Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Manželé Klausovi si chtějí koupit vilu za 65.000.000,-Kč…?!

RazPutinPrezident Václav Klaus není apolitický, nikdy se nezastal slabších, nikdy přímo nekritizoval velké korupční kauzy!  Zato bez milosti uděluje milosti prokazatelným zločincům a podvodníkům i v podmínce a během soudního vyšetřování …?! Je lhostejno, zda je amorální, nebo duševně nemocný. Jedno je jisté, že je stále větší ostudou České republiky, tedy nás všech a nejvyšší ústavní funkce přestal být už dávno hoden, schopen, pokud vůbec. Neslouží zemi a občanům, ale zachází s nimi jako se svým majetkem. Stávající politická reprezentace má nyní možnost ukázat, do jaké míry je ona ještě schopna sloužit zemi. Pokud není schopna tuto skandální situaci řešit, budou jí to muset připomenout občané a nemusí to trvat vůbec dlouho!

 

Z mé e-mailové korespondence:

Dobrý den pane Šinágle,

četl jsem ve Vašem zpravodajství článek pana Havlíka, kde na začátku je zmiňovaný obrovský příspěvek Martina Romana Václavu Klausovi ml. na jeho školu. Shodou okolností bydlím v ulici, kde tu školu má (dříve to byla základní škola pro normální děti ze sídliště, za tímto účelem postavené). Nejdříve koupil půlku a potom celou, takže je tam základní škola i gymnázium pro vyvolené. K tomu si ještě zabral půl ulice, kde smějí parkovat pouze tito vyvolení, kteří vozí děti do školy.

Nicméně vždy, když je začátek nebo konec školního roku, tak jim tato místa nestačí a zaparkují svými luxusními vozy kdekoli a to i na místech, kde je zákaz a klidně nám drancují naše trávníky na chodnících. Tak jsme na ně jednou se sousedkou zavolali policii.

Po třetí urgenci skutečně policajti přijeli. Výsledek byl takový, že byli ve škole a chtěli, aby tyto vozy byly přeparkovány. Bohužel se jim vysmáli a nikdo je nerespektoval. Tak jsme se ptali co dál. Policie vozy vyfotila a dala jim lístky, ale sami policajti řekli, že je to zbytečné, že si to ONI stejně vyřídí (jindy souseda, který si jen před vlastním domem vykládal náklad, policie hned chtěla pokutovat).

Jiná sousedka zase měla dopravní incident s jednou paní z této elity, která jí nedala přednost a místo aby se omluvila, tak ji začala osočovat a nakonec prohlásila - „Víte kdo já jsem!!“ (tak jak jsme to znali z minulé doby).  Sousedka ale pohotově odpověděla, že stejný účastník dopravního provozu jako ona.

Toto je jen malá ukázka arogance mocných.

S pozdravem,

P.S.

Osoba mně známá na jejíž přání její jméno neuvádím. J.Š.

 

Z komentářů na mém webu:

George— 2012-02-22 17:20

Mým snem, bohužel jenom snem a vlastně sci-fi je mít v naší kotlině

- zřízení respektující historicko-kulturní aspekty našeho národa, tj. zemské zřízení, Morava, Čechy a Slezsko
separátní choutky ze strany Slováků

- znovu ty miliony tvrdě pracujících a zručných německy mluvících spoluobčanů v jejich tradičních lokalitách, které by pod nimi znovu vzkvétaly

- vícejazyčnost uzákoněnou jako v Belgii i s dvojjazyčnými městy Praha/Prag, Brno/Brünn, Olomouc/Olmütz, Jihlava/Iglau a Těšín/Czieszyn atd. a s jazykovými hranicemi jako v Belgii, tj. v německy osídlených lokalitách nápisy jen německé, v českých české, polských polské

- justici osvobozenou od bývalých komunistů a naprosto nezávislou

- policii lépe placenou a nezávislou

- státní úřednictvo se zákonem o státní službě (který jako jediná země EU dodnes nemáme)

- referendum jako hlavní nástroj politického řízení jako ve Švýcarsku

- euro jako měnu jako v sousedních státech (Polsko o něj silně usiluje)

Je to jen sen, nebo se to jednou stane skutečností? (Mezitím žiji za hranicemi...)

