Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

OSP_Brazda_10_070212Tak jako Vladimír Hučín i jeho spolupracovník Vladislav Brázda, byl u OS Přerov dne 7.2.2012, ve věci žádosti o rehabilitaci za protikomunistický odboj, očištěn. V prosinci r. 1983, na popud Vladimíra Hučína, provedl zastrašující výbuch na vratech bydliště spolupracovníka StB Antonína Mikeše, s cílem zastavit jeho činnost. Oba tak budou mít možnost požádat o uznání a ocenění jako aktivní účastníci III.odboje, dle nového zákona. Připojuji článek Martina Vadase Cesta z Prahy do Přerova a zpět z webových stránek Vladimíra Hučína.

 

Prioritou pro mne byla a vždy je podpora spravedlnosti a hledání pravdy, bez ohledu na to, koho se týká a jak často říká i sám Vladimír Hučín podle  hesla "Padni komu padni". Úvodem připomínám, že jsem 70.000,-Kč obratem podpořil ohrožení vydání první knihy o Vladimíru Hučínovi Hrdinům se neděkuje, od Vlastimila Podrackého, poté, co na poslední chvíli nakladateli Marku Belzovi, odřekl slibovanou podporu pan Girolamo Giormani. Inicioval jsem také veřejnou sbírku na podporu Vladimíra Hučína, která vynesla cca 80.000,-Kč.

Zatím jsem ve spisech StB pro Severomoravský kraj, v hodnotících zprávách vysokých představitelů StB, k mému překvapení, žádné zmínky o protikomunistické činnosti Vladislava Brázdy a Vladimíra Hučína na přerovsku, nenašel. Zato dost o činnosti CH 77, Tomáše Hradílka, Jaroslava Šavrdy a mne dosud neznámých mnoha jmen lidí, kteří projevili také velkou osobní statečnost v boji proti totalitnímu režimu. Jako by činnosti Vladimíra Hučína a Vladislava Brázdy StB nevěnovala žádnou pozornost v celospolečenské  rovině nebezpečnosti jejich činnosti? Jako by je vnímala spíše jako rebelující mladíky, chcete-li, jak se tehdy říkalo "chuligány a máničky", kteří většinou jednali ze své přirozenosti mládí a neuvažovali ve vyšších mravních rovinách, hodnotách a cílech.

I protokoly StB Přerov, které jsem dosud ke kauze Vladimíra Hučína četl, potvrzují tuto moji domněnku, bohužel. Tím vůbec nemíním snižovat hodnotu jejich činnosti, jen bych byl opatrnější v hodnocení skutečného významu a dopadu jejich protikomunistické činnosti. Dost mne zaráží, že při mnohaletých soudních sporech Vladimíra Hučína ani jednou (u těch kterých jsem byl přítomen), nezaznělo jméno Karla Zejdy, který Vladimíru Hučínovi odkázal značný majetek. Neumím si představit racionální důvod, proč tuto údajnou spolupráci Vladimír Hučín při soudních procesech nevyužil a proč až po letech je jím jméno Karla Zejdy tak často zmiňováno? Dost mne zarazilo, že jedna z odcizených zbraní (kulovnice), patřila otci manželky pana Hučína. Ten byl mimochodem členem mysliveckého sdružení, kde byl členem i bývalý ministr vnitra Jaromír Obzina...?!

Také mne dost překvapilo, že se Vladimír Hučín nezúčastnil ani jednoho soudního jednání s Josefem Vondruškou u OS Liberec a nepodpořil alespoň jako veřejnost své spoluvězně. Též se aktivně vůbec neprojevil, vyjma několika prohlášení typu "Já jsem to říkal už dříve", ve věci skandálu kolem senátora a starosty Přerova, Lajtocha, což bych vzhledem k jeho antikomunistické činnosti o čekával...

Připojuji výpověďi Vladislava Brázdy a Vladimíra Hučína u kterého její forma těžko odpovídá představě o způsobech, myšlení a uvažování profesionálního zpravodajce a bývalého kpt. BIS. To posuďte sami. Ve fotogalerii naleznete záběry ze soudu, bydliště Vladimíra Hučína a Sochu Svobody z Komořan (druhá je poblíž). Jsou asi jediné na území České republiky. Před realizátorem smekám.

Také připojuji jednu báseň, jako uvádí Martin Vadas od Jaromíra Šavrdy ve svém článku - ze stejného období, ale z "druhé strany barikády". Je od vězněného sedláka Krejčího, kterou jsem nalezl v životopisné knize Rudolfa Berana. Tento agrární politik zemřel ve věznici Leopoldov. Čest památce sedláka Krejčího i Rudolfa Berana.

