spravedlnosti, tedy zemi a občanům z jejichž práce jsou placeny, alespoň v případě soudruha Filipa a mladých lidí, využívajících své Ústavou zaručené právo, rozhodně nikoliv!


Jan Šinágl, 6.2.2012
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+3 #4 Martin Skala 2012-02-22 18:59
Pane Šinágl...pořád se vracím k tomuto článku (znovu a znovu jej čtu, byť nemá s publicistikou ani zbla společného)a opravdu nechápu Vaší zlobu a snůšku sprostot na adresu Zdeňka Trošku?Proč?Jst e opravdu takový hordubal?
+1 #3 Martin Skala 2012-02-14 19:09
Pane Šinágl, nechci a doufám nezneužívám ústavy zaručených práv a svobod!Druhé větě se přiznám moc nerozumím.Publi cista...myslíte tedy sebe....publiku je na webu....novinář publikuje na papír.
Stejně mě nějak nemůžete přesvědčit, že urážet presidenta je cool.I když máte hromady důkazů o jeho "podvratné činnosti","zedn ářství" a já nevím co ještě.O presidentovi Husákovi kdysi v listopadu kdosi řekl "Podívej se Gusto, jak je tady husto" a málem bylo po revoluci. Snad si na to vzpomínáte?Úřad presidenta opravdu není garantem nevinnosti, ale ústava nezaručuje, kde komu, aby beztrestně presidenta urážel.Měly by být určité mantinely, když není přítomna obyčejná lidská slušnost.
A o zásluhách rodiny Kinských....opr avdu si děláte legraci...nic o nich nevím.
MS
-1 #2 Jan Šinagl 2012-02-14 17:46
Pane Skálo, oba využíváme ústavou zaručených práv a svobod. Rozdíl mezi mnou a Vámi je jen ten, že já mohu kdykoliv prokázat svá tvrzení, což Vy vůči mé osobě nemůžete, pokud ovšem nezaměníte fakta s dojmy a pocity. Jako publicista, na rozdíl od novináře, mohu vyjádřit i určitá možná vysvětlení pro různá dění, ať už se týkají jednotlivých osob, či institucí, presidenta nevyjímaje – právě proto, že tento úřad a heslo na Presidentské standardě ctím. Úřad presidenta není automatickým garantem nevinnosti a charakternosti, tím méně v naší zemi a jejích současných poměrech. Bylo by nelogické, aby nejvyšší ústavní činitel země nereprezentoval zločinné poměry v zemi, navíc poměry, které pomáhal utvářet on sám a to ze značné části. Pokud jste slušný člověk, což předpokládám, tak naše různé názory na presidenta jsou dané stupněm informací. Mám jich nepochybně více než Vy. Plně mne opravňují a povinnují psát o presidentovi tak jak píši. Rod Kinských má nezpochybniteln é zásluhy o budování naší země a jejího dobrého jména i v zahraničí. Václav Klaus je jeho opakem a nesahá mu ani po paty. Doufám, že jste schopen ocenit, že se nesnižuji k nízkému napadání Vaší osoby jen proto, že máte jiný názor. J.Š.
0 #1 Martin Skala 2012-02-14 16:39
Pane Šinágl, chci se jen pozeptat...proč o současném prezidentovi píšete jako o zloději, ubožákovi atp. Nechci být analní lezec, ale domnívám se , že prezident je prezident.V jiných článcích nešetříte superlativy.... cituji..."poté, co Evropský soud pro lidská práva částečně vyhověl stížnosti Františka Oldřicha knížete Kinského a judikoval....". Takže nějaký Kinský, pravděpodobně spolupracovník třetí říše, má tolik vznešených titulů a o prezidentovi píšete jak o uličníkovi!Bolš eviky jsem neměl rád, ale i Husák byl prezident, to samé i s Havlem.O nich snad nikdo nepsal tak uirážlivě.Jste nesoudný!A v žádném případě nezávislý publicista.Váš MS

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)