Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Klaus_jako_NapoleonÚstava ČR: čl. 65, odst. 2) Prezident země může být stíhán pro velezradu, a to před Ústavním soudem na základě žaloby Senátu. Trestem může být ztráta prezidentského úřadu a způsobilosti jej znovu nabýt.

V dnešních LN senátor Petr Pithart ve svém článku Prezident nekonal jak podle ústavy měl, popsal situaci přesně. Bude tedy Senát konat jak mu ukládá Ústava ČR a senátoři, dle složené přísahy? Nebo budou důstojnost Senátu reprezentovat jen slavností fanfáry před každým jeho jednáním? Bude Senát hrát trapnou roli ustrašeného, bojácného a zbabělého, kdy důstojné zbudou v Senátu opravdu, ale opravdu jenom ty slavnostní fanfáry? Prokazatelných argumentů na podání žaloby na prezidenta Václava Klause k Ústavnímu soudu České republiky  pro velezradu má Senát více než dost. Věřme že nejen slavnostní fanfáry neztratí svoji důstojnost.

 

 

Co si má občan volič pomyslet o premiérovi Nečasovi, který navrhne prezidentovi odvolání svého ministra školství Dobeše, president poruší Ústavu ČR tím, že ho neodvolá a premiér místo odstoupení na protest, skloní hlavu a poslušně vykonává svůj úřad bez špetky studu a cti…?!

Výzva k odstoupení Václava Klause z funkce presidenta České republiky!

Odpověď prezidenta Václava Klause brněnským parazitům

Text už ukončená petice DOST KLAUSE ze dne 9.12.2008

Petr Jánský z Chebu, LN 12.1.2004: "Média by měla ukázat i druhou tvář Václava Klause. Zatím vidíme jen to, co prezident hraje, když jde opona nahoru a zapnou se kamery. Úsměvy, banality, přetvářka. Skutečný Klaus je za oponou. Vyfocený mobil s prázdným topolem byl malým příkladem. Janusovská hra se dá hrát dlouho, ale ne do nekonečna. Dvě tváře vedou k rozdvojení osobnosti. Mozek přestane rozlišovat pravdu od lži. Až to praskne, hra se změní v tragédii. Král bude nahý."

Karel Havlíček Borovský význam vzdělání a výchovy popsal stručně a výstižně už před více jak 150 lety:  „Jsou toliko dvě strany politické na světě: strana poctivých a strana nepoctivých; poznáte a rozeznáte je podle toho, kterak školství podporují.“ (KHB by měl být stále součástí vyučování na všech stupních škol!)

A pak se divte stavu školství a společnosti, když má ve svém čele tak bezcharakterního a neschopného ministra, který je jen další „produkt“ morálně a mravně rozložené společnosti. Není divu, že ho její další „produkt“ v jeho funkci v rozporu s Ústavou ČR „podržel“.

Už 70% mladých studuje na českých Vysokých školách – jsme tedy národem géniů. Nikde to, ale jaksi není vidět. Podíváme-li se na odpovědi v pořadu „Nikdo není dokonalý“, tak si obrázek o kvalitě vzdělání a úrovni vědomostí, i všeobecných, učiníme rychle sami. Tuto „úroveň“ rozhodně nezlepší pokleslé a nenáročné pořady typu „Všechnopárty“ a jim podobné, nenáročně, oblbující, čistě konzumní, které můžeme zřejmě očekávat i od nového vedení Vinohradského divadla. Ladislav Frej ho výstižně nazval Fidlohrady. Pro nezasvěcené, novým ředitelem Divadla an Vinohradech je majitel divadla na Fidlovačce (či bývalý?), senátor, herec a podnikatel Tomáš Töpfer. Prohlásil: “Mám rád divadlo, kde se lidé smějou a brečí.“ Má-li ve všem svých aktivitách udržet potřebnou kvalitu, tak nepochybně musí patřit k těm výše avizovaným 70% géniů, byť starší generace. Nedivme se, že nepatří k politikům, který by Václava Klause kritizoval. Těžko bude patřit k těm, kteří by si troufli podat na Václava Klause ústavní žalobu pro velezradu. Ostatně mají lecos s Václavem Klausem společného…

Malá poznámka k rozpočtové situaci EU – presidentovi EU bych položil tyto otázky: „Kdo z kontrolních institucí EU nese konkrétní odpovědnost za to, že připustil místo proinvestování, doslova „prožrání“ stovek miliard EU, určených Řecku? Jaká byla přijmuta opatření? Byli už odpovědné osoby propuštění a jakým způsobem byli volány k odpovědnosti a potrestáni?“

A premiérovi České republiky: „Jste ochoten, když už nechce naše země pomáhat EU, vrátit 176 miliard a dokázat, jak jsme dobří i bez EU a ukázat tak všem ostatním jak to (ne)umíme i bez ní, cizích peněz a pomoci vyspělejších?“

 

Jan Šinágl 29.2.2012

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-1 #2 George 2012-03-06 13:45
Vzhledem k četným aférám, zejména korupci při udělování milosti, neplnění ústavních povinností v oblasti vnitřní i zahraniční politiku, jakož i s ohledem na samotné podvodné získání pozice prezidenta za pomoci koupených komunistických hlasů a v neposlední řadě s ohledem na korupčně získaný majetek obrovských rozměrů je pro českou politiku životně důležité obžalovat Klause z velezrady (či požadovat jeho odstoupení z jiných ústavních důvodů, např. pro neschopnost vykonávat ze zdravotních důvodů funkci). Jako Nixon musel odstoupit, protože si byl vědom, že by jej s ostudou američtí kongresmani a senátoři odvolali, stejně i Klaus by měl odstoupit sám - jen tím by si zachoval určité dekorum (i s prezidentskou knihovnou a apanáží)!
-3 #1 Pavel K. 2012-03-03 09:20
Nejtipnější a nejpravdivější příběhy píše většinou sám život.
Včera jsem se náhodou večer díval na pořad "Taxík" na ČT 1. Řidič dobročinného taxíku Aleš Háma nabral dva pasažéry, otce se synem. Jedna z prvních otázek, které jim položil, zněla: "Jaké jsou obojetné souhlásky?". Nastalo trapné ticho, ani jeden z nich nevěděl. Pak otec dostal spásný nápad, že zavolá svému kamarádovi na telefonu. Vždyť on to je takový inteligentní člověk, teď dělá dokonce na ministerstvu! Položil mu tedy onu záludnou otázku, a on po krátkém přemýšlení odpověděl: "au,ou"! Aleš Háma se tedy zeptal, zda mu věří, a oni odpověděli, že samozřejmě ano. No a tak přišli o jeden život.
Je to myslím dokonalá ukázka toho, jací géniové dnes sedí na ministerstvech.
Jen doufám, že tím volaným nebyl přímo ministr Dobeš!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)