Ještě mnoho toho nevíme o naší nedávné minulosti, díky zločinnému systému, který zemi ničil a jehož neblahé dědictví a jeho pohrobci v ničení země stále pokračují. Nejvyšší čas se tomu postavit, nemají-li být "vytunelováni" i občané, což už se ostatně děje ve stále větší míře!

Právě jsem našel ústřižek z novin ve své poštovní schránce "Policie: Filip žádný trestný čin nespáchal". Žebráčtí komunisté jsou viditelně stále "na stráži" (alespoň mi nerozbili okno, jak se stalo kdysi po mém návratu z hradu Točník, kde jsem byl protestovat s US vlajkou proti hnutí NEZ, které brojilo proti US radaru v Brdech a kde byla přítomna i ruská televize - zájem o rozhovor se mnou kupodivu neprojevila). Při mé volební kampani v posledních volbách do Parlamentu se také soudruzi "snažili", kdy opakovaně přes noc mizely mé volební plakáty z žebráckých veřejných výlepových ploch. Inu není nad komunistickou "demokracii". Dnes vzpomínám nedožitých 83 let mé maminky - také si užila své od komunistů!

 

Jan Šinágl, 11.2.2012

 

Poslední únor 1954


To nebyl den jako je jiný,
byl to den smutný, podmračený.

V poledne s kosou při zvonění,
přišla k nám smrt ke kosení.

Zkouší tu, zkouší tam vybírá,
ten kdo z nás největší, umírá.

Patnáct let protrpěl v žaláři,
oběť zlé doby na oltáři,
podlehl zvlčilým běsům,
modlitba naše letí k nebesům,
vroucně se přimlouvá u Pána,
aby přijal duši Berana.

Do smutku se halí věznice,
smutkem se zachvívá vesnice.

Po celý život jen pro své pracoval,
za to teď v okovech, život svůj dokonal.


Báseň uvězněného sedláka Krejčího k úmrtí Rudolfa Berana

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Share

Komentáře

+7 #20 miron 2012-02-18 22:33
[quote name="čtenář"]O no to vypadá, že si estébáci tím obrovským darem (1/2 továrny od agenta Zejdy) pana Hučína koupili... ?! Pane Šinágle toto je článek 4.roky starý :"Továrník - lidumil nebo také přerovský Baťa. I tak se říkalo zakladateli známé přerovské továrny na výrobu lepenkových kufrů, Karlu Zejdovi staršímu. Minulý rok tomu bylo třicet let, kdy čestný občan města Přerova zemřel, aniž by se dožil vrácení svého majetku. Závod KAZETO byl až do roku 1997 v rukou státu a po dlouhých tahanicích byl nakonec vrácen původním majitelům. Dnes jej vlastní napůl děti zakladatele, dcera a syn - Karel Zejda mladší. Ten, ačkoliv je již v pokročilém věku, nikdy nezapomene na křivdy, které jeho rodině způsobil nechvalně proslulý komunistický režim." Pan ZEJDA již zemřel, čest jeho památce. Mám pocit, že vám tu přispívají "zajímaví" lidé.K meritu věci J.Mašín st. také "ukradl" a ukryl zbraně pro odboj.
-9 #19 čtenář 2012-02-16 14:41
Ono to vypadá, že si estébáci tím obrovským darem (1/2 továrny od agenta Zejdy) pana Hučína koupili. Tak s nimi teď musí kamarádit a spolupracovat. Popravdě, asi mnoho lidí v chudobě by neodolalo. Tak se na to lze dívat i trochu lidským pohledem, je to taky jenom člověk. Do 3. odboje ale už pochopitelně nepatří, to je logická daň za jiný zisk jinde.
+3 #18 Lucie 2012-02-13 18:42
P.S. Pokud Vám to ještě nedošlo, jsem ŽENA a v občanském průkaze mám uvedeno pohlaví "F" , takže to Vaše "paní či pane" apod. si můžete strčit za klobouk. A pokud žádný nemáte, tak někam jinam. :)
+3 #17 Lucie 2012-02-13 18:42
To je v pořádku, milý pane Šinágle, z mé strany je to také poslední komentář, jelikož s Vámi skutečně nemá cenu a nelze normálním způsobem komunikovat. A navíc je to i zbytečná ztráta času. To, že Vy již nehodláte "reagovat" na mé příspěvky, mě také ani v nejmenším nepálí. Než to, co jste předvedl, to si raději můžete příště ušetřit čas. No, nicméně musím říct, že jsem se i pobavila. Když už nic, tak je s Vámi občas alespoň trochu legrace. Na jasné a přímé otázky však odpovědět nedokážete. Obviňovat druhého člověka, jehož názory jsou neměnné a již léta veřejně známy, z toho, že nereaguje na Vaše provokace, to Vám jde. Ale odpovědět nevyhýbavě a bez vytáček, když jste tázán Vy sám, to už nedokážete. Pana Hučína obviňujete, že se v diskuzích nepodepisuje. A k tomu máte důkaz kde? Pokud vím, pan Hučín píše vždy komentáře pod svým vlastním jménem. Za to je zvláštní, že spousta lidí podezřívá z toho samého Vás. Skutečně ukázka prvotřídního pokrytectví... Tedy Vaše "informace" o tom, že existuje nějaký ÚSTR, byla pro mě skutečně "ohromným překvapením". Nicméně odpověď na otázku, proč nabouráváte soukromí (zvlášť tak ubohým způsobem) cizích lidí, se bohužel neukrývá v žádném spise a z Vás ji (podle očekávání) nedostanu. Jinak... Víte, až budu potřebovat na někoho kontakt, tak jistě zavolám Vám. :-) A když budu chtít někomu poslat dopis, tak ho nejdříve pošlu Vám, a vy mu ho už doručíte, že? :-) Možná s Vámi občas je i legrace, jen někdy žvaníte až příliš, i když jste evidentně úplně mimo (anebo jen záměrně provokujete). Vás skutečně omlouvá jen to, že mě opravdu neznáte a nevíte, s kým máte tu čest. :)