 

George— 2012-02-22 17:26

Ty "separátní choutky ze strany Slováků" jsem tam zapomněl - chtěl jsem autorce vytknout jenom jediné, že Slováci jsou na tom nevinně - 14. března 1939 Hitler Tisovi řekl (jsou o tom diplomatické záznamy), že pokud nevyhlásí samostatnost, zmizí Slovensko z mapy světa a rozdělí si jej Maďaři a Poláci. V r. 1993 je podobně k oddělení se donutil Klaus, který Mečiarovi řekl "it´s gonna be my way, or highway": Mečiar, vzpomeňme si, nechtěl samostatnost, chtěl spravedlivou federaci, tzv. dvojdomek - co by nám bránilo, aby třeba jako Bavorsko má na hranicích "FREISTAAT BAYERN", mělo i Slovensko na svých hranicích ceduli "SLOBODNÝ SLOVENSKÝ ŠTÁT" a přitom bylo jednou ze zemí Česko-Slovenska!? Já bych byl pyšný na graciéznost a velkorysost našich lídrů - to ovšem od pragocentristických korupčních mafiánů nelze očekávat! A při vývoji jaký od r. 1993 je můžeme Slovákům jen závidět (já osobně uvažuji o opětovné "emigraci", tentokrát na Slovensko!).

 

Proč musí být reformy DOC

 

Jan Šinágl, 26.2.2012

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+1 #2 Martin Skala 2012-02-28 16:05
Pane Šinágl, u těhto příspěvků by jste měl využívat a uvádět v závorce za jménem (po konsultaci s odborníky).MS
+4 #1 Julius 2012-02-28 13:11
Pane Georgi, nevím kde žijete, ale asi jedete na nějakých halucinogenech..

1/ EU je nedemokratický patvar, ještě více zkorumpovaný syndikát čehosi, co si říká parlament, komisaři atd.. a je to řízeno zájmy vskutku humanistickými. .. BANKAMI a JEJICH ŠEDOU EMINENCÍ V POZADÍ !!Volbami to neovlivníte...

2/ Euro se řítí a musí zřítit v nastalém chaosu, který je časem očekáván..to samé platí i pro nejzadluženější zemi v absoulutních číslech pro USA i s jejich US Dollar.Takže velebte korunu českou i když ji pravdoláskaři s panem Havlem a jeho guvernérem ČNB s.Tošovským pěkně v roce 98 napráskali, když zašmelili drtivou většinu našeho národního, zlatého pokladu do Reichu..!Jediné to platné a smysluplné podloživo pod měnu papírovou..
To vám nikdo neřekl co ?

3/ V letech po psycho-převratu roku 89 - 92 si dobře pamatujeme, jak slovenští politici útočili na Federaci s ČR.., takže nakonec bylo osvobozením pro všechny, že to tak dopadlo, i když souhlasím, že to mělo být referendem v obou částech země a s podmínkou, že v případě negace ze strany občanů, nikdo s politiků nesmí toto téma již nikdy otevřít a musí se příjmout federace jako fakt.. alespoň na 50let.
Jinak dost slováku znám a po zavedení eura jsou fakt ,,blahem bez sebe !!´´ Nastěhujte se tam, jak píšete, doufám, že tam nemíříte na šéfa nějaké bankovní instituce... :-)

4/ Jesltli si chcete mluvit doma německy, tak prosím, ale nenuťte měnit nápisy ve městech a jazyk lidem okolo laskavě !! Tyhle zvrácenosti běžte zvracet do svého hajzlíku..S Němci nemám problém, domluvím se s nimi v pohodě i jejich řečí, mám tam řadu známých, ale s revizí války jděte laskavě svého do klozetu ! Slušněji se to nedá říct.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)