Přeji hezký večer a klidně si dál žijte podle svého narcistického hesla "Kde je Šinágl, tam je pravda". Jistě Vás tak bude stále širší veřejnost brát čím dál tím "vážněji". :)
-7 #16 Jan Šinagl 2012-02-13 16:12
Paní či pane „Lucie“, viditelně platí Váš zájem výlučně a pouze kauze pana Hučína. Ostatním, daleko závažnějším zprávám a informacím na tomto webu nevěnujete pozornost, alespoň ne ve formě Vašich „komentářů“? Pokud Vám tak pravda leží na srdci, můžete investovat svůj čas, tak jako je tomu u mne a navštívit ÚSTR v Praze, či Kanicích u Brna. Prostudujte si např. Vyšetřovací a trestní spis č. VS-ČVS-90/76, kde naleznete dostatečné odpovědi na Vaše otázky. Nebudete-li přesto stále spokojena či spokojen s odpověďmi z archivu státní instituce a jejích originálních dokumentů, můžete napsat přímo panu Hučínovi do jeho přerovského bydliště (postačí jméno, PSČ a bydliště, pan Hučín je v Přerově znám i mezi zaměstnanci pošty a nepochybně mu Váš dopis doručí.). Případně mi můžete poslat Váš e-mail. Obratem Vám sdělím další běžné spojení na pana Hučína (e-mail, telefon), pokud si ho sama nedokážete najít na Internetu. Předem si Vás dovolím upozornit, že pan Hučín se vyjadřuje pouze na svém webu, ale nikoliv ve veřejných diskusích (alespoň se nepodepisuje svým jménem). Bohužel nikdy na mé věcné otázky neodpověděl, než došlo ke zveřejnění závažných informací. I já jsem tedy hledal pravdu jako Vy, když se objevila podezření. Počítejte ovšem s tím, že jakmile uvedete svůj platný e-mail, není už žádný problém zjistit další podrobnosti o Vás, resp. odkud byl e-mail odeslán. To by Vám snad nemělo vadit, když už projevujete takovou nepřirozenou snahu o utajení Vaší identity při hledání důkazů, pravdy a se věcí nesouvisejícími pochybnostmi o mé osobě. Více Vám vstříc vyjít nemíním. Na Vaše případné další „komentáře“ reagováno už nebude. Hezký den. J.Š.
+3 #15 Lucie 2012-02-13 11:58
Ale ale, pane Šinágle... Nad čím je třeba se povznést? Nad Vaší neschopností odpovědět na přímý věcný dotaz? Klidně to zopakuji znovu - opět jste "nezklamal" a jen potvrdil mé domněnky, které teď již nejsou domněnkami, nýbrž faktem. Vy i pan Loukota jste opravdu mistři v jedné věci... Když vás někdo vyzve, abyste předložili skutečné důkazy (namísto vydávání vašich osobních domněnek a názorů za fakta) nebo žádá po Vás racionální vysvětlení, tak se jaksi nepovedeným způsobem snažíte z toho vybruslit a odvést tak pozornost od hlavního tématu. Což taky o něčem "svědčí". Víte, z každého člověka hlupáka neuděláte.

K tomu e-mailu... Vy jste mi chtěl poslat e-mail? Ale to je od Vás milé. :) Existují dvě možnosti - buď neumíte správně opsat e-mailovou adresu nebo - což se jeví jako více pravděpodobné - si záměrně vymýšlíte nepravdy, abyste měl "důvod" neodpovídat na Vám zjevně nepříjemné otázky. Ale to nevadí. Ať si každý vytvoří svůj vlastní názor. Osobně však mám zcela jasno.
-6 #14 Jan Šinagl 2012-02-13 10:47
Nepřekvapuje, že E-mail uvedený "Lucií-Rosalind ou", neexistuje (). Tento web má velice liberálně nastavenou "kontrolu". Není nic snažšího než vyplnit jinou funkční adresu (např. , , apod.). Z IP adresy lze jen poznat, že "Lucie" se připojuje přes ADSL od O2, kdesi na území České republiky. Nebudu samozřejmě slušným a nestydícím se za svůj názor, stěžovat přístup ke komentářům současně možnými druhy registrací kvůli druhým, ať už jsou důvody a příčiny "kvality jejich "komentářů" jakékoliv. Nad "komentáře" typu "Lucie" je třeba se povznést. Svým způsobem mají také svoji vypovídající "hodnotu". J.Š.
-10 #13 J.Novotná 2012-02-12 17:29
CO JSME O PANU HUČÍNOVI NEVĚDĚLI.

HRÁL TO NA OBĚ STRANY. ABY TO MĚL U SNB TROCHU LEPŠÍ, UDAL PODLE PROTOKOLU 315 PO SOVĚTSKÉ OKUPACI ASI 10 LIDÍ Z NEDOVOLENÉHO OZBROJOVÁNÍ - TAJNÉHO DRŽENÍ STŘELNÝCH ZBRANÍ. PO VÝSLEŠÍCH ANEBO DOMOVNÍCH PROHLÍDKÁCH SKONČILI U SOUDU NEBO V KRIMINÁLECH.
Zdroj:
Ústav pro studium totalitních režimů ČR, výslech svědka Hynka Vykoukala, obvodního esenbáka, Přerov Leninova 16, dne 26.10.1976 v 10:00 v Přerově, strana 315 protokolu StB Ostrava, který k tomu svého sportovního přítele Hučína v jejich sportovním klubu dva roky vytěžoval a pachatele pak zatýkal.

Všichni, kteří postupně po létech zjišťují, že náš kamarád Hučín, kterého jsme podporovali, je prolhaný člověk hrající to na obě strany, a toto své poznání si dovolíme oznámit ostatním, jsme namísto objektivního zkoumání napadáni jeho posledními kamarády ze závisti, estébáctví a zrádcovství... jak bolševické... umlčet nepohodlné...
-4 #12 LOUKA 2012-02-12 15:43
VÁŽENÁ PANI ANONYMÍ "LUCIE",DÁVÁM VÁM ZCELA ZA PRAVDU,ŽE JSEM JAK NÍŽE UVÁDÍTE DĚLAL A TO MNOHO LET "UŽITEČNÉHO IDIOTA" PANU V.HUČÍNOVI,(TED Y NE J. ŠINÁGLOVI) A TO DO DOBY,NEŽ MI V. HUČÍN ZAČAL PROKAZATELNĚ LHÁT,COŽ MOHU VĚROHODNĚ PROKÁZAT! POKUD MI ZDĚLÍTE SVŮJ E-MEIL NEBO TEL.--MŮJ TEL JSEM UVEDL NÍŽE--E-MAIL JE zivlouzavináč.s eznam.cz PEKNOU NEDĚLI PŘEJE ŽIVAN§§
-2 #11 Lucie 2012-02-12 15:08
Promiňte, Živane, ale Vaše argumenty by neobstály. Vy si myslíte,že uvedené příjmení je zárukou skutečné identity autora článku či komentáře? Pokud píšete něco na internetu, tak jste v podstatě vždy v anonymitě, protože kdokoliv může napsat cokoliv a podepsat se "Živan Loukota". Toho taky někteří jedinci hojně využívají k různým dehonestacím. Kdyby ale měli provést to samé někde na veřejnosti, kde by jim viděl každý do tváře, tak na to jsou příliš velcí zbabělci. Takže, milý Živane, už toho nechte. Vaše snaha odvést pozornost od hlavního tématu a otázek, které jsou a nejspíš i zůstanou nezodpovězeny, je marná. Přeji hezkou neděli.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)